FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Romariooo
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Romariooo » 04 nov 2016, 00:52

Mudro zborite momci, i ja velim ponovo da obranu i busija ne treba kriviti, ostavljeni su na cjedilu, trio msn mora biti prva linija odbrane u modernom fudbalu, tako je to, a nas tri predvodjen hodajucim messijem protiv citija ne da nije pomagao odbrani u drugom poluvremenu, nego je u nekoliko navrata bazveznim greskama city gurao u kontre, i onda ostaje nazad ogroman prostor, a city ima ozbiljne igrace i trenera i tu je poraz neminovnost

Jbg messi je najveci problem u ovakvim utakmicama, hajd sto on ne trci,moze se to nadoknaditi, al on uspava i neymara i suareza po pravilu,uvlaci se u messi u sredinu umjesto da malo rasiri po krilu i onda zakuje nekako cijelu igru jer se tu u sredini stvori guzva a na krilu nema nikoga

Pored toga sto msn nije pomagao odbrani, jos jedan razlog poraza je neozbiljnost i prema naprijed. Citi je igrao preofanzivno, jedan dobar dio utakmice i skroz pogubljeno, na tacni se nudilo da im damo do poluvremena tri komada, znamo kako je msn ubitacan kad ima prostora naprijed, protiv citija je bilo prostora ko nikad, al jbg

Sergi roberto mora nekad pogrijesiti, sam drzi desnu stranu i u napadu i odbrani kad se mesi setka po sredini,previse je tu potrosnje i od silne trke normalno je da oci i mozak malo popuste i desi se neki pogresan pas

Znamo svi kako to izgleda kad se msn rastrci i presing izvrsi, koliko sami sebi prilika iz toga naprave i koliko protivnika zbunjuju u gradjenju napada, to je recept u jacim utakmicama jedini, ne mozes nikoga danas ozbiljnijeg pobijediti ako ti cak trojica igraju u laganini modu

Al ne treba se uzbudjivati, bolje sad nekse zahebaju nego kad se bude lomilo, dobra je situacija za sad na svim poljima, sve je ovo samo uvod u sezonu, treba poceti sad od sevilje sa maximalnim zalaganjem, moguce je da enrike svjesno tako tempira formu za ovaj mjesec teski i odlucujuci u prvom dijelu sezone

Samo da se mesi malo rastrci i nece biti problema protiv sevilje,sociedada reala itd, on je taj koji vuce ekipu i u uspjeh i neuspjeh, nadam se da ce se sad uozbiljiti i da ce izgledati kao najbolji svih vremena, a ne ko prebjena macka
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 04 nov 2016, 21:43

Pojedini mediji u Valenciji pišu da klub već pregovara sa Mendesom oko transfera Cancela.
slika
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 05 nov 2016, 00:21

Nadajmo se samo da će Messi ponovno poluditi kad Rona dobije Ballon d'Or. U protivnom, nema trofeja ove godine.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 05 nov 2016, 13:29

Ipak bez Albe sutra protiv Seville.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 nov 2016, 13:41

Zar protiv Seville igraju :lolno: Još jedan poraz, ova sezona baš ružno izgleda.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 05 nov 2016, 13:46

Donnie Darko je napisao/la:Zar protiv Seville igraju :lolno: Još jedan poraz, ova sezona baš ružno izgleda.
FC Barcelona u prvih 16 utakmica u sezonama gdje je Luis Enrique bio trener:
sezona 2014/2015. - 12 pobjeda, jedan remi, tri poraza;
sezona 2015/2016. - 10 pobjeda, tri remija, tri poraza;
sezona 2016/2017. - 12 pobjeda, jedan remi, tri poraza.

:kafa:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 nov 2016, 13:55

Lillard je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:Zar protiv Seville igraju :lolno: Još jedan poraz, ova sezona baš ružno izgleda.
FC Barcelona u prvih 16 utakmica u sezonama gdje je Luis Enrique bio trener:
sezona 2014/2015. - 12 pobjeda, jedan remi, tri poraza;
sezona 2015/2016. - 10 pobjeda, tri remija, tri poraza;
sezona 2016/2017. - 12 pobjeda, jedan remi, tri poraza.

:kafa:
Nisam fan ovakvih statistika, isti onaj "City je i prošle godine imao 5-0-0 na početku" fazon i slično, zato što zanemaruje utjecaj ostalih klubova, u ovom slučaju mislim na Reala. Nije pametno oslanjati se i nadati se da će Real pucati sebi u glavu kao što je bio slučaj u obje Enriqeove sezone, te da će Barcelona opet napraviti neku historijsku seriju kao što je također bio slučaj u obje sezone.

Nadam se da će se opet isto desiti, ali i nisam baš optimističan zbog svega prikazanog ove sezone.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 05 nov 2016, 13:57

Pa ovo se događa svake sezone, nema teorije da ovakva igra ostane kroz čitavu sezonu. Real Madrid igra jednako loše, ali eto ne gube utakmice nekim čudom. Dok je Zidane tamo, liga ostaje u rukama Barcelone.

Nije baš da je Lucho vrhunski trener, ali je dobar, bolji od ćelavca.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 nov 2016, 14:02

Lillard je napisao/la:Pa ovo se događa svake sezone, nema teorije da ovakva igra ostane kroz čitavu sezonu. Real Madrid igra jednako loše, ali eto ne gube utakmice nekim čudom. Dok je Zidane tamo, liga ostaje u rukama Barcelone.

Naravno da neće ostati ovakva igra cijele sezone, ali nadam se da neće biti prekasno jednom kada se uozbilje i prograju kako treba, jer neće ni igra Reala ostati ovakva cijelu sezonu. Šta ako se ove sezone ne desi nagli raspad Reala sa 3 poraza u mjesec dana? Igraju se, nadam se da ih neće koštati to na kraju.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 05 nov 2016, 14:12

Donnie Darko je napisao/la:
Lillard je napisao/la:Pa ovo se događa svake sezone, nema teorije da ovakva igra ostane kroz čitavu sezonu. Real Madrid igra jednako loše, ali eto ne gube utakmice nekim čudom. Dok je Zidane tamo, liga ostaje u rukama Barcelone.

Naravno da neće ostati ovakva igra cijele sezone, ali nadam se da neće biti prekasno jednom kada se uozbilje i prograju kako treba, jer neće ni igra Reala ostati ovakva cijelu sezonu. Šta ako se ove sezone ne desi nagli raspad Reala sa 3 poraza u mjesec dana? Igraju se, nadam se da ih neće koštati to na kraju.
Ma bit ce to sad ozbiljnije kako sezona odmice. Niko na svijetu ne igra u formi citavu sezonu. Sto se mene tice, bolje sad ovako igrati , nego u maju naredat 5 poraza.

Madrid je 5 puta smotaniji od nas. Umjesto da nam bjeze bar 10 bodova, jer su imali neusporedivo laksi raspored, oni bjeze samo mizerna 2 boda.

Mi smo do sada imali uvjerljivo najtezi raspored. Pa kad vidis gostovanja koja smo prosli: Bilbao, Valencia, Celta, sutra Sevilla, pa onda Sociedad. Kuci igrali s Atleticom. I samo kasnimo 2 boda za njima. To je nista.

Igra ce se popravit u to sam uvjeren, shvatite da se losije igre moraju dogoditi, pa taj isti City koji nas je dobio nije pobjedio utakmicu mjesec dana ljudi.

Posto su 2 nagrade Zlatne lopte, jednu ce dobit Messi a drugu Ronaldo, ja sam uvjeren u to. Da bi se zadovoljili njihovi apetiti.
27.10.2020

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 05 nov 2016, 14:30

Do El Clasica su tri kola. Sevilla, Malaga (kući, ali vazda je Enrique imao mnogo problema sa njima, yebeni Kameni), Sociedad (koliko već nema pobjede na Anoeti). Strašno bitne utakmice, neću reći ključne, ali ako se ovdje ne okliznu u odličnoj su situaciji pred Clasico. Nakon Clasica dosta lagan raspored skoro do marta, izuzev gostovanja Villarrealu.

U drugoj polusezoni gostovanje Realu, Atleticu i Espanyolu. I eto možemo dodati Las Palmas (niko se ne naigra dolje) i Malaga (klasika).

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 05 nov 2016, 14:52

messilla je napisao/la:Do El Clasica su tri kola. Sevilla, Malaga (kući, ali vazda je Enrique imao mnogo problema sa njima, yebeni Kameni), Sociedad (koliko već nema pobjede na Anoeti). Strašno bitne utakmice, neću reći ključne, ali ako se ovdje ne okliznu u odličnoj su situaciji pred Clasico. Nakon Clasica dosta lagan raspored skoro do marta, izuzev gostovanja Villarrealu.

U drugoj polusezoni gostovanje Realu, Atleticu i Espanyolu. I eto možemo dodati Las Palmas (niko se ne naigra dolje) i Malaga (klasika).
A naši puni žutih kartona. :mrgreen:
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 05 nov 2016, 14:59

Nije sad toliko strašno. Busquets i Neymar su na dva kartona do suspenzije, a Suki odmara sa sljedećim. Ajde Busi, ali nerviraju me kartoni ove dvojice sirovina, sve su to bili prigovori sudiji ili neke slične pizdarije.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 05 nov 2016, 15:51

Furymaker je napisao/la:...
Feldmarschall je napisao/la:Busquets je Busquets - najbolji zadnji vezni na svijetu, ali uprkos tome nije Leo Messi i ovisi od konteksta i okruženja u koji ga se stavi.
Ja ti ne bih ponudio bolji odgovor.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 05 nov 2016, 16:30

Ja vise vjerujem u pobjedu u Sevilli sutra, nego na Anoeti. Cak sta vise, prije cemo dobiti Real Madrid na Nou Campu nego tamo. Tamo mi jednostavno ne znamo pobjediti zadnjih godina. Ma nek Real Madrid ima i 4 boda prednosti pred Clasico, nista to nece znaciti. Pa i oni ce se okliznuti i to vise puta. Tek im sad slijedi zestok raspored. A igraju gore od nas. Oni su trebali imati bar 5-7 bodova vise od nas koliko im je lagan raspored bio.

Malaga isto nece biti lagan protivnik na Nou Campu. Nikad nije. Ali onda nakon Clasica slijedi laksi raspored jedno 4 mjeseca i mozemo se fino koncentrirat za LP. Taman cemo polako uci u formu. Jer mi sad igramo nekako promjenljivo tipa dobijemo 6:0 i onda igramo 1:0 pa 1:1. To je samo do forme. Bit ce to bolje.
27.10.2020

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 05 nov 2016, 19:54

Ma uci cemo u formu vec, tekma protiv Seville ce biti odlicna, Sevilla ce definitivno igrati hrabro i napadacki, a protiv Barce tko god da tako igra, ne gine brutalno dobra tekma.
Sampaoli je odlican trener i Sevilla se lagano prilagodila njegovoj filozofiji, jedva cekam tekmu.

Poraz od Citya ne boli, nije da je Barca bas lose igrala, City je odigrao tekmu zivota, tako da nema nekih problema tu, mozemo samo bolji biti.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 06 nov 2016, 18:17

Ma cudna je utakmica protiv City-a bila skroz. Prvo poluvrijeme samo ih unistili, bukvalno smo ih nadigrali u svemu. I onda drugo poluvrijeme kao da je izasla sasvim druga ekipa. Ja sam uvjeren da je utakmica ili prodana ili pustena Guardioli. Ili jednostavno nisu imali volju se trositi , cuvali se za gostovanje u Sevilli.

Veceras pakao u Sevilli, nisam optimistican nesto , Sevilla je nepobjediva kuci ove sezone. MSN ce morati biti na nivou i vracati se u odbranu , pomagati ekipi, ukoliko zelimo 3 boda. Veceras primamo bar gol, odbrana je kriminalna. Bez Piqea i Albe nije to to.

Umtiti je vrh, kad se vrati Pique, ja bih pokusao njega i Umtitija upariti. Mascherano je van forme ove sezone definitivno.
27.10.2020

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 06 nov 2016, 19:36

Denis :hmmmmm:
slika

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 06 nov 2016, 19:39

Ti bi miljenika Rafinju :D

Pa ako smo ih uzeli u SC, vjerujem da ih mozemo i u ligi. U slucaju kiksa ode Real na 4/5 bodova, sto nikako ne bi bilo dobro. Ne moze ni Barca odigrati toliko losih utakmica. Ili ipak moze :hmmmmm:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 06 nov 2016, 19:46

Ma ne znam. Nije mi ni Rafinha za ovih fajtanja sa Sevillom. Radije Arda ili Andre (jeste da i on mekano djeluje, ali je drugi level u defanzivi za ovu dvojicu). Valjda iznenadi Denis. :think:

Ne znači ona tekma superkupa ništa. Tad im je falilo pola odbrane, a Sampaoli tek krenuo slagati kockice. :mrgreen:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.