Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

ramiral
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la ramiral » 16 sep 2016, 19:34

Ovaj Juve ima i snage i mogucnosti da ne igra onako kako je igrao protiv Seville.

Hocu Juve koji davi protivnika i ne pusta ga, hocu Juve koji moze intenzivno pritisnuti I ne dati mu da oka otvori.

Da nema kalkulancije kada ne treba da bude prisutna. Kalkulisi u prvenstvu ili kupu ebenom ali kada se boris protiv najjacih ekipa onda noz u zube i m.u.da do poda.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 16 sep 2016, 19:38

Yucca je napisao/la:Chielini je malo pretjerao sa ovom izjavom

Ja razumijem ove mlade navijace Juvea poput IlCapitano@ i drugi jer oni nisu gledali Lippiev Juve kako je igrao samo je dovoljno pogledati polufinale tj uzvrat izmedu Juve- Real 3:1 kakav nogomet i igra Juventusa

Samo da dodam za Real su igrali: Zidan,Figo,Carlos,Hierro,Ronaldo(pravi),Iker,Raul
Ja sam za Juventus počeo navijati zbog Lippija i Nedveda, najdraži tim svih vremena, nemaš mi šta pričati o tome. Pregledao sam i tu utakmicu više puta, sva tri gola dali iz kontre i granitnom odbranom ih razvalili.

Odbrana je uvijek bila i bit će na prvom mjestu u Juventusu. Ko se sa tim ne može pomiriti ne znam što uopšte gleda i nervira se.
ramiral je napisao/la:Ovaj Juve ima i snage i mogucnosti da ne igra onako kako je igrao protiv Seville.

Hocu Juve koji davi protivnika i ne pusta ga, hocu Juve koji moze intenzivno pritisnuti I ne dati mu da oka otvori.

Da nema kalkulancije kada ne treba da bude prisutna. Kalkulisi u prvenstvu ili kupu ebenom ali kada se boris protiv najjacih ekipa onda noz u zube i m.u.da do poda.
Opet pretjerujete samo zbog jedne utakmice. Sevilla je iznimka, ne pravilo. Ponavljam k'o papagaj, ali ovaj Juventus je u svakoj utakmici protiv tih najjačih pokazao zube i bio spreman napasti, protiv Barcelone možda i previše.

Što se branjenja tiče; veliki je mit da je stajanje u odbrani kukavičluk. Više koncentracije i mentalne snage treba da se kolektivno braniš i čekaš kontre nego da baciš sve u napad. Misliš da je ovoj trojci jednostavno kad moraju izaći protiv Juventusa ili Atletica i znaju šta ih čeka?

Tražite muda i napad protiv najjačih, a Juventus je upravo to uradio svaki put kad su igrali, Allegri bukvalno pred svaku utakmicu ponavljao da se ne možeš samo braniti, ali zbog jedne utakmice protiv Seville gdje se igralo na kontre u prvom poluvremenu imamo taj mit da to Juventus uvijek radi. :facepalm:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 16 sep 2016, 19:45

Mozda mi i nestrpljivo ocekujemo vec cetvrtu godinu taj iskorak. Dugo je predugo..

Tu istu sezonu smo "krvarili" u grupi protiv Deportiva, jedva tri-dva ali krvnicki se isplatilo poginuti.

Nekad ti treba tekma kao protiv Milana u jesen 2011 kada trista posto ides da ih "ubijes"

Naucio sam da kod Juventusa npr protiv Liverpoola ili Arse 2005 i 2006 guzeljanje i taktiziranje donosi - ispadanje.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 16 sep 2016, 19:54

ramiral je napisao/la:Mozda mi i nestrpljivo ocekujemo vec cetvrtu godinu taj iskorak. Dugo je predugo..

Tu istu sezonu smo "krvarili" u grupi protiv Deportiva, jedva tri-dva ali krvnicki se isplatilo poginuti.

Nekad ti treba tekma kao protiv Milana u jesen 2011 kada trista posto ides da ih "ubijes"

Naucio sam da kod Juventusa npr protiv Liverpoola ili Arse 2005 i 2006 guzeljanje i taktiziranje donosi - ispadanje.

Upravo to brate tigre@ Capelo taktizirao igrao bunker i ljudi nas naguzise momacki

Tu sezonu smo grupu jedva prosli ali igraci su travu jeli

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 16 sep 2016, 20:04

Capello je taktizirao bez ikakve namjere da krene naprijed, ultra dosadan nogomet igrao. Ovo sad se ne može porediti iako smo tad imali i bolje igrače možda. Sad igramo napadački fudbal.

