Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Procter
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la Procter » 17 jan 2017, 11:25

Marvin je napisao/la:Ako nismo,a ocito nismo vise biankoneri,to je sinoc baceno u vodu,sta smo? :hmmmmm:
Kako nisi bianconero... grb je i dalje crno-bijel... sa zutim zvijezdama...
Samo sto vise Juventus nije samo fudbalski klub, nego je firma koja posluje u dosta grana...

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 17 jan 2017, 11:30

Feldmarschall je napisao/la:
Marvin je napisao/la:Ako nismo,a ocito nismo vise biankoneri,to je sinoc baceno u vodu,sta smo? :hmmmmm:
Korporacija. Gori ste od RB Leipziga. #againstmodernjuve :mrgreen:
Slijedi Pasteta Jj,zatim hrana zj ribice i otrov za miseve sa likom Dybale. Na gulasu umjesto junca kakvog stavit Marotu :urnebes:

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 17 jan 2017, 11:32

**** ili je bilo potpuna komercijalizacija ili prodaja Arapima ili Kinezima pa dok njima ne dojadi bacat pare.
Neke stvari su se morale promijeniti jer je calcio sve vise dinosaur fuce.Al eto Juve napravi svoj stadion, krenu u kreiranje jaceg i sireg brenda i van same fuce.Ipak Juve pokazuje da je no1 u Italiji ne samo po titulama nego i po mudima za promjene.

p.s. kad je jedan Ferrari mogao davno da se komercijalizuje u potpunosti moze vala i Juve.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 17 jan 2017, 11:38

slika

:mrgreen: Ne znam, meni se ovo svidja. Treba prvo pojmove grb i logo uspjet razlikovati, pa tek onda sve shvatiti. A i privlaci me ta ideja J odjece :mrgreen: Meni, kao navijacu Juventusa, nista ofirnije nije bilo nego gledati one ofirne Juventusove majice sa grbovima i natpisima kako se nose napolju. Ovako to sve ima skroz drugi smisao.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Procter
Kontakt:

Post Postao/la Procter » 17 jan 2017, 11:39

Ako nista sad kad nema toliko informacija oko fudbala, pojacanjima i sl., sad cemo moci pisati i o prometu u trznom centru u Sao Paolu, broju gostiju u kaficu u Parisu, zaposlenicima u lancu ishrane Juventus u Briselu na podrucju vegeterijanske hrane, broju prodatih polumasnih kobasica u Minhenu, o najprodavanijem modelu carapa Juventus u Chini itd....
I sabirati pare... :mrgreen jbt dan kako vizionarski potez...

Ramsey16
Kontakt:

Post Postao/la Ramsey16 » 17 jan 2017, 11:41

Sta uradise :shock:

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 17 jan 2017, 11:48

Sissoko je napisao/la:Vec su krenuli

slika
Što duže gledam u ovu sliku,više mi ide da ovo nisu dva J, nego jedno, ovo srednje :D
Logo je znači urađen grafički vrlo dobro, a sad ostaje da vidimo kako ćemo to znati iskoristiti a da pri tome ne trpi fudbal, odnosno da na planu fudbala budemo bolji..

Forza J :D

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 17 jan 2017, 11:52

Furka kod dobro uradjenog loga i jeste da na trenutke izgleda drugaciji al da je cilj odnosno svrha loga ista.Kod ovog to je slovo J na razne nacine i iz raznih uglova.
Dizajner je ubo ono sto se od njega trazilo.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 17 jan 2017, 12:02

Nadao sam se jutros da je ovo samo ruzan san, ali ipak nije, nego "nova era" u koju klub krece.
Ja sam ovo sve vrlo emotivno primio i ovime su ubili dio mene, juventina koji je u djetinjstvu zavolio ovaj klub, a to nije bilo ni zbog titula, ni igraca koji su se dovodili za velike pare, a ni zbog glamuroznog stadiona itd..

Najjace mi je kako "pecaju" navijace sa citatima Giannia, i oko slova "J". Svakom sa bar pola mozda jasno je o cemu se ovdje radi, nebitno koliki ce profit izvuci sa ovim potezom, i da li cu se navici sa vremenom, neke stvari nikad vise nece biti iste.
Najgore od svega, sto cijeli fudbal uskoro ide u ovom smijeru, a glavni razlog? Pare. Para nikad dosta.

Odlican tekst je napisao Alac na Indexu
MODERNI NOGOMET, u kojem veliki klubovi nisu emocija, povijest i dio života stotina tisuća ljudi, nego bešćutne korporacije s kojima se teško poistovjetiti, a posebno ih je teško prihvatiti kao sljednike nositelja uspomena iz bolje prošlosti, još jednom je pokazao svoje gadno lice.

Juventus, jedan od najvećih i najvoljenijih klubova na svijetu, prepoznatljivi grb sazdan od svega onoga što grb treba sadržavati; simbola i boja kluba, grada Torina i regije Pijemont iz kojih potječe te okrunjen s tri zvijezde koje svjedoče o 30 naslova prvaka, rebrandigom njihova korporativnog odjela zamijenio je te simbole hladnim, bezličnim minimalističkim korporativnim logotipom "lifestyle brenda"

Dok je pogledom na dosadašnji grb, ili na njegove ranije varijacije, na kojima se nalazila i klupska maskota zebra, čak i nogometnom laiku bilo jasno što je Juventus, odakle dolazi te koliko je velik, uspješan i moćan, ali najprije da se radi o nogometnom klubu, sada je u želji da se prilagodi digitalnom dobu, postao neprepoznatljiv i izgubio je identitet i to na mjestu koje bi najviše o identitetu trebalo svjedočiti.

Jer gledajući "logo" koji je zamijenio grb, navijačima Juventusa teško da će zaigrati srce ili da će se prisjetiti nekog od (ne)uspjeha kluba. Također, nema nikakve poveznice između ovog loga i aktualnog Juvea, osim, kako smo naveli, što je "savršena" poruka i potvrda u što su se nogomet i veliki klubovi odavno pretvorili.

"Novi logo simbolizira Juventusov način života." ispalio je predsjednik Andrea Agnelli na glamuroznom predstavljanju novog simbola kluba koje su uveličali mnogi selebovi plaćeni da se tamo nacrtaju, od Giorgia Morodera do Emili Ratajkowski. Isprazna frazetina PR štetočina koje progovaraju kroz usta prvog čovjeka slavnog kluba ne može biti dalje od istine.

Zato što ovaj logo može simbolizirati apsolutno sve "što žele nova tržišta", kako je dodao Agnelli, od proizvođača automobila, opreme za ugostiteljstvo, marke odjeće, strojeva ili recimo, distributera suhomesnatih proizvoda.

Ali u klubu ne mare za navijačke jadikovke i sipaju nove floskuletine, prazne i besadržajne kao što je novi Juveov logo: "Kako bi rasli, moramo nastavljati pobjeđivati na terenu, a naš pristup izvan njega evoluirati da dosegne nove visine."

Navedene "visine", kada je u pitanju novi klupski logo, prema mišljenju navijača su dno dna. Na društvenim mrežama oni ističu kako je ovo konačni dokaz da se klub potpuno prodao, da promjena simbola u najgorem smislu znači kraj ere i da im je ovim "ubijeno djetinjstvo."

Ali, kao da je bešćutne korporacije briga za nečija djetinjstva ili uspomene. Nogometnim biznismenima važno je samo "što žele nova tržišta.", a Kinezima, Amerima i Kataranima sve one crno-bijele crte, slova, kruna, bik, štit, zvijezde i zebra su prekomplicirani i daleko lakše im je prodati jednostavni i "moderni" lifestyle brend.
Don't believe the hype.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 17 jan 2017, 12:05

Bas je furka grb ne znam sto se zalite :D J ce vam uskoro biti bogatiji od ostatka svih klubova na cizmi zajedno.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 17 jan 2017, 12:26

Jest, tačno, ubili djetinjstvo...ali djeda mraz ne postoji, to saznanje djeci bude vrlo traumatično.
Nego otac i mati uzmu teško zarađene pare pa kupuju djeci poklone da se igraju, e tako i ovo danas, Pogbi,Veratiju,Vidalu puno znače zebre i krune Agnelijeve slike u muzeju.
Ovoj trojici daj po 15 mil godišnje pa ćeš vidjeti veznog reda koji nam danas škripi.

A nova cyber generacija će prihvatiti od djeda mraza novi logo na šoljama i tanjirima koji će njima kao social media freakovima bolje leći na zidovima, desktopima, wallpaperima, majicama, trenerkama...

Nama, starijim navijačima, ostaje da prepoznamo razloge i da vjerujemo u rad kluba koji je od serije B i praznog delle alpia došao do ovdje.

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 17 jan 2017, 12:36

dinoo je napisao/la: Nama, starijim navijačima, ostaje da prepoznamo razloge i da vjerujemo u rad kluba koji je od serije B i praznog delle alpia došao do ovdje.
:clap: :thumbup:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 17 jan 2017, 13:01

Očaj!

