BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: BiH Tenis

Post Postao/la Unofficialpage » 15 jan 2014, 15:40

Kaunas je napisao/la:u koliko će sati biti meč protiv Berycha? jel opet u 1 navečer ili?
Sutra ćemo saznat. Po treći put raspored izlazi u 9 sati :mrgreen: :mrgreen:

Hajmo slati AO mailove da ga stave na Rod Laver pa da bude siguran prenos na ES :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 15 jan 2014, 15:42

NA rezultati. com stoji da se mec igra u 1h sa petka na subotu.. Mada ne mora to nista znaciti..
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 15 jan 2014, 15:46

Problem je u tome što ti NAŠI ljudi koji žive i rade u Australiji, nikome nisu smetali sinoć, jer da jesu bili bi sigurno odstranjeni sa terena. Znači ne smetaju organizatoru tog turnira, ali su zato ovdje "napadnuti" od strane nekoliko forumaša, te onih kvazi-novinarčića koji pišu po kojekakvim portalima. Apsolutna podrška svakom pojedincu koji je sinoć na ovaj ili onaj način podržao našeg Damira, našeg Bosanca/Bošnjaka/Junaka !!
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 15 jan 2014, 15:50

taman da bude meč u 5 ujutro, normalno da ćemo ga pratit' u još većem broju nego sinoć kad je bilo preko 500 gostiju :mrgreen:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 15 jan 2014, 15:50

francobaresi je napisao/la:Problem je u tome što ti NAŠI ljudi koji žive i rade u Australiji, nikome nisu smetali sinoć, jer da jesu bili bi sigurno odstranjeni sa terena. Znači ne smetaju organizatoru tog turnira, ali su zato ovdje "napadnuti" od strane nekoliko forumaša, te onih kvazi-novinarčića koji pišu po kojekakvim portalima. Apsolutna podrška svakom pojedincu koji je sinoć na ovaj ili onaj način podržao našeg Damira, našeg Bosanca/Bošnjaka/Junaka !!
i dzematliju si zaboravio ;)

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 15 jan 2014, 15:51

Greška.
Zadnja izmjena: DukeOfWellington, dana/u 15 jan 2014, 15:51, ukupno mijenjano 1 put.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 15 jan 2014, 15:51

Ama ljudi šta vam je. Đe će Bošnjo bez teferiča?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

NG1
Kontakt:

Post Postao/la NG1 » 15 jan 2014, 15:53

Svi vi koji raspravljate od tome da li je navijanje primitivno il ne, ste dosadni.

Pisite malo i o tenisu...o igri...

Damir je rodjeni pobjednik,i on ce naravno pokusati pobjediti Berdiha.
Mozda ne u petak,al sam siguran da ce Damir kad tad pobijediti top10 igraca.
Jako je lijepo vidjeti da je Damir fizicki dobro pripremljen te pogotovo to sto je psihicki sazrio..u tome se razlikuju top50 i top 200 igraci.

Protiv Čeha treba forsirati protivnikov BH,pokusati ga tjerati na greske slanjem dugih lopti...

MIRZA...jesil vidio sta je Damir postigo??? ti mozes i bolje,cim sredis tu ludu glavu,zato treniraj :)

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 15 jan 2014, 15:55

MrMuscle je napisao/la:NA rezultati. com stoji da se mec igra u 1h sa petka na subotu.. Mada ne mora to nista znaciti..
To ne znači ništa, pisalo je da će protiv Dodiga igrati večeras dok nisu organizatori odredili termine.

http://www.ausopen.com/en_AU/scores/schedule/index.html

Kad se ovdje "aktivira" dan 5 onda će se znati sigurno, do tad ništa.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 15 jan 2014, 15:59

Virtu4l je napisao/la:
fedeltafrotta je napisao/la:ovo je sad najpopularnija tema na forumu :mrgreen:
Tako će biti još dva dana, a onda se vraćamo u normalu i nadam se da ćemo u miru i bez teferiča nastaviti gdje smo stali na ovoj temi.
Takodjer.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Idimidodjimi
Kontakt:

Post Postao/la Idimidodjimi » 15 jan 2014, 15:59

pisac je napisao/la:Je li dio naseg folklora i sto smo zemlja sa najvecim procentom nepismenog stanovnistva? Je li dio folklora i sto niko ne zna progovoriti tri smislene recenice kad daje interviju? Naravno da je pozitivno sto su oni ljudi dosli podrzati Damira, ali dosli su gledati tenis a ne borbu bikova. Zbog ovakvih i slicnih sam prestao ici i na utakmice fudbalske reprezentacije. Kolicina primitivizma na tribinama je zabrinjavajuca i moj mentalni sklop ne zeli vise podvrgnut tome jer naprosto me stid sa kakvom skupimom primitivaca se poistovjecujem.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
NIKAD ti nisi bio na utakmici a kamoli da si gledao djecu ispred kuce kako se igraju u dvoristu " na male " .