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 16 sep 2016, 20:11

Ja kontam abd za vikend prije tekme otic u Zagreb uzet kartu, nema druge. Busem mi se ne ide iskreno jer je to bas patnja. Valjda budem imao srece s kartama.
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 16 sep 2016, 20:34

jasko_juve je napisao/la:Ja kontam abd za vikend prije tekme otic u Zagreb uzet kartu, nema druge. Busem mi se ne ide iskreno jer je to bas patnja. Valjda budem imao srece s kartama.
U nedjelju aBd idem ja i mozda Marvin, ako ne budemo isli sa zenama - ima bujruma. :D

Mislio sam da je ovaj Pjaca ambiciozan, zreo i zeljan da se nadogradjuje mentalno i profesionalno, a lik zeli da bude novi Morata. :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 16 sep 2016, 21:21

Boca Juniors president Daniel Angelici: "Bentancur? I met with the Juventus leaders in Geneva. We are in advanced negotiations for the sale of Bentancur." ESPN
Eto znamo ime prvog veznog koji dolazi u Januaru. :thumbup:

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 16 sep 2016, 21:41

Slao sam mail Dinamu.

Kažu da je moguće da nam neko iz Zagreba uz kopiju dokumenta kupi kartu, a biće i online kupovina, samo nisu mi precizirali šta to podrazumijeva.
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 16 sep 2016, 22:33

Sarajevo1946 je napisao/la:Slao sam mail Dinamu.

Kažu da je moguće da nam neko iz Zagreba uz kopiju dokumenta kupi kartu, a biće i online kupovina, samo nisu mi precizirali šta to podrazumijeva.
Online kupovina uvijek ide na isti fazon. Popunis podatke, prilozis kopiju dokumenta, platis (karticom), cim prodje transakcija oni ti na mail posalju e-kartu koju isprintas i udjes sa njom i dokumentom na stadion. A imas i opciju da ti kartu dostave na recepciju hotela (ili neku adresu u gradu domacina) dan prije ili ujutro na dan utakmice.

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 16 sep 2016, 22:44

A s obzirom da je personalizirana prodaja, mogu li ja jednom karticom kupiti za više osoba šta misliš ili svako pojedinačno mora na svoju karticu? Kako to ide?

Da ne idemo džaba ranije, ako već može tako.
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 16 sep 2016, 22:55

Sarajevo1946 je napisao/la:A s obzirom da je personalizirana prodaja, mogu li ja jednom karticom kupiti za više osoba šta misliš ili svako pojedinačno mora na svoju karticu? Kako to ide?

Da ne idemo džaba ranije, ako već može tako.
Trebalo bi da moze, ne vidim razlog ni nacin da Dinamo koristi neki drugi modus online prodaje karata. Koliko karata kupujes, za toliko osoba unosis podatke i toliko slika dokumenata prilazes. Naravno, placas sve sa jedne kartice ako ti uzimas za vise osoba.

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 16 sep 2016, 22:57

Super onda.

Dinamo je pravi šampion... :mrgreen:
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus

LaVecchiaSignora
Kontakt:

Post Postao/la LaVecchiaSignora » 16 sep 2016, 23:19

@Ilcapitano samo ce ti se pokazati za koju godinu, samo pricekaj. Kad Juve bude mljeo sve pred sobom, kada budemo igrali ultra fluidan nogomet sa jakom taktickom postavkom i odgovornom defanzivom te bude 10-15 prilika po mecu i rezultati 3:0 , 4:0 prvi ces da uzdizes takav nogomet i da hvalis kako Juve savrseno igra, onda se sjeti ovih tvojih postova. A ja sam optimista i vjerujem da ce se Juve prilagoditi modernom nogometu,uprava je sigurno sposobna a kada nas napusta ova generacija klasicnih talijanskih igraca (BBC) te tu budu neki novi klinci sve ce se promjeniti. Do tad treba puno rada,truda i ulaganja.

A kada si se dotakao Barce i kako se sve njima poklopilo, vjeruj da nije. Oni su doveli Ronaldinha kada im je sve nizbrdo islo i nisu mnogo davali u Europi, kupovinom njega podigli su atraktivnost tima a i u medjuveremnu je Messi napredovao i onda je krenuo ogroman uspjeh.

I mi imamo svog Ronaldinha (Dybalu) koji ce biti generator nekih novih navijaca Juventusa, zato govorim da je kljucno da ova uprava sprijeci osipanje najboljih igraca (Pogba,Vidal,Morata..),jer igraci koji su zvjezde privlace navijace a oni generiraju prihod kluba. Sta mislis sto svaki klinac kojeg sretes navija za Barcu ili Real? Navija zbog Messija i Ronalda i ti isti navijaci su glavni generator i pokretac uspjeha kluba. Mi jesmo uzeli pare za Pogbu ali tri puta bi bila visa korist da je ostao, kada pogledas sa ove distance i ManU je prodao Ronalda za velik novac, a da su ga zadrzali imali bi visestruku korist.

