Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
14%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
19
33%
4) St.Pauli
12
21%
5) Mainz
9
16%
6) Augsburg
8
14%
7) Union Berlin
2
3%

Ukupno glasova: 58

StevieG
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la StevieG » 08 apr 2012, 16:25

U ovom trenutku VFB Stuttgart je jači od BMG.
Remember friend, as you pass by.
As you are now, so once was I.
As I am now, you soon shall be.
So, prepare for death, and follow me.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 08 apr 2012, 17:36

sttutgart ima vise iskustva u ligi prvaka pa jbg vise od pola tima koji je igrao prije 2 god je jos uvijek tu, schieber kuzmanovic gebhart tasci niedermaier plus kvist ima veliko iskustvo u lp tu je i harnik koji je prosle godine bio medzu glavnim u el pa gentner koji je igrao lp sa wolfsburgom...ako sttutgart ode u lp sigiran sam da ce bar 20 milki istrest za nove igrace....dakle desni bek i neko umjesto hajnala i amin....ante sho je mutav ibisevic?

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 08 apr 2012, 18:28

Monolog je napisao/la:Pa dobro, ako ćemo biti iskreni, nije ni Monchengladbach top tim.

pa kad sam ja rekao da je BMG top tim? mi to još uvijek nismo, ali Eberl želi da nas u narednih 3-4 sezone odvede u grupu boljih momčadi Bundeslige, a da svake sezone završimo u top 8 ekipa u ligi, i po mogućnosti da što češće nastupamo u Evropi
Agieren statt reagieren

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 08 apr 2012, 18:30

Stuttgart moze biti jaci u ovom trenutku od Gladbacha, medjutim gledajuci igru prikazanu tokom citave sezone od strane oba tima Gladbach je u potpunosti zasluzio LP, a mislim da ce do tog zeljenog ucesca i doci.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 apr 2012, 20:03

Za Buli je najbolje da Stuttgart izbori CL jer M'Gladbach nema šta tražiti u istoj, čim sezona završi slijedi rasprodaja igrača.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 apr 2012, 20:06

Pale_Companion je napisao/la:pa kad sam ja rekao da je BMG top tim?
Pa rekao si da Stuttgart ne smatraš top timom, zar ne? Pa nije to ni Monchengladbach. Igrama u ovoj sezoni je BM sigurno zaslužila igrati u Ligi Prvaka, al' s obzirom na to da odlazi najbolji igrač (Reus), te da se polako baca oko i na Hermana, onda ne želim ni pomisliti kako će to izgledati naredne godine. A, da ne govorim o neiskustvu u ovom takmičenju. Svi znamo šta se dešavalo Wolfsburgu, Stuttgartu pa i Dortmundu u Ligi Prvaka. Razlika je samo što Borussija dobro kotira i u nacionalnom prvenstvu, dok su se Vukovi i Švabe bukvalno osramotili u Bundeski one godine kada su uporedo igrali najelitnije klupsko takmičenje.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 08 apr 2012, 20:10

Saurman je napisao/la: čim sezona završi slijedi rasprodaja igrača.
Osim Reusa, Neustadtera i eventualno Dantea neće nas niko više napustiti na kraju ove sezone (od bitnijih igrača). Mogu nas eventualno još napustiti Marx i de Camargo zbog manjka kvaliteta. A uprava konstantno radi na tome da ojača ekipu i nadomjesti ove koji odlaze i mislim da rade dobar posao.
Agieren statt reagieren

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 apr 2012, 20:15

Pale_Companion je napisao/la:
Osim Reusa, Neustadtera i eventualno Dantea neće nas niko više napustiti na kraju ove sezone (od bitnijih igrača). Mogu nas eventualno još napustiti Marx i de Camargo zbog manjka kvaliteta. A uprava konstantno radi na tome da ojača ekipu i nadomjesti ove koji odlaze i mislim da rade dobar posao.
Već si nabrojao 5 igrača zar treba još neko otići?.Odlaskom samo jednog igrača ( Reus) Borrusia se vraća u prosjek.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 08 apr 2012, 20:21

Monolog je napisao/la:
Pale_Companion je napisao/la:pa kad sam ja rekao da je BMG top tim?
Pa rekao si da Stuttgart ne smatraš top timom, zar ne? Pa nije to ni Monchengladbach.
Rekao sam i dalje stojim iza toga da Stuttgart nije top tim. Nije to ni Borussia, i ne vidim šta je tu nejasno sa moje strane :?

O tome kako će ekipa Borussie izgledati naredne sezone rano je još govoriti. Treba sačekati da prođe prvi mjesec prijelaznog roka i pripreme pa da se onda donose neki preliminarni zaključci o ''izgledu'' ekipe. A evo samim ovim da se danas bruji o tome kako smo uspijeli pored jednog Liverpoola, HsV-a, Man Utd-a dovesti Xhaku ( transfer jos nije ''fix'' da se razumijemo) dovoljno govori o tome koliko se uprava BMG-a ozbiljno primila posla i koliko smo interesanti igračima.
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 08 apr 2012, 20:24

Saurman je napisao/la:
Već si nabrojao 5 igrača zar treba još neko otići?.Odlaskom samo jednog igrača ( Reus) Borrusia se vraća u prosjek.
nisam, nego sam nabrojao DVA igrača koji nas napuštaju na kraju sezone. Dante se još nije izjasnio u vezi svog odlaska u bayern. Reus u zadnjih dva mjeseca nije ni sjena onoga igrača iz drugog dijela prošle sezone i prvog dijela ove
Agieren statt reagieren

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 08 apr 2012, 20:33

Pale_Companion je napisao/la: nisam, nego sam nabrojao DVA igrača koji nas napuštaju na kraju sezone. Dante se još nije izjasnio u vezi svog odlaska u bayern. Reus u zadnjih dva mjeseca nije ni sjena onoga igrača iz drugog dijela prošle sezone i prvog dijela ove
Stoga i jesu ovi nesto losiji rezultati Gladbacha, ali oni su nakupili dovoljan broj bodova u ranijem periodu i obezbijedili se tako da bi sad mogli igrati sa drugim timom i opet bi uspjeli izboriti LP-a.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 apr 2012, 20:49

A pošto se spominjao Gladbach za sljedeću sezonu, samo da kažem da će oni sigurno dobro pojačat ekipu....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 08 apr 2012, 20:50

Omerbavarac je napisao/la:
Pale_Companion je napisao/la: nisam, nego sam nabrojao DVA igrača koji nas napuštaju na kraju sezone. Dante se još nije izjasnio u vezi svog odlaska u bayern. Reus u zadnjih dva mjeseca nije ni sjena onoga igrača iz drugog dijela prošle sezone i prvog dijela ove
Stoga i jesu ovi nesto losiji rezultati Gladbacha, ali oni su nakupili dovoljan broj bodova u ranijem periodu i obezbijedili se tako da bi sad mogli igrati sa drugim timom i opet bi uspjeli izboriti LP-a.

nije samo Reus razlog, nije Gladbach tim koji se oslanja samo na jednog igrača, propagira se timska igra i filozofija. No da je to naš najbolji igrač u protekle dvije sezone to je jasno svima. Problemi su počeli sa ozljedom Herrmana, razbijen je taj kostur ekipe kada smo bili na vrhuncu sezone, što se igre tiče... nedovoljna širina na klupi, manjak koncetracije u završnici, manjak sreće u pojedinim situacijama smo su još neki od razloga pada forme... Zadnja utakmica u kojoj je ''fantastična četvorka'' (Hanke, Reus, Herrmann i Arango) igrala zajedno od početka utakmice je tekma protiv Kajzera, tamo početkom februara. Sada su protiv Herthe ponovno zaigrali zajedno, ali ne i zadugo jer je Reus odmah na početku morao napustiti teren.

