Pomoc u vezi PC-a
Moderator/ica: insider
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Upravo sam osposobio za rad ujakov racunar koji ima 382 MB rama. sve sam izbrisao osim drajvera i instalirao low usage Diglo browser i eto nekako fercera 
naprijed rejal
- Papastathopoulos
- Kontakt:
joj nisam jucer pogledao na laptopu kakav mi je izlaz, a evo me sad na poslu, ne mogu prije veceras...ne znam momci moze li vam ista pomoci naziv laptopa ? 
HP dv5000
HP dv5000
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"
VGA ti je izlaz, onaj normalni najstariji
ili kupi konvertor VGA to hdmi(što ti je United postavio) ili obični kabal VGA to VGA i prikopcas sa plazmom, a za zvuk samo uzmes 2-3 km je kabal na jednoj strani dva činca za TV na drugoj audio jack koji ide u laptop
ili kupi konvertor VGA to hdmi(što ti je United postavio) ili obični kabal VGA to VGA i prikopcas sa plazmom, a za zvuk samo uzmes 2-3 km je kabal na jednoj strani dva činca za TV na drugoj audio jack koji ide u laptop
Re: Odg:
Ma kako na kojoj, kod mene je onaj ulaz kao na mobu standardni tako i na plazmi. Ja sam povezivao sa VGA dok nisam nabavio hdmi. A viđao sam i DVI izlaze na laptopimaJoseMourinho je napisao/la:VGA ti je izlaz, onaj normalni najstariji![]()
Mia San Mia
- JoseMourinho
- Kontakt:
Ja nadjo da pise da mu je VGA izlaz za njegov laptop 
Eh nisam to vidio kakav mu je laptop
Mada u zavisnosti od velicine plazme nece m use puno popraviti kvalitet sa hdmi kablom, samo je ovako "problem" mora vise kablova petljati.
Mia San Mia
- Papastathopoulos
- Kontakt:
brate, de mi slikovito pojasni, kad isao traziti te kablove, da znam kako izgledaju ?JoseMourinho je napisao/la:VGA ti je izlaz, onaj normalni najstariji![]()
za @R32, plazma je mescini 32"
- JoseMourinho
- Kontakt:
Ma kabal isti onaj sto ide ode pc-a do ekrana

I uz taj uzmes i ovaj

Bar ja tako trenutno koristim jer mi hdmi na grafičkoj ne radi i nikad jisam ga uspjeo popravit

I uz taj uzmes i ovaj

Bar ja tako trenutno koristim jer mi hdmi na grafičkoj ne radi i nikad jisam ga uspjeo popravit
- Papastathopoulos
- Kontakt:
ovako...tu prvu sliku ja ne vidim, a ne mogu da udjem u post da vidim link, pise mi "post ne postoji" (na mobu sam), a taj drugi kabal bi mogao biti problem jer nisam siguran da u plazmi imam one tri "rupe" (crvena, bijela, zuta), jedino da iskoristim ovaj adapter pa preko scarta na plazmu:

edit: vidio sam tu prvu sliku

Pa eto, i kod mene je ta velicina isto ti je malte ne i sa vga i hdmi-om.
Nego de ti vidi ima li ti ulaz za plazmu kao na mobitelu za slusalice? Provjeri prvo to, mozes probati onda s obicnim kablom koji dođe na zvucnicima za pc prenosi li zvuk sa tv-a na laptop.

Provjeri jel ti ovako moze.
Nego de ti vidi ima li ti ulaz za plazmu kao na mobitelu za slusalice? Provjeri prvo to, mozes probati onda s obicnim kablom koji dođe na zvucnicima za pc prenosi li zvuk sa tv-a na laptop.

