BiH-Holandija/Poljska-BiH (11.10./14.10)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
-
- Kontakt:
Re: BiH-Holandija/Poljska-BiH (11.10./14.10)
protiv poljaka:
----------------------------Sehic---------------------------
Todorovic--Hadzikadunic--Ahmedhodzic--Kolasinac
Hodzic---Krunic---Pjanic---Hadziahmetovic---Gojak
-----------------------------Dzeko--------------------------
----------------------------Sehic---------------------------
Todorovic--Hadzikadunic--Ahmedhodzic--Kolasinac
Hodzic---Krunic---Pjanic---Hadziahmetovic---Gojak
-----------------------------Dzeko--------------------------
-
- Kontakt:
ma ta ce Holandija. ispodprosjecna ekipa. tek protiv Poljske slijedi pravi test
Dobro hvala sto si pojasnio ovo vec se moze pricatPozitivanstav je napisao/la: ↑12 okt 2020, 09:26
Pa zelim reci da nam je lahko iz tople sobe mudrovat,kritikovat i ponizavat,al ajmo bit realni druze i shvatit da nemamo boljih.
Necu reci da Visca pruza dobre partije u reperezentaciji,ali brate pa nije jedini koji kaska vec duzi period.
Nije posteno da se momak razapinje.
Dobro najgore za Viscu konkretno je sto je ostao 120 minuta na terenu i jos povrh losih 120 minuta odlucio da puca bitan penal, pa onda da ga je i fulio
Sam je trebao trazit izmjenu, nakon sat kad vidis da te ne ide, ali fudbaleri su tu kao kockari najgori, daj jedan potez da prodje makar slucajno da ga uguram da se operem...
Ja to shvatam apsolutno, ali ta noc nije bila za viscu, bila je za BIH, i trebao je reci ja sam khurac cjeli mec i umro sam i nesiguran sam nemoj ja da pucam, i lakse bi raja podnijela da je bio prelos da je tako bilo, ali to je ego koji nije mogao skloniti u stranu za BiH ja mu to zamjeram vrlo, pogotovo sto je igrao svoju tekmu za Edina Viscu, kapiten mu govori pa pridji radi pressing na svog covjeka da pomogne ekipi on ga gleda u oci i kao hinja ide nazad, radi suprotno sta mu kapiten govori.....previse je tekmi odigrao da se tako ponasa, udarilo mu je u glavu sto je u turskoj neko....
Bilo koji drugi momak, bi se vise borio i pomagao ekipi u oba smjera jer nema (jos) taj ego da je on neka velicina koji mu samo smeta u igrama za repku.....
A naravno trener je usro kad ga nije izveo nakon 50 minuta....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
-
- Kontakt:
a zasto se vise ne zove taj KENAN KODRO kada smo tako ograniceni u napadu?? Sta je sa njim? Nije on pravo rijesenje ali za ovakve utakmice je dobar sa klupe.
Jek i potpuno ispravan komentar!!!
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!
Brzina terena se moze stimati.grbavicka1921 je napisao/la: ↑12 okt 2020, 07:40Ljudi, sta mislite, jel' malo podloga Grbavice brza od Bilinog jer eno i moj Željo se satra na onoj podlozi skoro svaku utakmicu i meni se čini da se još uvijek nekako prilagođava terenu i dalje, a i mnogo je netačnih pasova bilo i u repki protiv Sj.Irske ili je slaba ili je prejaka lopta, nikako da se naštimaju?
Visina pokosene trave i kolicina vode kojom ce biti zaljeven travnjak prije utakmice.
Na Grbavici se desilo Dzeko da nije mogao hodati, klizao se, svaki pas pogresan i kratak zato sto je teren bio mekan. Bilo je mnogo kise noc ranije. Zato se desilo to sa mnogima a neocekivano sa Dzekom. Da svaki pas grijesi ili se oklizne. Travnjak kao stvoren za otocke ekipe. Zato su molili boga za kisu od selektora do igraca.
Sinoc je travnjak bio suh i mnogo krace pokosen. Za sporiju igru pripremljen sto je nama pomoglo da se branimo i kontre istrcavamo a Holandjanima otezalo jer im je igra sporija sa slabijim protokom.
