Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Pantelija
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la Pantelija » 18 dec 2016, 12:13

akisarajevo92 je napisao/la:
Pantelija je napisao/la: Ajde, setite se sad, bez guglanja, kad je to Juve pao u završnci neke važne utakmice.
slika
slika
to mi je odmah palo na pamet dok sam citao :D
Ali sem toga, realno :D
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

farenhajt
Kontakt:

Post Postao/la farenhajt » 18 dec 2016, 13:08

Pantelija je napisao/la:Ko ima volje, neka pročita, nešto najljepše što sam pročitao u zadnje vrijeme... GRANDE JUVE!

Ne broj evropske trofeje Milana, ne listaj šta je po Instagramu okačio kapiten Intera, ne dozvoli da ti pogled skrene ka glavnom gradu, tamo odavno nema šampiona, ne gledaj ni ka jugu države, pošto osim vreline na tribinama jednog stadiona u blizini vulkana ništa ne izgleda tako grandiozno kao kad njih 11 “miluje” loptu.

Fudbal u Italiji – i ne samo u Italiji – to je Juventus. To je umetnost u svojoj biti. Estetski doživljaj. Lepota. Ono što budi najfinije čovekove emocije. To je preobražaj od gusenice u leptira. To je matematika u kojoj je račun uvek precizan. To je horski uvežbana melodija koja lako ulazi u uši. To je gramatički doteran, pesnički oblikovan, interpunkcijski umiven i izražajno uobličen esej, napisan jezikom da ga svi “gutaju”. Neko prizna da mu se sviđa, neko se opire.

Samo, svi moraju da poštuju te dve boje. Crnu – kao izraz moći – i belu - kao utisak prefinjenosti. Baš takav, s jedne strane snažan i mišićav, a s druge uglađen i nalickan, Juventus je u subotu veče podsetio one kojima se dopada i one koji bi da ga preziru (mada, pitanje je da li su takvi iskreni sami prema sebi i životu, pošto se ovo prosto mora ceniti) zašto, evo već šestu godinu, vlada Serijom A. U nečemu što je pre utakmice nazvano derbi, protiv Rome, slavio je tipično juventusovski.

Jedan – nula.

Moglo je da se igra četiri, 44, 444… Koliko god hoćete minuta nadoknade. Znalo se, svaki juventino je bio spokojan, da je sve bilo gotovo kad ga je Pipita dao. Privilegija koju imaju navijači Juventusa, kad god da su rođeni, u kom kod vremenu da su odrastali i gledali fudbal, ne postoji kod pristalica bilo kog drugog kluba. Ma, niko se ne oseća tako sigurnim kad njihov tim povede kao ljudi u Torinu, privrženi velikanu koji je baš to – veliki – zato što se njemu ne dešava da primi gol u nadoknadi. Ajde, setite se sad, bez guglanja, kad je to Juve pao u završnci neke važne utakmice. Čak i Real, Barsa, Mančester junajted, pa i Bajern, još kako, imaju kolekciju takvih primljenih golova u bitnim mečevima da bi izložbu mogli da naprave, ali Stara dama odoleva da uđe u njihovo društvo. Štaviše, taman da ostane jedan sekund i da rival ima loptu pre će biti da će je baš Juve nekako ukrasti i umuvati iza leđa protivnika (dobro, u poslednje vreme to čini i spektakularni Serhio Ramos za kraljeve iz Madrida). Valjda otuda navijački slogan:

“Fino ala fine” (do kraja).

Ako Real oduševljama tempom i decenijskim zlatnim pravilom “napred, napred i samo napred, daćemo tri, makar primili dva”, ako se Barselona od Johana Krojfa transformisala po principima totalnog fudbala, ako je Bajern oličenje snage, a Mančester iz dana Aleksa Fergusona mašina za mlevenje mesa, onda je Juventus sve to u jednom. Ofanzivan, pronicljiv, taktički doteran, brz kad se napada, spor kad se čuva lopta i vreme, a povrh svega, za razliku pobrojanih, siguran da ga neće primeti.