Provjeri jel ti ovako moze.
Mia San Mia
- JoseMourinho
- Kontakt:
Ma trebao bi na plazmi imat audio in ispod VGA ulaza, bar ja tako prikopcavam PC sa plazmom, haj uslikat cu ti kasnije pa postavit kako je kod menePapastathopoulos je napisao/la:ovako...tu prvu sliku ja ne vidim, a ne mogu da udjem u post da vidim link, pise mi "post ne postoji" (na mobu sam), a taj drugi kabal bi mogao biti problem jer nisam siguran da u plazmi imam one tri "rupe" (crvena, bijela, zuta), jedino da iskoristim ovaj adapter pa preko scarta na plazmu:
sinoc izgasim racunar i evo sad ga upalim i nema mi zvuka
svakako ima previse virusa na njemu i treba ga formatirati, ali cudno mi sto se odjednom izgubio zvuk.
zna li neko kako da ovo napravim ?
ne mogu ovdje da pojacam

svakako ima previse virusa na njemu i treba ga formatirati, ali cudno mi sto se odjednom izgubio zvuk.
zna li neko kako da ovo napravim ?
ne mogu ovdje da pojacam

- Papastathopoulos
- Kontakt:
@JoseMourinho i @R32 e ovako momci, evo vam sada konkretno slike obje moje plazme i laptopa pa da mi fino kazete koji kablovi mi trebaju, mislim da ce vam sada biti lakse 
@jasko driveri ti fale 
I kod mene je Vivaxova plazma, malo drugacija, a eto ti tu PC audio ulaz, znaci kao na mobu sto ide. mozes s time povezati zvuk, to je kablo i najjeftinije po marku dvije dvije imas. Uzmes jos i VGA kabal ili ako imas racunar koji ne koristis vjerovatno je na njemu vec tako.
Da ne ganjas konvertove VGA to hdmi, jer ti nije velika plazma a sumnjam da ce se kvalitet sta promijeniti, najlakse ti je ovkao povezati, i najjeftinije
http://www.KABAL/artikal/14826961/vga-k ... a-monitor/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.KABAL/artikal/10169446/audio-kabal/" onclick="window.open(this.href);return false;
umjesto kabal pises pik(.)ba bez zagrade
Da ne ganjas konvertove VGA to hdmi, jer ti nije velika plazma a sumnjam da ce se kvalitet sta promijeniti, najlakse ti je ovkao povezati, i najjeftinije
http://www.KABAL/artikal/14826961/vga-k ... a-monitor/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.KABAL/artikal/10169446/audio-kabal/" onclick="window.open(this.href);return false;
Mia San Mia
@cema gdje mogu skinuti nove drajvere ?
- OnlyUnited
- Kontakt:
Instal driverpack solution... Sam ce naci dati driver, a tvoje je samo da ga instal.
Ili, download everest, nadjes naziv te goglas i skines..
Ili, download everest, nadjes naziv te goglas i skines..
Zadnja izmjena: OnlyUnited, dana/u 08 jan 2015, 20:40, ukupno mijenjano 1 put.
- Ed Woodward for Prime Minister !
- JoseMourinho
- Kontakt:
Drp.su, skini lite verziju skeniraj dat ce ti download linkjasmin10 je napisao/la:@cema gdje mogu skinuti nove drajvere ?
Edit: kasnim
- OnlyUnited
- Kontakt:
Bio mi autoplay na yt, i nestao. Nigdje mi u opcijama nema da se ukljuci.
Moze li se to ukljuciti? Ili ce nadoci samo
Moze li se to ukljuciti? Ili ce nadoci samo
Mia San Mia
- Papastathopoulos
- Kontakt:
e hvala ti drug, nabavicu ta dva kabla pa valjda bude sve kako trebaR32 je napisao/la:I kod mene je Vivaxova plazma, malo drugacija, a eto ti tu PC audio ulaz, znaci kao na mobu sto ide. mozes s time povezati zvuk, to je kablo i najjeftinije po marku dvije dvije imas. Uzmes jos i VGA kabal ili ako imas racunar koji ne koristis vjerovatno je na njemu vec tako.
eto rekli su ti, skines driverpack solution, oko 8GB i miran sijasmin10 je napisao/la:@cema gdje mogu skinuti nove drajvere ?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.