Ovo je baš dobar AI work, dresovi djeluju dobro. Samo što ne bi išao bijeli print brojeva na plave sigurno, i siguran sam da neće opet dozvoliti bijeli dres i plavi šorc, mada bilo bi super to.
Dres reprezentacije BiH
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Dres reprezentacije BiH
Imam osjecaj da ce nas Kelme sve pozitivno iznenadit, neki brutalan dres stize
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.
Ovo je top
Obicno a efektno
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Ovo je sa Kelme USA. Pise "coming soon" i nema slike nikakve.
Official Bosnia & Herzegovina World Cup 2026 Jersey | Kelme Store
Get ready for the Dragons' return to the world stage! As an Authorized Kelme Distributor in the USA, we are proud to offer the Official Bosnia & Herzegovina World Cup 2026 Jersey.
Authenticity Guaranteed: 100% official Kelme technical apparel.
High-Performance Fabric: Designed for elite athletes and passionate fans.
Limited May Release: Pre-book now to ensure your size is reserved for our first shipment.
Don't settle for fakes. Support Zmajevi with the gear they wear on the pitch.
Be part of the journey. Sign up for our pre-booking list to get early access before the general public launch in May.
USA Drop
Pre-book & be first to wear your nation’s colors
Limited stock available

Official Bosnia & Herzegovina World Cup 2026 Jersey | Kelme Store
Get ready for the Dragons' return to the world stage! As an Authorized Kelme Distributor in the USA, we are proud to offer the Official Bosnia & Herzegovina World Cup 2026 Jersey.
Authenticity Guaranteed: 100% official Kelme technical apparel.
High-Performance Fabric: Designed for elite athletes and passionate fans.
Limited May Release: Pre-book now to ensure your size is reserved for our first shipment.
Don't settle for fakes. Support Zmajevi with the gear they wear on the pitch.
Be part of the journey. Sign up for our pre-booking list to get early access before the general public launch in May.
USA Drop
Pre-book & be first to wear your nation’s colors
Limited stock available
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
- Goalgetter
- Kontakt:
Poziv za saradnju
Haris za Forbes BiH govori kako je došlo do saradnje sa Fudbalskim savezom BiH.
„Prvi kontakti desili su se u januaru ove godine. Iskreno, bilo me strah prihvatiti ovako veliki posao znajući da su rokovi za dizajn vrlo kratki“, kaže Stambolić.
Proces rada uključivao je niz sastanaka između španskog proizvođača Kelme (bh. reprezentacija nosi opremu ovog proizvođača od 2023.), predstavnika Saveza i njega kao dizajnera.
„Predstavio sam koncept minimalističkog dresa koji simbolizira Bosnu i Hercegovinu onakvu kakva ona suštinski jeste. Ono što me posebno oduševilo bio je odnos ljudi iz Saveza, njihova dobronamjernost i skromnost. To mi je, na neki način, stavilo lijep teret na leđa da posao iznesem do kraja i da ih ne razočaram”, kaže sagovornik za Forbes BiH.
Motive i detalje izgleda dresa opravdano nije mogao otkriti, ali ćemo uskoro vidjeti novi dres uoči Mundijala na zvaničnom predstavljanju.
Emotivni vrhunac dogodio se nakon plasmana reprezentacije na Svjetsko prvenstvo.
„Pet minuta nakon euforije postao sam svjestan da će moj dres biti na Mundijalu. Iskreno, i danas bih potpisao da Bosna i Hercegovina prođe grupu, a da dres ne bude moj dizajn.“
Eto, a mi kontamo da su se nasi sjetili da trebaju dres onda kad je Bajraktarevic pogodio zadnji penal.
Hajde Harise, odusevi nas
Hajde Harise, odusevi nas
Ne znam da li je neko spominjao, ali meni je na narudžbi pisalo da bi dres trebao doći između 17. i 27. aprila. Ne znam koliko je to realno, ali uskoro bi mogli znati izgled dresova.
-
General505
- Kontakt:
Hare je rekao da će razvaliti ovaj put dizajnom, da ce biti nesto najljepse ikad sto se tice dresa nase reprezentacije jer je u ovom slucaju prije svega navijac i patriota pa tek onda dizajner.
Ali bojim se da se u toj silnoj zelji ne prekombinira i razocaraa.
Najavio je video izgled ovih dana i ne znam zasto jos nema
Gledajući njegov rad i sve što je napravio do sada, nisam neki optimista glede dizajna.General505 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 10:43Hare je rekao da će razvaliti ovaj put dizajnom, da ce biti nesto najljepse ikad sto se tice dresa nase reprezentacije jer je u ovom slucaju prije svega navijac i patriota pa tek onda dizajner.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
Koliko nemate pojma dokazujete sa pricom o trecem dresu, nacionalni tim i treci dres 

I found freedom. Losing all hope was freedom.
-
General505
- Kontakt:
perun je napisao/la: ↑12 apr 2026, 12:08Gledajući njegov rad i sve što je napravio do sada, nisam neki optimista glede dizajna.General505 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 10:43Hare je rekao da će razvaliti ovaj put dizajnom, da ce biti nesto najljepse ikad sto se tice dresa nase reprezentacije jer je u ovom slucaju prije svega navijac i patriota pa tek onda dizajner.
Imao je i dobrih stvari i podbačaja, sve je stvar ukusa.
Npr majice sa logom generala Nanica je radio bas dobro dok meni isto ono dresovi Zelje su ok ali ima ona narandzasta boja bezveze nikakvog smisla bar koliko meni poznato
Čudi me da Kelme nema vlastiti designer team.General505 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 12:40Imao je i dobrih stvari i podbačaja, sve je stvar ukusa.perun je napisao/la: ↑12 apr 2026, 12:08Gledajući njegov rad i sve što je napravio do sada, nisam neki optimista glede dizajna.General505 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 10:43Hare je rekao da će razvaliti ovaj put dizajnom, da ce biti nesto najljepse ikad sto se tice dresa nase reprezentacije jer je u ovom slucaju prije svega navijac i patriota pa tek onda dizajner.
Npr majice sa logom generala Nanica je radio bas dobro dok meni isto ono dresovi Zelje su ok ali ima ona narandzasta boja bezveze nikakvog smisla bar koliko meni poznato
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
-
General505
- Kontakt:
Imaju oni svoj tima ali se išlo na to da to bude neko sa našeg prostora ko poznaje emociju i simbole drzave da bi lakse prenio tu autenticnost i simboliku na dres da to liči necemu samim tim i da bi se povecala prodaja dresova koja je do sad bila jako loša, vide i oni sami neatraktivan brend loš dizajn i nema interesovanja a ljepota i simbolika ce da nadomjesti lošiji kvalitet i neatraktivnost brendaperun je napisao/la: ↑12 apr 2026, 12:48Čudi me da Kelme nema vlastiti designer team.General505 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 12:40Imao je i dobrih stvari i podbačaja, sve je stvar ukusa.
Nece ni sad ici drasticno jace prodaja da je najljepsi dres na svijetu kad stave 100+ eura cijenu za nas. Narod uzima po pijacama i standovima dresove za 20, 30 maraka. 
Pošto si ti **** intelektualac, objasni nam molim te da većina reprezentacija ima po 2 dresa... ajde molim te
Kao da nema reprezentacija koje su imale tri garniture...
Kakvi se imbecili ukljuće u temu...
-
19vendetta87
- Kontakt:
General505 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 12:40
dok meni isto ono dresovi Zelje su ok ali ima ona narandzasta boja bezveze nikakvog smisla bar koliko meni poznato

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- invincible1921
- Kontakt:
Ovaj trenutni ja sam htio orginal al stvarno je sklj kvalitete a kosta ja mislim 130KM, da je ispod 100 pa i da razmislim....iskreno na bascarsiji uzeo dva za petobu
Ovaj trenutni nije tolko ni do dizajna al kvalitet je nikakav
=\_1921_/=
Nepismen si.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Ti si samo glup.Arvid je napisao/la: ↑12 apr 2026, 16:14Nepismen si.
Trenutno korisnika/ca: Bosniacum Lilium, CudanLik, GG3, Goalgetter, lol89, mercurial, random11, RobijasiZenica1988, Sheyi, StevieG8 i 114 gostiju.