Danas, sutra, za vjek i vjekov. Amin takvom fudbalu.

Fudbalu u kome se prvo jurne napred, da se sredi rival po kratkom postupku. Da se ništa ne čeka. Bilo je 1:0 u 14. minutu, a moglo je i 3:0. Fudbalu u kome Miralem Pjanić igra lopte kao da je sad istrčao iz kuće pošto je završio domaći. Fudbalu u kome je Gonzalo Iguain egzekutor, a Mario Mandžukić lovac na greške rivala i red bi bio da mu se jednom vrati na takvom trudu, jer nije baš toliko lošiji špic od Paola Dibale (juče, doduše, počeo, zato što je Argentinac još rovit posle povrede), ali je otkako je stigao u Kalčo izumeo i neku poziciju između beka štopera, pa i to igra. Fudbal u kome pored Samija Kedire, Klaudija Markizija i Stefana Sturara onaj leptir što je nastao od gusenice ne bi mogao da proleti, a kamoli neki od fudbalera Rome da prođe. Zastanite samo na trenutak i nađite snimak cele utakmice, videćete kako se njih trojica, kad nemaju loptu, tako vešto pomeraju da se stiče utisak da su povezani stranicama jednakostraničnog trougla, a kad je imaju svako s njom zna dovoljno da je sakrije, zagradi, proturi… Milina gledati.

Najveća je misterija kako ih je takvim napravio Masimijano Alegri. Koliko je samo pogleda ispod oka bilo u njegovom pravcu kad je nasledio Antonija Kontea, koliko podrugljivih komentara da je gubitnik i(li) da nema facu, držanje, stav da vodi Juve. Mada, nije tek tako Maks dobio priznanje za najboljeg trenera Serije A pored živog Murinja 2009. kad je vodio Kaljari, niti je slučajno uzeo Skudeto sa Milanom (poslednjim vladarom na Apeninima pre Juventusove petologije) 2011. Zna čovek znanje. Samo ga treba pustiti da radi. Odu mu Pirlo, Tevez i Vidal, on posadi Kediru i Mandžukića i izniknu novi trofeji, ode mu Pogba on traži i dovedu mu Pjanića, povredi mu se Bonući on izmisli Ruganija (eno, sad to dete igra lepo, greh bi bio skloniti ga, ali u velikom sistemu kakav je šampion zna se red, pa će mali na klupu kad svi budu zdravi, da čeka šansu). Za ostale iz odbrane i neponovljivog Điđija Bufona nema svrhe arčiti tastaturu. Neprobojan zid.

Dakle, napred, nazad, u sredini, po krilima. Sa koje god strane da pogledaš vidiš samo kvalitet koji opčinjava kao nekad Bađo, Del Pjero, Zidan, Inzagi, Nedved, Kanavaro, Peruci, Di Livio, Ferara, Montero, Toričeli… Stariji se sećaju Platinija, Bonjeka, Zofa, Širee, Tardelija…

A mlađi…

Ne skreći pogled ka jugu. Sve što je potrebno imaš tu.

Gledaj fudbal – budi juventino. Uživaj.
Procitao sam na fb ovaj tekst ranije, samo nije mi se dalo komentarisat one sve lude komentare zavisti, pa kasnije i mnogo toga ruznog, jer odavno sam gluv na te stvari i na njihove uspjehe ( dr. klubovi) prisjecanja iz proslosti
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 18 dec 2016, 14:05

TS: "La Juve ha preso Caldara. Mancano solo i dettagli, summit con l'Atalanta a inizio settimana. Ai nerazzurri 16-18 mln. Gagliardini supera Kessie"

I Di Marzio nesto slicno pise.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 18 dec 2016, 16:18

Previše preseravanja u tekstu, realno.

Ima puno odličnih poenti koje ni mnogi navijači Juventusa danas ne kontaju, ali tekst kao tekst je gomila preseravanja.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 18 dec 2016, 17:02

IlCapitano je napisao/la:Previše preseravanja u tekstu, realno.