I jedna za kraj: “U sreću se uzda lud, a pametan u svoj trud.”

Dosta smo maltretirali raju sa dugim postovima.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 17 sep 2016, 00:08

Ja ne znam je li ti uopšte sa razumijevanjem čitaš moje postove ili ne, ali ponavljaš jednu te istu stvar, a ne razlikuju nam se mišljenja toliko. Par stvari:
LaVecchiaSignora je napisao/la:@Ilcapitano samo ce ti se pokazati za koju godinu, samo pricekaj. Kad Juve bude mljeo sve pred sobom, kada budemo igrali ultra fluidan nogomet sa jakom taktickom postavkom i odgovornom defanzivom te bude 10-15 prilika po mecu i rezultati 3:0 , 4:0 prvi ces da uzdizes takav nogomet i da hvalis kako Juve savrseno igra, onda se sjeti ovih tvojih postova.
Ne kažem ja da ne bih uživao u pobjedama od 3, 4:0, naravno da bih. Samo mi je glupo da se toliko pljuje nakon jedne loše utakmice gdje smo po svemu trebali opet pobijediti i priča ide u smjeru "kad Juventus bude imao muda", "kad Juventus napadne Real, Barcu, Bayern" itd. kao da Juventus to već nije uradio u protkle dvije godine. Ukratko, pretjerujete sa kritikama, a ovaj novi slobodno to mogu reći Juventus se tek uigrava i igrat će puno brže i slobodnije kad sve legne na svoje mjesto.

LaVecchiaSignora je napisao/la:A kada si se dotakao Barce i kako se sve njima poklopilo, vjeruj da nije. Oni su doveli Ronaldinha kada im je sve nizbrdo islo i nisu mnogo davali u Europi, kupovinom njega podigli su atraktivnost tima a i u medjuveremnu je Messi napredovao i onda je krenuo ogroman uspjeh.
Ne mislim da im se nešto poklopilo pukom srećom, ali ne dešava se tako često da čitava jedna generacija fudbalera na historijskom nivou izađe iz jedne škole u jednom klubu i dobije priliku igrati 6-7 godina skupa.
LaVecchiaSignora je napisao/la:I mi imamo svog Ronaldinha (Dybalu) koji ce biti generator nekih novih navijaca Juventusa, zato govorim da je kljucno da ova uprava sprijeci osipanje najboljih igraca (Pogba,Vidal,Morata..),jer igraci koji su zvjezde privlace navijace a oni generiraju prihod kluba. Sta mislis sto svaki klinac kojeg sretes navija za Barcu ili Real? Navija zbog Messija i Ronalda i ti isti navijaci su glavni generator i pokretac uspjeha kluba. Mi jesmo uzeli pare za Pogbu ali tri puta bi bila visa korist da je ostao, kada pogledas sa ove distance i ManU je prodao Ronalda za velik novac, a da su ga zadrzali imali bi visestruku korist.
Sa ovim se slažem sa marketinške strane, ali sa fudbalske dok god mi završimo nakon tih prodaja sa jačom ekipom ja sam miran. Kad prag za plate još poraste moći će se lakše i zadržati.
LaVecchiaSignora je napisao/la:I jedna za kraj: “U sreću se uzda lud, a pametan u svoj trud.”

Dosta smo maltretirali raju sa dugim postovima.
Ne znam što će ti ovo. Juventus se dosad apsolutno uzdao samo u svoj trud i ide svojim putem. Ne kopira nikog ni van terena ni na terenu i ostaju dosljedni svom planu i od navijača samo traže strpljenje. A po reakcijama navijača nakon jednog lošeg rezultata u Septembru očigledno je da to strpljenje ne dobijaju. Sve je puno pretpostavki i predrasuda i mitova. Pomislio bi da se bar od prošle sezone nešto naučilo.

LaVecchiaSignora
Kontakt:

Post Postao/la LaVecchiaSignora » 17 sep 2016, 00:16

Sve ok, ali nije to samo "jedan los rezultat" , moras shvatiti da navijaci imaju strah i ova utakmica je samo flashback na neke tekme koje su se desavale ranijih godina i navijace jednostavno podsjeca na to i strah ih je. To moras i ti razumiti i biti otvorenog uma. Jednostavno poslije raznih kopenhagena,galatasraja, sevilja itd. navijaci imaju strah gdje zbog neke "kocnice" u glavi nismo prolazili dalje i ako smo bili kvalitetniji, i navijaci kada opet vide tu "kocnicu" dobiju flashback i prepadnu se, mada nekad nemaju ni razloga... ali navijaci su to.Da se ne nerviraju i brinu onda bi to bio znak da im nije dovoljno stalo. Sad fakat dosta o ovome, bezveze mlatimo samo u krug :mrgreen:

berardi25
Kontakt:

