Novi selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

BoixosNois1899
Kontakt:

Re: RE: Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la BoixosNois1899 » 26 okt 2017, 19:13

exampLe. je napisao/la:Pa taj isti Kodro nije mogao nista uradit u toj nasoj "kukuruz ligi" u kojoj je Amar osvojio sve sto se moze osvojiti. [emoji38]

A i to sto je vodio rezerve Real Sociedada je bas velik uspjeh, zayebo je Mourinha. [emoji38]
Koliko sam ja upoznat sa tadašnjom situacijom, Kodro je imao i više nego dobre rezultate sa Sarajevom. To što ga je uprava nogirala je nešto sasvim drugo i za mene lično najgluplji potez koji su napravili.
A sigurno da je vođenje rezervi Sociedada veća stvar nego vođenje Želje i Sarajeva. Španska treća liga je na nivou naše Premijer lige. Čak i Servette, njegov trenutni klub, je nivo do kojeg Amar nije i vjerovatno neće nikada doći.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la calcio » 26 okt 2017, 19:15

Ko ce citati ove gluposti do 10. novembra..... kuknjava

SF6
Kontakt:

Post Postao/la SF6 » 26 okt 2017, 19:20

BoixosNois1899 je napisao/la:
exampLe. je napisao/la:Pa taj isti Kodro nije mogao nista uradit u toj nasoj "kukuruz ligi" u kojoj je Amar osvojio sve sto se moze osvojiti. [emoji38]

A i to sto je vodio rezerve Real Sociedada je bas velik uspjeh, zayebo je Mourinha. [emoji38]
Koliko sam ja upoznat sa tadašnjom situacijom, Kodro je imao i više nego dobre rezultate sa Sarajevom. To što ga je uprava nogirala je nešto sasvim drugo i za mene lično najgluplji potez koji su napravili.
A sigurno da je vođenje rezervi Sociedada veća stvar nego vođenje Želje i Sarajeva. Španska treća liga je na nivou naše Premijer lige. Čak i Servette, njegov trenutni klub, je nivo do kojeg Amar nije i vjerovatno neće nikada doći.
Zeljo nikad losiji igrao ravnopravno sa AIK-om,a onda dodjes ti pominjes servette iz druge svicarske lige kao da je neki svemirski brod,to ipak dovoljno govori o tvom poznavanju loptanja na ovim prostorima.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 26 okt 2017, 19:23

aleksandar_veliki je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la: Ne izvrcem nista jer ja samo tvrdim da u ovom izboru kojeg nude i novcima o kojim pricaju Prosinecki je najbolji izbor. Po svemu. Veliki je nogometas, karizmatican je lik, ima iskustvo tranzicije u reprezentaciji(podmladjivanju ekipe), radio je u osrednjim klubovima i vodio jednu doduse losu reprezentaciju, samo njegovo ime na klupi bi podiglo interes za nasu ekipu, prihvatljiv svima ...
Sto se tice ponudjenih kandidata kod njega je najmanje upitnika. Ja za reprezentaciju volim a moj klub je Hajduk i nemam nikakav interes da drukam za Robija. Kod vecine vas koji podrzavate Osima to se ne bi moglo rec. Sa ovim zavrsavam diskusiju sa tobom na ovoj temi jer si jako pristrasan. Ja sam prijatelj sa Emirom ali nikad bas nikad nisam ovako pisao na njegovoj temi. Bez ikakvih standarda, ignorirao sve cinjenice.

Ovo ti je Amarov tata porucio!

