Kad se osniva radnički i pri tom su osnivači željezničari tada je najlogičnije da se klubu da ime Željezničar neće se zvati Rudar imaš takvih masu primjera, isto ko što je poslje Drugog svj. rata bio trend da se klubovima daju imena Bratsvo, Jedinstvo, i slično ili što je trend da se u zemljama istočnog bloka daju imena Dinamo. Torpedo, Spartak, Zvijezda i slično.FKS1946 je napisao/la: Nije Marjan vec Benjamin Isovic, pa pogledaj samo ime svog kluba i bice ti ironicno smijesno, čuj "ŽeljezničaR"
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
ne znam je li bilo ali je smijesno
02.04. BORDO DIV SE BUDI

11.04. PROBUDIMO BORDO DIVA ZAJEDNO

02.04. BORDO DIV SE BUDI

11.04. PROBUDIMO BORDO DIVA ZAJEDNO

HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
bilo kume, opraše ljudi usta s divovima, na kraju ce ostat samo ovaj golman da ih budi
-
- Kontakt:
Ne razumiju oni to, džaba ti je objašnjavati. To ti je praktično klub bez imena.lisander je napisao/la:Kad se osniva radnički i pri tom su osnivači željezničari tada je najlogičnije da se klubu da ime Željezničar neće se zvati Rudar imaš takvih masu primjera, isto ko što je poslje Drugog svj. rata bio trend da se klubovima daju imena Bratsvo, Jedinstvo, i slično ili što je trend da se u zemljama istočnog bloka daju imena Dinamo. Torpedo, Spartak, Zvijezda i slično.FKS1946 je napisao/la: Nije Marjan vec Benjamin Isovic, pa pogledaj samo ime svog kluba i bice ti ironicno smijesno, čuj "ŽeljezničaR"
Ovo sa ovim slibama je fakat cirkus.
Niko ne potvrdi niti demantova ovo za Bilbiju što frajer gore ranije upita?
Zamisli da kiksamo protiv Zvijezde , onda bi vjerovatno bio poster BORDO DIV U KOMI 

Mislim da me ne zanima i ne moras mi objasnjavatirodom s Mejtaša je napisao/la:Ne razumiju oni to, džaba ti je objašnjavati. To ti je praktično klub bez imena.lisander je napisao/la: Kad se osniva radnički i pri tom su osnivači željezničari tada je najlogičnije da se klubu da ime Željezničar neće se zvati Rudar imaš takvih masu primjera, isto ko što je poslje Drugog svj. rata bio trend da se klubovima daju imena Bratsvo, Jedinstvo, i slično ili što je trend da se u zemljama istočnog bloka daju imena Dinamo. Torpedo, Spartak, Zvijezda i slično.
Ovo sa ovim slibama je fakat cirkus.
Niko ne potvrdi niti demantova ovo za Bilbiju što frajer gore ranije upita?
M.Delac 2
Ma kakav kiks ne kazemo da cemo ih nalupat, ali pobjeda ce biti svakako jedno 2-0. ... ( Stojcev, Krste)

