Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

JuveSissoko
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la JuveSissoko » 11 apr 2011, 10:46

guru glasina: posjeta Mina Raiole je vec ranije ugovorena, cini se da je on samo posrednik za transfer Van Der Wiela, jer je Juve ponudio 10 miliona + Grygeru, a Mino to treba da odradi,takva je prica :)
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 11 apr 2011, 11:49

To bi bilo odlicno...

VdW moze izrasti u velikog igraca,ako se bude radilo kvalitetno s njim...i dobro je rjesenje za desnog beka

Na danasnji dan:

[youtube][/youtube]

Polufinale KS-a protiv Derby-a 73. godine,gol Altafanija...mislim da je te godine Derby i Zelju izbacio 2-0 i 1-0 :mrgreen: :lol: :P

slika

slika

slika
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

F.G.R. HARMANI
Kontakt:

Post Postao/la F.G.R. HARMANI » 11 apr 2011, 14:36

SoloJuve26 je napisao/la:Sumnjam da ce Marotta odkupiti obojuci (Quaglariella i Matri) ...

Ja bi volio da dovedemo Rossia ili Benzema kad bi mogli

Apsolutno se slazem za Rossia, mada bih jos volio vidjeti Neymara i jakog bocnog igraca, no misljenja sam da i ovaj slijedeci ljetni mercato nece donijeti nista veliko, ako se uzme u obzir da cemo otkupti Kvaljarelu, Matrija i Akvilanija. To je vec velika cifra,a uzimajuci u obzir stisnute sake uprave, ne treba se zavaravati velikim i zvucnim imenima. Jos ako ne prodjemo u CL. Bez obzira na neutemeljena i neprovjerena pisanja Tuttosporta.
Eventualno 1 do 2 pojacanja.

Neki dan sam diskutovao sa prijateljem, pa nije mi jos jasno koliko Italija ove sezone daje timova u ligu prvaka, nisam bas u toku...???
MENI MOJE, A VAMA VASE

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 11 apr 2011, 15:10

Matri , Kvaljarela ,Lass, Ekdal, Akvilani/Pirlo/Montolivo, Van der Vil, Bastos i recimo Balzareti i dosta, uh ima i Pepe, al mi se on cini preskup(ako se ne varam 15-ak je i on)..haman ce se morati prodavati Bufon :?

Storari/Bufon,Branesku, Sorensen, Barzalji, Bonuci,Kielini, Van der Vil, De Celje,Balzareti?, Lass(posto moze igrati i beka), Ekdal, Montolivo, Markizio, F.Melo,Krasic,Pepe?, Bastos, Matri, Kvaljarela, Del Piero,L.Toni/Jakinta.... ovo bi bilo odlicno, bolje tesko da mozemo se zakrpit sa nasim resursima, jos pogotov ako ne uhvatimo LP
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 11 apr 2011, 16:29

ultrasstyle_tz je napisao/la:Matri , Kvaljarela ,Lass, Ekdal, Akvilani/Pirlo/Montolivo, Van der Vil, Bastos i recimo Balzareti i dosta, uh ima i Pepe, al mi se on cini preskup(ako se ne varam 15-ak je i on)..haman ce se morati prodavati Bufon :?

Storari/Bufon,Branesku, Sorensen, Barzalji, Bonuci,Kielini, Van der Vil, De Celje,Balzareti?, Lass(posto moze igrati i beka), Ekdal, Montolivo, Markizio, F.Melo,Krasic,Pepe?, Bastos, Matri, Kvaljarela, Del Piero,L.Toni/Jakinta.... ovo bi bilo odlicno, bolje tesko da mozemo se zakrpit sa nasim resursima, jos pogotov ako ne uhvatimo LP
Pepe je oko 7 miliona, on nije toliko skup :D

Kaže Moggi da ne bi bilo loše oprobati Felipe Mela kao štopera, pa to se i ne čini toliko lošim savjetom :D

I još nešto, izgleda da je Marotta za desnog beka odlučio dovesti Johnosona iz Liverpoola, nije loše rješnje, ali čni se nekako preskupim...15 miliona €...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 apr 2011, 16:39

Malo podsecanja na Juve pre 10 godina.

Allenatore: Ancelotti

slika

slika

slika

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 11 apr 2011, 17:00

ma bezveze je ova ekipa bila..jbo Paramattija,O'neilla,Bachinnija...neodoljivo me podsjeca na ovu ekipu i promasene investicije....samo,tada smo imali par extra igraca,pa je nesto i bilo...

@F.G.R. HARMANI

Italija daje 4 predstavnika jos iduce sezone,a vec od sezone 12/13...samo 3...

Sto se pojacanja tice..bekovi su apsolutni proiritet,valjda je to svima jasno...

Vdw i bastos...odlicno bi bilo sa Sorensenom kao zamjenom na RB, De ceglieom zamjenom na LB,te triom stopera koji su sasvim solidni...s tim da bastos moze i krilo igrat...te eventualno Sebu vratiti....ili potrazit to lijevo krilo..sve u zavisnosti koju bi poziciju Bastos igrao

Aqullanija zadrzat..Montolivo je bezveze igrac..ne treba nam...al valjalo bi da recimo Pirla dovedemo,kao malo kreativnijeg igraca...pa da tu,na sredini, budu Melo,Pirlo,Marschisio,Aquillani...to bi beton bilo...

