slabo sam pratio Lacio ove godine..ovo malo sto sam gledao kao da mu je i uloga malo drugacija, vise kao vezni igrac ili mi se uciniloChinaglia je napisao/la:kako ti se sviđa Felipe Anderson ove sezoneultrasstyle_tz je napisao/la:Witsel u januaru i Fabregas na pozajmicu, pa da bude nesto od nas..moramo izmisliti vezni red sto prije ili transferima ili na bilo koji drugi nacin![]()
igra u zivotnoj formi, nikada nije imao ovakav kontinuitet kao ove sezone
Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
Re: Juventus FC
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
-
- Kontakt:
Yucca je napisao/la:
Odigrajte ligu ako stignete, možete do 12h.Pantelija je napisao/la:
prvo, sram te biloultrasstyle_tz je napisao/la:slabo sam pratio Lacio ove godine..ovo malo sto sam gledao kao da mu je i uloga malo drugacija, vise kao vezni igrac ili mi se ucinilo
drugo, jeste mu uloga drugacija ove sezone, igra dalje od gola, vise je zaduzen za kreaciju igre i igru u obje faze, dok je npr Keita na drugoj strani zaduzen da bude 'opasan' po gol protivnika, al i sam Felipe Anderson je rekao da bi vise volio igrat blize golu.. za sada ima dva gola, al ga zato idu asistencije, da ne pricam u njegovom uticaju na igru :kafa:
- IlCapitano
- Kontakt:
Alvesa nema par mjeseci najmanje.Brazilian had fractured the fibula bone in his left leg. Bonucci meanwhile was taken off after straining the flexor muscles in his thigh. The respective conditions of both players will continue to be monitored in the coming days.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
K'o u vakat se povrijedio, taman da vam Scilju uvalimo za cvaju 

Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- IlCapitano
- Kontakt:
Ja sam za.rope11 je napisao/la:K'o u vakat se povrijedio, taman da vam Scilju uvalimo za cvaju

According to TuttoJuve, Dani Alves will be out for 3-4 months.
Mislim da smo ove sezone u ligama petice klub sa najvise povreda.
Užas
Užas
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- IlCapitano
- Kontakt:
Ironija je da je vezni red uglavnom čitav, a tu se očekivalo najviše povreda. Zato su napad i odbrana desetkovani. 

Jos veca ironija je da skoro nije ni bitno hoce li i ko ce se u vezi povrijeditiIlCapitano je napisao/la:Ironija je da je vezni red uglavnom čitav, a tu se očekivalo najviše povreda. Zato su napad i odbrana desetkovani.