"Još mi je pokojni Vlatko Marković govorio da Prosinečki od svih igrača iz vaše sjajne generacije ima najnogometnije razmišljanje, bilo je to dok je bio pomoćnik Slavenu Biliću", počeo je Osim i nastavio:
"Ako želite naučiti nešto o nogometu, onda teško da postoji bolji učitelj od Žutog. On je čovjek koji sjajno razumije nogomet. S njime momčad može uspostaviti dobru igru."
Ti se gubis u diskusiji, a to sam i dokazao, a ponovo sada dokazujes isto sa zavrsetkom posta. Dakle, sad je mjerodavno sta Osim stariji kaze, a ako se igrom slucaja izabere Osim mladji bice stara konjina. Zbog toga se tebi ne diskutuju. Posto su Amar i Meho u prici, uvijek prije Roberta, ali ne samo njih dvojica nego i Baka, Jovic, Husref...
@Dubrovnik je potpuno u pravu. Ako je Ivica tako nahvalio Prosineckog, a svog sina nije, a na kraju se prednost da Amaru, a ne Prosineckom, mozemo reci da je izabran losiji kandidat. Onda bi se trebali zapitati kako losiji kandidat dobi prednost, je li tako?
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 26 okt 2017, 19:24

Mi smo nerealni u pogledu izbora selektora.Dajemo platu od 15.000 eura i hoćemo vrhunskog stručnjaka.To jednostavno ne ide jedno sa drugim.Prizivaju se Vaha i Petković a ljudi nas hladno odbijaju jer ne žele da napuste veliku lovu i sistem koji imaju u Japanu i Švicarskoj.Svi kandidati koji su ušli u uži izbor daleko su od epiteta stručnjaka.Prosinečki se na forumu favorizira neosnovano jer nema nikakve posebne reference.Zvezda u rasulu, pomoćnik Slavenu Biliću u repki i Azerbejdžan bez posebnog uspjeha, nisu neke reference.Pored toga,stranac je i sam je izjavio da u je prioritet klupski angažman ili reprezentacija Slovenije iza koje stoji uređen savez.Kodro i Amar su bez nekog internacionalnog iskustva i ozbiljne trenerske karijere.U izboru između njih dvojice prednost bi dao Amaru zbog dužeg trenerskog staža i veće drskosti.Svi dosadašnji selektori, izuzev Ćire,birani su na osnovu igračke veličine bez obzira na skromno trenersko znanje i stručnost,tako da ni izbor Amara ili Kodre,neće biti ništa veća tragedija nego što su bili izbori Bake, Papeta i Meše koji su trenerski diletanti kojima je bili grehota dati najbolju poslijeratnu generaciju igrača da se na njima uče.Iskorak bi bilo dovođenje nekog iskusnog trenera sa njemačkog ili talijanskog govornog područja,al to sa mjesečnom plaćom od 15.000 eura,nije moguće.

BoixosNois1899
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la BoixosNois1899 » 26 okt 2017, 19:28

SF6 je napisao/la:

Zeljo nikad losiji igrao ravnopravno sa AIK-om,a onda dodjes ti pominjes servette iz druge svicarske lige kao da je neki svemirski brod,to ipak dovoljno govori o tvom poznavanju loptanja na ovim prostorima.
Hajde pročitaj ponovo šta sam napisao.
Kažem da Amar ne može voditi ni taj Servette. Njemu je vrhunac Željo. Imao je avanture po Kataru i Japanu ali ni tu se nije proveo. Pa Meša je imao bolji trenerski CV kada je izabran za selektora.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 26 okt 2017, 19:29

SF6 je napisao/la:
Najbolji igrac nase lige ode u Servette, najbolji strijelac nase lige ode u drugu ligu Francuske i to u klub koji se bori za opstanak, a i tamo nije standardan, to dovoljno govori o "kvaliteti" nase lige.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 26 okt 2017, 19:35