Treba imati na umu da su ovi igraci i navikli na Bilino Polje jer ipak svi tu imaju mnogo utakmica, Dzeko i Pjanic i ovi stariji na desetine, znaju sve karakteristike i stadiona i travnjaka dok na Grbavici nisu imali 2-3 utakmice sto znaci da im je to neutralan a ne domaci teren.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
-
- Kontakt:
Opusteno ,bit ce bolje.Denchi je napisao/la: ↑12 okt 2020, 09:45Dobro hvala sto si pojasnio ovo vec se moze pricatPozitivanstav je napisao/la: ↑12 okt 2020, 09:26
Pa zelim reci da nam je lahko iz tople sobe mudrovat,kritikovat i ponizavat,al ajmo bit realni druze i shvatit da nemamo boljih.
Necu reci da Visca pruza dobre partije u reperezentaciji,ali brate pa nije jedini koji kaska vec duzi period.
Nije posteno da se momak razapinje.
Dobro najgore za Viscu konkretno je sto je ostao 120 minuta na terenu i jos povrh losih 120 minuta odlucio da puca bitan penal, pa onda da ga je i fulio
Sam je trebao trazit izmjenu, nakon sat kad vidis da te ne ide, ali fudbaleri su tu kao kockari najgori, daj jedan potez da prodje makar slucajno da ga uguram da se operem...
Ja to shvatam apsolutno, ali ta noc nije bila za viscu, bila je za BIH, i trebao je reci ja sam khurac cjeli mec i umro sam i nesiguran sam nemoj ja da pucam, i lakse bi raja podnijela da je bio prelos da je tako bilo, ali to je ego koji nije mogao skloniti u stranu za BiH ja mu to zamjeram vrlo, pogotovo sto je igrao svoju tekmu za Edina Viscu, kapiten mu govori pa pridji radi pressing na svog covjeka da pomogne ekipi on ga gleda u oci i kao hinja ide nazad, radi suprotno sta mu kapiten govori.....previse je tekmi odigrao da se tako ponasa, udarilo mu je u glavu sto je u turskoj neko....
Bilo koji drugi momak, bi se vise borio i pomagao ekipi u oba smjera jer nema (jos) taj ego da je on neka velicina koji mu samo smeta u igrama za repku.....
A naravno trener je usro kad ga nije izveo nakon 50 minuta....
Vec sam naviko na ove poraze u svim barazima ,tako da ne vrijedi se nervirat i sl.
Problem je da ga ne zove i da ne igra ,kakvi bi to sve udari na selektore bili.
Moguce da je Turska liga itekako varljiva i slabasna.
Mozda nas vec u srijedu odusevi
Ne razumijem sto uvjek moras da koristis neke fraze, samo da nekog ismijes koji se ne slaze sa tobom. Svaki put ciljano se rugas, spinujes da bi drugog omalozavao, da bi ti ispao kao kompetentnija osoba. Ja sam rekao da smo izgubili 1-0 protiv Spanije na strani. U toj utakmici smo isto ovako odigrali, bez Pjanica. Tako da ne vidim da smo nesto novo vidili. Cimirot, Pjanic, Hadziahmetovic nije sredina terena ako zelimo da stvorimo nesto protiv prosjecnih ili nesto iznad prosjecnih reprezentacija, da ne govorim protiv Holandije. Cimirot i Hadziahmetovic su skoro pa isti igraci, jedan 5 godina mladji od drugog, ali po profilu manje vise isti igraci, tako da nismo nista novo vidili. Cimirot sa dosta vise rutine naravno, ali po profilu manje vise isti. Tako da ti Hadziahmetovic dodje kao alternativa za Cimirota. Treba oprobati neko drugo rijesenje na sredini terena. Krila su nam ocajna. Uredu, Tatar se trudio, i ja bih se trudio da imam priliku protiv Holandije. Svako bi se trudio, ali jednostavno nema kvalitet. Gojak na krilu je smijesan, i ne vidim sto se nazor zeli da dokaze. I on i Tatar su imali isti mentalitet, da sebe dokazu kao prvo, pa onda ekipa. Samo sto je Gojak dosta kvalitetniji igrac. Treba traziti nova rijesenja na krilnim pozicijama kao sto je Husein Balic, i oprobati sa Ivanom Sunjicem na sredini terena, ako je zainteresovan da igra za BiH. Vrijedno je pratiti i Adi Nalica.Denchi je napisao/la: ↑12 okt 2020, 09:33Zavisno koga izvedes i kakav plan bude i priprema tekmeTristan10 je napisao/la: ↑12 okt 2020, 09:23Slijedi prizemlje u ozbiljnoj utakmici protiv prosjecne reprezentacije. U tome i jeste sva pointa moja sinoc, a to je da nismo nista novo vidili. Nije bruka i da smo izgubili 2-0 protiv Holandije, jer su individualno bolji od nas. Ali jeste problem da nismo imali konkretne akcije. Mi smo igrali i 0-1 protiv Spanije na strani sa Prosinecki, tad nije ni Pjanic igrao. Valjda je pointa da nesto pokusamo da stvorimo. Nasa najveca prednost sinoc je bila De Boer na klupi.
