Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

tuga_sa_sjevera
Kontakt:

Re: FC Juventus Torino

Post Postao/la tuga_sa_sjevera » 14 nov 2009, 10:05

Eto, jarani moji...ispada da ni Del Piero ( on je iz Padove ), ni Camoranesi ( u Italiji je počeo igrati u Veroni ), ni Buffon ( on je iz Parme ), itd, itd...dakle, nijedan od njih nije Juventusovo dijete kako je neko bio napisao. Svi Juventusovi igrači dođu iz drugih sredina....nema tu Juventusove djece. Za promjenu bavimo se malo Serijom B. Evo recimo ovog vikenda stavljam čistog keca na Anconu, i dvicu na Torina u gostima! Nije baš ko na JuveBalkan, ali je najava još i bolja, ovaj put za Seriju B na http://calcioitaliano.blog.hr/

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 14 nov 2009, 13:18

tuga_sa_sjevera je napisao/la:Eto, jarani moji...ispada da ni Del Piero ( on je iz Padove ), ni Camoranesi ( u Italiji je počeo igrati u Veroni ), ni Buffon ( on je iz Parme ), itd, itd...dakle, nijedan od njih nije Juventusovo dijete kako je neko bio napisao. Svi Juventusovi igrači dođu iz drugih sredina....nema tu Juventusove djece. Za promjenu bavimo se malo Serijom B. Evo recimo ovog vikenda stavljam čistog keca na Anconu, i dvicu na Torina u gostima! Nije baš ko na JuveBalkan, ali je najava još i bolja, ovaj put za Seriju B na http://calcioitaliano.blog.hr/

pa nema to veze kad je alex jos ko dijete navijo za juve...on je mogo otic i u milan koji je u to vrijeme bio jaci i bolji ali je izabro juve jer je oduvijek bio juventino.......a i sami znamo kako je u velikim klubovima tesko dobit priliku i izborit se ako dolazis iz vlastite omladinske skole...sto se toga tice juve cak i prednjaci u odnosu na ostale...kolko je samo igraca izbacio iz omladinskog pogona.

A cekamo mi torino da se vrati hhh....pa da ih opet.....nisu nas dobili 15 tak godina a vec 7 godina nisu ni gola postigli hhhh protiv nas
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 14 nov 2009, 14:03

tuga_sa_sjevera je napisao/la:Eto, jarani moji...ispada da ni Del Piero ( on je iz Padove ), ni Camoranesi ( u Italiji je počeo igrati u Veroni ), ni Buffon ( on je iz Parme ), itd, itd...dakle, nijedan od njih nije Juventusovo dijete kako je neko bio napisao. Svi Juventusovi igrači dođu iz drugih sredina....nema tu Juventusove djece. Za promjenu bavimo se malo Serijom B. Evo recimo ovog vikenda stavljam čistog keca na Anconu, i dvicu na Torina u gostima! Nije baš ko na JuveBalkan, ali je najava još i bolja, ovaj put za Seriju B na http://calcioitaliano.blog.hr/
hehe ovo mi je najdraze pisati uvijek!

Sebastian Giovinco, Marchisio, Palladino, Ariaudo, De Ceglie, Immobile, Giuseppe Giovinco ( inace moj najdrazi :D ), Rossi, Daud, Iago, Espozito, Ekdal.. vecina ovih je bilo u finalu lige prvaka za mlade igrace i u finalu izgubili od Man Utd-a.. ali osvojili drugi turnir koji je inace najcjenjeni na svijetu cak i od lige prvaka.. forza juve
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

LeBronJamesKing

Post Postao/la LeBronJamesKing » 14 nov 2009, 16:09

FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Capitano vec nedjelju dana odradjuje pune treninge, pa je Ferrara poceo da razmislja koje ce mjesto Alex dobiti u novoj formaciji.

Nakon sto se na pocetku sezone forsirala formacija 4-3-1-2 s dva visoka napadaca, koja je u prvi mah dala rezultate, ali se onda pokazala kao neuspjeh, Ferrara je promijenio tako sto je u napadu izveo jednog klasicnog napadaca i tri ofanzivna iza njega.

U to vrijeme je Ciro imao i dosta problema s povrijedjenim igracima, dok je sada situacija drugacija jer su mu skoro svi na raspolaganju. Izuzeci su Iaquinta, Zebina i Salihamidzic.

