amerosm je napisao/la:@ NEZALAGANJE
slazem se s tobom da treba vremena da se razvije odredjeni sistem, ali kada je D`Anotni u pitanju on je dokazao da to nije u stanju - izuzmemo li Sunse u periodu 06-08 gdje je i na srecu prosao tadasnje Lakerse tricom Thomasa, a kakvu je tada ekipu za razliku od nas imao.
I za kraj jedno pitanje - Smatras li da D`Antoni ima kapacitet da vodi jednu ekipu kakvi su Lakersi ?
Smatram da nema,ne zato sto je covjek neznalica,vec zato sto ima ekipu koja ne moze igrati ono sto on 'igra' cijelu svoju karijeru.S druge strane,ne mozes ni reci da on nije uspio uspostaviti svoj sistem,jer je 1 god,kao sto vec rekoh,premali uzorak.Tek poslije se onda otvara pitanje:kako ce on uopste uspostaviti sistem kad ima igrace koji ne mogu igrati njegov sistem?Znaci tu je dvostruka zamka.Prvi je ta 1 god koja je premalo da se uradi bilo sta ozbiljno po pitanju sistema,a druga je da D'Antoni nema tu sta da radi, ako ce ostati ovi igraci,a po svoj prilici,hoce.Po meni je greska menadzmenta bila sto je dovela trenera koji nema apsolutno nikakvih dodirnih tacaka sa svojim rosterom,pa sad covjek pokusava spasiti ono sto se da spasiti,jer nece biti budala i reci,kada ga nazove Kupchak,da odbija ponudu LAL!Koliko god los bio Brown,ipak je on tu zapocinjao drugu sezonu i imao vec neke stvari uspostavljene i smatram da je mogao izboriti PO,pa mu onda suditi o ucinku na kraju sezone!Ovako,sve su sanse,da PO nece ni biti,a samim tim nece se moci uraditi realna procjena. Sl.sezone dovescete novog trenera(nezadovoljni sadasnjim)i neke ,po imenima,jake igrace, vjerovatno i All star kalibra,ali opet cete biti na pocetku,jer Bryant stari, a sistem ce se ponovo poceti graditi,dok ekipe poput OKC,DEN,MEM,HOU,GS neumoljivo sazrijevaju i imaju sisteme i trenere koji su godinama tu.Znaci jako,jako tesku situaciju imate.Po meni je rjesenje,govorim dok je Kobe tu,rijesiti se svih starijih igraca, dati priliku mladjim,zadrzati Howarda,draftovati solidnog igraca i dovesti jos jednog jakog igraca,jer LAL to uvijek mogu,te pokusati na njihovu genijalnost(znaci trenera buduceg i Kobea,jer je to ipak poseban igrac) prevazici jaz izmedju LAL i pomenutih ekipa,te se tako ukljuciti u borbu za titulu.Eto,to ti je moja analiza LAL.