Generalno mi se lose nosimo sa ulogom favorita a bolje underdoga....vidjelo se ko ima oci, jbg od tog pocinje....
Stevie wonder cjeli zivot nije vidio dobru tekmu tako i ovde mnogi... Imali smo dobrih kontri, imali smo zicer sa Pjanketom, ali koliko je realno trazit da vidis akcije i napade protiv najbolje odbrane svijeta, a isti ili da budemo precizni pocinjes sa slabijim napadom nego protiv sj. irske, treba bit iskren a ne mali mutavac koji smatra da su svi isti protivnici.....
Nismo nikad dobili spaniju na strani, mislim da si se odao narkoticima i alkoholu pa te prenijelo, pogotovo jer ne vidis razliku izmedju poraza od drugog tima spanije i bod protiv najboljih 11 holandije...
I stvorili smo organizovano i planski kontre protiv top defanzivaca svjetskih, plan je funcionisao cjeli mec.....
- Chapman1886
- Kontakt:
došo zubanović na n1 soliti pamet o reprezentaciji a gruhno 50 igrača u reprezentaciju
Samo Sloboda | COYG
mi sad u ligi nacija trebamo pokazati zube, i rastavit Poljsku na proste faktore da ne znaju sta ih je snaslo, kako bi malo moral povratili pred sledece utakmice u novembru i da ostanemo u A diviziji....i sto bolje se uigramo za kvalifikacije koje krecu u martu sledece godine
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
- Goalgetter
- Kontakt:
Zato sto ne igra u klubu.Hasansas1978 je napisao/la: ↑12 okt 2020, 09:51a zasto se vise ne zove taj KENAN KODRO kada smo tako ograniceni u napadu?? Sta je sa njim? Nije on pravo rijesenje ali za ovakve utakmice je dobar sa klupe.
-
- Kontakt:
Mi nenamo taj luksuz da se tako lako odricemo nasih igraca iz lige petice, kakvi god da su.
Tako da pod hitno treba vratiti Kodru, Duljevica, Prcica i ostale ko se moze aktivirati.
Sa druge strane manje se oslanjati na te lige iz Turske, Grcke, Ceske, Madzarske i slicno, jer to nije nista bolje nego nasa BIH Premier liga.
Moraju se uvesti novi kriteriji za poziv u reprezentaciju !!!
Tako da pod hitno treba vratiti Kodru, Duljevica, Prcica i ostale ko se moze aktivirati.
Sa druge strane manje se oslanjati na te lige iz Turske, Grcke, Ceske, Madzarske i slicno, jer to nije nista bolje nego nasa BIH Premier liga.