Zadnja izmjena: sarajlija, dana/u 09 apr 2014, 17:22, ukupno mijenjano 1 put.
04.10.2009 !!
Hahaha, sve ti znas, kakvom crnom Borcu, frajer dosao nakon sto je raskinuo ugovor sa Vojvodinom.Elegant je napisao/la:Da li je istina ovo da je Bilbija kaznjen tj. da je odstranjen od prve ekipe za naredne utakmice ? Prica mi ovaj moj jaran pitar da je to uprava odlucila radi losih igara.
Koliko ste vi para dali Borcu za njega ?
Aha. I koje su tvoje refernce, uspjesi u životu osim što si se rodio na Mejtašu? Ili misliš da je to dovoljna prednost u odnosu na ljude koji se nisu rodili na Mejtašu pa i nije bilo neke potrebe za dodatnim trudom. Zaključujem da si izabrao ovu drugu opciju po tvom USER (al fakat) name-u. Ništa lično, zasmetalo mi je to neko aristokratsko furanje kao da si u najmanju rođen ruku na Šanzelizeu.rodom s Mejtaša je napisao/la:E čuj mahalci. Klošari možda jesu, ali mahale vidjeli nikad nisu ko niti očito. Nedam na mahalu jer je to ogromna manjina u gradu (skoro pa endemska vrsta) mada ima svojih mahana koje su većinom nastale kao (često neadekvatna) reakcija na seljačenje grada zadnjih stotinjak godina.pitic je napisao/la:Stvarno nisam mislio da će u ovome trenutku smijeniti Jarnija skoro pred kraj sezone, ali neka mu je sa srećom u budućnosti. Ako dovedu Hadžibegića za trenera kao što neki spominju mene Koševo više očima neće vidjeti. Može i Kodro, ali ovaj ne. Istina je jedna određeni igrači nisu Jarnija mogli očima smisliti i smijali su mu se iza leđa to sam svojim očima vidio i ušima čuo. Jarni uopšte nije bio autoritet i na treninzima i na utakmicama i to su pojedini mahalci u našem timu odmah iskoristili. Moramo shvatiti i pomiriti se sa činjenicom da su pojedini naši igrači obični klošari i mahalci. Ko god dođe na ovu užarenu stolicu valja mu se izboriti sa mahalskim igračima kao primarni cilj i spriječiti da bilo kakve informacije izlaze iz svlačionice.
Drugo, nisu igrači krivi što "izlaze" informacije. Poslije svake tekme pola ekipe i Jarni obavezno dva puta daju svoje "viđenje" utakmice. Pred utakmicu također. Nisu igrači krivi što im se dozvoljava da aktivno učestvuju u medijskoj pompi koja ovdje vlada već mjesecima. Mi 4-5 godina haramo ovdje pa nismo imali intervjua ko vi u ovih zadnjih par mjeseci. Prenapuhana medijska pompa je odraz seljakluka, a ne mahale. Papak ako je granu s ulice sklonio, hoće da to svi znaju.
A šta to ti tu nešto da me zanima?makkaj je napisao/la: Ništa lično, zasmetalo mi je to neko aristokratsko furanje kao da si u najmanju rođen ruku na Šanzelizeu.

- franklampard8
- Kontakt:
bangara je napisao/la:A šta to ti tu nešto da me zanima?makkaj je napisao/la: Ništa lično, zasmetalo mi je to neko aristokratsko furanje kao da si u najmanju rođen ruku na Šanzelizeu.

1946
- badblueboylivno
- Kontakt:
Ljupko Petrović
Mislim da se klupsko vodstvo treba riješiti onoga koji nalazi ovakve trenere.