Ima puno odličnih poenti koje ni mnogi navijači Juventusa danas ne kontaju, ali tekst kao tekst je gomila preseravanja.
+1

bianconeros
Kontakt:

Post Postao/la bianconeros » 18 dec 2016, 17:05

Jel ko zna sta vise o ovom Caldaru sto se povezuje snama. Kakav je kao igrac i na koga vas posjeca ? Jel vrijedno ti para..
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Forza Juventus ohhhhh..

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 19 dec 2016, 11:57

bianconeros je napisao/la:Jel ko zna sta vise o ovom Caldaru sto se povezuje snama. Kakav je kao igrac i na koga vas posjeca ? Jel vrijedno ti para..
Igra štopera, to je sve što znam :lol:
Aljegri, out!

musla
Kontakt:

Post Postao/la musla » 19 dec 2016, 14:20

Ufficiale: Bonucci ha rinnovato con la Juventus fino al 2021
Što se Caldare tiče izgleda gotova stvar, sve što znam o njemu je da mu je uzor Nesta.
Juventus have reached an agreement with Atalanta last week for the signing of Mattia Caldara. Juve will pay €20m.
Caldara will remain on loan at Atalanta until next June. There's also a possibility to extend his loan contract until 2018.

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 19 dec 2016, 14:26

musla je napisao/la:Što se Caldare tiče izgleda gotova stvar, sve što znam o njemu je da mu je uzor Nesta.
I Marvinu je uzor Roko Sifredi, pa sta ima od toga. :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 19 dec 2016, 14:59

Pa sta ce im jos jedan stoper pored 5 ovih jos 20 miliona eura.

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 19 dec 2016, 15:19

soe je napisao/la:Pa sta ce im jos jedan stoper pored 5 ovih jos 20 miliona eura.
Buducnost druze, buducnost. ;)

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 19 dec 2016, 17:26

Ne izgleda mi da su baš optimistični i pouzdani u Benatiu. Klupiran je zbog Ruganija zadnje dvije utakmice, sad se vraća i Barzagli. Moguće da ga nećemo ni otkupiti.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 19 dec 2016, 17:28

ako sam dobro vidio Kaldara svakako dolazi ljeta 2018., tj da ce jos godinu i po provesti na kaljenju, taman koliko ce vjerovatno Barza jos igrati

mada mi njega penzionisemo evo vec 2-3 godine, a covjek iz godine u godinu najbolji heheh
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 19 dec 2016, 18:31

soe je napisao/la:Pa sta ce im jos jedan stoper pored 5 ovih jos 20 miliona eura.
Nikad dovoljno stopera, ok je pet u ekipi jer igramo 2-3 formacije. Gledao sam mnoge snimke, momak je super i naša budućnost :kafa:
Aljegri, out!

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 19 dec 2016, 20:26

Maksuz pozdrav za Sturaro hejtere :cool: :salut:
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 19 dec 2016, 22:11

Gefufna je napisao/la:
musla je napisao/la:Što se Caldare tiče izgleda gotova stvar, sve što znam o njemu je da mu je uzor Nesta.
I Marvinu je uzor Roko Sifredi, pa sta ima od toga. :mrgreen:
Imam vrlo uspjesne imitacije doticnog gospodina :cool: :mrgreen:

musla
Kontakt:

Post Postao/la musla » 19 dec 2016, 23:45

slika

:mrgreen:

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 20 dec 2016, 14:48

Dobar je Caldara, postavlja se dobro i čita igru fino.

Niko ne prenosi Superkup?
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 20 dec 2016, 15:12

musla je napisao/la:slika

:mrgreen:
na ovoj tabeli fale milanu 2 boda zbog muntarijevog gola :D
Čak je i selektor jutros rekao da bi taj gol promijenio istoriju lige...tako da.. :lolno:

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 21 dec 2016, 15:23

Marotta siluje Atalantu. Patagna na radaru Juventusa. Odbijena ponuda al Marotta ne odustaje. Gagliardini isto tako. Od Kessie izgleda nista.

Svaka cast Atalanti kakve talente izbacuje.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.