ovisnik je napisao/la:Mi smo nerealni u pogledu izbora selektora.Dajemo platu od 15.000 eura i hoćemo vrhunskog stručnjaka.To jednostavno ne ide jedno sa drugim.Prizivaju se Vaha i Petković a ljudi nas hladno odbijaju jer ne žele da napuste veliku lovu i sistem koji imaju u Japanu i Švicarskoj.Svi kandidati koji su ušli u uži izbor daleko su od epiteta stručnjaka.Prosinečki se na forumu favorizira neosnovano jer nema nikakve posebne reference.Zvezda u rasulu, pomoćnik Slavenu Biliću u repki i Azerbejdžan bez posebnog uspjeha, nisu neke reference.Pored toga,stranac je i sam je izjavio da u je prioritet klupski angažman ili reprezentacija Slovenije iza koje stoji uređen savez.Kodro i Amar su bez nekog internacionalnog iskustva i ozbiljne trenerske karijere.U izboru između njih dvojice prednost bi dao Amaru zbog dužeg trenerskog staža i veće drskosti.Svi dosadašnji selektori, izuzev Ćire,birani su na osnovu igračke veličine bez obzira na skromno trenersko znanje i stručnost,tako da ni izbor Amara ili Kodre,neće biti ništa veća tragedija nego što su bili izbori Bake, Papeta i Meše koji su trenerski diletanti kojima je bili grehota dati najbolju poslijeratnu generaciju igrača da se na njima uče.Iskorak bi bilo dovođenje nekog iskusnog trenera sa njemačkog ili talijanskog govornog područja,al to sa mjesečnom plaćom od 15.000 eura,nije moguće.
Nismo nerealni, i necemo vrhunskog selektora jer ga ne mozemo priustiti, ali hocemo nekoga ko vrijedi tih 15.000 eura, a ne da nekome ko vrijedi daleko manje dajemo te pare.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 26 okt 2017, 19:43

Amar nikad nije trenirao repku. Ko zna, mozda i bude pun pogodak jbg. Previse se ovde razbija glava oko necega na sta nemamo bas puno utjecaja.

Ja iskreno ne bih volio kodru na klupi. Prosinecki je od tog trojca i moja zelja ali i amar mi se cini kao osoba koja bi vodila tim solidno, bez taktickig egzebicija ala mesa i pape
naprijed rejal

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 26 okt 2017, 19:46

Pivopija je napisao/la:
@Dubrovnik je potpuno u pravu. Ako je Ivica tako nahvalio Prosineckog, a svog sina nije, a na kraju se prednost da Amaru, a ne Prosineckom, mozemo reci da je izabran losiji kandidat. Onda bi se trebali zapitati kako losiji kandidat dobi prednost, je li tako?
Ama nije ta njegova pohvala Zutom toliko ni presudna.
Vazno je da Ivica ne moze niti smije biti u komisiji koja ocjenjiva Amara. Pa to je NEPOTIZAM za kakav nikad u zivotu nisam cuo. I jos po cepu Ivica bude u timu kada se prica sa Amarom a ne bude dio tima koji ce razgovarati sa Mehom.
Pa to je dovoljno da se ova komisija proglasi kriminalnom. Pored ovog je sve ostalo nevazno jer je makar meni jasno tko je izabran. Samo cekam proglasenje selektora. Preduvjet za bilo sta drugacije mora biti svadja u komisiji ili savezu a onda cemo se do izbora selektora dobro nacekati.
Dok Robi prihvati drugi posao. :D :D :D
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 26 okt 2017, 19:49, ukupno mijenjano 1 put.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 26 okt 2017, 19:48

aleksandar_veliki je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Opet izvrces Dubrovnik. Robi se nije dokazao, a da li zna ili ne zna, to jos uvijek niko sa sigurnoscu ne moze reci. Cinjenica je da je, samo na osnovu svog imena ili da budemo iskreni igrackog pedigrea imao priliku da se dokaze, to jos nije uspio. Cak 90 posto navijaca je i Mesu docekalo rasirenih ruku, a sada ga ti isti tjeraju. S pravom. Koga ce navijaci docekati radirenih ruku je ponajmanje bitno, ovaj put moramo znati sta hocemo i sta zelimo i nemamo pravo na krivi korak.
Ne izvrcem nista jer ja samo tvrdim da u ovom izboru kojeg nude i novcima o kojim pricaju Prosinecki je najbolji izbor. Po svemu. Veliki je nogometas, karizmatican je lik, ima iskustvo tranzicije u reprezentaciji(podmladjivanju ekipe), radio je u osrednjim klubovima i vodio jednu doduse losu reprezentaciju, samo njegovo ime na klupi bi podiglo interes za nasu ekipu, prihvatljiv svima ...
Sto se tice ponudjenih kandidata kod njega je najmanje upitnika. Ja za reprezentaciju volim a moj klub je Hajduk i nemam nikakav interes da drukam za Robija. Kod vecine vas koji podrzavate Osima to se ne bi moglo rec. Sa ovim zavrsavam diskusiju sa tobom na ovoj temi jer si jako pristrasan. Ja sam prijatelj sa Emirom ali nikad bas nikad nisam ovako pisao na njegovoj temi. Bez ikakvih standarda, ignorirao sve cinjenice.