Hayley <3
- franklampard8
- Kontakt:
Zasto to mislis ?badblueboylivno je napisao/la:Ljupko Petrović![]()
1946
- badblueboylivno
- Kontakt:
Zato što se dokazao dovođenjem najgoreg trenerskog potencijala iz hrvatske generacije '98 (sprdali su ga u Istri, sprdali su ga kao trenera omladinskih kategorija Hajduka; za ovo nebitno, ali sam sličnu reakciju imao kad sam čuo da dolazi u Sarajevo), a onda je njega zamijenio starcem koji je vrhunac karijere doživio prije 23 godine, a otad promijenio 300 klubova.franklampard8 je napisao/la:Zasto to mislis ?badblueboylivno je napisao/la:Ljupko Petrović![]()
Loša odluka za lošom. Očekivao sam velike stvari od Sarajeva (već ove sezone), ali s ovakvim diletantskim pristupom najosjetljivijem mjestu u jednom klubu se teško može naprijed.
Hayley <3
- franklampard8
- Kontakt:
1987. osvajač Svjetskog prvenstva U18 sa Jugoslavijom u Čileubadblueboylivno je napisao/la:Zato što se dokazao dovođenjem najgoreg trenerskog potencijala iz hrvatske generacije '98 (sprdali su ga u Istri, sprdali su ga kao trenera omladinskih kategorija Hajduka; za ovo nebitno, ali sam sličnu reakciju imao kad sam čuo da dolazi u Sarajevo), a onda je njega zamijenio starcem koji je vrhunac karijere doživio prije 23 godine, a otad promijenio 300 klubova.franklampard8 je napisao/la:Zasto to mislis ?badblueboylivno je napisao/la:Ljupko Petrović![]()
Loša odluka za lošom. Očekivao sam velike stvari od Sarajeva (već ove sezone), ali s ovakvim diletantskim pristupom najosjetljivijem mjestu u jednom klubu se teško može naprijed.
1988. viceprvak Evrope sa reprezentacijom Jugoslavije U21
1989. šampion Jugoslavije sa Vojvodinom
1991. šampion Jugoslavije sa Crvenom Zvezdom
1991. osvajač Kupa šampiona Evrope sa Crvenom Zvezdom
1995. šampion Jugoslavije sa Crvenom Zvezdom
1995. osvajač Kupa Jugoslavije sa Crvenom Zvezdom
1996. osvajač Kupa Jugoslavije sa Crvenom Zvezdom
1999. jesenji šampion Bugarske sa FC Levski Sofia
1999/2000. viceprvak Kine sa FC Schenhua
2001. šampion Bugarske sa FC Levski Sofia
2000/2001. viceprvak Kine i osvajač Kupa Kine sa FC Beijing Gou’an, proglašen za trenera godine
2003. šampion Kine sa FC Beijing Gou’an
2004. osvajač Kupa Bugarske sa FC Litex Lovech
2005/2006. učesnik osmine finala Kup UEFA sa FC Litex Lovech
2006/2007. finalista Kupa Bugarske sa FC Litex Lovech
2013. trener godine u Kazakhstanu
Ima tu dosta stvari poslje te 23 godine koje su dobro uradjene.
1946
-
- Kontakt:
Kao trener počeo je raditi u NK Osijeku 1982. godine u omladinskom pogonu kluba da bi, nakon jedne godine u osiječkom Metalcu (1982-83) i kratkotrajnog rada u španjolskom Espanyolu kao pomoćni trener (1984), preuzeo prvi sastav Osijeka 1984. godine. Kasinje je radio kao trener u subotičkom Spartaku, Voјvodini iz Novog Sada, beogradskom Radu i beogradskoj Crvenoj zvezdi. S Voјvodinom јe 1989. godine osvoјio prvenstvo Jugoslavije u nogometu, a s Crvenom zvezdom Kup europskih prvaka 1991. U inozemstvu јe radio sa španjolskim Espanyolom, urugvajskim Peñarolom, grčkim PAOK-om, saudijskim Al-Ahlijem i kineskim Shangai Shenhuom i Beijing Guoanom. Godine 1994. po drugi je put preuzeo Crvenu zvezdu sa koјom te iste sezone osvaјa duplu krunu. Tokom prvog dijela 2000.-ih vodio je bugarske klubove Levski Sofija sa koјim јe osvoјio prvenstvo Bugarske 2001. i Litex Loveč, s koјim јe bio osvajač kupa 2004. godine.
U lipnju 2004. godine po treći je put postao trener Crvene zvezde, ali јe zbog loših rezultata podnio ostavku. Tijekom 2008. kratko јe bio trener OFK Beograda, ali јe podnio ostavku, ovaj put zbog zdravstvenih razloga i stanja u srpskom nogometu. 2. srpnja 2008. obјavljeno јe da јe postao trener hrvatskog prvoligaša Croatije iz Sesveta, postavši tako prvi Srbin na klupi јednog hrvatskog prvoligaškog kluba od rata u Јugoslaviјi. Sezonu 2008./09. provodi u Vojvodini iz Novog Sada, a u listopadu godine 2010. vraća se u 1. HNL i preuzima Lokomotivu iz Zagreba.Nakon 3 godine vođenja kazahstanskog Taraza, Ljupko preuzima FK Sarajevo 8. travnja 2014. godine.
U lipnju 2004. godine po treći je put postao trener Crvene zvezde, ali јe zbog loših rezultata podnio ostavku. Tijekom 2008. kratko јe bio trener OFK Beograda, ali јe podnio ostavku, ovaj put zbog zdravstvenih razloga i stanja u srpskom nogometu. 2. srpnja 2008. obјavljeno јe da јe postao trener hrvatskog prvoligaša Croatije iz Sesveta, postavši tako prvi Srbin na klupi јednog hrvatskog prvoligaškog kluba od rata u Јugoslaviјi. Sezonu 2008./09. provodi u Vojvodini iz Novog Sada, a u listopadu godine 2010. vraća se u 1. HNL i preuzima Lokomotivu iz Zagreba.Nakon 3 godine vođenja kazahstanskog Taraza, Ljupko preuzima FK Sarajevo 8. travnja 2014. godine.
Salu na stranu ono danas sto sam pisao ali i sam skeptik prema novom treneru. Nikad ne ocekujem nesto specijalno tako da i sad mislim da Petrovic nece moci nesto puno napraviti.
A onda na ljeto, ako ovaj ostane, ide sklapanje ekipe po njegovoj zelji sto znaci pet sest novih igraca, pa onda dok se to sve uigra prodje polusezona koja nece biti propracrna dobrim rezultatima i u januaru noga Ljupku. Najsretniji bih bio kada ovako ne bi desilo ali......
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
A onda na ljeto, ako ovaj ostane, ide sklapanje ekipe po njegovoj zelji sto znaci pet sest novih igraca, pa onda dok se to sve uigra prodje polusezona koja nece biti propracrna dobrim rezultatima i u januaru noga Ljupku. Najsretniji bih bio kada ovako ne bi desilo ali......
E eto ti znaš šta sam ja vidio, a šta ne. Nije problem kada informacije koje su škakljive dođu do ljudi koji nisu dušmani kluba, ali je problem što neke informacije dolaze i do dušmana našeg kluba što sebi nesmijemo dopuštati. Uglavnom endemska vrsto drago mi je što smo razgovarali, inače čast mi je kada sa takvom rijetkom vrstom porazgovaram koju.rodom s Mejtaša je napisao/la:E čuj mahalci. Klošari možda jesu, ali mahale vidjeli nikad nisu ko niti očito. Nedam na mahalu jer je to ogromna manjina u gradu (skoro pa endemska vrsta) mada ima svojih mahana koje su većinom nastale kao (često neadekvatna) reakcija na seljačenje grada zadnjih stotinjak godina.pitic je napisao/la:Stvarno nisam mislio da će u ovome trenutku smijeniti Jarnija skoro pred kraj sezone, ali neka mu je sa srećom u budućnosti. Ako dovedu Hadžibegića za trenera kao što neki spominju mene Koševo više očima neće vidjeti. Može i Kodro, ali ovaj ne. Istina je jedna određeni igrači nisu Jarnija mogli očima smisliti i smijali su mu se iza leđa to sam svojim očima vidio i ušima čuo. Jarni uopšte nije bio autoritet i na treninzima i na utakmicama i to su pojedini mahalci u našem timu odmah iskoristili. Moramo shvatiti i pomiriti se sa činjenicom da su pojedini naši igrači obični klošari i mahalci. Ko god dođe na ovu užarenu stolicu valja mu se izboriti sa mahalskim igračima kao primarni cilj i spriječiti da bilo kakve informacije izlaze iz svlačionice.
Drugo, nisu igrači krivi što "izlaze" informacije. Poslije svake tekme pola ekipe i Jarni obavezno dva puta daju svoje "viđenje" utakmice. Pred utakmicu također. Nisu igrači krivi što im se dozvoljava da aktivno učestvuju u medijskoj pompi koja ovdje vlada već mjesecima. Mi 4-5 godina haramo ovdje pa nismo imali intervjua ko vi u ovih zadnjih par mjeseci. Prenapuhana medijska pompa je odraz seljakluka, a ne mahale. Papak ako je granu s ulice sklonio, hoće da to svi znaju.

