Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Trigger
Moderator
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Trigger » 16 avg 2009, 23:11

KK_Bosna je napisao/la:
Trigger je napisao/la:Eh!
Citaj prijatelju, citaj i to bez prethode ljutitosti, molim te!
Na tvoje jednostavno pitanje sam ti odgovorio, barem u dva segmenta - citiracu sam sebe, da ti bude lakse:
1. "Statistika nije uopste vazna!??? - Sto li je onda i najveci strucnjaci vode, prate....!? -
Istina i ja smatram da nije presudna!"
2. "Ako zelis nekom opisati nekog igraca onda postoje mnogobrojni kosarkaski termini- karakteristike da 'docaras sliku tog igraca'....fizicke predispozicije, tehnika, brzina, inteligencija (sportska), pregled igre, odbrana, sut, skocnost, (ne)samopouzdanje, kretanjue sa i bez lopte, individualac - kolektivista...itd, itd..."

I konacno, kad hoces ODGOVOR na jednostavno pitanje - evo ti i krajnja varijanta:
Odes ili dovedes tog 'zeljenog' igraca i vidis ga na djelu, isprobas i odlucis kao trener!
A, mnogi treneri povjeruju na 'rijec' i menadzerima igraca kad ih opisuju (hvale i pod nosom im guraju statisticke podatke, snimke....)!

Pa zar ovo po 1. i 2. nisu bili dovoljni da dobijes "odgovor na jednostavno pitanje"?

I sto si se tako zustro 'navalio' na mene, moj Bosnas!? Sta ti toliko smeta u mojim tekstovima?
Ma, zavrsili smo - a Ti ako zelis nastavi me 'glodati do kosti..." - vala mi je svejedno.
sretan ti meni bio, globalni moderatoru!
eh bravo. konacno smo dosli do poente.

a ona je da tvoj vrli Hodzic nije talenat kojeg ti (kao da si jedan od menadzera koje si opisao kako uvaljuju igrace) pokusavas nahvaliti preko video-clipa i statistike

VELAHAVLE LIKA!!! :roll:
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 25 avg 2009, 01:56, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....

23 KING JAMES
Kontakt:

Post Postao/la 23 KING JAMES » 22 avg 2009, 20:30

Nakon što je završio reprezentativne obaveze, kapiten našeg nacionalnog tima pronašao je angažman za narednu sezonu. Kenan Bajramović u sezoni 2009/10 nastupaće u njemačkoj BBL ligi u dresu Albe iz Berlina.
Dvadesetosmogodišnji, 206 cm visoki krilni centar reprezentacije BiH, karijeru je počeo u zeničkom Čeliku, a ime je izgradio igrajući za KK Bosnu u jadranskoj ligi, ukrajinski Azovmash i Kyiv, litvanski Lietuvos Rytas, te turski Turk Telekom.

“Vrlo sam zadovoljan što ćemo u narednoj sezoni imati Bajramovića pod košem.”, rekao je Luka Pavličević, trener Albe. “Igrač njegove klase itekako će nam biti koristan u kvalifikacijskim utakmicama za plasman u Euroligu. Jedva čekam da se priključi treninzima.”, dodao je on.

Bajramović iza sebe već ima niz osvojenih titula. Sa Bosnom je bio prvak naše zemlje i osvajač kupa, sa Azovmashom prvak Ukrajine dva puta i osvajač kupa, a sa Lietuvos Rytasom plasirao se i u Top 16 Eurolige, dok je sa Turk Telekomom ušao u polufinale turskog playoffa.

je koji će njega debili ovi su gori od onih što su uzeli radeljića
Iker
Pepe Albiol
Ramos Arbeloa
Lass Xabi
CR9 Kaka Marcelo
Higuain
Evropski prvaci za sezonu 2oo9/2o1o

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 22 avg 2009, 22:19

23 KING JAMES je napisao/la:Nakon što je završio reprezentativne obaveze, kapiten našeg nacionalnog tima pronašao je angažman za narednu sezonu. Kenan Bajramović u sezoni 2009/10 nastupaće u njemačkoj BBL ligi u dresu Albe iz Berlina.
Dvadesetosmogodišnji, 206 cm visoki krilni centar reprezentacije BiH, karijeru je počeo u zeničkom Čeliku, a ime je izgradio igrajući za KK Bosnu u jadranskoj ligi, ukrajinski Azovmash i Kyiv, litvanski Lietuvos Rytas, te turski Turk Telekom.

“Vrlo sam zadovoljan što ćemo u narednoj sezoni imati Bajramovića pod košem.”, rekao je Luka Pavličević, trener Albe. “Igrač njegove klase itekako će nam biti koristan u kvalifikacijskim utakmicama za plasman u Euroligu. Jedva čekam da se priključi treninzima.”, dodao je on.

Bajramović iza sebe već ima niz osvojenih titula. Sa Bosnom je bio prvak naše zemlje i osvajač kupa, sa Azovmashom prvak Ukrajine dva puta i osvajač kupa, a sa Lietuvos Rytasom plasirao se i u Top 16 Eurolige, dok je sa Turk Telekomom ušao u polufinale turskog playoffa.

:lol: :lol: dobar dobar
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 25 avg 2009, 01:51

....
I konacno, kad hoces ODGOVOR na jednostavno pitanje - evo ti i krajnja varijanta:
Odes ili dovedes tog 'zeljenog' igraca i vidis ga na djelu, isprobas i odlucis kao trener!
A, mnogi treneri povjeruju na 'rijec' i menadzerima igraca kad ih opisuju (hvale i pod nosom im guraju statisticke podatke, snimke....)!

Pa zar ovo po 1. i 2. nisu bili dovoljni da dobijes "odgovor na jednostavno pitanje"?

I sto si se tako zustro 'navalio' na mene, moj Bosnas!? Sta ti toliko smeta u mojim tekstovima?
Ma, zavrsili smo - a Ti ako zelis nastavi me 'glodati do kosti..." - vala mi je svejedno.
KK Bosna je napisao/la:Eeh bravo. konacno smo dosli do poente.

a ona je da tvoj vrli Hodzic nije talenat kojeg ti (kao da si jedan od menadzera koje si opisao kako uvaljuju igrace) pokusavas nahvaliti preko video-clipa i statistike
Trigger je napisao/la:VELAHAVLE LIKA!!! :roll:
Ama, "Bosnaš" moj što ba nisi odmah bio konkretan i napisao da ti smeta to što sam među 'kandidate' stavio i Adnana Hodzica iz USA!? :?: :?: :?:
Sto si toliko komplikovao da bi došao do "poente"!???

Tebi se on ne sviđa i to je OK! - Tvoje misljenje, pa slagali se ili ne!
A, Hodžić nije "moj vrli", jer momka ne poznajem, a predlozio sam ga samo iz razloga sto se malo racuna vodi o nasim momcima u USA (primjera koliko hoćeš), a na onim video-clipovima vidjeh da se radi o mladom, školovanom igraču (kojih BiH i nema baš dovoljno!).... ništa više, mada sam i sam napisao da to nije dovoljno za konačnu ocjenu!

Nadam se da smo sad obojica 'došli na svoje' i završili s ovim bespotrebnim 'naklapanjem'!
Bosno moja poharana....

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 25 avg 2009, 10:33

ako nista, decko je solidan, mozda novi suton
Cuva Bog Zelju svog!

SINE
Kontakt:

Post Postao/la SINE » 25 avg 2009, 18:09

mirzza je napisao/la:

koliko je godina momku nisam uspio upratit, podsječa pravo na sutona, a ono što mi je pravo upalo u oći haman je strašan motivator ekipe.
SAMO ŽELJO

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 25 avg 2009, 18:16

23 KING JAMES je napisao/la:Nakon što je završio reprezentativne obaveze, kapiten našeg nacionalnog tima pronašao je angažman za narednu sezonu. Kenan Bajramović u sezoni 2009/10 nastupaće u njemačkoj BBL ligi u dresu Albe iz Berlina.

Siguran sam da ce im biti najbolji igrac,inace mu je klubska karijera puno bolja od od ove sa bh selekcijum"misao MB" ne moze ni jedan igrac da shvati, pa ni kenan!!

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 25 avg 2009, 18:40

Trigger je napisao/la:
....

KK Bosna je napisao/la:Eeh bravo. konacno smo dosli do poente.

Trigger je napisao/la:VELAHAVLE LIKA!!! :roll:
Ama, "Bosnaš" moj što ba nisi odmah bio konkretan i napisao da ti smeta to što sam među 'kandidate' stavio i Adnana Hodzica iz USA!? :?: :?: :?:
Sto si toliko komplikovao da bi došao do "poente"!???

Tebi se on ne sviđa i to je OK! - Tvoje misljenje, pa slagali se ili ne!
A, Hodžić nije "moj vrli", jer momka ne poznajem, a predlozio sam ga samo iz razloga sto se malo racuna vodi o nasim momcima u USA (primjera koliko hoćeš), a na onim video-clipovima vidjeh da se radi o mladom, školovanom igraču (kojih BiH i nema baš dovoljno!).... ništa više, mada sam i sam napisao da to nije dovoljno za konačnu ocjenu!

Nadam se da smo sad obojica 'došli na svoje' i završili s ovim bespotrebnim 'naklapanjem'!

Vozdra nisam htio do sad da se petljam ,ali evo ovako posto radim za jedan us college"adnana sam gledao "mnogo je napredovao, ali nije kalibar za KK bosnu!!Ima ovdje mnogo momaka sa naseg prostora >jedini sto igra za ozbiljan College je esmir rizvic!!

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 25 avg 2009, 19:10

@doe78

Hvala na informaciji.
Ipak je druga priča kad neko napiše o nekom koga je gledao, više puta, "In Live".
Volio bi ćuti tvoje mišljenje o njegovim košarkaškim osobinama i potencijalu - ima li tu materijala za 'napredovanje'....jos je mlad, a mi nemam puno mladih, školovanih, igrača...a mozda da nam napišeš da li si gledao ili znaš za još nekog našeg momka u USA a koji ima potencijala :)
Bosno moja poharana....

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 25 avg 2009, 20:56

Trigger je napisao/la:@doe78

Hvala na informaciji.
Ipak je druga priča kad neko napiše o nekom koga je gledao, više puta, "In Live".
Volio bi ćuti tvoje mišljenje o njegovim košarkaškim osobinama i potencijalu - ima li tu materijala za 'napredovanje'....jos je mlad, a mi nemam puno mladih, školovanih, igrača...a mozda da nam napišeš da li si gledao ili znaš za još nekog našeg momka u USA a koji ima potencijala :)
PA ne znam sta da ti kazem,visok je 207 cm ,igra na poziciji centra,sa tom visinom realno je da igra 4..Dobro se zna zagraditi,recimo slican je "erminu jazvinu" po gradi ,visini,stilu igre...Ako popravi sut sa poludistance moze biti solidan igrac!!Inace ovdje nemas vise materiala,sem mozda rizvica,neko vrijeme je igrao ahmetbasic mirza "bio je dobar pojma nemam gdje sad.....

SINE
Kontakt:

Post Postao/la SINE » 26 avg 2009, 11:12

doe78 je napisao/la:

Hvala na informaciji.
PA ne znam sta da ti kazem,visok je 207 cm ,igra na poziciji centra,sa tom visinom realno je da igra 4..Dobro se zna zagraditi,recimo slican je "erminu jazvinu" po gradi ,visini,stilu igre...Ako popravi sut sa poludistance moze biti solidan igrac!!Inace ovdje nemas vise materiala,sem mozda rizvica,neko vrijeme je igrao ahmetbasic mirza "bio je dobar pojma nemam gdje sad.....
Je li ovo taj Mirza:

SAMO ŽELJO

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 avg 2009, 13:27

SINE je napisao/la:
doe78 je napisao/la:

Hvala na informaciji.
Je li ovo taj Mirza:

mirza igrao u brckom,pa poslije u kkbosni u onoj sezoni kada su igrali gilbert,sale,ciric,zima,nihad,znaci generacija godinu poslije kada se neno oprostio.....nikada nije dobio pravu sansu....vratio se u brcko....i onda bum prosle sezone potpisao za galatu i onda igrao na posudbi za karsijaku...ja mislim da je i dalje gore na posudbi.....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 26 avg 2009, 13:39

mala ispravka - nije potpisao za galatu vec za karsiyaku direktno ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 26 avg 2009, 15:06

SINE je napisao/la:
mirzza je napisao/la:

koliko je godina momku nisam uspio upratit, podsječa pravo na sutona, a ono što mi je pravo upalo u oći haman je strašan motivator ekipe.
Adnan Hodzic, je rodjen 1988. godine....
sve ostalo možeš pročitati na linku:
http://www.lipscombsports.com/mbasketba ... er/91/179/

Pozdrav :)
Bosno moja poharana....

mgogic
Kontakt:

Post Postao/la mgogic » 26 avg 2009, 20:23

Ne djeluje mi lose ovaj Hodzic Adnan!Mislim,nemamo mi 200 igraca,pa da sad momak ne dobije sansu!Mozda nije NBA kapacitet,ali mozda bi mogao NLB da igra solidno!Jebote rucka je ko u Stalonea!

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 26 avg 2009, 20:34

Samo mogu jedno da kazem bolji je od Jazvina :D
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 avg 2009, 20:43

@KK_Bosna,

Mirza Ahmetbašić u Turskoj

Mirza Ahmetbašić, bivši košarkaš Brčkog i sarajevske Bosne, karijeru će nastaviti u turskom Galatasaraju.
Potpisao za Galatasaraj do kraja sezone, a pregovori za iduću su već počeli moj novi menadžer Tolga Tugsavul i njegov partner Zeki Gulay. Jako sam sretan što sam baš s njima, s obzirom da se radi o najboljim menadžerima u Turskoj, rekao je Ahmetbašić za InfoBrcko.com.

Jako mi je drago biti dio ovako jakog europskog tima, polako mi se snovi ispunjavaju i sada je preda mnom vrijeme koje moram iskoristiti na parketu, dodao je Ahmetbašić.

ili link http://www.sportin.ba/tekst.aspx?id=16231 ;) :) :)
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 26 avg 2009, 20:50

neno#4 je napisao/la:@KK_Bosna,

Mirza Ahmetbašić u Turskoj

Mirza Ahmetbašić, bivši košarkaš Brčkog i sarajevske Bosne, karijeru će nastaviti u turskom Galatasaraju.
Potpisao za Galatasaraj do kraja sezone, a pregovori za iduću su već počeli moj novi menadžer Tolga Tugsavul i njegov partner Zeki Gulay. Jako sam sretan što sam baš s njima, s obzirom da se radi o najboljim menadžerima u Turskoj, rekao je Ahmetbašić za InfoBrcko.com.

Jako mi je drago biti dio ovako jakog europskog tima, polako mi se snovi ispunjavaju i sada je preda mnom vrijeme koje moram iskoristiti na parketu, dodao je Ahmetbašić.

ili link http://www.****/tekst.aspx?id=16231 ;) :) :)

Neno to je prvobitnoo bilo svi su mislili i na kraju je potpisao za karsijaku jer nisu se uspjeli dogovoriti sigurno je clan KArsijake izvinjavam se na pogresnom imenu karsijaka 8-) pozdrav
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 27 avg 2009, 22:00

TaRgEt_ je napisao/la:Samo mogu jedno da kazem bolji je od Jazvina :D
Sumnjam drug,jazvin ipak igra profesionalni basket,adnan jos djeciji!Ermina su povrede malo usporile/ukocile..Ima jedno fino zakucavanje preko" Cska igraca na youtube"to je onaj pravi/stari jazvin..Ps..Nije olympiakos bez razloga po njega dolazio...

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 28 avg 2009, 12:29

doe78 je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:Samo mogu jedno da kazem bolji je od Jazvina :D
Sumnjam drug,jazvin ipak igra profesionalni basket,adnan jos djeciji!Ermina su povrede malo usporile/ukocile..Ima jedno fino zakucavanje preko" Cska igraca na youtube"to je onaj pravi/stari jazvin..Ps..Nije olympiakos bez razloga po njega dolazio...

jazvin je meni pravo drag igrač, solidan je ali ponekad zna zakazati ko niko
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.