Mi i jesmo došli do 13 mjesta preko moćne Latvije,Litvanije i Lihtenštajna.Dovoljno je vidjeti Kolumbiju na 3 mjestu i sve ti je jasno.FliX je napisao/la:
Da malo bolje pratis listu, uocio bi cinjenicu da smo igrali (kao sto je planirano) s Omanom i da smo ih nabili kolko god razlike, opet bi spali.. Sve u svemu nije ti dobra tvrdnja da ako nalupas amaterske repke da skaces... mozda amateri skacu ali mi ne
FIFA/Coca-Cola World Ranking
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: FIFA/Coca-Cola World Ranking
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Samo djelomicno si upravu. Mi jesmo zbog pobjeda protiv tih selekcija gdje jesmo, ali iskljucivo jer u u proteklih 9 utakmcia koje su jedine u 100% vrijednosti imamo sve pobjede gdje smo medju rijetkima u svijetu. Znaci i pobjedama protiv tako slabih reprezentacija (oko 100 pozicije u prosjeku osim Grcke) mi smo dosli do ove pozicije. Mi smo dokazali da mozemo se nositi i sa jacim reprezentacijama kada smo demolirali Grcku koja je najveci razlog zasto smo na ovoj poziciji gdje jesmo (ta pobjeda vrijedi kao pobjeda protiv Lihteštajna, Latvije i remi protiv Grcke), sto znaci da smo imali barem reprezentacije koje su malo bolje da smo lagano mogli biti u top 10 trenutno. Znaci koliko god te L reprezentacije bile blagoslov isto tako su i negativne jer dobijamo suvise malo poena. Nas glavni adut jeste fenomenalna konsistentnost u proteklih godinu dana (a odmah prije toga imamo 5 izgubljenih i dva remija koji nam najvise kvare ranking)Saurman je napisao/la:Mi i jesmo došli do 13 mjesta preko moćne Latvije,Litvanije i Lihtenštajna.Dovoljno je vidjeti Kolumbiju na 3 mjestu i sve ti je jasno.FliX je napisao/la:
Da malo bolje pratis listu, uocio bi cinjenicu da smo igrali (kao sto je planirano) s Omanom i da smo ih nabili kolko god razlike, opet bi spali.. Sve u svemu nije ti dobra tvrdnja da ako nalupas amaterske repke da skaces... mozda amateri skacu ali mi ne
Pored utakmica iz proteklih 12 mjeseci (Wales, Lihteštajn, Latvija, Grcka, Litvanija, Alžir, Slovenija, Grcka i Latvija), utakmice koje nam mnogo doprinose poenima jesu dvije pobjede protiv Bjelorusije od prije skoro dvije godine, te pobjeda protiv Albanije (juni 2011) i Rumunije (mart 2011). Pobjede protiv Slovacke su skoro pa imperativ jer ce one efikasno zamjeniti ove pobjede protiv Bjelorusije kada izadju iz rankinga jer ce vrijediti skoro pa isto, ali do toga ima jos dvije godine.
a sta je to jasno??Saurman je napisao/la:Mi i jesmo došli do 13 mjesta preko moćne Latvije,Litvanije i Lihtenštajna.Dovoljno je vidjeti Kolumbiju na 3 mjestu i sve ti je jasno.FliX je napisao/la:
a znas li da ta ista Kolumbija ima najboljeg napadaca na svijetu, Radamela Falcaa?
[youtube][/youtube]
a drugi su na tabeli u Juznoj americi
1 Argentina 13 7 5 1 25-9 26
2 Colombia 12 7 2 3 21-7 23
3 Ecuador 12 6 3 3 17-12 21
4 Chile 13 7 0 6 21-21 21
5 Uruguay 12 4 4 4 18-21 16
6 Venezuela 13 4 4 5 10-14 16
7 Peru 12 4 2 6 12-17 14
8 Bolivia 13 2 4 7 15-24 10
9 Paraguay 12 2 2 8 9-23 8
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
ova lista ima falinki ali je i dosta dobra. trazi se konstanta rezultata. i recimo lakse je uci u prvi 10 nego tu i ostati jer cim nepobjedjujes pada. a u neku ruku i dobro je sto za losije protivnike dobijes manje bodova onda bi svi igrali sa san marinom, andorom i slicnim da nabiju bodove
Konzerva je napisao/la:a sta je to jasno??Saurman je napisao/la:Mi i jesmo došli do 13 mjesta preko moćne Latvije,Litvanije i Lihtenštajna.Dovoljno je vidjeti Kolumbiju na 3 mjestu i sve ti je jasno.FliX je napisao/la:
a znas li da ta ista Kolumbija ima najboljeg napadaca na svijetu, Radamela Falcaa?
[youtube][/youtube]
a drugi su na tabeli u Juznoj americi
1 Argentina 13 7 5 1 25-9 26
2 Colombia 12 7 2 3 21-7 23
3 Ecuador 12 6 3 3 17-12 21
4 Chile 13 7 0 6 21-21 21
5 Uruguay 12 4 4 4 18-21 16
6 Venezuela 13 4 4 5 10-14 16
7 Peru 12 4 2 6 12-17 14
8 Bolivia 13 2 4 7 15-24 10
9 Paraguay 12 2 2 8 9-23 8
Drugi na tabeli i imaju Radamela to je izgleda dovoljno da budeš 3 na svijetu.

