Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la tuzlak1987 » 06 sep 2015, 18:11

JHam je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Pa da FK zeljo. On je mogao biti izabran i na bejzbol draftu pa otici da igra bejzbol, a ostaviti se kosarke...

Poenta svega je da od potpisivanja garantovanog ugovora on nije imao minute nastupa za BIH. A od tada pravi probleme savezu, a u zadnje vrijeme nema nikakav kontakt sa njima i onda me neko ubjedjuje da bi on sada igrao da je zdrav. Ma dajte..
A do potpisa ugovora je pravio probleme Denveru koji je htio da ga vidi na ljetnoj ligi :damn:
Ne moze on praviti probleme Denveru kada nije bio njihov clan u vrijeme U20 turnira vec clan Cedevite. Mogao je praviti samo probleme Cedeviti koja je dozvolila savezu da nastupi na U20. Nakon 31 jula im uopste nije pravio probleme vec je pravio reprezentaciji probleme ..

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 06 sep 2015, 18:16

A nije problem kad ti ekipa kaze da ti nece ponuditi ugovor ako ne budes igrao ljetnu ligu, a ti ih **** i kazes hoces da igras neku tamo B diviziju..

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 06 sep 2015, 18:19

tuzlak1987@jesu iz Denvera zvali Haruna da intervenise kod Juke da igra ljetnu ligu a ne B diviziju i Juka nije htio ni da cuje vec igrao za repku a Harun izjavio da je molio Juku jer bi mu to moglo ugroziti potpis ugovora
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 sep 2015, 18:20

JHam je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Pa i Saric je izabran u prvoj rundi pa je odlucio da ostane u Evropi. U trenutku kada je Nurkic igrao U20 mogao je lako ostati u Evropi i ne potpisati ugovor sa Denverom. Ugovor je potpisan nakon sto je dosao, znaci u trenutku kada je igrao za U20 nije nista bilo garantovano. Od trenutka kada je dobio 2+2 on vise nije igrao za BIH.

Kao da ja ne znam da je ugovor garantovan moj JHam, pa ja pratim Americke sportove 15 godina.
Ja ti opet kazem, moze ostati u evropi ako i on i klub misle da je to bolje za njega, ali je ugovor garantovan!
I vjerovatno Denver ne bi trejdovao pik CHI da ga nisu imali u planovima, a to je bilo PRIJE B divizije.

@Fk_zeljo_1921 nije morao, ali ovde se prica kako je njemu ugovor taj zavisio od igre na prvenstvu B divizije, sto nije tacno sekunde, jer on da nije igrao B diviziju igrao bi ljetnu ligu, i bio placen za to i mimo NBA ugovora..
Znači bio sam u pravu i dobro su mi rekla da je Jusuf izgubio koju stotinu hiljada jer nije potpisao odmah došao poslje završetka sezone sa Cedevitom nego je potpisao poslje EP U20
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 06 sep 2015, 18:23

nerminh74 je napisao/la:
JHam je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Pa i Saric je izabran u prvoj rundi pa je odlucio da ostane u Evropi. U trenutku kada je Nurkic igrao U20 mogao je lako ostati u Evropi i ne potpisati ugovor sa Denverom. Ugovor je potpisan nakon sto je dosao, znaci u trenutku kada je igrao za U20 nije nista bilo garantovano. Od trenutka kada je dobio 2+2 on vise nije igrao za BIH.

Kao da ja ne znam da je ugovor garantovan moj JHam, pa ja pratim Americke sportove 15 godina.
Ja ti opet kazem, moze ostati u evropi ako i on i klub misle da je to bolje za njega, ali je ugovor garantovan!
I vjerovatno Denver ne bi trejdovao pik CHI da ga nisu imali u planovima, a to je bilo PRIJE B divizije.

@Fk_zeljo_1921 nije morao, ali ovde se prica kako je njemu ugovor taj zavisio od igre na prvenstvu B divizije, sto nije tacno sekunde, jer on da nije igrao B diviziju igrao bi ljetnu ligu, i bio placen za to i mimo NBA ugovora..
Znači bio sam u pravu i dobro su mi rekla da je Jusuf izgubio koju stotinu hiljada jer nije potpisao odmah došao poslje završetka sezone sa Cedevitom nego je potpisao poslje EP U20
Ne znam da li su stotine u pitanju, ali svi igraci imaju placene prevoze, stanove i jos oko 20-30k sto igraju ljetnu ligu, ne znam da li je sta vece ako imas ugovor, tj. da li zavisi od "vaznosti" igraca, ali pare dobiju sigurno. A mislim i da Nurki placa jos ovu godinu dio odstete Cedeviti, jer je Denver mogao max 600.000 valjda platiti odstete.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 06 sep 2015, 18:27

Yucca je napisao/la:tuzlak1987@jesu iz Denvera zvali Haruna da intervenise kod Juke da igra ljetnu ligu a ne B diviziju i Juka nije htio ni da cuje vec igrao za repku a Harun izjavio da je molio Juku jer bi mu to moglo ugroziti potpis ugovora
Momci previse pricate o proslosti, o nekim nebitnim titulama B divizije. Trenutna situacija je da momak nece da igra za BIH.

Isto ovo nerminh74 sto prica da je Jusuf izgubio novac jer nije potpisao ranije nije tacno. U NBA imaju tacno odredjeni dani kada se rookie ugovori potpisuju i tada svi rookie potpisu ugovor sa ekipom ako je ekipa zainteresovana.

Isto tako ako si npr 5. pick ti imas odredjen iznos novca koji 5. pick mora dobiti. Ne mozes dobiti niti manje niti vise. Kolicina novca po pickovima je takva kakva je i ne mozes ti mijenjati to niti ti oni mogu dati manje.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 06 sep 2015, 18:30

tuzlak1987 je napisao/la:
Yucca je napisao/la:tuzlak1987@jesu iz Denvera zvali Haruna da intervenise kod Juke da igra ljetnu ligu a ne B diviziju i Juka nije htio ni da cuje vec igrao za repku a Harun izjavio da je molio Juku jer bi mu to moglo ugroziti potpis ugovora
Momci previse pricate o proslosti, o nekim nebitnim titulama B divizije. Trenutna situacija je da momak nece da igra za BIH.

Isto ovo nerminh74 sto prica da je Jusuf izgubio novac jer nije potpisao ranije nije tacno. U NBA imaju tacno odredjeni dani kada se rookie ugovori potpisuju i tada svi rookie potpisu ugovor sa ekipom ako je ekipa zainteresovana.

Isto tako ako si npr 5. pick ti imas odredjen iznos novca koji 5. pick mora dobiti. Ne mozes dobiti niti manje niti vise. Kolicina novca po pickovima je takva kakva je i ne mozes ti mijenjati to niti ti oni mogu dati manje.
Trenutna situacija je da se još nije oporavio od operacije.
Nad tobom sunce najljepše sja

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 06 sep 2015, 18:31

Trenutna situacija je da ne bi igrao i da nije povrijedjen.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 06 sep 2015, 18:31

Ugovor se moze mijenjati u odredjenim procentima, ako ekipa zeli da da koju hiljadu vise, a za ljetnu ligu se dobiju pare prije potpisa ugovora, jer niko od njih nece to dzaba igrati, pogotovo ovi koji dodju sa strane da se dokazu..
I da, trenutna situacija je i da Mirza nece da igra za BiH, pa svi spominjete proslost i kako je stalno igrao. Nurkic je koliko se sjecam vec igrao u kvalifikacijama za repku, i jednom se covjek ne odazove jer je OPERISAN i odma paljba sa svih strana, odma su svi doktori medicine, sa doktoratom na njegovoj povredi, odma svi znaju kako funkcionise SVAKA nba ekipa, i kako je on mogao zahtjevati da se operise za vrijeme sezone itd itd..

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 06 sep 2015, 18:32

Kakve gluposti procitat nećeš ovdje znaci Denver je maksuz uzeo od Bullsa 16-ti pik da bi uzeo igrača kojeg ne bi zadržali u ekipi nego et B divizija je toliko ključna bila da oni ipak mu ponide ugovor :facepalm:

I ovo nije igrao za BiH nakon b divizije, pa naravno da nije jer nije imo kad, prvo ona "afera" gdje su po meni svi krivi, a sad povreda ili je trebao sad sa povredom igrat? Ne kontam?

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 sep 2015, 18:33

Kako su te titule nebitne prije njega niko se nije plasirao u A diviziju, gdje bi sada igrale ove reprezentacije, a inače i ovo je dupli aršin, mirzi ćemo oprostiti radi starih zasluga jer smo imali nekoliko pobjeda na EP, a jusufove su nebitne
I zar ne ne reče čovjek da se igranja na ljetnoj ligi plaća
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 06 sep 2015, 18:34

Ne obmanjuj forumase, ovo je drugi put da se nije odazvao. Nije morao igrati ali je mogao pojaviti se jer su ga stavili na spisak bili.

Mirza zeli da igra za reprezentaciju, izasao je u javnost i sve objasnio kao i njegova zena. Nurkic nije nista objasnio niti namjerava..

Njegov rookie ugovor je utvrdjen fiksno sa pickom koji je. znaci manje nije dobio. to je poenta, on nije nista manje dobio. A za ljetnu ligu se dobija "sica".

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 06 sep 2015, 18:35

tuzlak1987 je napisao/la:Trenutna situacija je da ne bi igrao i da nije povrijedjen.
Ako već gledaš u kašike, da vidi hoćemol proć drugi krug u košarci, hoćemol proći na EP u fudbalu i hoćel Tuka osvojiti medalju na OI. :pray:
Nije ništa objašnjavao jer je posvadjan sa savezom. Svi ga pozivaju da igra za nas, ne za savez, a njegov odgovor još ne znamo.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 06 sep 2015, 18:37

JoseMourinho je napisao/la:Kakve gluposti procitat nećeš ovdje znaci Denver je maksuz uzeo od Bullsa 16-ti pik da bi uzeo igrača kojeg ne bi zadržali u ekipi nego et B divizija je toliko ključna bila da oni ipak mu ponide ugovor :facepalm:

I ovo nije igrao za BiH nakon b divizije, pa naravno da nije jer nije imo kad, prvo ona "afera" gdje su po meni svi krivi, a sad povreda ili je trebao sad sa povredom igrat? Ne kontam?
I sada je afera koju je manager iscenirao da on ne igra. Povreda je dosla usput, ona nije bila nikada razlog sto on ne igra. I da je nije bilo on ne bi igrao jer ona nije razlog. Moze se navesti kao razlog ali svi znate da nije..
pinoglavi je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Trenutna situacija je da ne bi igrao i da nije povrijedjen.
Ako već gledaš u kašike, da vidi hoćemol proć drugi krug u košarci, hoćemol proći na EP u fudbalu i hoćel Tuka osvojiti medalju na OI. :pray:
O kakvim kasikama pricas? Momak je bio na Duskovom spisku prije Eura, trebalo je da se pojavi i da se utvrdi da ne moze i da porazgovara sa ljudima. Mirza je to lijepo rijesio sa savezom kada je donosio odluku da ne igra. Jedno je ne igrati, drugo je ne javiti se uopste i ne odgovarati na pozive.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 06 sep 2015, 18:39

tuzlak1987 je napisao/la:Ne obmanjuj forumase, ovo je drugi put da se nije odazvao. Nije morao igrati ali je mogao pojaviti se jer su ga stavili na spisak bili.

Mirza zeli da igra za reprezentaciju, izasao je u javnost i sve objasnio kao i njegova zena. Nurkic nije nista objasnio niti namjerava..

Njegov rookie ugovor je utvrdjen fiksno sa pickom koji je. znaci manje nije dobio. to je poenta, on nije nista manje dobio. A za ljetnu ligu se dobija "sica".
Ta sica je jedno 20-30 prosjecnih plata u BiH...Dok su mu za igranje B divizije mogli samo uzeti tu sicu, jer nemaju para za kifle...
I da, ako ste svi velike patriote, i napadate Nurkica sto ne igra(povrijedjen), sto sam sebi ne plati osiguranje da bi igrao, zasto onda se ne raspise neka peticija da se skupe pare za placanje osiguranja nba igracima? On je duzan igrati za nase forumase, ali po mogucnosti da plati i sebi osiguranje, i ostatku ekipe smjestaj, put, i mladjim kategorijama sve da plati?
I da, povreda je razlog sto i prosle godine se nije odazvao, a tad nije imao ugovor sa Denverom kako ti kazes :kafa:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 sep 2015, 18:41

tuzlak1987 je napisao/la:Ne obmanjuj forumase, ovo je drugi put da se nije odazvao. Nije morao igrati ali je mogao pojaviti se jer su ga stavili na spisak bili.