Krila Krasic i Bastos???

Pepe zamjena i Martinez recimo..ili njega prodat,pa nekoga drugog dovesti

U napadu...hm..pokusat se rijesit Amaurija i iaquinte...Toni,Matri,Quaglairella...Del Piero...

ja bih Rossia volio,licno,on je bolji i od Sancheza...al ako se to desi...morat ce se oslobodit prostor za njega,sto zanci odlzak Quagliarelle ili jos manja minutaza za ADP...

e jbeno je sad to...tesko je birat izmedju Quagliarelle i Rossija...ne mozemo nezahvalni biti,ali opet,povreda Fabia je bila teska...a nisu ni male pare...

Rossi??

znaci dve extra beka...vdw i bastos svakako jesu,lijevo krilo..pirlo free transfer...i secunda punta...

sta ces vise...prodat neke i cak mozemo za "male" pare napravit beton ekipu...jer osnovu vec imamo...

Bekovi su kljuc..

P.S.

SUPERMANA zadrzat naravno
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 11 apr 2011, 17:58

ma ne bi ja Mela na stopera, on je fantastican na svom mjestu "holding midfielder", koliko je samo lopti presjekao protiv Rome, dalje da ne idemo. Njemu pridodati Markzija i jednog super kreativnog veznjaka i to je ubitacan vezni red. Melo, Matri, Krasic, Kielini i eto Bufon te Kvaljarela zavisno od razvoja situacije su ta okosnica ekipe oko koje treba graditi dalje
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 11 apr 2011, 18:35

2 super vijesti, jedna je da Bonucci neće igrati zbog kartona, ima ih ovdje što ga kritikuju, a druga da Gilardino isto tako neće igrati zbog kartona...To nam više odgovara, ionako bi Chiellini trebao biti spreman za nedjelju... :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 11 apr 2011, 21:39

@sarajlija Potpuno se slažem u vezi bekova, to je naša najveća boljka ove sezone.
Mada što se tiče lijevog beka, ne bih donosio preuranjene odluke. Treba sačekati da se vrati De Ceglie, jer je do povrede svoj posao odrađivao vrlo korektno. Što se tiče desnog beka, tu bi najbolje rješenje bio VdW. Mislim da bi prihvatili ponudu od 15 mil e i Grigija.

Također, mislim da Aquilani ni sa čim nije opravdao otkupnu cijenu od 16 mil eura, ako želimo ekipu za Scudetto, tu nam treba daleko kreativniji i kvalitetniji igrač.

U napadu, ako postoji i trunka nade za dovođenje Neymara, treba je iskoristiti, pa makar i da nam drugi napadač bude Amauri :mrgreen:
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 12 apr 2011, 01:51

Anketa?

Glasao sam za opciju pod tri.

Opcija 1: Znam ukoliko se sve 6 utakmica pobjedi da bi sigurno i išli u LP, ali kada pogledam realno, ne moguće je dobiti sve do kraja, nakon svega što se dešavalo ove sezone.

Opcija 2: Pa raspored i nije toliko težak, a bodovna razlika jeste velika, ali kada pogledamo raspored konkurenata i nije ne moguće doći do 4 mjesta.

Opcija 3: Znači uz dobre rezultate i po koji kiks konkurenata Juve bi ipak mogao zaigrati LP, mislim da je ova opcija nekako najprihvatljivija, a kako sam već napisao da konkurenti imaju takodjer ne tako lak raspored, pa nije ne moguća misija doći do 4 mjesta (možda malo subjektivno i optimisticno, ali mora se :)).

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 12 apr 2011, 12:29

Pa i sam Marotta je rekao da cemo tesko u LP... :evil: :P

1. Ne vjerujem da sve mozemo dobiti..ako se to kojim cudom desi..onda idemo sigurno..

2. Tezak je itekako raspored...Fiorentina,Lazio,Parma na strani...te Napoli kuci...i dvije lakse sa Cataniom i Chievom..

ne trebam govorit koliko nas mrze Viole,Lazio je direktni konkurent za 4. mjesto..Parmi idemo,koja ispada i vjerovatno ce tu tekmu shvatiti kao biti ili ne biti....Napoli se bori za titulu...

3.Konkurenti imaju zajeban rasored takodjer i i igraju izmedju sebe(Lazio-Udinese)...nek se ne ljute al mislim da Udinese nema sansi sa onakvim rasporedom..al eto.Lazio..sad dva gostovanja ima..ako oba popusi..tucemo ih u Rimu i vozdra,cak mogu samo jednu da zijane, od ove dvije, da ih mi dobijemo u Rimu..i prestizemo ih zbog medjusobnog...naravno da mi dobijemo nase dvije prvo...

E roma...

Glavni konkurent ipak,nesto laksi raspored...sad ima dvije kuci...a valjda Palermo nesto moze uradit...do kraja igraju jos sa Milanom...te Doriom od ovih jacih..kazem Doria..jer je posljednje kolo...valjda ce im trebat za opstanak...Milanu treba za titule

Uglavnom,nama je dovoljan jedan kiks rome...Juve i Roma su ipak glavni kandidati mislim...