Post Postao/la berardi25 » 17 sep 2016, 00:19

IlCapitano je napisao/la:Capello je taktizirao bez ikakve namjere da krene naprijed, ultra dosadan nogomet igrao. Ovo sad se ne može porediti iako smo tad imali i bolje igrače možda. Sad igramo napadački fudbal.
Kakav je to napadacki fudbal,kada protivnik koji se brani ima posjed lopte 60% na tvom terenu :?: :roll:
https://pbs.twimg.com/media/Bm6HHeLCEAE3QJh.jpg

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 17 sep 2016, 00:27

LaVecchiaSignora je napisao/la:Sve ok, ali nije to samo "jedan los rezultat" , moras shvatiti da navijaci imaju strah i ova utakmica je samo flashback na neke tekme koje su se desavale ranijih godina i navijace jednostavno podsjeca na to i strah ih je. To moras i ti razumiti i biti otvorenog uma. Jednostavno poslije raznih kopenhagena,galatasraja, sevilja itd. navijaci imaju strah gdje zbog neke "kocnice" u glavi nismo prolazili dalje i ako smo bili kvalitetniji, i navijaci kada opet vide tu "kocnicu" dobiju flashback i prepadnu se, mada nekad nemaju ni razloga... ali navijaci su to.Da se ne nerviraju i brinu onda bi to bio znak da im nije dovoljno stalo. Sad fakat dosta o ovome, bezveze mlatimo samo u krug :mrgreen:
Razumio bih taj strah da je Conte još tu. Sa Allegrijem ne jer je pokazao da je totalna suprotnost. I čak da nije, zbog ne znam ti kakvog straha se ne otpisuje čitava sezona. A bilo je i takvih komentara, i jedan je previše.
berardi25 je napisao/la:
IlCapitano je napisao/la:Capello je taktizirao bez ikakve namjere da krene naprijed, ultra dosadan nogomet igrao. Ovo sad se ne može porediti iako smo tad imali i bolje igrače možda. Sad igramo napadački fudbal.
Kakav je to napadacki fudbal,kada protivnik koji se brani ima posjed lopte 60% na tvom terenu :?: :roll:
Posjed ne dobija utakmice. Čak i da dobija - Sevilla je samo jedna utakmica.

Ali evo:

1. poluvrijeme - 43-57 u korist Seville
2. poluvrijeme - 59-41 u korist Juventusa
Konačno - 51-49 u korist Juventusa

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 17 sep 2016, 00:28

LaVecchiaSignora je napisao/la: Dosta smo maltretirali raju sa dugim postovima.
Nikakvo maltretiranje nije citati konstruktivnu razmjenu misljenja.
Forum i jer za toga.
Elem da se nadovezem... Totalni napadacki i lijep fudbal koji donosi rezultate mozes imati samo sa ultra kvalitetnim igracima i to treba znati igrati inace si Arsenal. Kvalitetna,disciplinovana i do detalja isplanirana defanziva moze donijeti odlicne rezultate protiv takvog fudbala. Vrhunski primjer toga je uzvrat u Minhenu gdje je Alegri pojeo Pepa. Bajern je smijesno izgledao. Da su napadali 80% a 20% se branili Juventus bi imao puno vise problema.
Takodje i totalna defanziva ne pije vode. I to smo imali priliku vidjeti u istom mecu. Moras primiti gol i sa vodom u usima nastavit utakmicu.
Iznimki ima,ne znam kakva odbrana je mogla nas odbraniti od Barce u finalu. Atomski napad vs atomska odbrana i vidjeli smo kako se zavrsilo.
Kaze - odbrana ti smanjuje sanse za poraz a napad povecava sanse za pobjedom.
Juve ne moze biti Barcelona,niko ne moze,takav fudbal je sa nista manje taktike od defanzivnog,razlika je u igracima. Da li bi Juve imao ovakvu odbranu sa 3 kloca?
Pustiti jacem protivniku loptu i presingom na centru ga tjerati da gubi loptu i brzo napadati je ok,ali naguziti se u svojih 16 metara to ne ide. Tada ti stoperi protivnicki ubacuju loptu u 16 metara i sve je moguce(Bajern)
Ovaj Juventus ima kvalitet da napadne bilo koga i odbrani se od bilo koga stim da mora naci pravi omjer tog dvoga naspram protivnika.
Sevilla definitivno nije ekipa kojoj ces dozvoliti 60+% posjed lopte kuci. To je sramota.
Juve mora malo vise paznje posvetiti davanju umjesto ne/primanju golova jer ima igrace za toga.

LaVecchiaSignora
Kontakt:

Post Postao/la LaVecchiaSignora » 17 sep 2016, 00:32

To je u principu to, ja samo trazim od Juventusa (kako ovo glupo zvuci) da bude svjestan svoje snage i to je to! Ostalo ce se sve poslozit.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.