Jasno je da kao navijači tražite neke dobre stvari, izgovore da podržite ovo, ali ovo je katastrofa. Jbt kad je Barca stavila horizontalne linije na dresu bio sam užasnut, kamoli da grb promijeni.

Di je granica? Jer grb koliko god puta da je mijenjan, imao je dio povijesti/Torina/Juventusa u sebi. Da je RB Leipzig pa bi shvatio. Ali preko nekih stvari se ne ide.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 17 jan 2017, 13:09

Sada se javlja onaj stari konflikt poput stari stadion vs novi stadion stara atmosfera vs nova.
Ja sam uvijek za staru meni je npr. Genoin stadion sa kulama kao nekakvim zvonicima ekstra al ko mene pita kad nove generacije dolaze i novi trendovi te cinjenica da Juve nije vise samo torinski klub pa niti italijanski vec svjetski te ocigledno u klubu zele i logo tome da prilagode s ciljem lakseg pristupa na sva trzista i u druge komercijalne sfere a ne samo na dresove i slicno.

Volim i ja Delle Alpi i onu ohrdinu ogromnu sa velikom atletskom stazom al jbga to je istorija i sad moras malo da se mjenjas i prilagodis vazecim trendovima jer trendovi se nece tebi prilagodit.

A logo kao logo mi se pravo svidja.
Uvijek sam imao taj stav da, jednostavno je lijepo.

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 17 jan 2017, 13:35

''Mijenjajte se ili nestanite. Kada brzina promjena izvan kompanije nadmaši brzinu promjena u unutar kompanije, kraj je blizu.'' Jack Welch
Sve je sazeto u ovoj izjavi najboljeg menadzera svih vremena.

Nema se tu sta pametovat, izmisljat toplu vodu, zalit za tradicijom i prosloscu. Moj pradjed, parafriziram, bio beg/aga, i sad ja trebam zalit sto i ja nisam i sto mi je sa porodicnog prezimena skinuta titula koja danas ne vrijedi ni pisljiva boba?

Ono ruzno jeste, ali kao i svaka druga promjena. Ljudi ne vole promjene, ne vole iscekivanja, ljude ubijaju strahovi od buducnosti, ljudi se sa zaljenjem prisjecaju dobrih starih vremena. Mentalitet sadake. E pa, nije do vremena, vec je sve do nas/tebe. Sve se mijenja. Kazaljka na satu je promjena, otkucaj srca je promjena, kruzenje atoma je promjena, zivot je promjena. Zivot u komfor zoni nije zivot. Kazu, nista nije tako konstantno kao promjena. Neko to shvati, ranije, neko kasnije, neko nikad.

AIM HIGH WHILE OTHERS STUMBLE,
TAKE A SHOT WHEN WE SEE A CHANCE!
AND IF WE FALL,
SO BE IT!
Podrzavam i simpatisem i dalje, kako god zavrsilo. :!:

FINO ALLA FINE
FORZA JUVE

MAS QUE UN LOGO :mrgreen:
Zadnja izmjena: Gefufna, dana/u 17 jan 2017, 13:43, ukupno mijenjano 2 puta.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

BlueBosnian
Kontakt:

Post Postao/la BlueBosnian » 17 jan 2017, 13:37

dinoo je napisao/la:Što duže gledam u ovu sliku,više mi ide da ovo nisu dva J, nego jedno, ovo srednje :D
Ma jedno crno J sa bijelom (ili nepostojećom :mrgreen: ) linijom u sredini - boje kluba. :tralala:

Lillard je napisao/la:Očaj!

Jasno je da kao navijači tražite neke dobre stvari, izgovore da podržite ovo, ali ovo je katastrofa. Jbt kad je Barca stavila horizontalne linije na dresu bio sam užasnut, kamoli da grb promijeni.

Di je granica? Jer grb koliko god puta da je mijenjan, imao je dio povijesti/Torina/Juventusa u sebi. Da je RB Leipzig pa bi shvatio. Ali preko nekih stvari se ne ide.
+1

P R E L O Š E !
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over

It's over..

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 17 jan 2017, 13:42

Kakve su reakcije navijaca iz Torina? Pogotovo me zanima od onih najvatrenijih?
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 17 jan 2017, 13:45

Kako smo sporo isli prema 5000, grb ce doprinjeti da za dan ispisemo 100stranica :D
Max Allegri

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 17 jan 2017, 13:47

Pefektan grb, sviđa mi se.Ok, logo, whatever :kafa:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 17 jan 2017, 13:50

Dex je napisao/la:Pefektan grb, sviđa mi se.Ok, logo, whatever :kafa:
MAS QUE UN LOGO, molit cu lijepo. :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.