Nazalost jesu nasi igraci koji nastupaju u Turskoj ili Madjarskoj bolji od igraca koji nastupaju u BiHPL. Evo primjera radi kad bi se Hajradinovic i Hodzic vratili u BiHPL bili bi kapitalci, jer jesu nivo veci. I to svako zna ko prati nasu ligu. Ali slazem se sa tobom da treba pojacati konkurenciju. Tu vidim igrace kao Ivan Sunjic, Husein Balic, Adi Nalic, Armin Gigovic.Hasansas1978 je napisao/la: ↑12 okt 2020, 10:41Mi nenamo taj luksuz da se tako lako odricemo nasih igraca iz lige petice, kakvi god da su.
Ovi naši čim je utakmica završila odmah na ćevape ko da su prvaci Europe što su odigrali nulu sa Holandijom.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
"Kao što smo i predviđali, znali smo da će oni imati posjed lopte, ali nisu znali šta da rade s njom. U prvom poluvremenu nisu imali nijednu šansu, a u nastavku nas je Šehić nekoliko puta spasio. Imali smo i mi svojih prilika, ali nažalost nisu uspjeli pogoditi", kazao je Čustović za Novu BH.
Moj Čustoviću, glumite svi stručnjake a šta ćemo sa izgradnjom igre i kreiranju prilika? Popišam se na ovaj stručni štab.
Bunker taktiku mogu svi igrati.
Moj Čustoviću, glumite svi stručnjake a šta ćemo sa izgradnjom igre i kreiranju prilika? Popišam se na ovaj stručni štab.
Bunker taktiku mogu svi igrati.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- AlainProst
- Kontakt:
https://sportsport.ba/fudbal/bh-fanatic ... nje/378533
ko su uopste ovi likovi da im se daje medijski prostor?
ja fakat ne kontam ko su, sta su i po cemu su se ufurali da su bitni?
ono ti bitan? kome?
ono ce zvati igraca koji zaradjuje milione da mu dodje na noge, da ga pozdravlja
boli bilo koga na ovoj planeti ..... za fanatikose
niste bitni i ne budite pateticni
fino pred granap, kupi piva i zavijaj onu dininu sto jedino znate
meeeneeee ziiiiivooooot raaaazoooocaaaraaaaoooo
ko su uopste ovi likovi da im se daje medijski prostor?
ja fakat ne kontam ko su, sta su i po cemu su se ufurali da su bitni?
ono ti bitan? kome?
ono ce zvati igraca koji zaradjuje milione da mu dodje na noge, da ga pozdravlja
boli bilo koga na ovoj planeti ..... za fanatikose
niste bitni i ne budite pateticni
fino pred granap, kupi piva i zavijaj onu dininu sto jedino znate
meeeneeee ziiiiivooooot raaaazoooocaaaraaaaoooo
Hus se nikada nece vratiti na klupu FKS
-
- Kontakt:
ma ti BHF su odavno postali jako profitna i politicka organizacija!! Savez pere ruke od njih, da im karte i jos mnogo toga a ovi po reziji prave neke akcije, proteste.
- AlainProst
- Kontakt:
kome prave proteste?
ko uopste slusa to sto oni kazu i kakvu tezinu imaju?
ko uopste slusa to sto oni kazu i kakvu tezinu imaju?
Hus se nikada nece vratiti na klupu FKS
Valencia
PSV - Inter - Liverpool - Ajax
Atalanta - Liverpool - Barcelona
PSV - Sevilla - Ajax
+ Feyenoord, Atalanta, City i Galatasaray
VS
Konyaspor
Hajduk - Rostov - Vojvodina - Celje
Barcelona - Standard - Milan
Sarajevo - Salernitana - Torino
+ Arsenal, Konyaspor, Roma, Rijeka, Kasimpasa
Bez obzira na (ne)vaznost utakmice odlican rezultat.
PSV - Sevilla - Ajax
VS
Konyaspor
Hajduk - Rostov - Vojvodina - Celje
Zadnja izmjena: TheChief, dana/u 12 okt 2020, 11:47, ukupno mijenjano 1 put.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Upravo tako, prgavim Holanđanima smo poremetili planove.TheChief je napisao/la: ↑12 okt 2020, 11:44Valencia
PSV - Sevilla - Ajax
VS
Konyaspor
Hajduk - Krasnodar - Vojvodina - Celje
Samo Dennis igra u Rostovu.
⚜️~⚜️~⚜️
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.