Jedini koji ovdje pokušava obmanuti si ti
Jusuf je prvo igrao B diviziju zatim je bio na pripremama i igrao pripremnu utakmicu tek pošto se povrijedio otišao je i rado bahatosti ključnih ljudi saveza nastala je ova afera
A ko kaže da Jusuf nije došao sa.medicinskom dokumentacijom za ove pripreme jer jeste pošto komuniciraš sa harunom, pitaj ga
A sada već počinješ trolati
Ps
Sica odgovara iznosu koji bi bio potreban Mirzi za osiguranje

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 06 sep 2015, 18:42

JHam je napisao/la:

Ta sica je jedno 20-30 prosjecnih plata u BiH...Dok su mu za igranje B divizije mogli samo uzeti tu sicu, jer nemaju para za kifle...
I da, ako ste svi velike patriote, i napadate Nurkica sto ne igra(povrijedjen), sto sam sebi ne plati osiguranje da bi igrao, zasto onda se ne raspise neka peticija da se skupe pare za placanje osiguranja nba igracima? On je duzan igrati za nase forumase, ali po mogucnosti da plati i sebi osiguranje, i ostatku ekipe smjestaj, put, i mladjim kategorijama sve da plati?
I da, povreda je razlog sto i prosle godine se nije odazvao, a tad nije imao ugovor sa Denverom kako ti kazes :kafa:
Poceo si vec gluposti pisati, skreces sa teme.. Ljetna liga je smijesno natjecanje i sam to znas..

Da povrda je razlog ali on nije dao da ovdje po regularnoj proceduri pregledaju to i puste ga ako se ispostavi tako. Znaci obmanio je javnost sa managerom. Opravdavate to ?
Znaci Harun je kriv jer je napravio frku zbog stvari oko koje se i treba napraviti frka. Takve stvari ne mozes raditi, postoji neki protokol i ispostuj ga. On nije ispostovao protokol jer je manager tako trazio od njega, povukao ga je bez dozvole jer je znao da nece moci iscenirati povredu kod nasih doktora koji pregledaju za savez :tokralju:
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 06 sep 2015, 18:47, ukupno mijenjano 1 put.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 06 sep 2015, 18:47

pinoglavi je napisao/la:
O kakvim kasikama pricas? Momak je bio na Duskovom spisku prije Eura, trebalo je da se pojavi i da se utvrdi da ne moze i da porazgovara sa ljudima. Mirza je to lijepo rijesio sa savezom kada je donosio odluku da ne igra. Jedno je ne igrati, drugo je ne javiti se uopste i ne odgovarati na pozive.[/quote]
Pa opet dolazimo do te svadje sa savezom. Savez je tu ispao potpuno neprofesionalno, Jusuf je tu ispao balavac. Za mene su i jedna i druga strana kriva.
Sta ce se pojavljivati na pripremama ako je posvadjan sa savezom. On misli da je on upravu i ne zeli da prvi popusti (opet ne kazem ni da li je to uredu ili ne, samo iznosim situaciju), a dolazak da se javi savezu je popustanje.
Da li ce igrati, to nam vec slijedi da saznamo.

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 06 sep 2015, 18:47

tuzlak1987@ Juka je poslao papire u savez o povredi tj operaciji koju je uradio to Harun zna i to Dusko zna tj dobili su na adresu saveza to sto on licno nije dosao vjerovatno je razlog teske rijeci izmedu njega i Haruna
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 06 sep 2015, 18:48

JHam je napisao/la:

Poceo si vec gluposti pisati, skreces sa teme.. Ljetna liga je smijesno natjecanje i sam to znas..

Da povrda je razlog ali on nije dao da ovdje po regularnoj proceduri pregledaju to i puste ga ako se ispostavi tako. Znaci obmanio je javnost sa managerom. Opravdavate to ?
Smjesnije od prvenstva B divizije? Plus ti ljudi plate godisnji budzet pola ekipa iz nase prve lige da igras par utakmica koje nemaju rezultatski znacaj, dok se ti odlucis da igras prvenstvo B divizije, budes u minusu i jos te ko magarca guraju po 35 minuta..Al ne, on ce igrati za hrvate sigurnooo

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.