Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
15%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
18
33%
4) St.Pauli
11
20%
5) Mainz
8
15%
6) Augsburg
8
15%
7) Union Berlin
2
4%

Ukupno glasova: 55

effe_sa
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la effe_sa » 14 apr 2012, 01:52

legenda reala je napisao/la:
Odma mi je naumpala ta emisija kad si ga spomenuo.
Nedjeljom Bundesliga Pur 9:45 pa Dopppelpass 11:00
Na ex DSF-u
Piju pivo iz onih velikih čaša :lol:
Da, da, pivo uvijek na kraju dođe emisije, a publika zalijeva i tokom emisije. Sad emisija nešto slabija bez Ude, ali opet se može pogledat.
legenda reala je napisao/la: Meni je onaj predsjednik Schalke bio lud lik onako frajer snimo reklame više od igrača :lol: :lol:
Uvijek sa cigarom ustima :P
Rudi Assauer, uvijek ga nazivali macho tipom :D , ali nažalost sad je bolestan, alzheimerova bolest u pitanju.
legenda reala je napisao/la: Bila je i ona emisija kad pucaju slobodnjake onaj crnac i neki od igrača i na kraju zamjene dresove ;)
E to jedino da ne misliš na ZDF-ovu emisiju Aktuelles Sportstudio, kada šutaju prema kao nekom zidu i moraju pogodit u rupu :) . A moguće da je bila još neka, nisam siguran sad.
legenda reala je napisao/la: Nego sprema se SAT1 za polufinale opasno.
Od 19:30 počinje prenos utorak ;) :D :D
Kuha se, kuha.... :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 14 apr 2012, 02:02

effe_sa je napisao/la:
legenda reala je napisao/la: Bila je i ona emisija kad pucaju slobodnjake onaj crnac i neki od igrača i na kraju zamjene dresove ;)
E to jedino da ne misliš na ZDF-ovu emisiju Aktuelles Sportstudio, kada šutaju prema kao nekom zidu i moraju pogodit u rupu :) . A moguće da je bila još neka, nisam siguran sad.
Ovo je išlo prije na DSF.
Voditelj crnac i ono interviju sa igračima iz Bundeslige i na kraju oni pucaju slobodnjake, potpišu se jedan drugom na dresove i zamjene ;)

Gledo sam na ZDF neku veče, Rensing puco i neki malac nije to ;)

A znam da je se zvao Rudi Asauer ;)

Jel i sad onaj debeli u Leverkusenu :lol:

A Gero ne voli onog brka, što je Bochum vodio, sad je neki konsultant na onom Bundesliga Aktuele :lol:
Pa baš je simpatičan sa onim brčićima :mrgreen: :mrgreen:

A neka SAT1 da mi onaj Bilić ne kvari spektakl :lol: :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 apr 2012, 02:19

@ legenda

debeli nije vise u Leverkusenu, ali definitivno jedan od boljih managera u Bundesligi.
Znam na koju emisiju mislis. Neko vrijeme je na DSF-u vodio Anthony Baffoe - bivsi igrac Jarceva.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 14 apr 2012, 11:31

effe_sa je napisao/la:A eto Hare nas fino podsjeti na pokojnog Bergera, bio je to stručan trener. A sjećam se i Bernda Krausa, on je navodno radio u Španiji, prije nego što je tad preuzeo Bvb i imao tu nes(p)retnu epizodu :)

Kad podsjetiste na nase trenere, da se sjetimo i onog penzionera po imenu Nevio Scala. Da mi je znati samo odakle tog lika iscupase.
Mi kad smo imali love da nismo znali sta cemo sa njom, nismo znali normalnog trenera dovesti...

amerosm je napisao/la:debeli nije vise u Leverkusenu, ali definitivno jedan od boljih managera u Bundesligi.

Jel ono debeli bjese Reiner Calmund? Taj me podsjecao na maskotu francuskog proizvodjaca guma Michelin :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 14 apr 2012, 13:57

amerosm je napisao/la:[youtube][/youtube]

Koji kralj. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Placem! :lol: Ovakva budala se samo jednom radja. :lol: Ali kombinezon mu je vrh. :mrgreen:

Taj abstiegskampf '99 je nesto najnenadjebivije ikad vidjeno. Fjortoftov gol za 5-1 i Baumannov nevjerovatni promasaj. :shock: Naravno, Rausch je bio na klupi Frankena. :lol:

Bilo je budala na bacanje u 90-im - Winnie, Pljuga Lorant, Lienen, Stepi i njegova kubanka. :lol:

Ristic je bio poseban slucaj:

[youtube][/youtube]

:lol: :lol:

Krauss je dobro vodio Gladbcah sredinom 90-ih, uzeo je i DFB Pokal. Ali se provalio kod nas. :evil: Scala je napravio od Parme giganta u 90-tim, dosao je s strasnom reputacijom, cak nas je odveo do polufinala CL (Real i obaranje gola :evil: ), ali smo u ligi bili ocajni.

Udo pivopija i Fußballgott s onim golom u Stuttgartu su nas spasili cvajtare. :mrgreen:

Meier i Niebaum nisu znali sta ce s love, ekipa je imala po 40 igraca u tim sezonama. :evil: Kakvog je sve ghnoja prodefilovalo kroz BVB u tih par godina (Nijhuis, Baumann, Booth, Kirovski, Ikpeba, Decheiver,Salou, etc.). :lol:

PS: Gorazdanska legenda - "Jugosvabo" u dusi. :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 apr 2012, 14:40

@ kraljttbvb

jeste debeli je Rainer Calmund koji je bio poznat po tome da je imao vrhunski skauting u Brazilu.

@ hare

Fjortoft je u onoj situaciji imao mu.da, jer u onoj situaciji napraviti übersteiger ne bi smijeli ni bolji igraci od njega. U posljednjoj deceniji dvije najbolje izjave u Bundesligi:

Werner Lorant: "Ich wechsle nur aus, wenn sich einer ein Bein bricht".
Christoph Daum: „Ich tue das, weil ich ein absolut reines Gewissen habe“.

Kada su nedavno pitali Kloppa za ovu situaciju oko Dauma, kaze sljedece:

"Nakon sto je dokazano da je uzimao dorgu bilo je nemoguce da postane novi selektor, jer je kampanija DFB-a u to vrijeme bila "Keine mach den Drogen". :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jedno je sigurno u Bundesligi ne znas koje ludji. Treneri ili igraci.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 apr 2012, 17:09

Kakav preokret u 'kusenu, Berlineri sa igracem manje zahvaljujuci Torunu dolaze do prednosti :o :D izdrzite do kraja :D
Augsburg zasad drzi bod u Wolfsburgu ;)

Edit: Augsburg preko Langkampa dolazi do prednosti i tri boda u Wolfsburgu :shock: a Kiessling je donio 'kusenu bod protiv Herthe ;)

Berlineri sada zaostaju 5bod za Augsburgom, a 6 za HSV koji je kako stvari stoje ovom pobjedom osigurao opstanak :mrgreen:
Haupt-stadt boys su pored 'lauterna naijzgledniji kandidati za putnike u Zweitu :(
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 apr 2012, 23:21

Berlineri su danas pokazali moral i s igračem manje uzeli veliki bod, ali zamalo da uzmu puni plijen, preokrenuše skroz rezultat ali et na kraju 3:3. Koln će sutra teško dobiti Gladbacha, a onda mu dolazi Stuttgart, Hertha čeka K'lautern, to mora dobit i onda bi bilo izgleda za tu play off poziciju.

A Augsburg me oduševljava i zaslužili su opstanak.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Buducnost
Kontakt:

Post Postao/la Buducnost » 15 apr 2012, 00:33

VfB Stuttgart : SV Werder Bremen

Kako sam i rekao, ocekivano Stutgart razvalio Bremen. Nazalost Vedo nije zabio al opet nistra strasno, vazno da igra.

1. FC Kaiserslautern : 1. FC Nürnberg

I ovdje sam rekao cista dvojka, Lautern se oprostio sa Bundesligom. Zanimljivo, danas je bio rasprodat stadion :shock: 47000 ljudi na utakmici ekipe koja je vec davno ispala. Zato se prati Bundesliga!

VfL Wolfsburg : FC Augsburg

Znao sam da ce biti teska i j**ena tekma ali sam ocekivao minimalnu pobjedu vukova ali FCA definitivno osigurao opstanak i magatove pulene izbrisao sa liste kandidata za EL.

FC Schalke 04 : Borussia Dortmund

Derbi, ocekivao sam 1X ali Borusia pokazala zasto je na poziciji 1.

Bayer 04 Leverkusen : Hertha BSC

Iznenadjenje kola. Nevjerovatno, Bayer misli u EL. Bolje da neide. Vec 6 medjusobnih utakmica Bayer nije dobio Hertu.

Hamburger SV : Hannover 96

Ocekivao x ali eto, Finkburger uspio ugurati u gol tu jednu loptu i potvrdili opstanak u drustvu najboljih.

FC Bayern München : 1. FSV Mainz 05

Ocekivao kec ali i osjecao da bi MainC mogao iscupati bod. Kako sam i rekao, dosta vaznih igraca odmaralo za utorak i Mainz zagrijan, uspjede iscupati sa AA bod.

Sutra, Sejo pobjedom sa svojim Hoppenheimom ulaze na listu kandidata za EL. Kako bi to bilo dobro. Vedo i Sejo u EL sa razlicitim klubovima :D

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 15 apr 2012, 09:55

Ej ljudi slucajno sad pogleda na ovu anketu ko ce u Zweitu :lol: Kako smo se samo obrukali 8-) Ali to su cari Bundeslige !!

Ja glasao za Augsburg i Freiburg ----> jesam ih preporodio 8-) 8-) :lol:

PS: Buducnost ---nemoj majke ti vise ocekivat :lol:

Buducnost
Kontakt:

Post Postao/la Buducnost » 15 apr 2012, 10:00

Moras priznati da je bilo najblize X-u. A i da je bio X ja sam Borusiji cestitao prije ove utakmice titulu jer 3 utakmice od 4 Borusija da kiksa moze samo u snovima.

Proslo kolo sve ocekivano, ovo kolo sve nesto naopako. Moras i sam priznati.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 15 apr 2012, 12:06

Buducnost je napisao/la:Moras priznati da je bilo najblize X-u. A i da je bio X ja sam Borusiji cestitao prije ove utakmice titulu jer 3 utakmice od 4 Borusija da kiksa moze samo u snovima.

Proslo kolo sve ocekivano, ovo kolo sve nesto naopako. Moras i sam priznati.
Salim se.... :D
I ja sam masio sam Everloosera za pare !

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 apr 2012, 17:57

Club je i zvanicno izborio opstanak. U donosu na Jarceve imaju 9 bodova i 21 gol prednosti i bili su bolji u obje utakmice odigrane ove sezone, tako da od danas mogu poceti slaviti.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 15 apr 2012, 18:53

amerosm je napisao/la:Club je i zvanicno izborio opstanak. U donosu na Jarceve imaju 9 bodova i 21 gol prednosti i bili su bolji u obje utakmice odigrane ove sezone, tako da od danas mogu poceti slaviti.
Jos samo da Fürthaneri to ozvanice i eto ludilaaaa. :D
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 15 apr 2012, 19:52

Bit će bavarski derbi za bavarskim derbijem naredne sezone.... :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 apr 2012, 01:36

Nadam se da ce Club Fürthu dopusti da igra na Franken stadionu, jer bi u protivnom posjeta u BL naglo pala. Nadam se da ce Fortuna izboriti trecu poziciju i da ce gledati Rajnski derbi za ulazak/opstanak u Bundesligi.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 apr 2012, 20:40

Ne znam da li je neko gledao highlights ovog kola ali je bilo nekoliko prekrasnih golova za mene dvojica dijele prvo mjesto :) to su golovi Gentnera i Piszczeka.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 apr 2012, 22:07

slika

Konacno smo docekali i taj dan. :D :D Greuther Fürth je od veceras novi prvoligas. Mislim da su ekipa koja je najvise zasluzila ulazak u drustvo najboljih. Od srca cestitam ekipi Fürtha i treneru Büskensu.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 16 apr 2012, 22:22

Cestitke Kleeblätter-ima. :) Kao sto sam ocekivao, ovaj put im se posrecilo.

Fürth je bio donji dok se nisu fuzionirali sa Bayern-Bezwinger TSV Vestenbergsgreuth. Od tada krece njihov lagani uspon, te su nakon nekoliko bezuspjesnih pokusaja, ove godine uspjeli napraviti cudo.

Treba istaci da su mnogima postali sumnjivi, jer su godinama unazad imali izgledne prilike da udju u visi rang, medjutim, uvijek se nekako desi da u zadnjih par kola sve prokockaju. :D
Uvijek su ih napustali najbolji igraci, ali to ih nije sputavalo da dodju do novih noname igraca, koji, po pravilu, procvjetaju u Fürthu.
Vom Jäger zum Gejagten

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 apr 2012, 09:42

Ma Furtonji se nema sta posreciti.Nego sto se kaze kome je vrijeme tome je i vakat.
Nesto pout Vukova i Mainza i oni su u par godina za redom vazda zamalo ulijetali u Bundesku,dok za to nisu se stekli pravi uslovi.
Inace ekipe koje onako na brzake usle u Bundesku,dosta ih je na brzake i nestalo.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: schalke i 2 gosta.