LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: CashMan,KK_Bosna,kad_kako,Pasha

adnan24
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la adnan24 » 08 apr 2013, 15:37

Stari da....potroseni ne,bar ne u toj mjeri da se prosjecni NBA klubovi poigravaju s njima i da se na kraju ne moze uzeti ni to mizerno osmo mjesto.

D'Antoni je forsirao run n' gun kad je dosao...malo nelogicno s obzirom na prosjek godina ove ekipe.Poslije toga je sve otislo na ledja Bryanta koji je bukvalno kreirao svaki napad i pri tome igrao 40+ minuta.Neki su to nazvali novim sistemom.

Phil Jackson je u zadnjoj sezoni Bryanta drzao 34 minute iako su sigurno i on i Kobe htjeli da to bude na 40 ili vise...zna covjek :x

I sad ispada da je Mike radio sa potrosenom ekipom a 70% je upravo on kriv sto su mu igraci potroseni...

Sto se tice Bryanta ima sasvim ok FG% ove sezone tako da je apsolutno nebitno da li je uzimao suteve preko jedne ili pet ruku...na kraju krajeva jos jedna sezona u kojoj je najbolji igrac tima...ko to ne vidi njegov problem.

Ja se iskreno nadam da Lakersi nece uci u play off jer sinoc je patnja bila gledati i to protiv ekipe koja je dosta slabija od one koja bi eventualno cekala u prvoj rundi play off-a.

XConTroL7
Kontakt:

Post Postao/la XConTroL7 » 08 apr 2013, 16:52

samo ne razumijem kako se navijac lejkersa moze nadati da isti ne udju u plejof jebote xD pa sve i da metlu dobijemo bitno je uc jbm mu al ajd xD
hit you with so many rights you gonna beg for a left

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 08 apr 2013, 18:36

[quote="adnan24"]Stari da....potroseni ne,bar ne u toj mjeri da se prosjecni NBA klubovi poigravaju s njima i da se na kraju ne moze uzeti ni to mizerno osmo mjesto.

D'Antoni je forsirao run n' gun kad je dosao...malo nelogicno s obzirom na prosjek godina ove ekipe.Poslije toga je sve otislo na ledja Bryanta koji je bukvalno kreirao svaki napad i pri tome igrao 40+ minuta.Neki su to nazvali novim sistemom.

Phil Jackson je u zadnjoj sezoni Bryanta drzao 34 minute iako su sigurno i on i Kobe htjeli da to bude na 40 ili vise...zna covjek :x

I sad ispada da je Mike radio sa potrosenom ekipom a 70% je upravo on kriv sto su mu igraci potroseni...

Sto se tice Bryanta ima sasvim ok FG% ove sezone tako da je apsolutno nebitno da li je uzimao suteve preko jedne ili pet ruku...na kraju krajeva jos jedna sezona u kojoj je najbolji igrac tima...ko to ne vidi njegov problem.

Ja se iskreno nadam da Lakersi nece uci u play off jer sinoc je patnja bila gledati i to protiv ekipe koja je dosta slabija od one koja bi eventualno cekala u prvoj rundi play off-a.[/quote]

Sa svim se slazem, boldiranim pogotovo, sem sa ovim da se nadam da nece u play off :o 8-)

Trener vecinski krivac ali ne i jedini.Dodaj i jako lošu klupu ali i puno povreda (neke su usljed nelogicnog forisranja trenera) ali je bilo i povreda na pocetku sezone koje su dosle hamo reci "same od sebe".
Da sad imas Hilla,Nasha,MWP-a a i da si Gasola zdravog imao makar nesto vise od pola sezone bili bi 5-6 sigurno.Uz boljeg trenera, malo jacu klupu, i sto neko rece malo vise hemije,uigranosti tj trening kamp sigurno u top 3 zapada!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 apr 2013, 18:50

Statistika kaze da su Knicksi, Heat i Clippersi starije ekipe od Lakersa...Eh sada treba pogledati gdje oni stoje, a gdje Lakersi tako da argument zvani starost ne stoji.

http://bleacherreport.com/articles/1501 ... ms/page/11

Takodjer isto tako nisam rekao da sama promjena trenera nas stavlja u krug favorita za titulu, vec da se dovede kvalitetna zamjena za Bryanta i BU igrac za Nasha - i naravno igrac na poziciji trojke ukoliko se FO odluci amnestirati MWP-a.

Kljucna rijec je SISTEM kojeg mi nemamo...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 08 apr 2013, 19:10

amerosm je napisao/la:Statistika kaze da su Knicksi, Heat i Clippersi starije ekipe od Lakersa...Eh sada treba pogledati gdje oni stoje, a gdje Lakersi tako da argument zvani starost ne stoji.

http://bleacherreport.com/articles/1501 ... ms/page/11

Takodjer isto tako nisam rekao da sama promjena trenera nas stavlja u krug favorita za titulu, vec da se dovede kvalitetna zamjena za Bryanta i BU igrac za Nasha - i naravno igrac na poziciji trojke ukoliko se FO odluci amnestirati MWP-a.

Kljucna rijec je SISTEM kojeg mi nemamo...
Prijatelju,ni sistem se ne stvara za JEDNU sezonu..To je proces koji traje od 2-3 god minimalno,a posebno traje kad ti 'nabacaju' igrace,kao sto je to ucinio vas FO ove godine. ;)

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 08 apr 2013, 19:53

NEZALAGANJE je napisao/la: Prijatelju,ni sistem se ne stvara za JEDNU sezonu..To je proces koji traje od 2-3 god minimalno,a posebno traje kad ti 'nabacaju' igrace,kao sto je to ucinio vas FO ove godine. ;)
Pa I Rocketsima su nabacani igraci, pogledaj roster prosle i ove odine, niko osim Parsonsa. Pa se izborio PO, a Lakersi su na 3 pozicije najmanje dosta kvalitetniji pa krompir.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 08 apr 2013, 19:56

Za razliku od pringlesa koji je preuzeo ekipu tokom sezone , McHale je tu ipak 2 godine..
mogao je postavit vec odredjeni sistem,selektirati igrace za ovu godinu itd. itd.
ima razlike
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 08 apr 2013, 19:56

alemsa je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: Prijatelju,ni sistem se ne stvara za JEDNU sezonu..To je proces koji traje od 2-3 god minimalno,a posebno traje kad ti 'nabacaju' igrace,kao sto je to ucinio vas FO ove godine. ;)
Pa I Rocketsima su nabacani igraci, pogledaj roster prosle i ove odine, niko osim Parsonsa. Pa se izborio PO, a Lakersi su na 3 pozicije najmanje dosta kvalitetniji pa krompir.
Ja pricam o sistemu konkretno,a ne da li se izborio PO ili ne...

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 08 apr 2013, 20:02

alemsa je napisao/la:
to je ja mislim zato sto je Harden bolji od Kobe-a a Asik od Howarda ;)

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 08 apr 2013, 20:11

NEZALAGANJE je napisao/la: Ja pricam o sistemu konkretno,a ne da li se izborio PO ili ne...
Dobro, kao I u svakom sportu trener je odgovoran za rezultate, a njima dok se izgleda ne vrati Jackson ni jedan sistem nece pasat.
JHam je napisao/la:
alemsa je napisao/la: to je ja mislim zato sto je Harden bolji od Kobe-a a Asik od Howarda ;)
upravo tako

Invincibles
Kontakt:

Post Postao/la Invincibles » 08 apr 2013, 20:25

Neki samoprozvani znalci su dosli cak i do zakljucka da Kobe sam insistira,na zadrzavanju lopte i sutanju preko ruke i konstantno pokusavaju da ospore njegov talenat,te mentalnu snagu,a jedini argument su im ti sutevi preko ruke,koji nastaju usljed glupih ofanzivnih rotacija i postavki...
__VICTORIA CONCORDIA CRESCIT__

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 apr 2013, 20:33

@ NEZALAGANJE

slazem se s tobom da treba vremena da se razvije odredjeni sistem, ali kada je D`Anotni u pitanju on je dokazao da to nije u stanju - izuzmemo li Sunse u periodu 06-08 gdje je i na srecu prosao tadasnje Lakerse tricom Thomasa, a kakvu je tada ekipu za razliku od nas imao.

I za kraj jedno pitanje - Smatras li da D`Antoni ima kapacitet da vodi jednu ekipu kakvi su Lakersi ?

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 08 apr 2013, 21:06

XConTroL7 je napisao/la:samo ne razumijem kako se navijac lejkersa moze nadati da isti ne udju u plejof jebote xD pa sve i da metlu dobijemo bitno je uc jbm mu al ajd xD
Ne mislim navijati protiv Lakersa do kraja sezone ali najbolje bi bilo da propuste play off jer onda su velike promjene neminovne...

U play off ako udju 99% igraju sa Oklahomom a 100% ispadaju...samo prilika da se pojedinci vade na jacinu protivnika.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 08 apr 2013, 21:07

amerosm je napisao/la:@ NEZALAGANJE

slazem se s tobom da treba vremena da se razvije odredjeni sistem, ali kada je D`Anotni u pitanju on je dokazao da to nije u stanju - izuzmemo li Sunse u periodu 06-08 gdje je i na srecu prosao tadasnje Lakerse tricom Thomasa, a kakvu je tada ekipu za razliku od nas imao.

I za kraj jedno pitanje - Smatras li da D`Antoni ima kapacitet da vodi jednu ekipu kakvi su Lakersi ?
Smatram da nema,ne zato sto je covjek neznalica,vec zato sto ima ekipu koja ne moze igrati ono sto on 'igra' cijelu svoju karijeru.S druge strane,ne mozes ni reci da on nije uspio uspostaviti svoj sistem,jer je 1 god,kao sto vec rekoh,premali uzorak.Tek poslije se onda otvara pitanje:kako ce on uopste uspostaviti sistem kad ima igrace koji ne mogu igrati njegov sistem?Znaci tu je dvostruka zamka.Prvi je ta 1 god koja je premalo da se uradi bilo sta ozbiljno po pitanju sistema,a druga je da D'Antoni nema tu sta da radi, ako ce ostati ovi igraci,a po svoj prilici,hoce.Po meni je greska menadzmenta bila sto je dovela trenera koji nema apsolutno nikakvih dodirnih tacaka sa svojim rosterom,pa sad covjek pokusava spasiti ono sto se da spasiti,jer nece biti budala i reci,kada ga nazove Kupchak,da odbija ponudu LAL!Koliko god los bio Brown,ipak je on tu zapocinjao drugu sezonu i imao vec neke stvari uspostavljene i smatram da je mogao izboriti PO,pa mu onda suditi o ucinku na kraju sezone!Ovako,sve su sanse,da PO nece ni biti,a samim tim nece se moci uraditi realna procjena. Sl.sezone dovescete novog trenera(nezadovoljni sadasnjim)i neke ,po imenima,jake igrace, vjerovatno i All star kalibra,ali opet cete biti na pocetku,jer Bryant stari, a sistem ce se ponovo poceti graditi,dok ekipe poput OKC,DEN,MEM,HOU,GS neumoljivo sazrijevaju i imaju sisteme i trenere koji su godinama tu.Znaci jako,jako tesku situaciju imate.Po meni je rjesenje,govorim dok je Kobe tu,rijesiti se svih starijih igraca, dati priliku mladjim,zadrzati Howarda,draftovati solidnog igraca i dovesti jos jednog jakog igraca,jer LAL to uvijek mogu,te pokusati na njihovu genijalnost(znaci trenera buduceg i Kobea,jer je to ipak poseban igrac) prevazici jaz izmedju LAL i pomenutih ekipa,te se tako ukljuciti u borbu za titulu.Eto,to ti je moja analiza LAL.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 08 apr 2013, 21:24

