KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Velizar
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la Velizar » 02 okt 2025, 17:08

Nevjerovatno je da svi igraci za koje smo isticali da nemaju kvalitet (za veci nivo kosarke), na kraju fakat nemaju kvalitet. Hajde Djoko, koji je pokretan ko Leric....ali meni je jos jaci dojam Zubac. Odlicna visina, tijelo... ali momak pojma nema o kosarci. Tako napadacki limtiranog igraca tesko se moze naci na ozbiljnom nivou. Za njega je Durmo napadacki svestran igrac...

Daj bolan Dubravko centra....pusti emocije i "stare zasluge", rijesi se ovih drvenjaka poput zubca, dovoljno je sto Delalic i Atic ubacuju svaku treću-četvrtu loptu spolja

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 02 okt 2025, 20:51

Nazalost sve ono na sta sam ukazivao prije pocetka sezone se vec u sinocnjem mecu vidjelo da je gola istina. Sto se tice Personsa, on ce biti najmanji problem i doci ce vrlo brzo do ritma, jer je kvalitet.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 02 okt 2025, 20:59

zaostrog je napisao/la:
02 okt 2025, 16:08
N3R3D je napisao/la:
02 okt 2025, 15:59
A koje je po redu ovo takmičenje što igra Bosna? Da objasni neko stručniji?
Četvrto po kvalitetu.

Najjače takmičenje u Evropi je Euroliga.
Iza toga je Eurocup.
Iza toga je Liga prvaka, kao najjače koje je u nadležnosti FIBA.
I onda dolazi Europa Cup, četvrto ukupno, odnosno drugo u nadležnosti FIBA.

U takmičenju posljednjih godina ima i ok ekipa, nisu samo lijeve. Ove godine, tu su: Bilbao, Murcia, Zaragoza, Dinamo Sassari, Dijon, PAOK i sl.
Koji je format takmicenja uopste? Jel 2 prolaze pa odma KO faza il se formiraju nove grupe?
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 02 okt 2025, 21:40

Valjda minute Salica i Zubca se smanje dosta kad se vrate estonac i Halilovic ali West ce igrat ogromne minute cijelu sezonu nazalost

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 03 okt 2025, 02:36

Izgleda Ata nagovorio Johna :mrgreen:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 03 okt 2025, 03:13

lumani je napisao/la:
03 okt 2025, 02:36
:ljepota:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 03 okt 2025, 10:03

bolje da centra kakvog nadju

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 03 okt 2025, 10:11

slika
BosnaE

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 03 okt 2025, 10:42

Gdje se mogu kupiti karte za Aba ligu? Osim sezonske nisam mogao pronaći neki link. Može pomoć, hvala

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 03 okt 2025, 10:54

anonymousHD je napisao/la:
03 okt 2025, 10:42
Gdje se mogu kupiti karte za Aba ligu? Osim sezonske nisam mogao pronaći neki link. Može pomoć, hvala
samo se sezonske zasad i mogu kupiti, vjv ce bit pred svaku utakmicu za abu

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 03 okt 2025, 11:15

MElloo je napisao/la:
03 okt 2025, 10:54
anonymousHD je napisao/la:
03 okt 2025, 10:42
samo se sezonske zasad i mogu kupiti, vjv ce bit pred svaku utakmicu za abu
Hvala brate :thumbup:

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 03 okt 2025, 11:55

lumani je napisao/la:
03 okt 2025, 02:36
umjesto koga? Westa?

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 03 okt 2025, 12:28

Da nije i Lumanom iskocila ova objava na fb, pa se ponadao? :mrgreen: Poprilicno sam siguran da od toga nema nista i da Barbaric ni ne pomislja na njegovo dovodjenje.

https://www.facebook.com/share/r/17A6MvFXZR/

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 03 okt 2025, 12:42

Kada će biti izvlačenje grupa za Euro Kup?

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 03 okt 2025, 15:09

N3R3D je napisao/la:
03 okt 2025, 12:42
slika

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 03 okt 2025, 15:21

TETRAPAK je napisao/la:
03 okt 2025, 15:09
N3R3D je napisao/la:
03 okt 2025, 12:42
slika
I kakve su nam šanse?

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 03 okt 2025, 15:32

Ghuraba je napisao/la:
03 okt 2025, 12:28
Da nije i Lumanom iskocila ova objava na fb, pa se ponadao? :mrgreen: Poprilicno sam siguran da od toga nema nista i da Barbaric ni ne pomislja na njegovo dovodjenje.

Da,da to sam gledao :thumbup:

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 03 okt 2025, 17:30

lumani je napisao/la:
03 okt 2025, 15:32
Ghuraba je napisao/la:

Mislim da vise ovaj voditelj 'navija' za to i da je pitao Robersona kako se njemu svidja ta ideja, ali da tu zapravo nema nista konkretno. On bi bio idealan umjesto Westa, al i je osjetno i puno skuplji. Mada, covjeku je 37 godina i sigurno da ne ocekuje neki ogroman ugovor.

West bi mogao biti problem za Personsa. Ovom treba 25-30 minuta da igra kako bi pokazao svoj puni potencijal. Odnosno, treba mu uloga kakvu je imao u Krki. Ako Damjanovic bude forsirao Westa po 15-20 minuta, a jos ce i Atic i Audige 'odraditi' svoje akcije u ulozi primarnih kreatora - Bosna od Personsa sigurno nece dobiti ono najbolje. Slican profil igraca je Vasa Micic, samo naravno na puno vecem nivou. Covjek sam za sebe kaze da nije htio ici u Real (iako mu je to oduvijek bila velika zelja), jer tamo skoro svi igraci igraju po 20-ak minuta, a njemu treba i 30 da pokaze najbolju verziju sebe. Persons, Atic i Audige trebaju rasporediti minutazu na pozicijama 1 i 2 i tu West nema sta traziti u jacim utakmicama, mada sam ubijedjen da Aco ne razmislja tako.