SRETAN BROJ - 1725
hilmo je napisao/la:Salu na stranu ono danas sto sam pisao ali i sam skeptik prema novom treneru. Nikad ne ocekujem nesto specijalno tako da i sad mislim da Petrovic nece moci nesto puno napraviti.
Standardna prica! A za to vrijeme svaki treci dan ce na sluzbenoj fb stranici izlaziti kako smo postali clanovi neke nove asocijacije gdje su velikani itd... Sve to u redu ali neka nam kazu imamo li ikakve koristi od tih asocijacija i slicno...
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
-
- Kontakt:
kakva prica? koliko dugo mi imamo novac,da mozemo dovoditi adekvatna pojacanja po zelji trenera? Znaci pare su ulozene prije nekih par mjeseci,sta ste ocekivali cudo odma neko da se desi? Pomaci se vide ne bas kakve bi mi zeljeli al se vide! Klub se stabilizovao,plate redovne,igraci za nase uslove odlicni,znaci sve za par mjeseci,sacekajte malo pa cemo onda da pricamo i sudimo nekom! To sto smo do juce bili pred bankrotom sad se zaboravilo i nije bitno,tad je bila prica hocemo li ikad docekat da nema vise afera virsle itd. Ove price sto vam namecu tippa pres konferencije,svuda u svijetu a i u regionu je press konferencija i prestavljanje pojacanja normalno,cak i puno glamuroznije nego kod nas,sad druga je stvar sto vam tu pricu namecu ljudi ciji tim dovede Bogdanovica nekog i prestavi ga u restoranu Brajlovic,pa kad vide nasu press cude se i pljujuSabinho je napisao/la:hilmo je napisao/la:Salu na stranu ono danas sto sam pisao ali i sam skeptik prema novom treneru. Nikad ne ocekujem nesto specijalno tako da i sad mislim da Petrovic nece moci nesto puno napraviti.
Standardna prica! A za to vrijeme svaki treci dan ce na sluzbenoj fb stranici izlaziti kako smo postali clanovi neke nove asocijacije gdje su velikani itd... Sve to u redu ali neka nam kazu imamo li ikakve koristi od tih asocijacija i slicno...
Trenutno korisnika/ca: Beli98, bordobijeli, InatSilniBosanski, johntravolta123, rimljanin90, Tatamata1946 i 68 gostiju.