Semir bvb je napisao/la:
Jest veća cifra, ali opet daleko manja gledajući EPL (preko dvije milijarde čini mi se) ili Ligue A koja ima oko 900 mil. Zar je moguće da je Francuska imala dosad duplo više para od Tv prava
Prestigli smo Sema Ligue 1, oni dobivaju ubuduće 570 miliona eura....Evo ti i izvor:
http://www.digitalfernsehen.de/TV-Recht ... 498.0.html" onclick="window.open(this.href);return false;
A objavljeno je i na još par mjesta....
Semir bvb je napisao/la:
Ali eto i ovo je bolje nego što je bilo. Nadam se da će nekad u budućnosti i naša omiljena Bundesliga imati makar oko milijardu, jer definitivno to i zaslužuje.
Ovo je za sad super sumica za Bundesligaše, jer i do sad se ta rupa pokrivala na različite načine, mislim taj zaostatak u odnosu na ostale lige u tv pravima, jedan od načina je bio marketing, ulaznice, neki klubovi i kroz Evropu dobiju dodatne novce od tv prava, pojedini klubovi su i na prijateljskim utakmicama uzimali što od tv prava (Bayernove prijateljske obično tv dobro plati), sponzori i sl. Znali su to Bundesligaši upakovat, a sad sa skokom u sumi od tv prava za Bundesligu, to je još veći napredak.
Ne treba zaboravit, ni tv prava od Kupa koja su u njemačkoj bolje plaćena , nego u ostalim jačim ligama, jer za Kup novac daje i Sky (prenosi sve utakmice) te su davali ARD i ZDF (prenose pojedine utakmice).
Za Kup je nedavno sklopljen novi tv ugovor, tako da će ubuduće prenosit SKY i ARD samo, a ZDF je odustao, fokusiraju se na Ligu prvaka. Tu mi svota nije tačno poznata.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland