Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

zare
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la zare » 01 jun 2010, 00:41

za ove sto se nadaju da ce sada lakše biti da se dzeko proda, za manje pare da neko konačno objasni:

40 Miliona i više je bila cifra, koja je ugovorom fixirana kao ona koju klub ne može odbiti, i gdje se odmah sve dogovara sa igračem, Mesi tu ima milijardu, c. ronaldo slično nešto...

Wolfsburg je mogao prihvatiti ponudu od 10 miliona do sada da je htio, nije to moralo biti 40, ali ili nije bilo ponuda, ili je wolfsburg odbijao...

Iako nema tog kluba koji u vrijeme financijske krize moze da odbije ponudu od >30 miliona, a i rijetki su oni koji toliko mogu dati... novine su do sada samo srale, vidjecemo sta ce odsada biti...

Jedinstvo-Bihac
Kontakt:

Post Postao/la Jedinstvo-Bihac » 01 jun 2010, 00:50

za one koji su se toliko nazivcirali i misle da je prica oko Dzeke gotova nek se malo smire, mislim da je vecina i prvi put cula za tu klauzulu te ne znaju sta ona uopste predstavlja...Dzeko ako zeli otici nema tog kluba koji moze igraca sprijeciti :mrgreen: to siki riki, Dzeko odlazi ovog ljeta, mozda je cak i bolje sto neki bogataski klub nije ponudio 40 miliona, zamislite sutra vijesti, Rubin jedini uplatio 5 do 12 za Dzeku :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 01 jun 2010, 00:51

Čekao sam 0.00, no džabe, hehe. Dobro, ovo je samo početak ove sage , uskoro ako Bog da nastavak. Mislim da će ipak na kraju ovo poeme ili balade otići negdje.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 01 jun 2010, 01:08

amerosm je napisao/la:Tresla se gora a rodio se mis. Sto mu Irfan sheba karijeru, Boze dragi. Poletio su.pak za parama, hebe se njemu za klauzule i za Dzeku odmah prihvatio ponudejno, samo je ugledao tih pet miliona eura i poletio, a Dzeko jos gluplji pa pristao. Trebao je odraditi ovu godinu ili otici besplatno, ili je trebao obestecenje fiksirati na 25 ili 30 miliona eura, jer je ovo velika cifra ako znamo u kakvoj se krizi nalazimo. Da Bog da on otisao iz Wolfsburga prije 2013.godine. On je prevazisao Wolfsburg, i sada je bilo pravo vrijeme za jedan veliki klub, ali kada imas takvu managersku klasu to postaje ne moguca misija. Umjesto da takva svijetska klasa igra u Real Madridu, Barci, Man.UTD na najvecem mogucem nivou zbog kloca Redzepagica, slijedi igranje u selu zvanom Wolfsburg.
Dzeko je u svakom momentu mogao prekinuti pregovore i sacekati istek ugovora, pa danas kao slobodan igrac potraziti klub. Apsolutno ne vidim tu gresku Irfanovu. Obezbjedio mu nekoliko puta povoljniji ugovor nego sto je imao. Klauzula je bila tolika, zato sto ljudi u Wofsburgu nisu mamlazi da ih se tek tako prevesla pa pristanu na fiksiranu odstetu od 25 ili 30 mil. Uostalom te klauzule se uvijek i postavljaju na nerealne iznose. Mozda je sad jasnije da se bilo glupo i nadati da ce neko isplatiti sumu. Dobro, uvijek postoji ta solucija sa seicima, ali ni oni se nisu odlucili na takav korak.
Dzeko ima ugovor kao zvijezda i jedan je od boljih ugovora u Njemackoj. Cak je i Ribery prije produzenja ugovora, koji usput jos nije poceo vaziti, imao manja primanja od Dzeke. Ne vidim na koji je nacin Irfan mogao stvari uciniti jos povoljnijim.

Sada jedino ostaje okriviti samog Edina, zato sto se odlucio potpisati novi ugovor koji mu sada godisnje donosi oko 5 mil EUR. Ja to nikad ne bih uradio, kritikovao ga zbog njegove odluke. Vjerovatno bih u slicnoj situaciji isto reagovao, stoga mu nemam sta prigovarati.

Da li ce se transfer realizovati ovog ljeta zavisi od dosta faktora, a ponajvise od ozbiljnosti zainteresovanih klubova. Na kraju ako se i desi, to ce vjerovatno biti manja odsteta plus neki igrac kao zamjena.
#divovi

huha
Kontakt:

Post Postao/la huha » 01 jun 2010, 01:10

Nesposobni Irfan :twisted: Bolji menader bi mu bio Izet Fazlinovic...pa ako sta zaskripi COMBE bi pomogao ;)

zare
Kontakt:

Post Postao/la zare » 01 jun 2010, 01:22

ajde ne budi tup.

nije nesposoban, jer da je nesposoban ne bi bio menadzer igraca koji je najbolji strijelac bundeslige, i jedan od najboljih napadaču u svijetu

otiće edin, samo lagano

bolje dobit 30 milki, nego igrača koji je demoralisan čitavu sezonu...

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 01 jun 2010, 01:27

@ moustapha

on 5 miliona ima brutto, sto znaci da netto ima 2.5 miliona.

no to je opet neka plata od 200 000 eurica mjesecno, ne znam kako izgura mjesec... :D malo sale ovo ono, nego slazem se s tobom u svakom slucaju... dzeko je ovih ugovorom obezbjedio egzistenciju a cekati da mu istekne ugovor i nije uvijek najbolja opcija... recimo, da mu se desilo ono sto i Ibisevicu, tesko da bi se igdje prodao poslije itd. Ovako ostaje da se vidi gdje ce i sta ce... jedina karta na koju dzeko moze zaigrati je da se pocne "kur*iti" i praviti probleme, i onda ce ga prodati jer nemaju koristi od igraca koji "nece" da igra. pod normalnim okolnostima nece otici nigdje jer ga wolfsburg nece dati ispod ove cifre, a s druge strane, ako neko do sada nije bio spreman ponuditi ove pare, zasto bi ih ponudio kroz mjesec dana itd.

kako stvari stoje, dzeko ostaje u wolfsburgu a ja se nadam da ce mclaren dovesti prave igrace da se slijedece sezone bore za titulu u njemackoj.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 01 jun 2010, 01:29

Ma nije mu valjda toliki porez :D

samovasposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samovasposmatram » 01 jun 2010, 01:36

cisto sumnjam da je wolfsburg problem,...problem je sto niko nije spreman dati tolke pare za dzeku,...realno gledano dzeko u wolfsburgu vrijedi 10tak milja (2 fenomenalne sezone) da on ovog ljeta predje recimo, lupam sad, u tottenham i da ponovi sezonu od circa 20tak golova eh tad bi mu cijena skocila na 40 milja i +,...to je tako bilo i sad ronaldom kad je iz psv-a prelazio u barcu u barci puko i dobio na cijeni,...il sa romariom itd itd,...ja mislim kad bi milan kao sto se pricalo ponudio huntelaara i jedno 15-20 milja wolfsburg bi pristo na to iste sekunde.
WHUFC

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 01 jun 2010, 01:40

samovasposmatram je napisao/la:cisto sumnjam da je wolfsburg problem,...problem je sto niko nije spreman dati tolke pare za dzeku,...realno gledano dzeko u wolfsburgu vrijedi 10tak milja (2 fenomenalne sezone) da on ovog ljeta predje recimo, lupam sad, u tottenham i da ponovi sezonu od circa 20tak golova eh tad bi mu cijena skocila na 40 milja i +,...to je tako bilo i sad ronaldom kad je iz psv-a prelazio u barcu u barci puko i dobio na cijeni,...il sa romariom itd itd,...ja mislim kad bi milan kao sto se pricalo ponudio huntelaara i jedno 15-20 milja wolfsburg bi pristo na to iste sekunde.

Slažem se u potpunosti. No , ne vrijedi sada ni tako malo. Cijena realna je 25 miliona eura, u vrh glave 30 miliona. 40 je zaista pretjerano, ma džabe patriotizam i te stvari. Jedino ekipi koja se žuri da napravi brzo neki jak tim će platiti tu klauzulu u ugovoru od 40 miliona, a to je City. Da je manje u pitanju svi bi odmah platili, ali baš je 40 miliona previše.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 01 jun 2010, 01:40

Neutral je napisao/la:Ma nije mu valjda toliki porez :D
pa porez je progresivnog karaktera, i kad predjes odredjenu "maksimalnu granicu" godisnjeg primanja (250 000 eura), porez iznosi otprilike 45%
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 01 jun 2010, 02:02

Sta je tu je,Dzeko ostaje u WOLFSBURGU i to je jedina istina sto se tice njegove daljnje karijere! Nema sanse da ce ga ovaj novi trener pustiti,jer kad je on dolazio ovi su mu obecali da ukoliko do 31. niko ne posalje ponudu,Dzeko naredne sezone ostaje! tako da trebamo cekati narednu sezonu,i vidjeti hoce li promjeniti menadzera,i pljunuti ovog Redzepagica( najglupljeg menadzera na svijetu) i onda se moze ocekivati da najbolji strijelac bundeslige ode u neki veliki klub...

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 01 jun 2010, 02:22

Nazalost,unatoc velikog interesovanja izuzev Barselone i Intera svih ostalih najvecih svejtskih klubova,Edin Dzeko nije otisao iz Wolfsburga.Evo pisete ovdje kako smo napuhali sve.Pa sve sto smo rekli pisalo je i na raznim portalima a i u zutoj stampi i na tv se moglo takodje procitati i vidjeti da nedjeljom Dzeku sele u Real MAdrid,Ponedjeljkom u Liverpool,utorkom u Manchester United,srijedm u Manchester Citi,cetvrtkom u Chelsea,petkom u Juventus,subotom u Milan i sve tako svaki dan novi klub.Nista nismo izmislili.
Tako da dok zvanicno ne potpise za neki klub ne vjerujem vise nikome.
Da hoce on zabiti gol Svabama ,to bi bilo najbolje,jer vec 4 tekme nije bio strijelac za reprezentaciju.Vrijeme je da na Nijemcima iskali bijes.
BosnaE

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 01 jun 2010, 02:26

Mislim da svako pomalo a i ja previše gledamo sa nekog kritičkog aspekta. Čitavo ljeto je pred nama , hvala Bogu da je tako. Pa tek predstoji početak transfera , a mi odmah on ostaje. Ljudi potpisuju tek ugovore na kraju transfer vremena, neko na početku kao Villa, no najviše se dešava tamo na sredini.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 01 jun 2010, 02:28

k_c je napisao/la:Dzeko ostaje u Wol. najvise zahvaljujuci nesposobnom menadzeru! Ubjedjen sam da ga ovi nece pustiti nakon sto je istekao rok u 24 h! sto menadzer zna upropastiti igracu karijeru,to je nevjerovatno! Irfane bavi se skupljanjem lopti a ne menadzerstvom! sta uradi najboljem igracu bundeslige! FUJ!
k_c je napisao/la:Sta je tu je,Dzeko ostaje u WOLFSBURGU i to je jedina istina sto se tice njegove daljnje karijere! Nema sanse da ce ga ovaj novi trener pustiti,jer kad je on dolazio ovi su mu obecali da ukoliko do 31. niko ne posalje ponudu,Dzeko naredne sezone ostaje! tako da trebamo cekati narednu sezonu,i vidjeti hoce li promjeniti menadzera,i pljunuti ovog Redzepagica( najglupljeg menadzera na svijetu) i onda se moze ocekivati da najbolji strijelac bundeslige ode u neki veliki klub...
Da nisi ti kakav propali talent kojem je Irfo obecao neki veliki transfer?
Nije Irfan kriv sto ni jedna ponuda nije stigla u Wolfsburg, i sto niko ne zeli dati 40 miliona za Dzeku...
100% sportski i krajnje opušten potpis

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 01 jun 2010, 02:50

Za Dzeku nije puno dati 40 miliona ,to je realna cijena..da je Argentinac ili Brazilac 60 bi kostao..
Aguero-ispod 60 milja nece da pricaju u Atletiku (citavu sezonu lutao ,nista posebno pokazao nije),Villa otisao za 45 mil (29 god).
Dzeko je izuzetno mlad ,jak napadac koji igra sa obadvije noge ,nevjerovatno je jak u duelu ,skok igra mu je odlicna ,postavljanje strasno ,osjecaj za prostor drama ,cak i asistira...jednostavno igrac koji bi mogao igrati u bilo kojoj ekipi u Europi ,i to da se igra prema naprijed bazira na njemu..tako da su u pravu ovi iz Wolfsburga ,ne daju ga ispod ,i gotovo..trziste se sjebalo ,trebali bi njega dati za 30 ,i da traze napadaca nekog lijevog za 20 ,i jos mogu uzet' jednog jadnika za 10 i sta su dobili-NISTA.
Da sada podjes u kupovinu napadace ,ne mozes za 20 miliona kupiti nista ,pa za Zaratea je predjednik Lazija odbio 30 mil ,za Hamsika onaj Napolitanac 35 glatko odbio ,a ipak su to poluafirmisani ,a usudio bi se reci i neafirmisani igraci.
Da Chamaku nije ugovor istekao kostao bi 25 mil najmanje ,a igrac koji je puno ,puno losiji od Dzeku ,pa za mrtvog Mandjukica u neka doba se trazilo po 15-20 mil..ima tu jedan mali milion primjera ,tako da bi trebalo sve sagledati ,i skontati da Dzeko zaista vrijedi tih para.

spajz
Kontakt:

Post Postao/la spajz » 01 jun 2010, 02:52

velez_mostar je napisao/la:Za Dzeku nije puno dati 40 miliona ,to je realna cijena..da je Argentinac ili Brazilac 60 bi kostao..
Aguero-ispod 60 milja nece da pricaju u Atletiku (citavu sezonu lutao ,nista posebno pokazao nije),Villa otisao za 45 mil (29 god).
Dzeko je izuzetno mlad ,jak napadac koji igra sa obadvije noge ,nevjerovatno je jak u duelu ,skok igra mu je odlicna ,postavljanje strasno ,osjecaj za prostor drama ,cak i asistira...jednostavno igrac koji bi mogao igrati u bilo kojoj ekipi u Europi ,i to da se igra prema naprijed bazira na njemu..tako da su u pravu ovi iz Wolfsburga ,ne daju ga ispod ,i gotovo..trziste se sjebalo ,trebali bi njega dati za 30 ,i da traze napadaca nekog lijevog za 20 ,i jos mogu uzet' jednog jadnika za 10 i sta su dobili-NISTA.
Da sada podjes u kupovinu napadace ,ne mozes za 20 miliona kupiti nista ,pa za Zaratea je predjednik Lazija odbio 30 mil ,za Hamsika onaj Napolitanac 35 glatko odbio ,a ipak su to poluafirmisani ,a usudio bi se reci i neafirmisani igraci.
Da Chamaku nije ugovor istekao kostao bi 25 mil najmanje ,a igrac koji je puno ,puno losiji od Dzeku ,pa za mrtvog Mandjukica u neka doba se trazilo po 15-20 mil..ima tu jedan mali milion primjera ,tako da bi trebalo sve sagledati ,i skontati da Dzeko zaista vrijedi tih para.
potpis od rijeci do rijeci

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 01 jun 2010, 03:01

Nek zabije Svabama dva gola,Bayern ga uzima isti moment. 8-)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 01 jun 2010, 08:16

Jel' to prelazni rok jučer završio pa tako pričate? :lol: Ili će tek da počne? Malo logike ne bi bilo zgoreg: Wolfsburg neće imati neke pretjerane koristi od Džeke ove godine jer ne igraju u Evropi a toga su itekako svjesni svi ovi interesanti. Dalje, sam Edin želi da ode pa će ga u Wolfsburgu teško zadržati jer je besmisleno zadržavati igrača koji nije zadovoljan u klubu.

To što govorite da su finansijski moćni jer iza njih stoji VW baš i ne stoji, jer da je tako onda bi Wolfsburg bio već odavno jedan od najboljih klubova u Evropi a ne bi godinama kuburio. Njih VW podržava u smislu nekakve lokalpatriotske podrške a ne u smislu investiranja u klub. Stoga je i Wolfsburgu itekako stalo da zarade na Edinu i samo zbog toga ovakvi megalomanski zahtjevi.

Edin će sigurno otići tokom ovog prelaznog roka za cifru 30-35 mil. Eur, što je realan raspon cijene.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 01 jun 2010, 09:00

NoName je napisao/la:Jel' to prelazni rok jučer završio pa tako pričate? :lol: Ili će tek da počne? Malo logike ne bi bilo zgoreg: Wolfsburg neće imati neke pretjerane koristi od Džeke ove godine jer ne igraju u Evropi a toga su itekako svjesni svi ovi interesanti. Dalje, sam Edin želi da ode pa će ga u Wolfsburgu teško zadržati jer je besmisleno zadržavati igrača koji nije zadovoljan u klubu.

To što govorite da su finansijski moćni jer iza njih stoji VW baš i ne stoji, jer da je tako onda bi Wolfsburg bio već odavno jedan od najboljih klubova u Evropi a ne bi godinama kuburio. Njih VW podržava u smislu nekakve lokalpatriotske podrške a ne u smislu investiranja u klub. Stoga je i Wolfsburgu itekako stalo da zarade na Edinu i samo zbog toga ovakvi megalomanski zahtjevi.

Edin će sigurno otići tokom ovog prelaznog roka za cifru 30-35 mil. Eur, što je realan raspon cijene.
Potpis, ja sam tako nešto već ranije napisao.
sony_91 je napisao/la:ljudi, prelazni rok još nije ni počeo, ako ne ode do sutra ima još čitava 3 mjeseca da negdje ode. Ja mislim da će se po isteku ovog aneksa koji Džeko ima u ugovoru pojaviti još klubova koji će biti zainteresovani za usluge BH reprezentativca i na kraju će otići ja mislim i za manje od 40.000.000,00 €, mislim da ni u Wolfsburgu nisu toliko zainteresovani da Džeku zadrže još jednu sezonu, i da će na kraju prihvatiti i manju ponudu. Ipak Wolfsburg nije izborio nastupe na Euro sceni u sljedećoj sezoni i mislim da im je Džeko preskup da ga zadrže.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic, Sheyi i 6 gostiju.