- IlCapitano
- Kontakt:
Kako kome. Najbolja trojica su odigrali samo 2 utakmice skupa. Ni jednu nisu odigrali sa zdravim Dybalom. Ni jednu sa zdravom odbranom.
A niko nema ovoliko problema sa izostancima, ovo je vjerovatno najgori period u zadnjih 5-6 godina što se toga tiče i opet smo na vrhu u oba takmičenja.
A niko nema ovoliko problema sa izostancima, ovo je vjerovatno najgori period u zadnjih 5-6 godina što se toga tiče i opet smo na vrhu u oba takmičenja.
Kod nas je vezni red slab i da dramaticno dignu formu. Marcha je pouzdan igrac,prije svega defanzivno. Inteligentan. Al igrac odluke ne. Organizator igre ne.
Organizator igre treba da bude drugi najbolji veznjak Pjanic. Koji to nije i nece biti. Mozda ima potencijala da to bude medjtim kako je ta pozicija rizicna i tu u Maxovoj glavi mora biti defanzivno pouzdan igrac ispred organizatora tj Marchisio pa i Lemina,al Pjanic ne. Pjanic sve sto moze kod nas je slobodnjak.
Kredira je treci. Koji je dobar i zahvalan igrac kada je u formi. Medjutim vec neko vrijeme je mrtav. A i da nije covjek odluke i poteza takodje nije.
A tu je ono najbitnije sto njima trojici takodje nedostaje a to su snaga,brzina,agresivnost.
To niti imaju niti ce imat. I ukratko,u odlicnim formama da su mi tu nemamo ni razbijaca ni oranizatora ni igraca odluke koji ce prelomiti utakmicu,prenijeti loptu.
Nas vezni red u odlicnoj formi je prilicno los
To je tuzna cinjenica.
Organizator igre treba da bude drugi najbolji veznjak Pjanic. Koji to nije i nece biti. Mozda ima potencijala da to bude medjtim kako je ta pozicija rizicna i tu u Maxovoj glavi mora biti defanzivno pouzdan igrac ispred organizatora tj Marchisio pa i Lemina,al Pjanic ne. Pjanic sve sto moze kod nas je slobodnjak.
Kredira je treci. Koji je dobar i zahvalan igrac kada je u formi. Medjutim vec neko vrijeme je mrtav. A i da nije covjek odluke i poteza takodje nije.
A tu je ono najbitnije sto njima trojici takodje nedostaje a to su snaga,brzina,agresivnost.
To niti imaju niti ce imat. I ukratko,u odlicnim formama da su mi tu nemamo ni razbijaca ni oranizatora ni igraca odluke koji ce prelomiti utakmicu,prenijeti loptu.
Nas vezni red u odlicnoj formi je prilicno los
To je tuzna cinjenica.
- IlCapitano
- Kontakt:
Mnogo toga je tu netačno. Od toga da Marcha nije organizator (zadnje 2-3 godine mi bez njega ne znamo loptu prenijeti preko centra, odličan organizator igre) do toga da Pjanić nije i ne može biti igrač odluke. On samo svojim prekidima može slomiti i najgoru utakmicu. Danas nas je on u onom očaju skoro sam vratio sa dva slobodnjaka. Da ne govorim o tome kad zaigramo bolje pa i on bude imao kome poslati dugu loptu ili izbaciti u 1-1 šansu. Ali ništa neobično da se konačni zaključci donose ovako rano ili nakon lošeg perioda.
Slažem se za Khediru i slažem se da nemamo klasičnog razbijača. Ali opet, kao prvo - Khedirin posao ni nije da odlučuje utakmice jednim potezom. Inače to nije ničiji 'posao' nego jednostavno moraš imati igrače koji su sposobni za dribling, šut izvana, da se nađu na pravom mjestu, prekid, itd. Mi to sve imamo u Dybali, Higuainu, Pjaniću, Cuadradu, Sandru, Mandžukiću. I na kraju krajeva igra se kao tim, ne moraš ni imati nekog da prelomi utakmicu ako čitav tim funkcioniše.
Ista stvar i za razbijača. Khedira i Marchisio to nisu, ali su opet vrlo dobri u odbrani, čak se i Mire malo popravlja. Dalje, puno će lakše i njima biti kad čitava odbrana bude tu, kad Dybala bude tu pa protivnik ne može samo bezglavo napasti jer prijeti opasnost u drugom pravcu i ono najbitnije - niko od ovih top evropskih ekipa osim Atletika ne igra agresivno pa da te neke slabosti dođu do izražaja, svi će ti oni dati prostora da igraš.