Veze ti nemas..... suti misu! Zabij se u rupu eto mackeeeeeeeee

Sent from my Nokia 3310
Zadnja izmjena: Idimidodjimi, dana/u 15 jan 2014, 16:24, ukupno mijenjano 1 put.
Kad bi cure znale koliko kosta kamion,ne bi ni pogledale bmw!

Chapman
Kontakt:

Post Postao/la Chapman » 15 jan 2014, 16:03

Titova-Juga je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
fedeltafrotta je napisao/la:ovo je sad najpopularnija tema na forumu :mrgreen:
Tako će biti još dva dana, a onda se vraćamo u normalu i nadam se da ćemo u miru i bez teferiča nastaviti gdje smo stali na ovoj temi.
Takodjer.
Znači nadate se da nećemo pravit nikakav uspjeh dalji u tenisu i da se neće ovdje okupljat po 200-300 ljudi u pola 3 da gleda Dzumhura. Aferim momciluci. :roll:

Nego ovo što sinoć nisam gledao neću nikad haman prežalit. :twisted: Enver i Ernad ubili hljeba mi, ko Salih Brkic sa Vozuce :lol: :lol: :lol:

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 15 jan 2014, 16:03

Cega se pametan stidi, tim se budala ponosi. Opletu pjesmu na tribinama i to na tenisu. I kakvo naslijedje, kakva kultura? Nije ovo nikakvo folklorno sijelo, ovo je teniski mec. Ko ne zna sta je tenis moze i pricati ovakve gluposti kakve se ovdje mogu procitati. Pa na klipu ona se dvoica tagrlila i oplela pjesmu, ko da su u kafani. Je li to navijanje? Tenis vise nije isti od kad su balkanci poceli dolaziti na meceve...

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 15 jan 2014, 16:04

DukeOfWellington je napisao/la:Apropo ove priče o harmonici, teferiču i filharmoniji.

Ništa drugo do hrpa predrasuda i od strane filharmonista i od strane meraklija. Sama priča o tome je potpuno deplasirana, ali je dobrodošla da izađe na vidjelo s kakvim sve ljudi predrasudama i stereotipima žive bez da su o nekim temama razmislili makar na pet minuta.

Postavlja se pitanje zbog čega su Englezi ešalon za ponašanje po principu Bečke škole (pa ni škola se ne zove engleska nego bečka). Gleda li neko od vas utakmice PL ili FA kupa? Svi gledaju, da se ne lažemo. I tamo se uglavnom među navijačima mogu vidjeti razni likovi, od lordova do polupijanih do pasa skinutih gostujućih navijača koji psuju nešto Lampardu dok pokušava izvesti korner. I obojica su Englezi. I obojica se ponašaju po već ustaljenim normama na fudbalskim terenima.

S druge strane, ako pričamo o tenisu kao gospodskom sportu onda moramo reći da je to gospodski sport ostao samo na Wimbledonu. Donekle. Treba pogledati Roland Garros i vidjeti kako se tamo hinjski provocira svaki protivnik francuskog igrača, treba obratiti pažnju na australske ultrase koji navijaju za svoje igrače kao za fudbalski tim, a treba obratiti pažnju na US Openu kako sudija po 15 puta mora reći "thank you" prije nego što se svi umire i sjednu na svoja mjesta.

Možemo pričati i o snookeru. Postavlja se pitanje da li su tu dobrodošle gajde, harmonike i vuvuzele? Da li je tu dobrodošao polupijani Englez sa početka priče?

Možemo pričati i o pozorištu u Tuzli. Bio sam tamo ko zna koliko puta i nikad niko nije donio harmoniku nit je došao vidno pijan.

Osnovno pitanje je to šta je danas normalno i prihvatljivo, a šta ne U TENISU. Danas je u tenisu normalno i prihvatljivo svirati harmoniku među pauzama za poen, to ko ne smatra nije dugo vremena gledao teniski meč. Sa pozorišnom teniskom publikom odavno je završeno, a razni tipovi navijača i navijanja odavno su postali simpatični. I tu se ne radi o tome šta ja, ti, on ili bilo koji pojedinac misli o tome. Taj proces je ireverzibilan.

Da li će to postati normalno i na snookeru za 20 godina? Sad djeluje teško, ali nikad se ne zna. Ono što se danas zna je to da bi na snooker meču harmonika i njen vlasnik letili naglavačke iz dvorane jer je to ne spada u uobičajen način ponašanja. I nema te "ko će meni zabranit da ispoljavam vlastitu kulturu" logike koja to može promijeniti. Isto vrijedi i za pozorište u Tuzli.

Problem je nastao što jedni od tenisa pokušavaju da naprave ono što on odavno nije i čega se poneki momenti mogu vidjeti još samo na Wimbledonu. Još veći problem je taj što neki pate od kompleksa više vrijednosti potencirajući ovakve primjere. I ja volim Bečku filharmoniju pa ne mislim da više vrijedim od onih koji prvog januara od 11h do 14h gledaju Pink Extra.

Također, iako je harmonika na teniskom terenu danas sasvim normalna stvar, neki su onako arogantno zaključili da joj je mjesto bilo gdje, pa šta će kao meni neki Englez (39 puta), Francuz (3 puta) i Nijemac (jednom) određivat kako ću se ja ponašat'. Ne određuju ni Englez ni Francuz ni Nijemac kako će se neko ponašati na ovom ili onom mjestu, postoje davno definisana pravila od strane pojedinaca koji su učestvovali u poečtku stvaranja nekog događaja koja je normalno poštovati inače to nije to. Ako je na koridi normalno da harmonika svira onda na snooker turniru nije i to je tako čak i kod nas. Eno u Sarajevu se održavaju snooker turniri pa pitajte @hodzu ima li tamo harmonike. To znači da ako sutra budemo imali vrhunskog snooker igrača Enver u Crucible Theater neće s harmonikom taman da je to stokultura. Neće ni Škot sa gajdama. Neće ni polupijani Englez bez majice.

Ovo 39 puta znači da su Englezi u ovom kontekstu od strane forumaša spomenuti 39 puta (barem sam ja toliko izbrojao). I onda se vraćamo na sami početak - zašto su Englezi ešalon za Bečku školu? Onih koji se ponašaju na taj način ima bilo gdje, isto kao i onih koji se ponašaju na drugi način. Međutim, još jednom je isplivao na površinu "mrzim Engleze" sindrom, za kojeg pojedinci uvijek nađu način za prezentovanje.
Odlicno napisano, kao da sam sam pisao.
Sport je lijek za tijelo i duh.

crozzer
Kontakt:

Post Postao/la crozzer » 15 jan 2014, 16:05

Ja mislim lično da uz neku dozu srece , i neki loš dan Berdiha da Damir može ispisati još vecu historiju na Australian Openu :D

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 15 jan 2014, 16:05

Drugim rijecima:
Damire sine, ne skidaj gace, ali slobodno otkopcaj slic, u slucaju da njemu spadnu. :mrgreen:
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Stipe
Kontakt:

Post Postao/la Stipe » 15 jan 2014, 16:08

pisac je napisao/la:Cega se pametan stidi, tim se budala ponosi. Opletu pjesmu na tribinama i to na tenisu. I kakvo naslijedje, kakva kultura? Nije ovo nikakvo folklorno sijelo, ovo je teniski mec. Ko ne zna sta je tenis moze i pricati ovakve gluposti kakve se ovdje mogu procitati. Pa na klipu ona se dvoica tagrlila i oplela pjesmu, ko da su u kafani. Je li to navijanje? Tenis vise nije isti od kad su balkanci poceli dolaziti na meceve...

Idi ti u biblioteku i citaj knjige, a pusti ti nas "primitivne" da uzivamo u najvecem uspjehu bh tenisa
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić VI STE PONOS NASE DRZAVE!!!!

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 15 jan 2014, 16:10

Ja iza sebe imam gostovanja i gostovanja, navijackih belaja i svega sto ide u to. U kafani sam ostavio plata i plata, a to sto si ti papak i ne znas sta je primitivizam, sta navijanje a sta biblioteka, krivi su ti roditelji i drustvo koje te napravilo takvog ;)

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 15 jan 2014, 16:19

DukeOfWellington je napisao/la:Apropo ove priče o harmonici, teferiču i filharmoniji.

Ništa drugo do hrpa predrasuda i od strane filharmonista i od strane meraklija. Sama priča o tome je potpuno deplasirana, ali je dobrodošla da izađe na vidjelo s kakvim sve ljudi predrasudama i stereotipima žive bez da su o nekim temama razmislili makar na pet minuta.

Postavlja se pitanje zbog čega su Englezi ešalon za ponašanje po principu Bečke škole (pa ni škola se ne zove engleska nego bečka). Gleda li neko od vas utakmice PL ili FA kupa? Svi gledaju, da se ne lažemo. I tamo se uglavnom među navijačima mogu vidjeti razni likovi, od lordova do polupijanih do pasa skinutih gostujućih navijača koji psuju nešto Lampardu dok pokušava izvesti korner. I obojica su Englezi. I obojica se ponašaju po već ustaljenim normama na fudbalskim terenima.

S druge strane, ako pričamo o tenisu kao gospodskom sportu onda moramo reći da je to gospodski sport ostao samo na Wimbledonu. Donekle. Treba pogledati Roland Garros i vidjeti kako se tamo hinjski provocira svaki protivnik francuskog igrača, treba obratiti pažnju na australske ultrase koji navijaju za svoje igrače kao za fudbalski tim, a treba obratiti pažnju na US Openu kako sudija po 15 puta mora reći "thank you" prije nego što se svi umire i sjednu na svoja mjesta.

Možemo pričati i o snookeru. Postavlja se pitanje da li su tu dobrodošle gajde, harmonike i vuvuzele? Da li je tu dobrodošao polupijani Englez sa početka priče?

Možemo pričati i o pozorištu u Tuzli. Bio sam tamo ko zna koliko puta i nikad niko nije donio harmoniku nit je došao vidno pijan.

Osnovno pitanje je to šta je danas normalno i prihvatljivo, a šta ne U TENISU. Danas je u tenisu normalno i prihvatljivo svirati harmoniku među pauzama za poen, to ko ne smatra nije dugo vremena gledao teniski meč. Sa pozorišnom teniskom publikom odavno je završeno, a razni tipovi navijača i navijanja odavno su postali simpatični. I tu se ne radi o tome šta ja, ti, on ili bilo koji pojedinac misli o tome. Taj proces je ireverzibilan.

Da li će to postati normalno i na snookeru za 20 godina? Sad djeluje teško, ali nikad se ne zna. Ono što se danas zna je to da bi na snooker meču harmonika i njen vlasnik letili naglavačke iz dvorane jer je to ne spada u uobičajen način ponašanja. I nema te "ko će meni zabranit da ispoljavam vlastitu kulturu" logike koja to može promijeniti. Isto vrijedi i za pozorište u Tuzli.

Problem je nastao što jedni od tenisa pokušavaju da naprave ono što on odavno nije i čega se poneki momenti mogu vidjeti još samo na Wimbledonu. Još veći problem je taj što neki pate od kompleksa više vrijednosti potencirajući ovakve primjere. I ja volim Bečku filharmoniju pa ne mislim da više vrijedim od onih koji prvog januara od 11h do 14h gledaju Pink Extra.

Također, iako je harmonika na teniskom terenu danas sasvim normalna stvar, neki su onako arogantno zaključili da joj je mjesto bilo gdje, pa šta će kao meni neki Englez (39 puta), Francuz (3 puta) i Nijemac (jednom) određivat kako ću se ja ponašat'. Ne određuju ni Englez ni Francuz ni Nijemac kako će se neko ponašati na ovom ili onom mjestu, postoje davno definisana pravila od strane pojedinaca koji su učestvovali u poečtku stvaranja nekog događaja koja je normalno poštovati inače to nije to. Ako je na koridi normalno da harmonika svira onda na snooker turniru nije i to je tako čak i kod nas. Eno u Sarajevu se održavaju snooker turniri pa pitajte @hodzu ima li tamo harmonike. To znači da ako sutra budemo imali vrhunskog snooker igrača Enver u Crucible Theater neće s harmonikom taman da je to stokultura. Neće ni Škot sa gajdama. Neće ni polupijani Englez bez majice.

Ovo 39 puta znači da su Englezi u ovom kontekstu od strane forumaša spomenuti 39 puta (barem sam ja toliko izbrojao). I onda se vraćamo na sami početak - zašto su Englezi ešalon za Bečku školu? Onih koji se ponašaju na taj način ima bilo gdje, isto kao i onih koji se ponašaju na drugi način. Međutim, još jednom je isplivao na površinu "mrzim Engleze" sindrom, za kojeg pojedinci uvijek nađu način za prezentovanje.
ešalon????? :?:

Idimidodjimi
Kontakt:

Post Postao/la Idimidodjimi » 15 jan 2014, 16:21

pisac je napisao/la:Ja iza sebe imam gostovanja i gostovanja, navijackih belaja i svega sto ide u to. U kafani sam ostavio plata i plata, a to sto si ti papak i ne znas sta je primitivizam, sta navijanje a sta biblioteka, krivi su ti roditelji i drustvo koje te napravilo takvog ;)

Da si ti makar bio na Cevljanovickoj koridi, shvatio bi nesto, a ovako tesko da mozes.... nigdje ti nisi bio! NIGDJE!!!!

Misuuuuuuuuuuu eto mackeeeeeeeeee sklon' seeeeeeeeee :twisted:

Sent from my Nokia 3310
Kad bi cure znale koliko kosta kamion,ne bi ni pogledale bmw!

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.