I kad se sve ovo sabere..jedina racunica je da sve dobijemo...tad smo 100% sigurni...

Ajde Boze daj neko cudo molim te... :cry:

Protiv Viola je kljucna tekma..onda tucemo Cataniu..i u Rim idemo po 4. mjesto...ako ga tu uzmemo..necemo ga vise ispustat....

-HAR3-
Kontakt:

Post Postao/la -HAR3- » 12 apr 2011, 14:14

joj samo da je izboriti lp, ja mislim nekako da marota nije los jbg imao je dos a problema sa povredama...
FORZA JUVE !!!

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 12 apr 2011, 14:42

Problem je sto cemo mi prije izgubiti bodove protiv ovih manji ekipa,, Ubijedjen sam da dobivamo Fiorenitnu i Lazio al mislim da cemo u Parmi popustii :? ,,, Zamisli ste koliko ce tu Amauri dobiti motivacije i onda imaju Gio koji nam proslu tekmu dao lekciju,.,
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 12 apr 2011, 14:52

Auguri Marcello!

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3074.html

slika

Svaka tekma do kraja je za nas kao finalna,nije to stereotipna fraza..nego,jednostavno tako je..

Idemo tekmu po tekmu...sa svih 6 pobjeda,mi smo sigurni na 4. mjestu...Bice tesko ali treba vjerovat i nadat se...a i zasluzili smo malo srece nakon svega...

pomozi Boze...

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 12 apr 2011, 14:57

sarajlija89 je napisao/la:Auguri Marcello!

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3074.html

slika

Svaka tekma do kraja je za nas kao finalana,nije to stereotipna fraza..nego,jednostavno tako je..

Idemo tekmu po tekmu...sa svih 6 pobjeda,mi smo sigurni na 4. mjestu...Bice tesko ali treba vjerovat i nadat se...a i zasluzili smo amlo srece nakon svega...

pomozi Boze...

MISTER LIPPI!!!!!!!!! Eh da je on tu na klupi onda bi vjerovo na 6 pobjeda 8-)

Nista nego igraci imaju sansu sada da spase sezonu , al bojim se da ce se uplasiti nije to vise taj Juventus koji kad dadne 1-0 slobodno mozes nesto drugo gledati jer se znalo da je to gotovo 8-) ..

dobro je da nece Gilardino igrati, zna on inace dati golova protiv nas, al bit ce Mutu spreman :evil:

mislim ako nedobijemo ovu violu kakva je sad onda nemamo sta traziti vise .. jedino im onaj Vargas zna iznenaditi..

znaci ako se nekako uspjemo plasirati za LP onda ostaje Gigi Del NEri?? :roll:

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 12 apr 2011, 15:01

Gazetta prenosi da bi Del Neri mogao ostati...

al jos je rano...treba sacekat kraj sezone i na osnovu rezultata razmatrati njegov ostanak...

Nemam nista protiv da ostane,ako izborimo 4. mjesto...vec sam ranije govorio da nije toliko ni los jbg..nije imao srece sa povredama i to je to.

Nije ni trener koji zna da pobjeđuje,a da uci kasno je...sto mu je osnovni nedostatak..al u nedostatku boljih rjesenja...jbg....mozda nauci pobjeđivat :mrgreen:

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 12 apr 2011, 15:06

nije on toliko dobar koliko je los ;) .. nije on bas za Juventus pokazalo se to vise puta, nemose se samo odnositi na povredama, evo recimo ko United, imali su jedno vrijeme po ekipe u provedama al su vazda gore na vrh i bore se..

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 12 apr 2011, 15:06

sarajlija89 je napisao/la:Gazetta prenosi da bi Del Neri mogao ostati...

al jos je rano...treba sacekat kraj sezone i na osnovu rezultata razmatrati njegov ostanak...

Nemam nista protiv da ostane,ako izborimo 4. mjesto...vec sam ranije govorio da nije toliko ni los jbg..nije imao srece sa povredama i to je to.

Nije ni trener koji zna da pobjeđuje,a da uci kasno je...sto mu je osnovni nedostatak..al u nedostatku boljih rjesenja...jbg....mozda nauci pobjeđivat :mrgreen:
to se ne moze naucit,takav se rodis.. :D
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 12 apr 2011, 15:10

hhhh..u pravu si... :mrgreen:

ma znas na sta sam mislio...godine ga jbu,do sada nije nista napravio na velikoj sceni i to je to...mislim da je kasno da sad "uci"... :)

Nezz...vidjeti kako ce zavrsiti sezonu i onda odluciti.Jbg,tesko je naci i kvalitetnog trenera na trzistu...

Od svih imena koja se spominju to su Capello,Spalleti i Deschamps..a kolko je to realno procijenite...

S druge strane...dovesti nekoga novoga Ferraru ili Zaccheronija nije rjesenje...

zato treba pricekat kraj sezone i vidjet sve opcije...bez ishitrenih odluka..

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []