KK_Bosna je napisao/la:eh bravo. konacno smo dosli do poente.Trigger je napisao/la:Eh!
Citaj prijatelju, citaj i to bez prethode ljutitosti, molim te!
Na tvoje jednostavno pitanje sam ti odgovorio, barem u dva segmenta - citiracu sam sebe, da ti bude lakse:
1. "Statistika nije uopste vazna!??? - Sto li je onda i najveci strucnjaci vode, prate....!? -
Istina i ja smatram da nije presudna!"
2. "Ako zelis nekom opisati nekog igraca onda postoje mnogobrojni kosarkaski termini- karakteristike da 'docaras sliku tog igraca'....fizicke predispozicije, tehnika, brzina, inteligencija (sportska), pregled igre, odbrana, sut, skocnost, (ne)samopouzdanje, kretanjue sa i bez lopte, individualac - kolektivista...itd, itd..."
I konacno, kad hoces ODGOVOR na jednostavno pitanje - evo ti i krajnja varijanta:
Odes ili dovedes tog 'zeljenog' igraca i vidis ga na djelu, isprobas i odlucis kao trener!
A, mnogi treneri povjeruju na 'rijec' i menadzerima igraca kad ih opisuju (hvale i pod nosom im guraju statisticke podatke, snimke....)!
Pa zar ovo po 1. i 2. nisu bili dovoljni da dobijes "odgovor na jednostavno pitanje"?
I sto si se tako zustro 'navalio' na mene, moj Bosnas!? Sta ti toliko smeta u mojim tekstovima?
Ma, zavrsili smo - a Ti ako zelis nastavi me 'glodati do kosti..." - vala mi je svejedno.
sretan ti meni bio, globalni moderatoru!
a ona je da tvoj vrli Hodzic nije talenat kojeg ti (kao da si jedan od menadzera koje si opisao kako uvaljuju igrace) pokusavas nahvaliti preko video-clipa i statistike
VELAHAVLE LIKA!!!