Na posljednjim treninzima Ferrara je testirao trenutnu formaciju s Camoranesiem desno, Diegom centralno i Del Pierom lijevo. Po izvjestajima koji stizu iz Vinova, Capitano je to odigrao odlicno, njegovi driblinzi i precizna lopta su ultimativno dolazili do izrazaja. Sjajno se slagao s prima puntom, sto je prvo igrao Trezeguet, a onda Amauri, a ono sto je jos vise obradovalo Ferraru a i navijace, je bila odlicna saradnja koju je imao s Diegom. Trazili su se i nisu smetali jedan drugom. To potvrdjuju i rijeci Brazilca: "Del Piero je genije. Izmedju mene i njega nema problema."

To su i pokazali na jucerasnjem treningu. Vodili su svoju ekipu, Alex je servirao golove Trezeguetu i Amauriu a jednu loptu je i sam sproveo u mrezu. Diego je bio strijelac jednog gola, uz dvije pogodjene stative.

Ono sto je najvaznije za ekipu i navijace je da se Ale vratio, ne trebamo vise brinuti, on ce rijesiti sve ostalo.

FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
U ime Gospodara...

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 14 nov 2009, 19:14

genije se vraca!!

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

LeBronJamesKing

Post Postao/la LeBronJamesKing » 15 nov 2009, 02:09

FORZA JUVE!!!!!!!!!

Ali bit ce interesantno vidjeti kako ce i ko igrati u ovoj novoj formaciji , mozda bi bilo dobro kao sto kazu da Alex igra lijevo vidjecemo!

FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
U ime Gospodara...

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 15 nov 2009, 10:40

ne znam za to.. lijevo igra Seba i zasluzio je to definitivno.. opet sa jedne strane ikona, legenda, idol, kralj Del Piero.. neko mora biti zrtvovan.! :(

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 15 nov 2009, 15:17

forza juve..

danas nikog od bianconera na netu.. nikog na jb , nikog ovdje :D

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 15 nov 2009, 17:45

FORZA MAGICA JUVE!!!!

nedved se vraca u klub neka funkcija posrednika između igraca i kluba,ustvari bice zaduzen za komunikaciju između igraca i kluba.....sto ja sjajna vijest jos jedna legenda dobija mjesto u klubu.

A tuzna vijest da je chiellini tesko povrijedio van persia sinoc u utakmici između italije i holandije...mogo bi cak propustit ostatak sezone :|
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 15 nov 2009, 19:05

pa nije namjerno??

btw. znao sam da je Perise povrijedjen, ali da ga je Giorgio?? ne! :D

LeBronJamesKing

Post Postao/la LeBronJamesKing » 15 nov 2009, 19:08

dafi je napisao/la:pa nije namjerno??

btw. znao sam da je Perise povrijedjen, ali da ga je Giorgio?? ne! :D

joj a kako strasno je izgledalo i ako cellini nije ni faul napravio ali su persi i robben takvi baksuzi da ioh nema a i onaj arsenal tamam se neko vrati neko se ozlijedi isto kao i mi.

FORZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
U ime Gospodara...

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 15 nov 2009, 19:23

evo klipa ovdje, Chiellini ga nije ni pipnuo.. zao mi Arsenala fkt... ispade kao i mi.. pehovi pravi.. forza juve!

LeBronJamesKing

Post Postao/la LeBronJamesKing » 15 nov 2009, 19:26

dafi je napisao/la:

evo klipa ovdje, Chiellini ga nije ni pipnuo.. zao mi Arsenala fkt... ispade kao i mi.. pehovi pravi.. forza juve!

ma gledao sam ja ovo nekoliko puta i znam da ga celini nije ni pipnuo ali zao mi persija zato sto mi je jedan od najdrazih igraca na svijetu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

FORZZZZZZZZZZZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA JUVVVVVVVVVVVVVVVEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!
U ime Gospodara...

legy
Kontakt:

Post Postao/la legy » 17 nov 2009, 10:17

ma bravo GIORGIO , ti si jedini pravi nasljednik MATERAZZIA samo da te supci od sudija u evropi ne uzmu na zub pa pocnu davati kartone za svaku glumu , ko kad je tores u LP folirao a matrix pocrvenio , igrajte nogomet tetkice

LJOZEMAN
Kontakt:

Post Postao/la LJOZEMAN » 17 nov 2009, 10:22

Ljudi ja slabo ..ovdje pisem ali sam veliki navijac juventina...od 95.......takoda nas ima...FORZA JUVEEEE :lol:

