Kako ja cujem Srbi bas hvale ovu generaciju 99/2000 i govore da su veoma jaki.Imaju pod kosem jak trio Koprivica, Marjanovic i Pecarski plus jos tonu dobrih igraca u svojoj ligi i evropi jos kad se dodaju ovi "nasi" to je top ekipa.Igrace Hrvati ovi 97 godiste za u 18 jer se u19 i u 20 preklapaju.Htio sam te pitat za tog Dzajica,jesi li ga gledao koje je godiste i koju poziciju igra?MrMuscle je napisao/la:U U16 smo dobili smo odlicnu grupu.. nemojte da vas Srbija zavara... Generacija 99 i mladji im nisu bili ni 10-dio snage na proslom kadetskom prvenstvu... Slaba totalno generacija.. Osim Nikolica iz Stello Azure i jednog naseg momka iz Trebinja ja ne vidim specijalno dobrog igraca....
U U18 i jesmo i nismo imali srece....S obzirom da ne znam da li ce 97 igrati za Hrvate U18 ili ce pak igrati na U20 prvenstvu... Ako im budu svi igrali za juniore uz Turke su prvi favoriti... Drugi mozemo biti bolji smo i od Grka a i od Litvanije....
I U20 ako sve okupimo i ako dogovorimo Sulejmanovica mozemo medalju napasti... Buza-Sulejmanovic-Polutak-Zahiragic-KArahodzic-Alibegovic...
Jaka stvarno ekipa...
Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH
Gutic je u zadnje vrijeme pokazivao dosta skromne partije za kadete Sparsa,a Edu su doveli cisto zbog marketinskih svrha,da li mozemo uzeti Kocica iz Sparsa za 99?
Nermin Mavric (2001) je zaista veliki talenat,bez sumnje moze igrati za generaciju 99/00.
Koga jos imamo igraca da popuni kadar 99?
I da li imamo buducnost za '00 generaciju,ili ce nas tu Srbi nadigrati kao uvijek?
Nermin Mavric (2001) je zaista veliki talenat,bez sumnje moze igrati za generaciju 99/00.
Koga jos imamo igraca da popuni kadar 99?
I da li imamo buducnost za '00 generaciju,ili ce nas tu Srbi nadigrati kao uvijek?
Nisam ga (Dzajica) gledao (2000. godiste) al sam cuo da Hrvati cupaju i rukama i nogama da ga uzmu... Preci ce ako vec nije i presao u Siroki...A da nije dobar ne bi Hrvati se toliko borili za njega...Inace ima u Ljubuskom jos jedan dobar momak, Bilic, i mislim da ce dobiti poziv nasih juniora (98. godiste)...Lotus je napisao/la:Kako ja cujem Srbi bas hvale ovu generaciju 99/2000 i govore da su veoma jaki.Imaju pod kosem jak trio Koprivica, Marjanovic i Pecarski plus jos tonu dobrih igraca u svojoj ligi i evropi jos kad se dodaju ovi "nasi" to je top ekipa.Igrace Hrvati ovi 97 godiste za u 18 jer se u19 i u 20 preklapaju.Htio sam te pitat za tog Dzajica,jesi li ga gledao koje je godiste i koju poziciju igra?MrMuscle je napisao/la:U U16 smo dobili smo odlicnu grupu.. nemojte da vas Srbija zavara... Generacija 99 i mladji im nisu bili ni 10-dio snage na proslom kadetskom prvenstvu... Slaba totalno generacija.. Osim Nikolica iz Stello Azure i jednog naseg momka iz Trebinja ja ne vidim specijalno dobrog igraca....
U U18 i jesmo i nismo imali srece....S obzirom da ne znam da li ce 97 igrati za Hrvate U18 ili ce pak igrati na U20 prvenstvu... Ako im budu svi igrali za juniore uz Turke su prvi favoriti... Drugi mozemo biti bolji smo i od Grka a i od Litvanije....
I U20 ako sve okupimo i ako dogovorimo Sulejmanovica mozemo medalju napasti... Buza-Sulejmanovic-Polutak-Zahiragic-KArahodzic-Alibegovic...
Jaka stvarno ekipa...
Inace ne znam sto nasi izbjegavaju Hercegovinu (urgirati ce se da se vise dolje prate mladici)... Ima tamo itekako talentovanih i dobrih momaka.. Nije sva koncentracija kvaliteta u Sirokom... Pa jedan Bender nije imao veze sa Sirokim....
Vjeruj mi ova 99/2000 im je za par kopalja slabija od 98 generacije koja ne znam kako nije osvojila medalju na zadnjem prvenstvu... To je jedno od najvecih iznenadjenja u posljednjih nekoliko oml prvenstava.... Skup od bar 4 top prospekta u Evropi... Aranitovic-Glisic (on doduse nije igrao)-Simanic-Nesic.....i par solidnih...
Ova naredna im je kao sto rekoh mnogo mnogo slabija.....Nikolic iz Azure, Jovicic iz reala i Vulikic iz Zemuna...Udarne figure...Mnogo mnogo skromnije....
Al to ne znaci da cemo ih dobiti
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Sto se tice 2000 godista tu je Jure Planinic definitivno najbolji talenat.Njega su vec hrvati uzeli u pionirskoj selekciji a i Darko mu je brat tako da me i ne cudi to.Isto mi nece bit cudno ako i taj Dzajic zaigra za njih i nije mi krivo.Ali mi je krivo kad nam ispred nosa Baju uzmu,a prospe se prica po medijima kako nije savez vise pijaca i nece vise niko odvodit djecu.Pa naravno da nije pijaca nego je merhamet.Na pijaci moras platit da bi sta uzeo..malo off, ali to je cinjenica.Ne mozemo se mi mjerit sa Srbijom i ne samo mi nego i gotovo svi u evropi, jer oni imaju jake strucnjake,predobro rade sa mladima i da su slabiji oni nas dobiju.Eno vidjelo se na u18 prosjecno 96 godiste i Peno dobar iz 97 i ljudi finale igraju.Jos da kazem da spiskove za ove kategorije treba pravit neko ko prati mlade igrace i da nam se ne desava vise da na spisku nema igraca koji realno trebaju biti tu.Svaki je igrac nama bitan i volio bih da se na U18 spisku nadje Haris Hujic plej na spisku je i njemacke koju vodi nas covjek, Milan Stakic centar 212 igra u spaniji i benedikt turudic pf/ c u cedeviti igra.Mene zanima jedan igrac Abdulgani Ahmeljic igra za gradinu u srebreniku bek 99 ili 2000 godiste, pa ako neko zna vise o ovom igracu neka napise.MrMuscle je napisao/la:Nisam ga (Dzajica) gledao (2000. godiste) al sam cuo da Hrvati cupaju i rukama i nogama da ga uzmu... Preci ce ako vec nije i presao u Siroki...A da nije dobar ne bi Hrvati se toliko borili za njega...Inace ima u Ljubuskom jos jedan dobar momak, Bilic, i mislim da ce dobiti poziv nasih juniora (98. godiste)...Lotus je napisao/la:Kako ja cujem Srbi bas hvale ovu generaciju 99/2000 i govore da su veoma jaki.Imaju pod kosem jak trio Koprivica, Marjanovic i Pecarski plus jos tonu dobrih igraca u svojoj ligi i evropi jos kad se dodaju ovi "nasi" to je top ekipa.Igrace Hrvati ovi 97 godiste za u 18 jer se u19 i u 20 preklapaju.Htio sam te pitat za tog Dzajica,jesi li ga gledao koje je godiste i koju poziciju igra?MrMuscle je napisao/la:U U16 smo dobili smo odlicnu grupu.. nemojte da vas Srbija zavara... Generacija 99 i mladji im nisu bili ni 10-dio snage na proslom kadetskom prvenstvu... Slaba totalno generacija.. Osim Nikolica iz Stello Azure i jednog naseg momka iz Trebinja ja ne vidim specijalno dobrog igraca....
Jaka stvarno ekipa...
Inace ne znam sto nasi izbjegavaju Hercegovinu (urgirati ce se da se vise dolje prate mladici)... Ima tamo itekako talentovanih i dobrih momaka.. Nije sva koncentracija kvaliteta u Sirokom... Pa jedan Bender nije imao veze sa Sirokim....
Vjeruj mi ova 99/2000 im je za par kopalja slabija od 98 generacije koja ne znam kako nije osvojila medalju na zadnjem prvenstvu... To je jedno od najvecih iznenadjenja u posljednjih nekoliko oml prvenstava.... Skup od bar 4 top prospekta u Evropi... Aranitovic-Glisic (on doduse nije igrao)-Simanic-Nesic.....i par solidnih...
Ova naredna im je kao sto rekoh mnogo mnogo slabija.....Nikolic iz Azure, Jovicic iz reala i Vulikic iz Zemuna...Udarne figure...Mnogo mnogo skromnije....
Al to ne znaci da cemo ih dobitioni nam ne leze nikako....u kosarci...
Jaka stvarno ekipa...[/quote]
Kako ja cujem Srbi bas hvale ovu generaciju 99/2000 i govore da su veoma jaki.Imaju pod kosem jak trio Koprivica, Marjanovic i Pecarski plus jos tonu dobrih igraca u svojoj ligi i evropi jos kad se dodaju ovi "nasi" to je top ekipa.Igrace Hrvati ovi 97 godiste za u 18 jer se u19 i u 20 preklapaju.Htio sam te pitat za tog Dzajica,jesi li ga gledao koje je godiste i koju poziciju igra?[/quote]
Nisam ga (Dzajica) gledao (2000. godiste) al sam cuo da Hrvati cupaju i rukama i nogama da ga uzmu... Preci ce ako vec nije i presao u Siroki...A da nije dobar ne bi Hrvati se toliko borili za njega...Inace ima u Ljubuskom jos jedan dobar momak, Bilic, i mislim da ce dobiti poziv nasih juniora (98. godiste)...
oni nam ne leze nikako....u kosarci...[/quote]
Sto se tice 2000 godista tu je Jure Planinic definitivno najbolji talenat.Njega su vec hrvati uzeli u pionirskoj selekciji a i Darko mu je brat tako da me i ne cudi to.Isto mi nece bit cudno ako i taj Dzajic zaigra za njih i nije mi krivo.Ali mi je krivo kad nam ispred nosa Baju uzmu,a prospe se prica po medijima kako nije savez vise pijaca i nece vise niko odvodit djecu.Pa naravno da nije pijaca nego je merhamet.Na pijaci moras platit da bi sta uzeo..malo off, ali to je cinjenica.Ne mozemo se mi mjerit sa Srbijom i ne samo mi nego i gotovo svi u evropi, jer oni imaju jake strucnjake,predobro rade sa mladima i da su slabiji oni nas dobiju.Eno vidjelo se na u18 prosjecno 96 godiste i Peno dobar iz 97 i ljudi finale igraju.Jos da kazem da spiskove za ove kategorije treba pravit neko ko prati mlade igrace i da nam se ne desava vise da na spisku nema igraca koji realno trebaju biti tu.Svaki je igrac nama bitan i volio bih da se na U18 spisku nadje Haris Hujic plej na spisku je i njemacke koju vodi nas covjek, Milan Stakic centar 212 igra u spaniji i benedikt turudic pf/ c u cedeviti igra.Mene zanima jedan igrac Abdulgani Ahmeljic igra za gradinu u srebreniku bek 99 ili 2000 godiste, pa ako neko zna vise o ovom igracu neka napise.[/quote]
Gledao sam Ahmeljica kada je igrao na posudbi za ABC Tuzla,povisok igrac,ima dobar sut,ali ne igra odbranu.Ne smatram da je kalibar za reprezentaciju,fali mu....to "nešto".
Jaka stvarno ekipa...[/quote]
Kako ja cujem Srbi bas hvale ovu generaciju 99/2000 i govore da su veoma jaki.Imaju pod kosem jak trio Koprivica, Marjanovic i Pecarski plus jos tonu dobrih igraca u svojoj ligi i evropi jos kad se dodaju ovi "nasi" to je top ekipa.Igrace Hrvati ovi 97 godiste za u 18 jer se u19 i u 20 preklapaju.Htio sam te pitat za tog Dzajica,jesi li ga gledao koje je godiste i koju poziciju igra?[/quote]
Nisam ga (Dzajica) gledao (2000. godiste) al sam cuo da Hrvati cupaju i rukama i nogama da ga uzmu... Preci ce ako vec nije i presao u Siroki...A da nije dobar ne bi Hrvati se toliko borili za njega...Inace ima u Ljubuskom jos jedan dobar momak, Bilic, i mislim da ce dobiti poziv nasih juniora (98. godiste)...
Sto se tice 2000 godista tu je Jure Planinic definitivno najbolji talenat.Njega su vec hrvati uzeli u pionirskoj selekciji a i Darko mu je brat tako da me i ne cudi to.Isto mi nece bit cudno ako i taj Dzajic zaigra za njih i nije mi krivo.Ali mi je krivo kad nam ispred nosa Baju uzmu,a prospe se prica po medijima kako nije savez vise pijaca i nece vise niko odvodit djecu.Pa naravno da nije pijaca nego je merhamet.Na pijaci moras platit da bi sta uzeo..malo off, ali to je cinjenica.Ne mozemo se mi mjerit sa Srbijom i ne samo mi nego i gotovo svi u evropi, jer oni imaju jake strucnjake,predobro rade sa mladima i da su slabiji oni nas dobiju.Eno vidjelo se na u18 prosjecno 96 godiste i Peno dobar iz 97 i ljudi finale igraju.Jos da kazem da spiskove za ove kategorije treba pravit neko ko prati mlade igrace i da nam se ne desava vise da na spisku nema igraca koji realno trebaju biti tu.Svaki je igrac nama bitan i volio bih da se na U18 spisku nadje Haris Hujic plej na spisku je i njemacke koju vodi nas covjek, Milan Stakic centar 212 igra u spaniji i benedikt turudic pf/ c u cedeviti igra.Mene zanima jedan igrac Abdulgani Ahmeljic igra za gradinu u srebreniku bek 99 ili 2000 godiste, pa ako neko zna vise o ovom igracu neka napise.[/quote]
Gledao sam Ahmeljica kada je igrao na posudbi za ABC Tuzla,povisok igrac,ima dobar sut,ali ne igra odbranu.Ne smatram da je kalibar za reprezentaciju,fali mu....to "nešto".
-
zaboljisportuBiH
- Kontakt:
Hajmo mi ovdje napraviti te spiskove mladih za sve selekcije. Zamolio bih SAju ili Ethel-a. Čini mi se da su oni već stavljali većinu, pa da mi ostali dopunimo 
Ne stavljajte djecu iz RSa na taj spisak,
@Albiongate to sve pozorno prati I skautira... mada ih on dosta poznaje, ali ne sve... pa ako ne sazna za samo jedno dijete nama super... zato I ja kad pisem za ove iz RSa stavljam npr jedno dijete, jedan malac, mali, momak I tome sl. 
Otrprilike ovi su sigurni, nek ostali dodaju ako ima jos neki koji bi se trebao tu naci..zaboljisportuBiH je napisao/la:Hajmo mi ovdje napraviti te spiskove mladih za sve selekcije. Zamolio bih SAju ili Ethel-a. Čini mi se da su oni već stavljali većinu, pa da mi ostali dopunimo
U20 : Zahiragić, Alibegović, Buza, Lulić, Lazić, Polutak, Garić, Jovanović (Karahodžić i Sulejmanović)
U18: Atić, Hadžić, Đedović. Aleksić, Gegić, Antunović, Labus, Memić
U16: Čampara, Sikiraš, Čerkezović, Musa, Mavrić
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
-
zaboljisportuBiH
- Kontakt:
U pravu si, ali mislio sam prije svega na ove koje smo već spominjali, ali da ih sada stavimo na jedno mjesto, da napravimo spisak. Recimo @sajo je to fino radio kod fudbala za mlade.MrMuscle je napisao/la:Ne stavljajte djecu iz RSa na taj spisak,@Albiongate to sve pozorno prati I skautira... mada ih on dosta poznaje, ali ne sve... pa ako ne sazna za samo jedno dijete nama super... zato I ja kad pisem za ove iz RSa stavljam npr jedno dijete, jedan malac, mali, momak I tome sl.
Jesi siguran da će Memić igrati ovo ljeto EP, znam da je igrao dok je bio ovdje, ali sad kako je preko bare, kod njih svi kampovi za individualni rad su ljeti.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.
Zna li neko moze li se iskoristit Pirica i Manjgafica za U18? Nemamo nista pod kosem, da makar duzinom zasmetaju Benderu i slicnim..Ethel je napisao/la:Otrprilike ovi su sigurni, nek ostali dodaju ako ima jos neki koji bi se trebao tu naci..zaboljisportuBiH je napisao/la:Hajmo mi ovdje napraviti te spiskove mladih za sve selekcije. Zamolio bih SAju ili Ethel-a. Čini mi se da su oni već stavljali većinu, pa da mi ostali dopunimo
U20 : Zahiragić, Alibegović, Buza, Lulić, Lazić, Polutak, Garić, Jovanović (Karahodžić i Sulejmanović)
U18: Atić, Hadžić, Đedović. Aleksić, Gegić, Antunović, Labus, Memić
A taj bolesnik albion sigurno prati forum...Eno mu propo Djoko, velika uzdanica iz Sumske za "maticu"
-
edinjo-bih
- Kontakt:
nemoj zaboraviti gacica za u20 i mozda predica, a za u18 dreznjaka i bojovica 
-
zaboljisportuBiH
- Kontakt:
Znači zasad ovako (dodao sam ovo što st vi rekli plus neke moje). Pozdrav veliki za @edinja (drago mi je da si tu druže)
U20 : Zahiragić, Alibegović, Buza, Lulić, Lazić, Polutak, Garić, Jovanović, Gacic, Predić, Garić, Ćurevac, Stipanović (DArijan-@nenin miljenik), Ivković Dejan (počeo je u HEu sezonu a vidim nema ga zadnjih par tekmi), Lakić (Karahodžić i Sulejmanović)
U18: Atić, Hadžić, Đedović. Aleksić, Gegić, Antunović, Labus, Memić, Drežnjak, Bojović, AHmedić, Arslanagić
U20 : Zahiragić, Alibegović, Buza, Lulić, Lazić, Polutak, Garić, Jovanović, Gacic, Predić, Garić, Ćurevac, Stipanović (DArijan-@nenin miljenik), Ivković Dejan (počeo je u HEu sezonu a vidim nema ga zadnjih par tekmi), Lakić (Karahodžić i Sulejmanović)
U18: Atić, Hadžić, Đedović. Aleksić, Gegić, Antunović, Labus, Memić, Drežnjak, Bojović, AHmedić, Arslanagić
Danilo Dragicevic 2000 -> Partizan
Milos Ceranic 2000 ->Crvena zvezda
U Ljubuskom bio instruktor HKS-a radio sa kadetima i predkadetima(Dzajic & co).
Milos Ceranic 2000 ->Crvena zvezda
U Ljubuskom bio instruktor HKS-a radio sa kadetima i predkadetima(Dzajic & co).
Eto kao sto sam i najavio za Dzajica...
Uzeti ce ga onda oni pod svoje....
A i ta 2 momka smo izgubili time sto su otisli u beogradske blizance
Al' po informacijama koje imam i nisu bas neki top talenti za koje vrijedi plakati u buducnosti... Al svakako bi mogli pomoci u ovim oml kategorijama...
A i ta 2 momka smo izgubili time sto su otisli u beogradske blizance
Protiv toga se nemoguce borit.Jedino ovako recimo probat.
Ako se vodi kadeta 12 igraca, a njih 7-8 uglavnom igra.Bolje je staviti u tih 12, 2-3(naravno srpske i hrvatske nacionalnosti) pionira dobrog potencijala i tako ih kaparisati nego voditi neke igrace koji su samo tu da popune broj.Ovo bi mozda,opet kazem mozda proslo jer ipak su tu druge nama nazalost poznate stvari u pitanju.
Ipak mislim da je dobar prijedlog i volio bi da se proba
Ako se vodi kadeta 12 igraca, a njih 7-8 uglavnom igra.Bolje je staviti u tih 12, 2-3(naravno srpske i hrvatske nacionalnosti) pionira dobrog potencijala i tako ih kaparisati nego voditi neke igrace koji su samo tu da popune broj.Ovo bi mozda,opet kazem mozda proslo jer ipak su tu druge nama nazalost poznate stvari u pitanju.
Ja sam za srpski recept napraviti besplatnu ligu za mlade kategorije ali koju mogu igrati samo igrači sa BiH košarkaškaškim državljanstvom, tj ko god zaigra mora potpisati za nas i ukoliko kasnije ne nastupi za nas morao bi platiti neki iznos zbog ulaganja u tog igračaLotus je napisao/la:Protiv toga se nemoguce borit.Jedino ovako recimo probat.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Znas i sam da zato trebaju dat saglasnost KSHB i KSRS=nemoguca misija.nerminh74 je napisao/la:Ja sam za srpski recept napraviti besplatnu ligu za mlade kategorije ali koju mogu igrati samo igrači sa BiH košarkaškaškim državljanstvom, tj ko god zaigra mora potpisati za nas i ukoliko kasnije ne nastupi za nas morao bi platiti neki iznos zbog ulaganja u tog igračaLotus je napisao/la:Protiv toga se nemoguce borit.Jedino ovako recimo probat.
Prevelik je tu lobi i uticaj izvana da bi oni pristali.Ovo gore u prethodnom postu sto sam napisao bilo bi odlicno i tu niko ne bi od ovih mogao sprijeciti ni opstruirati.
-
edinjo-bih
- Kontakt:
hvala drug!zaboljisportuBiH je napisao/la:Znači zasad ovako (dodao sam ovo što st vi rekli plus neke moje). Pozdrav veliki za @edinja (drago mi je da si tu druže)
da li zna neko kakva je u pitanju povreda Nedima Buze, koliko ce odsustvovati sa terena..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.