Joesaar se bio povrijedio u drugoj pripremnoj utakmici u Dubaiju. Samo mu je 'propala' noga pod kosem, a poslije je pored terena bio s umotanim koljenom. Bio sam se prepao da nisu stradali ligamenti, ali je u Belgiji bio na zagrijavanju i nadati se da ce biti full spreman za prvu utakmicu aba lige. On i Halilovic im bas trebaju, jer ce se vec u prvoj jacoj utakmici vidjeli koliko neki nemaju kvalitet, iako su to i dosad pokazali (West i Salic prvenstveno).

Puno puta sam pisao da je bolje ostaviti Lukea nego Westa, jer ce on i kao igrac s klupe isporuciti svoje asistencije i razigrati ekipu, dok ovom 'indijancu' treba puno veca uloga da se razigra, a to u aba ligi nece dobiti. Puno puta se pisalo i za Salica, a sad ga Aco i protiv bezvezne ekipe Mechelena zakuje za klupu nakon sto odigra svega 5-6 minuta u prvoj cetvrtini. Od njega sigurno nece biti puno koristi, a Bosna mora imati jednog 210+ centra za ekipe koje imaju takve petice (Spartak, Mega, Vienna itd). Bojim se da ce ih taj nedostatak kostati u takvim utakmicama, jer ni Halilovic ni Kovacevic ih ne mogu braniti. Kovacevic ima dobru ledjnu tehniku i opcenito je talentovan za centarske pozicije, ali on sa svojih 202 cm ni u snovima ne moze braniti ljude koji su 212+. Fino je vidjeti da su on i Delalic dobro usli u sezonu, mada kod njih sve zavisi kako otvore utakmicu. Dela kad profula prve dvije trojke, slobodno ga mozes izvesti do kraja utakmice jer nece nista dobro napraviti. Ako pogodi bar jednu od dvije - e onda od njega mozes ocekivati 15-ak poena. :mrgreen:

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 03 okt 2025, 19:00

slika
A nasi protiv kengura nekih 40 maraka

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 03 okt 2025, 19:46

Ghuraba je napisao/la:
03 okt 2025, 17:30
lumani je napisao/la:
03 okt 2025, 15:32
Ghuraba je napisao/la:

Mislim da vise ovaj voditelj 'navija' za to i da je pitao Robersona kako se njemu svidja ta ideja, ali da tu zapravo nema nista konkretno. On bi bio idealan umjesto Westa, al i je osjetno i puno skuplji. Mada, covjeku je 37 godina i sigurno da ne ocekuje neki ogroman ugovor.

West bi mogao biti problem za Personsa. Ovom treba 25-30 minuta da igra kako bi pokazao svoj puni potencijal. Odnosno, treba mu uloga kakvu je imao u Krki. Ako Damjanovic bude forsirao Westa po 15-20 minuta, a jos ce i Atic i Audige 'odraditi' svoje akcije u ulozi primarnih kreatora - Bosna od Personsa sigurno nece dobiti ono najbolje. Slican profil igraca je Vasa Micic, samo naravno na puno vecem nivou. Covjek sam za sebe kaze da nije htio ici u Real (iako mu je to oduvijek bila velika zelja), jer tamo skoro svi igraci igraju po 20-ak minuta, a njemu treba i 30 da pokaze najbolju verziju sebe. Persons, Atic i Audige trebaju rasporediti minutazu na pozicijama 1 i 2 i tu West nema sta traziti u jacim utakmicama, mada sam ubijedjen da Aco ne razmislja tako.

Joesaar se bio povrijedio u drugoj pripremnoj utakmici u Dubaiju. Samo mu je 'propala' noga pod kosem, a poslije je pored terena bio s umotanim koljenom. Bio sam se prepao da nisu stradali ligamenti, ali je u Belgiji bio na zagrijavanju i nadati se da ce biti full spreman za prvu utakmicu aba lige. On i Halilovic im bas trebaju, jer ce se vec u prvoj jacoj utakmici vidjeli koliko neki nemaju kvalitet, iako su to i dosad pokazali (West i Salic prvenstveno).

Puno puta sam pisao da je bolje ostaviti Lukea nego Westa, jer ce on i kao igrac s klupe isporuciti svoje asistencije i razigrati ekipu, dok ovom 'indijancu' treba puno veca uloga da se razigra, a to u aba ligi nece dobiti. Puno puta se pisalo i za Salica, a sad ga Aco i protiv bezvezne ekipe Mechelena zakuje za klupu nakon sto odigra svega 5-6 minuta u prvoj cetvrtini. Od njega sigurno nece biti puno koristi, a Bosna mora imati jednog 210+ centra za ekipe koje imaju takve petice (Spartak, Mega, Vienna itd). Bojim se da ce ih taj nedostatak kostati u takvim utakmicama, jer ni Halilovic ni Kovacevic ih ne mogu braniti. Kovacevic ima dobru ledjnu tehniku i opcenito je talentovan za centarske pozicije, ali on sa svojih 202 cm ni u snovima ne moze braniti ljude koji su 212+. Fino je vidjeti da su on i Delalic dobro usli u sezonu, mada kod njih sve zavisi kako otvore utakmicu. Dela kad profula prve dvije trojke, slobodno ga mozes izvesti do kraja utakmice jer nece nista dobro napraviti. Ako pogodi bar jednu od dvije - e onda od njega mozes ocekivati 15-ak poena. :mrgreen:

I ja sam bio sa Lukea,ali jbg ...

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.