Rekonstrukcija stadiona u BiH

RodjeniiBrato
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la RodjeniiBrato » 28 feb 2017, 01:30

MrBean je napisao/la:Pa ja rekao sam 95x60, od 95 do 105 je 10 a ne 15 metara :-)
Decko pricas gluposti samo udaras kontru, a evo imam ti ja 100% informaciju duzina terena u vrapcicima je malo jace od 100m i zadovoljava uefa standard koji je propisan od 100-105m a sirok je 66 i fali mu 2m za uefa standard(68m minimalno) a za PL standard postoji od kad je i napravljen teren. I evo da ti kazem na tvoju zalost i ta 2m ce biti dodana prema predionici gdje ce ici nova tribina... Pun si kompleksa decko ohladi malo...
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

MrBean
Kontakt:

Post Postao/la MrBean » 28 feb 2017, 01:36

RodjeniiBrato je napisao/la:
MrBean je napisao/la:Pa ja rekao sam 95x60, od 95 do 105 je 10 a ne 15 metara :-)
Decko pricas gluposti samo udaras kontru, a evo imam ti ja 100% informaciju duzina terena u vrapcicima je malo jace od 100m i zadovoljava uefa standard koji je propisan od 100-105m a sirok je 66 i fali mu 2m za uefa standard(68m minimalno) a za PL standard postoji od kad je i napravljen teren. I evo da ti kazem na tvoju zalost i ta 2m ce biti dodana prema predionici gdje ce ici nova tribina... Pun si kompleksa decko ohladi malo...
Znači ti tvrdiš da je dužina terena u Vrapčićima oko 102 metra recimo, ako je to ono malo jače što kažeš, e onda nisam znao da nam je teren samo 3 metra kraći od Nou Campa wow, zadivljen sam :njanjanja: :bow: :bow:

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 28 feb 2017, 01:44

MrBean je napisao/la:
RodjeniiBrato je napisao/la:
Znači ti tvrdiš da je dužina terena u Vrapčićima oko 102 metra recimo, ako je to ono malo jače što kažeš, e onda nisam znao da nam je teren samo 3 metra kraći od Nou Campa wow, zadivljen sam :njanjanja: :bow: :bow:
Koji si ti glupan ja to ne vjerujem nisam nigdje reko da je 102m nego 10-20cm jace od 100m ako hoces tacno sto znaci da zadovoljava minimalnu duzinu, nou camp i ove ostale velike stadione si vidio samo na tvu sa kamere koja je udaljena xxx metara na vrhu tribine. Na koji god stadion nagazis vidit ces da je sve to u pet deka sto se tice dimenzija nego te tribine od tri sprata na kojim je kapacitet 100k zajebu :) Gledaj teren a ne okolo terena, a nou camp ima najvecu duzinu od svih stadiona i cini mi se da je veca nego ostali a takodjer to je i najsiri stadion
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 28 feb 2017, 01:47

Pustite debila ljudi sta vam je, ovo je jedna iskopleksirana budala. :lol:
Tipicni provokator i pacenik, sa takvim ljudima ne treba u konverzaciju nikako ulaziti niti paznju im davati. :wave:
Kad el presidente sa ostalim ljudima iz uprave zavrsi totalnu rekonstrukciju stadiona, ovakvi debili ce samo baliti na svoja pogana usta. :njanjanja:
Svi znamo sta je el presidente uradio za 6 mjeseci mandata rezultati su vidljivi i jasni ko dan, a slijedi nam jos dosta toga. :tokralju:
Zadnja izmjena: ANTIFA !, dana/u 28 feb 2017, 02:17, ukupno mijenjano 1 put.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

MrBean
Kontakt:

Post Postao/la MrBean » 28 feb 2017, 01:52

Dobili ste prijave za vulgarno ponašanje, vidi se da niste parlamentarni samo psujete i vrijeđate :)

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 28 feb 2017, 02:01

MrBean je napisao/la:Dobili ste prijave za vulgarno ponašanje, vidi se da niste parlamentarni samo psujete i vrijeđate :)
Kad nemas vise nikakvog materijala da pricas protiv ove uprave gdje si u vise navrata to radio na temi veleza evo sad i ovdje(naravno i ovo iznad se tice njih) ne preostaje ti nista drugo nego prijavit nas . LN :))
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 28 feb 2017, 03:04

RodjeniiBrato je napisao/la:a nou camp ima najvecu duzinu od svih stadiona i cini mi se da je veca nego ostali a takodjer to je i najsiri stadion
Moram i tebe ispraviti, bez neke uvrede. Dimenzije terena Nou Camp su tacno 105x68 i isto vazi za Santiago Bernabeu te Vincente Calderone i to prvenstveno zbog UEFA koja zeli da svi klubovi imaju iste uslove kao gosti i domacini, pogotovo u kasnijim fazama takmicenja koje ovi klubovi cesto igraju.

Prema pisanju Marce teren kod Elche je veci nego propis i to dimenzija 108x70, kod Betisa 107x68, a kod Getafe i Real Sociedad 105x70. Manji od pozeljnih dimenzija ima tipa Rayo Vallecano sa 100x65.

cackalica
Kontakt:

Post Postao/la cackalica » 28 feb 2017, 09:15

Na google mapama se vidi da je stadion u vrapcicma nepravilnog oblika, ne samo tribina iza gola nego i teren stoji u krivo...

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 28 feb 2017, 09:18

MrBean trola
Samk ga ignorisite. Momci ovdje korisne informacije proslijeduju i on dode gluposti valja. Samo ign. :salut:

konjicanin01
Kontakt:

Post Postao/la konjicanin01 » 28 feb 2017, 09:26

MrBean je napisao/la:Dobili ste prijave za vulgarno ponašanje, vidi se da niste parlamentarni samo psujete i vrijeđate :)
Stvarno si smor.Igra se i igrace se na njemu pa makar bio 90x60....a ti uzmi metar i idi razmjeraj do mile volje.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 28 feb 2017, 09:32

Sta je navalio lik kad su mu svi vec objasnili jasno stanje :wtf:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 28 feb 2017, 10:04

Sarajlijica1946 je napisao/la:MrBean trola
Samk ga ignorisite. Momci ovdje korisne informacije proslijeduju i on dode gluposti valja. Samo ign. :salut:
Objasnio :thumbup:

Inače sam siguran da ovi ljudi iz Veleža nebi ušli u ovaj projekat a da prethodno nisu obratili pažnju na sve te detalje koji stadion čine stadionom uslovnim za službene utakmice pod pokroviteljstvom NSBIH ili UEFA-e. Ko želi realno gledati na stvari bez pakosti ili gutanja vlastitih muda zbog toga što rival napreduje, priznaće da je ovo kako rođeni rade baš po ps-u. Sve po prioritetima što kod nas i nije baš čest slučaj, zato sam uvjeren da će oni brzo biti bitan faktor u bh fudbalu.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 28 feb 2017, 10:20

MrBean je napisao/la:jel moguce da mislite da je teren Koseva i Bijelog Brijega istih dimenzija kao recimo stadion Veleža.
I teren na Grbavici se cini manji od Koseva, kao i onaj na BP. Kosevo je atletski stadion, glomazniji je. Isto tako je BB veci od Vrapcica i ostavlja dojam da je teren veci. I sam si spomenuo Camp Nou i to je najbolji primjer koliko oko vara.

konjicanin01
Kontakt:

Post Postao/la konjicanin01 » 28 feb 2017, 10:34

Oko itekako zna zavarat..ko bi rekao da teren na otoci vecih dimenzija od koseva i grbavice a jeste.8

7aprildomemoj

Post Postao/la 7aprildomemoj » 28 feb 2017, 10:46

Barem sada u 21 vijeku u eri informatičkog buma ne bi trebalo biti problem izmjeriti dimenzije bilo kojeg stadiona na svijetu. Na google earth se jasno vidi da je stadion u Vrapčićima dug od gola do gola 104 metra i kusur centimetara. Čak je malo i duži od BB. Tako da su glupe rasprave i odokativno nagađanje o dimenzijama :lol:
moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]

7aprildomemoj

Post Postao/la 7aprildomemoj » 28 feb 2017, 10:52

cackalica je napisao/la:Na google mapama se vidi da je stadion u vrapcicma nepravilnog oblika, ne samo tribina iza gola nego i teren stoji u krivo...
A koji je po tebi to pravilan oblik ? Je li to po jus-u ili nekim drugim standardima propisano kakav oblik mora biti ? Bitno je da ima dimenzije po standardima a to je li okrenut 2 stepena ili koji više prema zapadu, istoku, sjeveru ili jugu je nebitna činjenica. Ali znaš kako se u BIH ono kaže:"hrđavom k...u svaka dlaka smeta" :D
moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 28 feb 2017, 11:13

i ako se poigrate iluzionickim stvarima, tribine oko terena u Vrapcicima su jako blizu tako da je sam teren za igranje "skucen" , dok je Kosevo glomazno i samim tim sto ima prostora za atletsku stazu i onoliko prostora oko njega , sticete dojam da je ogroman stadion, cak i prevelik. Kao i bijeli brijeg naravno.

A Mr. Bean ti se javljas samo oko stadiona. Da nisi kakva gradjevinska firma pa ti vokri sto je haso pokupio radove ?

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 28 feb 2017, 11:26

slika
slika
slika
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 28 feb 2017, 11:39

Evo ga današnje iz Mostara, da li neko slucajno ima informaciju do kada bi trebala biti završena ova tribina i postavljene stolice na drugu? :)
slika
slika

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 28 feb 2017, 12:16

Pripremni radovi na čišćenju terena za svecani pocetak izgradnje Sportsko-rekreacionog centra. Inace ovo bi trebao biti kao trening centar s terenom za utakmice ŽPL a koristio bi SFK Libezo Goražde. Ovo je sjajno i ne mogu da vjerujem da se stvarno radi. POHVALE! PS Ženski fudbal u BiH konacno pocinje da lici na nesto.. :bih: :D
slika
slika

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.