Ovo ti je Amarov tata porucio!

"Još mi je pokojni Vlatko Marković govorio da Prosinečki od svih igrača iz vaše sjajne generacije ima najnogometnije razmišljanje, bilo je to dok je bio pomoćnik Slavenu Biliću", počeo je Osim i nastavio:
"Ako želite naučiti nešto o nogometu, onda teško da postoji bolji učitelj od Žutog. On je čovjek koji sjajno razumije nogomet. S njime momčad može uspostaviti dobru igru."
Ti se gubis u diskusiji, a to sam i dokazao, a ponovo sada dokazujes isto sa zavrsetkom posta. Dakle, sad je mjerodavno sta Osim stariji kaze, a ako se igrom slucaja izabere Osim mladji bice stara konjina. Zbog toga se tebi ne diskutuju. Posto su Amar i Meho u prici, uvijek prije Roberta, ali ne samo njih dvojica nego i Baka, Jovic, Husref...
niko nije u priči osim Amara...Kodro zadovoljan u švici, Robi maltene rekao da neće, ove ostale niko ne spominje...čekaju da vide kakva će grupa bit pa ako ne bude preteška stavit će Amara, jer neće šatro da se blamira.... :D ako bude hebena , dat će nekom drugom...pa će nakon otkaza Amar uletit da gasi požar i izjavljuje kako je sad kasno i teško...
dubrovnik je napisao/la:
inače sve u pravu čoek :thumbup:
Zadnja izmjena: DenchiNL, dana/u 26 okt 2017, 19:50, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 26 okt 2017, 19:50

Pivopija je napisao/la:
ovisnik je napisao/la:Mi smo nerealni u pogledu izbora selektora.Dajemo platu od 15.000 eura i hoćemo vrhunskog stručnjaka.To jednostavno ne ide jedno sa drugim.Prizivaju se Vaha i Petković a ljudi nas hladno odbijaju jer ne žele da napuste veliku lovu i sistem koji imaju u Japanu i Švicarskoj.Svi kandidati koji su ušli u uži izbor daleko su od epiteta stručnjaka.Prosinečki se na forumu favorizira neosnovano jer nema nikakve posebne reference.Zvezda u rasulu, pomoćnik Slavenu Biliću u repki i Azerbejdžan bez posebnog uspjeha, nisu neke reference.Pored toga,stranac je i sam je izjavio da u je prioritet klupski angažman ili reprezentacija Slovenije iza koje stoji uređen savez.Kodro i Amar su bez nekog internacionalnog iskustva i ozbiljne trenerske karijere.U izboru između njih dvojice prednost bi dao Amaru zbog dužeg trenerskog staža i veće drskosti.Svi dosadašnji selektori, izuzev Ćire,birani su na osnovu igračke veličine bez obzira na skromno trenersko znanje i stručnost,tako da ni izbor Amara ili Kodre,neće biti ništa veća tragedija nego što su bili izbori Bake, Papeta i Meše koji su trenerski diletanti kojima je bili grehota dati najbolju poslijeratnu generaciju igrača da se na njima uče.Iskorak bi bilo dovođenje nekog iskusnog trenera sa njemačkog ili talijanskog govornog područja,al to sa mjesečnom plaćom od 15.000 eura,nije moguće.
Nismo nerealni, i necemo vrhunskog selektora jer ga ne mozemo priustiti, ali hocemo nekoga ko vrijedi tih 15.000 eura, a ne da nekome ko vrijedi daleko manje dajemo te pare.
Volio bi da mi daš primjer tog trenera koji je kvalitetan i radio bi za tih 15.000 mjesečno, a poznajući naš savez njima bi dobro došli Kodro ili Amar jer bi ono sigurno radili i za manji iznos od navedenog.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 26 okt 2017, 19:59

ovisnik je napisao/la:
Pivopija je napisao/la:
Volio bi da mi daš primjer tog trenera koji je kvalitetan i radio bi za tih 15.000 mjesečno, a poznajući naš savez njima bi dobro došli Kodro ili Amar jer bi ono sigurno radili i za manji iznos od navedenog.
Je li 15 000 default? Ako dodje Osim neka radi za placu koju bi imao u Zeljeznicaru. Sami znate koliko bi to moglo biti. Zasto bi Premierligaski trener imao toliku placu ako je u PL BiH nigdje ne moze dobiti?
Za razliku unaprijediti mladje reprezentativne kategorije.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 26 okt 2017, 20:13

ovisnik je napisao/la:
Vjerujem da bi Prosinecki radio za te pare, moze mu se dati dobar bonus od plasmana na Euro, ali ocigledno da od toga nema nista, jer ovi nasi jos uvijek nisu ostvarili nikakav kontakt s njim, cekaju da produzi ugovor ili preuzme nekog drugog.
Imas hrpu trenera izvan BiH koji bi radili za te pare uz dobar bonus od plasmana, samo ih treba kontaktirati, pogledaj malo trenere koji su se plasirali na proslo euro, koliko oni zaradjuju. Dosta njih su placeni manje od 15.000 eura a sa losijim reprezentacijama od nase prave bolje rezultate.

crozla
Kontakt:

Post Postao/la crozla » 26 okt 2017, 20:19

Amar Osim, 100%.
Sve, sve što era sazdala je ova,
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 26 okt 2017, 20:22

Je li 15 000 default? Ako dodje Osim neka radi za placu koju bi imao u Zeljeznicaru. Sami znate koliko bi to moglo biti. Zasto bi Premierligaski trener imao toliku placu ako je u PL BiH nigdje ne moze dobiti.
Za razliku unaprijediti mladje reprezentativne kategorije.[/quote][/quote][/quote]

Ma raditi će za manje i Osim i Kodro,njima je to prije svega veliki izazov koji im može puno donijeti a ništa ne mogu izgubiti.Odlazak na veliko takmičenje sa reprezentacijom obojici bi donio ulaznicu u neki korektan klub i dobar ugovor.Bio bih sretniji kada bi savez shvatio šta znači dobar stručnjak i ponudio veći iznos plate.Žalosno je da jedna ekipa iz 2 jakosne grupe Evropskih kvalifikacija selektora bira između Kodre i Osima jer Prosinečki otprilike nije zainteresiran i navodi se iz čisto formalnih razloga.

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 26 okt 2017, 20:35

Ne mozemo ni reci da Prosinecki nije zainteresiran ili da nece, frajera jos niko nije kontaktirao. Prije bih rekao da komisija nije zainteresirana za njega, cim su im Kodro i Amar preci pa s njima prvo razgovore obavise.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 26 okt 2017, 21:04

mire96 je napisao/la:Ne mozemo ni reci da Prosinecki nije zainteresiran ili da nece, frajera jos niko nije kontaktirao. Prije bih rekao da komisija nije zainteresirana za njega, cim su im Kodro i Amar preci pa s njima prvo razgovore obavise.
Cekaju da Prosinecki preuzme nekog drugog i onda da prospu pricu kako je bio prvi izbor, ali eto sad je zauzet.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 26 okt 2017, 21:29

Ma ovo politikanstvo sa odgadjanjima, cekanjem da drugi selektori dobiju posao, da se vidi kakva ce biti grupa, drzanje Mese u rezervi...je gore od samog, eventualnog, izbora Osima za selektora.
Na kraju ce biti eto nismo mogli naci boljeg, umjesto da su u startu rekli - to je taj covjek, vjerujemo mu, izabrali smo ga i idemo na EP.
Od svega se mora napraviti jad i cemer.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 26 okt 2017, 21:35

a kakav je uopšte Baždarevićev status sad? Jel on još selektor, jel podnio ostavku, jel ga savez smijenio? Jesu li se Baždarević i savez uopšte javno izjašnjavali o daljoj saradnji?
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 15 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []