BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
75%
2) Dobar je za ovaj klub
1
25%

Ukupno glasova: 4

Hare_BvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Hare_BvB » 10 nov 2012, 21:15

kraljttbvb je napisao/la:Do kraja polusezone ocekujem bar 13 bodova, jer igramo sa jajernom i mainzom u gostima i sa 3 davljenika kod kuce...
Ama 15 glat. 8-)
Der Mann für die entscheidenden Tore.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 10 nov 2012, 21:17

Hare_BvB je napisao/la:
kraljttbvb je napisao/la:Do kraja polusezone ocekujem bar 13 bodova, jer igramo sa jajernom i mainzom u gostima i sa 3 davljenika kod kuce...
15 glat. 8-)
Ma 22 :roll:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Klare

Post Postao/la Klare » 10 nov 2012, 21:29

Hare_BvB je napisao/la:Ama 15 glat. 8-)
Da, a ona preostala 3 već unaprijed znate gdje gubite,
a da ti tih 15 dođe kao glat, baš i nije. :mrgreen:

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 10 nov 2012, 23:06

Kakvih 13 bodova @kralju :mrgreen: ? 18 je u igri do kraja polusezone. Nije valjda da očekuješ da ispušimo protiv Jaje... :twisted: Vjerujem da možemo sve pobijedit' do kraja, ali samo ako odigramo onu našu prepoznatljivu igru i borbenost... 8-)

Danas onoliko kol'ko je potrebno. Gundoganova igra mi se posebno dopada. Mnogo više se usuđuje da igra teže pasove i tako pokazuje svu svoju kreativnost. Izgleda da se isplaćuje ona mašina za pasove :D . Takođe je popravio i defanzivu. Dobili smo velikog igrača... 8-)

Evo grupna fotka iz Augsburga:
slika

.....Klopp još nije završio s predavanjima...
slika

Još jednom Reusova golčina... 8-)
slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 11 nov 2012, 11:04

Hare_BvB je napisao/la:
Ama 15 glat. 8-)
Ne znam bas je li svih 15 glat, jer ovaj mainz je neugodan na domacem terenu :mrgreen:

Semir bvb je napisao/la:Kakvih 13 bodova @kralju :mrgreen: ? 18 je u igri do kraja polusezone. Nije valjda da očekuješ da ispušimo protiv Jaje... :twisted: Vjerujem da možemo sve pobijedit' do kraja, ali samo ako odigramo onu našu prepoznatljivu igru i borbenost... 8-)
Ja imam ovaj raspored, a u njemu onda ocito fali jedna utakmica :mrgreen:

17. Nov 2012, Sa. 15.30, Borussia Dortmund - SpVgg Greuther Fürth

24. Nov 2012, Sa. 15.30, 1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund

27. Nov 2012, Di. 20.00, Borussia Dortmund - Fortuna Düsseldorf

01. Dez 2012, Sa. 18.30, FC Bayern München - Borussia Dortmund

08. Dez 2012, Sa. 15.30, Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 11 nov 2012, 13:14

kraljttbvb je napisao/la: Ja imam ovaj raspored, a u njemu onda ocito fali jedna utakmica :mrgreen:

17. Nov 2012, Sa. 15.30, Borussia Dortmund - SpVgg Greuther Fürth

24. Nov 2012, Sa. 15.30, 1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund

27. Nov 2012, Di. 20.00, Borussia Dortmund - Fortuna Düsseldorf

01. Dez 2012, Sa. 18.30, FC Bayern München - Borussia Dortmund

08. Dez 2012, Sa. 15.30, Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg
+
16.12.2012 15:30 1899 Hoffenheim : Borussia Dortmund
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 11 nov 2012, 22:21

http://sportske.jutarnji.hr/ne-zeli-vis ... -/1065871/" onclick="window.open(this.href);return false;

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 nov 2012, 22:51

Dortmund se dobro drzi mislim da ce izboriti i naredne sezone Cl, Schalke nije puno odmakao.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

anelkabvb
Kontakt:

Post Postao/la anelkabvb » 11 nov 2012, 22:54

I nije neka steta...nije odigrao 3 utakmice za BVB kako treba,buni se sto sjedi na klupi,a kada god je igrao od prve minute bio je medju 2-3 najgora igraca,nije BVB neka prosjecna ekipa,koja ce cekati da Perisic u 20 utakmica da neki eurogol i da bude zadovoljna s njim ...nije los igrac,al nije ni dovoljno kvalitetan za ovaj BVB...daj Boze da dobijemo barem ono sto smo dali za njega,ako se ne varam 5.5 mil....sto se tice njega,srteno mu gdje god da ode,al nama se ne vracaj :D :D :D

dijalog
Kontakt:

Post Postao/la dijalog » 11 nov 2012, 22:55

rekao bi dosta lošiji od gotzea i reusa,
lošiji od kube,
a bolji od grosonje

anelkabvb
Kontakt:

Post Postao/la anelkabvb » 11 nov 2012, 23:05

http://www.transfermarkt.de/de/lucas-ba ... eite1.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja bih ga odmah prihvatio...meni jedan od najdrazih igraca koji su igrali u BVB....

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 11 nov 2012, 23:09

anelkabvb je napisao/la:
I nije neka steta...nije odigrao 3 utakmice za BVB kako treba,buni se sto sjedi na klupi,a kada god je igrao od prve minute bio je medju 2-3 najgora igraca,nije BVB neka prosjecna ekipa,koja ce cekati da Perisic u 20 utakmica da neki eurogol i da bude zadovoljna s njim ...nije los igrac,al nije ni dovoljno kvalitetan za ovaj BVB...daj Boze da dobijemo barem ono sto smo dali za njega,ako se ne varam 5.5 mil....sto se tice njega,srteno mu gdje god da ode,al nama se ne vracaj :D :D :D

Ja mislim da je Bruge dobio i 20% od sljedeceg transfera, tako da bi ga trebali utopiti za malo vise love, pa da budemo na pozitivnoj nuli sa njim.
A sto se tice Perisine igre, ni ja nisam nesto pretjerano zadovljan. Dadne on ponekad gol, ali se nikako ne vidi u igri. Nije konkretan, ako je vec lijevo krilo, onda ocekujes bar 5 dobrih centarsuteva u 16-erac u toku utakmice.
Dao je protiv HSV-a 2 gola i to su jedina dva puta da sam ga ja vidio da je na terenu...

@anelka
Barios je bio u BVB-u, bunio se sto je na klupi i pokazivao nezadovoljstvo Klopovim odlukama, tako da mislim kad bi se sad vratio dzaba kod nas Klop ga ne bi htio. I meni je drag, ali ako ce opet biti bomba u svlacionici dalekom mu kuca od Westfalena 8-)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

anelkabvb
Kontakt:

Post Postao/la anelkabvb » 11 nov 2012, 23:19

Jest se bunio,al iskreno nije mu Klopp ni pruzio pravu sansu nakon one povrede....

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 11 nov 2012, 23:22

anelkabvb je napisao/la:Jest se bunio,al iskreno nije mu Klopp ni pruzio pravu sansu nakon one povrede....

Nije mogao doci na red! Lewat je u taj vakat sve moguce i nemoguce ubacivao u gol, tako da je bilo bespotrebno mijenjati napadaca koji zabija!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 11 nov 2012, 23:26

kraljttbvb je napisao/la:
anelkabvb je napisao/la:Jest se bunio,al iskreno nije mu Klopp ni pruzio pravu sansu nakon one povrede....

Nije mogao doci na red! Lewat je u taj vakat sve moguce i nemoguce ubacivao u gol, tako da je bilo bespotrebno mijenjati napadaca koji zabija!
Lewat je obicna k...na od igraca !!!!Juce je 1. gol dao slucajno iz idealne pozicije dovede se u situaciju da jedva opuca , 2. gol necu ni komentarisat ;)
On jedino sto zna jest zagradit se i prihvatit loptu na 40 m od gola....
Samo da napusti BvB , mi cemo bit extra....
Lucas je davao golove iz pola prilike ovaj ne moze iz 200%-tne...

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 11 nov 2012, 23:34

Ako Perišić želi da ide onda nek' mu je sa srećom. Imao je par dobrih poteza, ali ništa što bi nas ubijedilo da bude starter pored Kube-Gotzea-Reusa. Vidim ruski klubovi ga žele, a posebno Lokomotiv na čelu sa Bilićem. Dobro je što ga oni žele, jer imaju puno love. Trenutna cijena mu je cca 6 mil. Bilo bi super ako bi izvukli 7-8 mil za njega, mada teško. Ja bih odmah doveo Inuia iz Frankfurta. Japanče je aždaha. Igra istu poziciju kao i Perišić, a u skorašnjem interviju za neki magazin Zorc je baš pominjao Inuia i Kiyotakea kao odlične igrače.

A što se tiče zamjene za Lewandowskog, prerano je da ga već sad otpišemo. Kol'ko vidim i njemu je dosta ove priče oko produženja. Pravi se mutav i govori kako se za to brine njegov menadžer, koji je blago rečeno seljačina. Tako nikako na čisto ne možemo da znamo da li 100 % odlazi, ali kako sad stvari stoje ukoliko uskoro ne dođe do pruduženja ugovora onda će on da digne sidro i pravac Premiership negdje da grije klupu.

I ja bih rado Barriosa kao njegovu zamjenu, ali vidjet' ćemo. Možda Szalai, Diouf kao što reče @Klopp ili neko treći? Šteta je što smo pustili Papissa Cissea da ode iz Bundeslige. Moja neka želja bi bio Romelu Lukaku. Dečko oduševljava sve u WBA. Ima visinu, tehniku, snagu i znanje. Pitanje da li bi ga Abramović pustio?
Ako Lewat već bude odlazio onda bi bilo odlično da napravimo nekakvu zamjenu s Chelseaom za njega ili sa Cityem za Džeka(u).
A što se tiče Sona, njega ne vidim na toj poziciji usamljenog špica. Nema on fizičke predispozicije za to mjesto. Prije na ove tri pozicije iza špica.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 12 nov 2012, 00:38

Ne znam zašto se u Dortmundu ti bivši igrači poput Sahina, Barriosa (brijem da će Kagawa biti sljedeči), dozivaju kako bi "spasili situaciju"? Kakav mrtvi Barrios? To je prošlo svršeno vrijeme i on više nikoga u BvB-u ima. Kada bi BvB i poćeo vračati te igrače koji su se potrgali kako bi napustili klub, jako bi mi BvB pao u očima ;)

Novu i svježu krv trab nabaviti! 8-)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 12 nov 2012, 10:51

I HSV je navodno zagrijan za Perišu. Neka trampa Son-Perišić mi djeluje kao super opcija.

@Semire nisam gledao kakav je Lukaku ove sezone, ali ono što sam gledao prijašnjih godina je bilo (blago rečeno) loše.

Lewa i njegovi menadžeri su u velikom problemu jer su svi vrhunski i financijski moćni klubovi u napadu poprilično dobro popunjeni. Iznimka je Chelsea, ali oni su ionako usmjereni na Falcaoa. Pretpostavljam stoga da konačnu odluku o njemu nećemo znati tamo do proljeća.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 12 nov 2012, 10:54

anton 1983 je napisao/la:Ne znam zašto se u Dortmundu ti bivši igrači poput Sahina, Barriosa (brijem da će Kagawa biti sljedeči), dozivaju kako bi "spasili situaciju"? Kakav mrtvi Barrios? To je prošlo svršeno vrijeme i on više nikoga u BvB-u ima. Kada bi BvB i poćeo vračati te igrače koji su se potrgali kako bi napustili klub, jako bi mi BvB pao u očima ;)

Novu i svježu krv trab nabaviti! 8-)
Kakvu to situaciju u Dortmundu treba spasiti? I kad je to Sahin pozivan da spasi situaciju? :?:
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

dijalog
Kontakt:

Post Postao/la dijalog » 12 nov 2012, 11:41

lewandowski je strašno precijenjen igrač. ne kažem da je loš, ali barrios je za njega falcao. ;)
onaj ko izvali tolike pare za njega će se strašno sjebati...

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.