I Borrusia se u zadnje vrijeme našla u jednoj novoj situaciji, u situaciji u kojoj su oni favoriti. Ekipe dolaze da se brane i čvrsto stoje i rade u defanzivi kako bi sačuvali svoj gol (Hertha, Freiburg, Nurnberg...) Ekipe dosta više nego ranije studiraju našu igru i traže adekvatna rješenja kao protupostavku na terenu za to... Sve te činjenice su za Borussiu poprilična novina i to je i sam Favre izjavio, te treba dosta raditi na tome kako se najbolje prilgoditi takvim situacijama i premostiti očigledne poteškoće...
Zadnja izmjena: Pale_Companion, dana/u 08 apr 2012, 20:53, ukupno mijenjano 1 put.
Agieren statt reagieren

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 08 apr 2012, 20:51

Toga se i trebate bojati vi Bunesligasi,taj Gladbach ce sljedece sezone biti teski prosjek bez Reusa i ako im jos Bayo pokupi Dantea tesko da ce sta uspijeti uraditi u LP,a moguce je i da ispadnu u pretkolu ;)
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 08 apr 2012, 20:54

L-Train je napisao/la: Toga se i trebate bojati vi Bunesligasi,taj Gladbach ce sljedece sezone biti teski prosjek bez Reusa i ako im jos Bayo pokupi Dantea tesko da ce sta uspijeti uraditi u LP,a moguce je i da ispadnu u pretkolu ;)
Nema veze, svakako ce zavrsiti u EL-i, naravno u slucaju ispadanja u pretkolu.

Gladbach ce se pojacati, to je evidentno. Novca se ima, pameti ima, samo jos treba strpljenja.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 08 apr 2012, 20:57

L-Train je napisao/la: Toga se i trebate bojati vi Bunesligasi,taj Gladbach ce sljedece sezone biti teski prosjek bez Reusa i ako im jos Bayo pokupi Dantea tesko da ce sta uspijeti uraditi u LP,a moguce je i da ispadnu u pretkolu ;)

Gladbach ce se pojacati, to je evidentno. Novca se ima, pameti ima, samo jos treba strpljenja.
vidjecemo,nadam se da ce i biti tako,ako simpatisem neku ekupu iz BL onda je to Gladbach :D
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 08 apr 2012, 21:05

e to je to Omere. Kako trenutno stoje stvari teško ćemo do trećeg mjesta. Znači idemo u 4. pretkolo. Tu će biti jako teško proći jer nismo nositelji, no ko zna, uz malo sreće sve je moguće.. Na primjer, smatram da smo od recimo Anderlechta, Wisle Krakow, Rosenborga ili Dinamo Zagreba puno kvalitetnija ekipa, a postoje određene šanse da takvog protivnika dobijemo...

No ako i ne uspijemo ne treba puno žaliti, EL je nakon evropskog više-decenijskog posta odlično takmičenje...

No nužno je da uprava sa Favreom i Eberlom na čelu nastave sa ovakvom politikom i radom kako su počeli, a ja ne vidim razloga zašto bi stali. Nužno je da se ekipa pojača na kritičnim pozicijama, to je temelj za bilo koju daljnju raspravu o napretku Borussie... I strpljenje ;)
Agieren statt reagieren

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 apr 2012, 21:10

No ako i ne uspijemo ne treba puno žaliti, EL je nakon evropskog više-decenijskog posta odlično takmičenje...
To svakako, a niko nije vjerovao da će Hannover proći pretkolo protiv jake Seville (il bar su im se slabe šanse davale) a oni stigoše do polufinala EL. Gladbach će protiv svakog imat neke šanse, samo što bi u nekim slučajevima mogao biti totalni outsider, ali bitno je što je EL zagarantovana. Veći su timovi ispadali iz pretkola, znalo se to desit i španskim i talijanskim timovima...Tako da, nema tu brukanja....

BuLi će međutim biti sada pod pritiskom da joj mora više timova što dalje dogurat, jer dobar je bilans kad od 3 startera u LP 2 doguraju do osmine finala i evo jedan za sad do polufinala, ali predstavnik više donosi sa sobom i dodatne zahtjeve. ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 08 apr 2012, 21:17

to je to effe, odlično napisano... Kao što kažeš jedno mjesto više :arrow: jedna obveza više...

i samo mala korekcija, Hannover je došao do četvrtine finala, a ne do polufinala ;)
Agieren statt reagieren

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 apr 2012, 21:21

i samo mala korekcija, Hannover je došao do četvrtine finala, a ne do polufinala ;)
Prenijelo me u brzini..... :D :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.