Samo da ne bude Darko MilicicDrape je napisao/la: ↑26 dec 2020, 20:16Mirotić je mogao biti starter u pojedinim NBA ekipama, nije se on vratio jer nije uspio. Shved je mogao ulaziti u drugoj petorci NBA ekipa, Musa se nikad ne bi vratio u Europu da mu neko nudi i treću petorku. Teodosić je najbolje godine ostavio u Euroligi, poslije NBA je otišao igrati mekanu italijansku ligu. Jedino De Cola se može porediti sa Musom ali samo po neuspjehu u NBA, De Colo je izrastao u najbolju dvojku Eurolige a vidit ćemo u šta će Musa.TMmanija2012 je napisao/la: ↑26 dec 2020, 19:39I veci dokazani igraci su se vracali u Evropi nakon sto nisu uspijeli u NBA.. Teodosic,De Colo,Shved,Mirotic itd .. nije to bas lako otici preko bare i reci , dobar dan ja sam mega talenat .Tamo mora svasta da se poklopi od ekipe do trener.Mladim igracima iz Evrope nije bas lagan put do uspjeha u NBA.Mi smo Musu vazda poredili sa Lukom iz Dallasa ,ali Luka je stvarni i dokazani mega talenat,on je bio sa Realom prvak EUROLIGE I MVP.
Nas Musa imao je uspjeh sa u16 repkom, Cedevita kao mlad igrac dobar bio ,ali je ocito prerano otisao preko bare.
Jedino lijepo sto ce pamtiti Musa iz ove epizode u Brooklynu je KD ,tako je ponosnom pricao o njemu
On sto treba da uradi da pronadje klub i da gradi karijeru.
On je kalibar za Eurolige i moze igrati za neki solidan euroligaski klub.

Nadam se da ce Musa postati dobar euroligaski igrac ,za pocetak ni Cedevita Olimpija nije loša opcija.