1974---1975---1976---2001---2013---2020
-
- Kontakt:
Cuj samo Falcao
Jesi cuo za Jamesa Rodrigueza? Jacksona Martineza? Luisa Muriela? Juan Cuardado iz Fiorentine?
Nista? je bi ga
Uostalom to nije bitno, bitno je da oni imaju konstanto dobre rezultate sto govori i ta gore tabela na kojoj su 2. iza Argentine i to je dovoljno da budes visoko na rang ljestvici.

Jesi cuo za Jamesa Rodrigueza? Jacksona Martineza? Luisa Muriela? Juan Cuardado iz Fiorentine?
Nista? je bi ga

Uostalom to nije bitno, bitno je da oni imaju konstanto dobre rezultate sto govori i ta gore tabela na kojoj su 2. iza Argentine i to je dovoljno da budes visoko na rang ljestvici.
Zadnja izmjena: Amar Dzeko, dana/u 11 avg 2013, 21:56, ukupno mijenjano 2 puta.
Ronaldo - Isco - Bale
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
Armero, Guarin, D. Ospina golman, Yepes, Cuadrado.... Repka koja ima bolje igrace od nase.....AjsKjub je napisao/la:Jackson, Zuniga, Rodriguez, Muriel, Zapata.
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Reci da je Falcao najbolji napadac na svijetu je jednako usporedbi da je Neymar najbolji igrac na svijetu 
Svaka cast nasim momcima i nadam se da ce biti u top 10 za svjetsko

Svaka cast nasim momcima i nadam se da ce biti u top 10 za svjetsko

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
pa kad gledas cistog napadaca onda je sigurno trenutno najbolji, Cavani i Ibra su u 5 deka sa njim.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Lako ti je s njima poredit, hajd poredi s DzekijemTracy3McGrady je napisao/la:pa kad gledas cistog napadaca onda je sigurno trenutno najbolji, Cavani i Ibra su u 5 deka sa njim.

Falcao i Džeko , nebo i zemljaFliX je napisao/la:Lako ti je s njima poredit, hajd poredi s DzekijemTracy3McGrady je napisao/la:pa kad gledas cistog napadaca onda je sigurno trenutno najbolji, Cavani i Ibra su u 5 deka sa njim.

- Tracy3McGrady
- Kontakt:
da je to onaj Dzeko iz Wol. pa bi ih covjek i mogao staviti u istu recenicu, ali zahvaljujuci Manciniu Dzeko je daleko iza, ali mislim da ce Dzeko ponovo eksplodirati ove sezone i tako biti ponovo u ovom drustvu.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
To se tako gotovo da nemoze ni poredit,u Wolfsburgu je Dzeko uvjek imao glavnu ulogu u ekipi,i gotovo sve lopte su isle na njega..On je jos uvjek onaj isti,samo eto sto nedobiva cesto priliku za igrom..U Vfl-u je bio nepoznat,i trebalo mu je dokazivanje,pa ga je Magath skockao teretanom i zestokim trening tretmanima...Dzekson je po meni jos vise napredovao u igri bez obzira na to koliko je igraoTracy3McGrady je napisao/la:da je to onaj Dzeko iz Wol. pa bi ih covjek i mogao staviti u istu recenicu, ali zahvaljujuci Manciniu Dzeko je daleko iza, ali mislim da ce Dzeko ponovo eksplodirati ove sezone i tako biti ponovo u ovom drustvu.
Evo gledam kvalfikacije za SP.. DZeko dao 8golova iz 6utakmica. Falcao dao 7golova iz 10utakmica od toga jedan iz penala..
Kazem vam ja, lako je Falcaa poredit s tamo nekim igracima, hajd s Dzekijem (ako smijete)
Kazem vam ja, lako je Falcaa poredit s tamo nekim igracima, hajd s Dzekijem (ako smijete)

ma zanemarite tog "Džeku iz Wolfsburga" , i koliko je Falcao dao i sve to .. njih dvojica su nebo i zemlja kao što napisah , potpuno različite dvije vrste napadača . nemaju skoro ništa zajedničko u svom načinu igre , tako da nema šta po čemu ih se može porediti .

e jbg , nema Falcao u svojoj grupi Latviju , Litvaniju i LihtenštajnFliX je napisao/la:Evo gledam kvalfikacije za SP.. DZeko dao 8golova iz 6utakmica. Falcao dao 7golova iz 10utakmica od toga jedan iz penala..

Jbg ja mogu kolko hoces naginjat na ovu vodu, a ti naginjes na onu. Da ja tebe konkretno pitam, za koga ti navijas za Dzeku ili za Falcaa?viKK je napisao/la:ma zanemarite tog "Džeku iz Wolfsburga" , i koliko je Falcao dao i sve to .. njih dvojica su nebo i zemlja kao što napisah , potpuno različite dvije vrste napadača . nemaju skoro ništa zajedničko u svom načinu igre , tako da nema šta po čemu ih se može porediti .
e jbg , nema Falcao u svojoj grupi Latviju , Litvaniju i LihtenštajnFliX je napisao/la:Evo gledam kvalfikacije za SP.. DZeko dao 8golova iz 6utakmica. Falcao dao 7golova iz 10utakmica od toga jedan iz penala..

Falcao je za reprezentaciju postigao 17 golova u 45 tekmi ili 0.378 golova po tekmi. Usporedbe radi Safet Sušić kome je primarni zadatak bio da dijeli lopte, a tek uspotni da daje golove je bio učinkovitiji (21/54 = 0.389). Zlatan Muslimović je svakako učinkovitiji napadač od Falcaa (12/30 = 0.4), a njegov poznatiji imenjak Ibrahimović još ubojitiji(41/90 = 0.456). Naravno Džeko sa svojim učinkom u repki (29/53 = 0.547) za njih sviju Dušan Bajević koji je u repki imao učinak 29/37 = 0.784, a ni on nije bio najbolji na svijetu jer je u njegovo vrijeme igrao Gerd Müller (68/62 = 1.097).
za Džeku navijam naravno , al uvijek ću biti realan kad pričamFliX je napisao/la:Jbg ja mogu kolko hoces naginjat na ovu vodu, a ti naginjes na onu. Da ja tebe konkretno pitam, za koga ti navijas za Dzeku ili za Falcaa?viKK je napisao/la:ma zanemarite tog "Džeku iz Wolfsburga" , i koliko je Falcao dao i sve to .. njih dvojica su nebo i zemlja kao što napisah , potpuno različite dvije vrste napadača . nemaju skoro ništa zajedničko u svom načinu igre , tako da nema šta po čemu ih se može porediti .

O ukusu na vrijedi raspravljat. Tako kazu stari Grci.