Metta World Peace played 3 on 3 today, just 18 days after surgery to repair a torn meniscus. He also ran on a treadmill. D'Antoni said he's a game-time decision for Tuesday vs. the Hornets, "80-90%" likely to play

opa
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 08 apr 2013, 21:52

Invincibles je napisao/la:Neki samoprozvani znalci su dosli cak i do zakljucka da Kobe sam insistira,na zadrzavanju lopte i sutanju preko ruke i konstantno pokusavaju da ospore njegov talenat,te mentalnu snagu,a jedini argument su im ti sutevi preko ruke,koji nastaju usljed glupih ofanzivnih rotacija i postavki...
Od zadnjih 21 pokusaja za 3 poena pogodio 1. :roll:
Sad nije iskljucivi krivac, al nemojmo se praviti da je skroz neduzan.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Invincibles
Kontakt:

Post Postao/la Invincibles » 08 apr 2013, 22:34

Pa sta ce covjek,ako si gledao sinoc tekmu vidio si da je barem 7-8x napravio sut Blakeu,Clarku i Jamisonu a sad sto ovi bazen ne mogu pogodit...Jednostavno on ne bi forsirao i jos manje lupao trojke,da "sistem" nije daj loptu Bryantu pa sta bude,jer on apsolutno protiv svake ekipe moze igrati na ulaz i neke suteve s poludistance...
__VICTORIA CONCORDIA CRESCIT__

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 08 apr 2013, 23:21

Pustimo se praznih prica,zlo mi dodje kad vidim sta pojedinci pisu, kao ocekivano je sve ovo, ekipa stara ovo ono. Opet ponavljam,kakvu je to ekipu Brown imao prosle sezone pa smo protivnike limitirali na 95 poena u prosjeku?

Imao je sporijeg Bynuma, dedu Fishera, Murphya koji ne igra odbranu skoro nikako i vecinu istih igraca koji i sad igraju najvise minuta (Gasol, Kobe itd.) i opet je uspio koliko toliko zatvoriti put prema nasem kosu. Na sve dodamo da nije imao Dwighta, najboljeg defanzivca u ligi koji btw i sa 70% snage je medju najboljim odbrambenim igracima.

D'Antoni nije jedini krivac,i povrede su nas unistile mora se priznati ali najveci dio krivice snosi D'Antoni koliko god mi simpatican bio. Meni se cini da je igracima usadio logiku da ce kroz ofanzivni kvalitet dobiti svaku ekipu. Realnost je da smo ekipa koja stoji i pada sa sutem,to nije stil Lakersa niti je ikad bio, trica nam je jedno od glavnih oruzja postala a imamo jednu od najjacih unutrasnjih linija i zivotinju sa poludistance ali smo medju vodecim timovima po ispaljenim tricama po mecu. Promasena trica je nasem protivniku odlicna sansa da nas pretrci u tranziciji koju ionako katastrofalno branimo. Niko od nas nije trener ali sve ovo je i laiku jednostavno vrlo cudno i nelogicno.

Niko od D'Antonia ne trazi totalnu dominaciju i 1. mjesto, previse je povreda bilo za tako nesto ali i sa svim ovim okolnostima smo trebali biti negdje izmedju 4. i 6. mjesta i vjerujem da bi mu tad ljudi mnogo manje prigovarali ali ovako strijepiti do zadnje utakmice za PO, idijotski gubiti od Phoenixa i tako tih ekipa je jednostavno smijesno.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 apr 2013, 19:42

Veceras i sutra ce se odluciti hocemo li igrati u PO. Moramo dobiti obje utakmice, no ja licno ne vjerujem da smo to u stanju uciniti...Ukoliko Utah veceras dobije Thundere onda definitvno pisi propalo, jer bi mi morali do kraja dobiti sve utakmice i cekati eventualno njihov jedan kiks - sto sa ovakvim trenerom to mi nismo u stanju.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 09 apr 2013, 20:12

slika

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.