Slažem se za Khediru i slažem se da nemamo klasičnog razbijača. Ali opet, kao prvo - Khedirin posao ni nije da odlučuje utakmice jednim potezom. Inače to nije ničiji 'posao' nego jednostavno moraš imati igrače koji su sposobni za dribling, šut izvana, da se nađu na pravom mjestu, prekid, itd. Mi to sve imamo u Dybali, Higuainu, Pjaniću, Cuadradu, Sandru, Mandžukiću. I na kraju krajeva igra se kao tim, ne moraš ni imati nekog da prelomi utakmicu ako čitav tim funkcioniše.
Ista stvar i za razbijača. Khedira i Marchisio to nisu, ali su opet vrlo dobri u odbrani, čak se i Mire malo popravlja. Dalje, puno će lakše i njima biti kad čitava odbrana bude tu, kad Dybala bude tu pa protivnik ne može samo bezglavo napasti jer prijeti opasnost u drugom pravcu i ono najbitnije - niko od ovih top evropskih ekipa osim Atletika ne igra agresivno pa da te neke slabosti dođu do izražaja, svi će ti oni dati prostora da igraš.
Ja se stobom slazem u ovom zadnjem,dat ce nam prostora za igru samo da bi to iskoristili mi moramo igrati puno ofanzivnije,tj maltene se nadigravati sa tim ekipama jer dosadasnji pristup po meni nece piti vode. Razlog nedostatak snage,brzine i agresive u vezi. Mozemo se zavaravati,ali i Vidal i Pogba su tu bolji od ove trojice kombinovano. Navalu neke brze i agresivne ekipe nasa veza nece zaustaviti,uz pomoc cijele ekipe da,ali taj nedostatak ce ostati tu.
Higuain u evropi nece biti od koristi kao Morata,da li ce njegovu ulogu uzeti Dybala vidjet cemo.
Misljenja sam da ova ekipa ne moze biti tako defanzivno cvrsta a istovremeno i vrlo opasna u kontrama i polukontrama nakon sto veza i odbrana odrade svoje.
Formacija i promjena pristupa u ofanzivniji su pod must
Higuain u evropi nece biti od koristi kao Morata,da li ce njegovu ulogu uzeti Dybala vidjet cemo.
Misljenja sam da ova ekipa ne moze biti tako defanzivno cvrsta a istovremeno i vrlo opasna u kontrama i polukontrama nakon sto veza i odbrana odrade svoje.
Formacija i promjena pristupa u ofanzivniji su pod must
Iduće kolo onda :
Buffon
Licht Rugani Benatia Evra
Khedira Pjanić Sturaro
Marchisio
Mandžukić Higuain
Iako je Stefano sve to što jest, ipak agresivnost koju donosi i pritisak na protivnika te trka i ganjanje je to što treba ovom Juventusu. Ne može se statirati i gubiti pasove kao na traci. Ako se zbog silnih povreda ne može izbaciti Khedira, Hernanes sigurno može.
Buffon
Licht Rugani Benatia Evra
Khedira Pjanić Sturaro
Marchisio
Mandžukić Higuain
Iako je Stefano sve to što jest, ipak agresivnost koju donosi i pritisak na protivnika te trka i ganjanje je to što treba ovom Juventusu. Ne može se statirati i gubiti pasove kao na traci. Ako se zbog silnih povreda ne može izbaciti Khedira, Hernanes sigurno može.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
- Feldmarschall
- Kontakt:
Sviđa mi se rezonovanje, ali naljutit će ti se jaran gefufna na ovo.Marvin je napisao/la:Kod nas je vezni red slab i da dramaticno dignu formu. Marcha je pouzdan igrac,prije svega defanzivno. Inteligentan. Al igrac odluke ne. Organizator igre ne.

Ne treba zaboraviti da je Allegri Pirla zamijenio Van Bommelom svojevremeno, toliko o njegovom viđenju vezne linije. S tri nazad mislim da ima prostora za Pjanića kao registu, iako on u suštini to nije.
A daj...pa da li je mogućeAccording to Gazzetta, Dani Alves will be out for 3 months. Leonardo Bonucci will be out for 2 months.

Caseres je slobodan, potpisati i njega kad je bal nek je maskenbal

- L'Avvocato
- Kontakt:
Pa to je najveci Maxov trenerski nedostatak, organizovanje priprema i vodjenje istih. Od kako je u klubu mi imamo 40+ povreda po sezoni.
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
-
- Kontakt:
- Burberry46
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.