LeBronJamesKing

Post Postao/la LeBronJamesKing » 17 nov 2009, 11:58

Alessandro Del Piero danas je u Parmi za Sky Sport izjavio da se vraća u nedjelju: ''Fizički se dobro osjećam, spreman sam vratiti se na teren. ''

Naš je kapetan u Parmi primio velike aplauze, i to ne samo od strane Juventusovih navijača: ''Uvijek sam bio dobro prihvaćen od strane navijača, ne samo u ovakvim situacijama. Dobivamo sam aplauze i na terenu, no sada mislim jedino na to da se vratim u igru u nedjelju.''

Del Piero je primio nagradu Sport e Civiltà koja ga je jako usrećila: ''Za mene je to veliki osjećaj ponosa i zadovoljstva, važno priznavanje moje karijere.''

FORZZZZZA JUVVVVEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
U ime Gospodara...

LeBronJamesKing

Post Postao/la LeBronJamesKing » 17 nov 2009, 12:01

Desna ruka Cire Ferrare, Massimiliano Maddaloni vjeruje da će Diego biti najbolji igrač na planeti u kratkom vremenskom periodu.

Brazilac je pokazao veliki potencijal, ali njegove partije nisu bile u kontinuitetu dobre. Trener je, između ostalog, uvjeren da će Diego biti najbolji.

„Siguran sam da će Diego postati najbolji igrač na planeti i naravno u Seriji A.“ – izjavio je Maddaloni za Tuttosport.

„Ljudi zaboravljaju da su njemu tek 24 godine i da mu je prva sezona u Italiji. Kada je Platini došao u Juventus, imao je 27 godina. Diego ima kvalitet i ogroman potencijal.”

Maddaloni uživa u svojoj prvoj sezoni kao pomoćnik Ferrare u prvom timu, dok je prije toga bio u mlađim kategorijama. Uspjeh zajedno sa Ferrarom je njegov jedini cilj.

„Veoma sam sretan što radim sa Ferrarom. Nije uvijek slučaj da onaj ko debituje na klupi bude i uspješan. On ima ogroman kvalitet i znanje i zna kako da ideje pretvori u stvarnost.“ – dodao je pomoćnik.

„Svi mi u stručnom štabu imamo jasnu viziju i stojimo iza toga.“

FORZZZZZZZZZZZZZZAAAAAAAAAA JUVVVVVVVVVVVVVVVEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
U ime Gospodara...

LeBronJamesKing

Post Postao/la LeBronJamesKing » 17 nov 2009, 12:07

Sljedeće nedjelje Juventus će na svom stadionu ugostiti Udinese, a trener Ciro Ferrara ističe da je moral kod njegovih igrača na visokom nivou, te se nada novoj pobjedi Stare dame.

Moral u redovima Juventusa pred utakmicu sa Udineseom je na visokom nivou, a razlog da vjeruju u pobjedu svakako je i oporavak dva igrača, Mohameda Sissoka i Claudio Marchisija.

"Bit će ovo važna sedmica za Marchisia i Sissoka, jer su obojica trenirala sa timom, ali ne u punoj brzini. Stoga će biti odlučujuće vidjeti što oni mogu napraviti pred ovaj izazov protiv Udinesea."

Trener računa na prisutnost oporavljenog dvojca iz sredine terena, ali i na one koji su na reprezentativnim zadatcima.

"Naš moral je na visokom nivou, barem kod igrača koji su radili sa mnom. Nadam se da je jednak i kod igrača koji su sa reprezentacijama, tako da možemo punom snagom vratiti se prvenstvu."

FORZZZZZZZZZZZAAAAAAAAAA JUVEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
U ime Gospodara...

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 17 nov 2009, 12:10

ako ko moze da mi nadje video zapis(golove) juve-real 1996 cetvrtfinale iz torina 2-0...bio bih zahvalan :D dafi haj ti vidi na JB imal sta od ovog

LeBronJamesKing

Post Postao/la LeBronJamesKing » 17 nov 2009, 22:46

FORZZZAAAAAAAAAA JUVE!!!!!!!
sta je ovo danas juventina nema na ovom forumu , haj ba dajte nam neko novosti imal ko sta o juventusu?

FORZZZZZZZZAAAAAAAAA JUVEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
U ime Gospodara...

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.