Rekonstrukcija stadiona u BiH

Signore
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Signore » 27 feb 2017, 12:00

badblueboylivno je napisao/la:
Signore je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la:Ogromna je, ovo je sigurno puno koštalo.
28.644,38KM s ukljucenim PDV-om. Nije mi neka velika cifra. Ograda i stolice nisu u toj cijeni. Otprilike je slicna cijena bila i na stadionu Mladosti u DK. Za maksimalno 50.000KM se moze napraviti dobar nizeligaski stadion, tj. tribina.
Nema šanse.

Kod nas stavljanje novog sloja betona (pet redova duž terena - ovdje je 15-ak redova na trećinu terena + galerija kod ulaza, jasno se vidi s ove slike) i 1000 stolica koštalo oko 100 tisuća maraka.

Sjećaš se kad sam postavljao slike nove tribine prije nego smo ušli u Prvu ligu Federacije, pet redova na sto metara, samo tribine - sklužbena procjena je bila 186 ili 196 tisuća maraka. Ništa nije trebalo raditi osim nalijevanja betona.
Moja greska. Nisam dobro pogledao ugovore. To je iznos dodatnih radova. 195.581,19KM + PDV je procijenjena vrijednost radova na tribini. Sa stolicama i ogradom ce to sve izaci preko 300.000KM s PDV-om.

Sad nadjoh da je u Kaknju izgradnja dijela od 1.200 sjedecih mjesta i jedne svlacionice kostala 147.432,00KM. Bio sam uvjeren da je ta cifra bila za veci kapacitet, ali moje greska. Ne ide me danas nista :lol:

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 27 feb 2017, 12:10

Tuzlaci slabo se ovdje javljate kako tamo teku radovi ?
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 27 feb 2017, 13:35

Teku kao i nasa javljanja ovdje.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 27 feb 2017, 13:37

solinas je napisao/la:Teku kao i nasa javljanja ovdje.
Sta je rec, jesul pare na racunu ili su "spremne"
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 27 feb 2017, 13:39

irfo je napisao/la:
solinas je napisao/la:Teku kao i nasa javljanja ovdje.
Sta je rec, jesul pare na racunu ili su "spremne"
Ne znam bi li plakao ili izvrsio suicid.
skoro zajedno poceli,vi maltene digli tribinu od 5000 mi ni iskopali.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 27 feb 2017, 14:38

Signore je napisao/la:Moja greska.
Događa se i najboljima. :P
Nisam dobro pogledao ugovore. To je iznos dodatnih radova. 195.581,19KM + PDV je procijenjena vrijednost radova na tribini. Sa stolicama i ogradom ce to sve izaci preko 300.000KM s PDV-om.

Sad nadjoh da je u Kaknju izgradnja dijela od 1.200 sjedecih mjesta i jedne svlacionice kostala 147.432,00KM. Bio sam uvjeren da je ta cifra bila za veci kapacitet, ali moje greska. Ne ide me danas nista :lol:
I mislio sam da je to. Ne može Željina tribina biti 60 puta skuplja, a triput veća. :mrgreen:

Same sjedalice su 5-10 tisuća, ako je tisuću komada.

U svakom slučaju, svaka sredina koja ima klub u prva dva nivoa bi morala imati nešto ovakvo, a ovo mi je čak idealno za male stadione - bolje je ovo nego pet redova duž cijelog terena - jasno, ako se nanovo gradi. Za ovo kao kod nas je idealno ovo što je odrađeno - samo ništa još od uređenja "lože" kako je bilo najavljeno i kako sam pisao.
Hayley <3

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 27 feb 2017, 14:45

slika
ostadose antene :rol:
UNESCO zasticene :mrgreen:

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 27 feb 2017, 15:06

Gledam i kontam ovaj vanjski izgled istoka i sjevera nije isti na grbavici?
Na sjeveru su nesto kao y nosaci a na istoku se vidi ova velika greda :?:
Kako bi to trebalo izgledat na kraju?
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 27 feb 2017, 15:29

FrancescoTotti je napisao/la:Gledam i kontam ovaj vanjski izgled istoka i sjevera nije isti na grbavici?
Na sjeveru su nesto kao y nosaci a na istoku se vidi ova velika greda :?:
Kako bi to trebalo izgledat na kraju?
slika
mislim da je ova slika najvjerodostojnija sto se tice vanjskog izgleda

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 27 feb 2017, 15:59

Ovaj hodnik za ulaz na tribinu na istoku je visocije postavljen nego na sjeveru kako bi bila bolja iskoristenost podtribinskih prostora. Na sjeveru je to samo kao galerija (kada bi bilo odradjeno, a ne trenutno stanje), dok na istoku galerija i sprat.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 27 feb 2017, 16:05

Uveliko se radi na Stadionu:

slika

slika

slika

slika

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 27 feb 2017, 16:11

Planiraju li se stolice stavljati na ovu veliku tribininu ?
- Zeljeznicar -

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 27 feb 2017, 16:13

Zenzo je napisao/la:Planiraju li se stolice stavljati na ovu veliku tribininu ?
Da.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 27 feb 2017, 17:35

Hoce li produziti samo dio za gledatelje ili kompletnu zgradu kako bi dobili dodatne klupske prostorije?

Vijadukt
Kontakt:

Post Postao/la Vijadukt » 27 feb 2017, 17:38

Signore je napisao/la:Hoce li produziti samo dio za gledatelje ili kompletnu zgradu kako bi dobili dodatne klupske prostorije?
Restoran, bazen, sauna, prostorije za masazu ... ;)
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"

MrBean
Kontakt:

Post Postao/la MrBean » 27 feb 2017, 18:24

Ako Hasić već ima love zašto ne kupi ovu kuću iza i ne sruši je kako bi dobio na prostoru, jer ovaj teren će se kad tad morati prosirivati jer je dug samo 90 metara a treba mininalno 100 m, ne vidim drugi način da se produži ili ova ili ukinuti tribinu iza gola ?

mensur55
Kontakt:

Post Postao/la mensur55 » 27 feb 2017, 18:45

Zglavkar je napisao/la:
mensur55 je napisao/la: Sreca je pa su bili izbori blizu, inace bi je napravili za 5-6 godina, u planu je ubrzo i postavljanje ograde. Bit ce jedna od boljih tribina u 2. ligi u koju ce ga nazalost odvesti ljudi koji ni na terminu nisu igrali fudbal. :plac:
Eno sad izbori, kod nas šta god se uradi počne ta priča, a realno izbori ne mogu biti dalje.
Brate tribina je izgradzena prije izbora da bi se mogla prodavati magla kako su ulozene pare u sport itd. i od tada nista nije radeno. U meduvremenu se uprava promjenila odnosno se samo zarotirali ljudi koji su i doveli klub na zadnje mjesto a otjerali i ono malo struke sto je bilo. Sve u svemu bolje je nego sto je bilo ali se mora vise raditi, posebno se treba teren dotjerati ukoliko se nekim cudom zavrsi tribina pa da se mogu igrati utakmice lige u Novom.
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 27 feb 2017, 18:56

MrBean je napisao/la:Ako Hasić već ima love zašto ne kupi ovu kuću iza i ne sruši je kako bi dobio na prostoru, jer ovaj teren će se kad tad morati prosirivati jer je dug samo 90 metara a treba mininalno 100 m, ne vidim drugi način da se produži ili ova ili ukinuti tribinu iza gola ?
Nezz da li mislimo na istu, ali iza ove tribine ima parking, tu sam bio kad sam posljednji put tamo išao na gostovanje i pricali smo s vlasnikom tog parkinga i kuce, kaze da je planirao tu praviti tvornicu nekad davno, to je propalo i sada koristi kao parking. ovo je ukratko, sad sta je istina nemam pojma, ali eto nesto sumnjam da bi dao to covjek, ali ne smeta nesto puno za tribinu, a mozda i smeta. Nemam pojma imao sam potrebu ovo da napišem :D

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 27 feb 2017, 19:24

sarajevo46 je napisao/la:
MrBean je napisao/la:Ako Hasić već ima love zašto ne kupi ovu kuću iza i ne sruši je kako bi dobio na prostoru, jer ovaj teren će se kad tad morati prosirivati jer je dug samo 90 metara a treba mininalno 100 m, ne vidim drugi način da se produži ili ova ili ukinuti tribinu iza gola ?
Nezz da li mislimo na istu, ali iza ove tribine ima parking, tu sam bio kad sam posljednji put tamo išao na gostovanje i pricali smo s vlasnikom tog parkinga i kuce, kaze da je planirao tu praviti tvornicu nekad davno, to je propalo i sada koristi kao parking. ovo je ukratko, sad sta je istina nemam pojma, ali eto nesto sumnjam da bi dao to covjek, ali ne smeta nesto puno za tribinu, a mozda i smeta. Nemam pojma imao sam potrebu ovo da napišem :D
Velez je otkupio i dobio od grada pravo na koristenje zemljista oko stadiona koje je potrebno za izgradnju. Znam da je predat zahtjev gradu Mostaru za trecu traku sa puta M-17 kako bi se obezbjedio normalan ulaz-izlaz sa puta M-17 na Stadion. Paralelno s tim radit ce se i na parkingu iza ViP tribine. Sta ce Velezu Stadion ako nema normalan parking?

nellic07
Kontakt:

Post Postao/la nellic07 » 27 feb 2017, 20:45

newton_heath_lyr je napisao/la:slika
Kada smo vec kod nizeligaskih klubova. Druga lig FBiH. Kapacitet 400 mjesta. Cijena 14 000 KM sa stolicama.
Lijepa tribina za treći rang.Uz malo proširenja mogla bi se i 1 Liga FBiH igrat !

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.