ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

formance
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la formance » 30 dec 2014, 14:41

Virtu4l je napisao/la:Biće zanimljivo vidjeti Rafin kalendar i odabir turnira. U februaru će vjerovatno ponovo ići na južnoameričku turneju, potvrdio je da će igrati Rio Open i Argentina Open u Buenos Airesu. Poslije toga će vjerovatno izbjeći IW ili Miami, tj. ozbiljno će pristupiti samo jednom od njih.
Ovako bi trebao izgledati Rafin kalendar.

slika
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 05 jan 2015, 17:30

Čorić fantastično riternira. Haase bukvalno nema rješenja protiv njega, nadjačava ga sa osnovne i to sa oba krila, fenomenalno čita igru, uvijek je korak ispred, razmišlja brže, kreče se odlično, a evo napravio je brejk i u drugom setu.

Mnogo podsjeća na Đokovića.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 05 jan 2015, 18:16

formance je napisao/la:Čorić fantastično riternira. Haase bukvalno nema rješenja protiv njega, nadjačava ga sa osnovne i to sa oba krila, fenomenalno čita igru, uvijek je korak ispred, razmišlja brže, kreče se odlično, a evo napravio je brejk i u drugom setu.

Mnogo podsjeća na Đokovića.
odgledao sam i ja ovaj meč.Odigrao je fakat odlično :)

Dobro ti reče, podsjeća na Novaka.Međutim vrlo lagano se to moze okrenuti i na to da podsjeća na Ferrera :mrgreen:
Ono što je sreća, visočiji je 10 centimetara a kreće se odlično pa se nadam da ce zavrsiti kao Novak a ne kao David :D

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 05 jan 2015, 18:23

On na Ferrera može ličiti jedino ako mu teniski reket zamijene nekom ortopedskom spravom tj. štakom. Tad bi bili na istom nivou. :mrgreen:

Inače, dao je zanimljivu izjavu prije par mjeseci.
"When I play my best yes I'm more a Djokovic game wise. When I'm not at my best I'm more like Murray."
:lol:

Profesionalnitenis.com

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 05 jan 2015, 18:45

Mislim generalno to je taj stil, jaki sa oba krila, dobro se kreću,serviraju,reterniraju ali na kraju ništa ili jako malo... :x
Naravno Novak je izuzetak i fenomen koji ima jedan od najboljih bekhenda i reterna ikad, i FH i servis su mu danas u samom vrhu kao i naravno kretnja te fizicka sprema.Takav paket mu omogućava da radi sve što radi danas... :tokralju:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 05 jan 2015, 20:22

Nema David ni 1% Borninog talenta. Tu je ta razlika.

Borna je među najtalentovanijim igračima mlađe generacije, što naravno ne mora značiti da će biti najuspješniji, ali ima stav, kvalitet, radnu etiku i sve ono što je potrebno za GS materijal. I više od toga.

Ja ustvari ne mogu dočekati tu smjenu generacija, jer kad vidim kakva nas generacija mladih lavova čeka, baš se obradujem. :thumbup:

Profesionalnitenis.com

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 jan 2015, 23:33

Mislim da je Borna preodređen za uspjeh i da se za njega sa sigurnošću može reći da će biti veliki igrač. Što je najbitnije, ima onu tenisku inteligenciju, osjećaj i mekanu ruku. Bekend je već sad fenomenalan, odlično čita igru, odlično se kreće. Forhend i servis mogu još mnogo napredovati, a obzirom na godine, sigurno će i to dovesti do savršenstva.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 05 jan 2015, 23:43

Čovjek bi pomislio da veliki David Ferrer ne zna reket u rukama držati...kad ga veliki formance opisuje :njanjanja:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 jan 2015, 23:45

Još da znaš šta mi je sinoć rekao za Davidovo finale Roland Garrosa iz 2013... voli ga k'o ja Spahića
Voli te tvoje Sarajevo.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 05 jan 2015, 23:54

znam koliko ga voli i bez te informacije :damn:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 jan 2015, 23:56

formance je napisao/la: Inače, dao je zanimljivu izjavu prije par mjeseci.
"When I play my best yes I'm more a Djokovic game wise. When I'm not at my best I'm more like Murray."
:lol:

Pusher detected.

Virtu4l na aparatima.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 jan 2015, 00:03

Samo lagano, kad tad ću se ja okrenuti protiv njega.
Voli te tvoje Sarajevo.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 06 jan 2015, 14:21

shminka je napisao/la:Čovjek bi pomislio da veliki David Ferrer ne zna reket u rukama držati...kad ga veliki formance opisuje :njanjanja:
:cool:

Uvijek si znao šta hoću da kažem. :lolno:

Profesionalnitenis.com

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 06 jan 2015, 16:50

Rafa ponovno pogodio 'bananu' iz forhenda. :clap:

Jako dobro izgleda, istina je da Berrer nije nikakvo mjerilo, ali vidi se u kretanju, forhendu, bekendu, samoj energiji na terenu, da je Rafa onaj stari. Dobrodošao majstore. :thumbup:

Profesionalnitenis.com

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 06 jan 2015, 17:05

Rafa pun energije, pun volje za igru, za sada impresionorno odigran prvi set. :tokralju:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 06 jan 2015, 17:25

Odlican Rafa.Ovaj mali pad sam ocekivao u drugom setu iskreno.Jos mu malo kondicije fali ali sve je tu.Igra, udarci, energija,kretnja... bice to super.
ovdje do 1/2 doci i neforsirati se dalje

Biki
Kontakt:

Post Postao/la Biki » 06 jan 2015, 18:30

samosarajvo je napisao/la:Odlican Rafa.Ovaj mali pad sam ocekivao u drugom setu iskreno.Jos mu malo kondicije fali ali sve je tu.Igra, udarci, energija,kretnja... bice to super.
Bas ti je Rafa odlican danas bio. Pa, Berrer ne znam da ima i jednu pobjedu u karijeri protiv Top 10! Sramotan poraz.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 06 jan 2015, 18:30

Berrer. :tokralju:

Rafa se očito polako vraća u pravu formu i treba mu vremena. Povremeno sam okretao na ES 1 i ono što sam vidio nije loše. U prvom setu je pakleno izgledao, dalje je očito malo izgubio kompas i sjajni Nijemac je to iskoristio i slavio.

AO će biti vrlo zanimljiv, jedva čekam. :cool:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 jan 2015, 18:34

Prvi set je odigrao punim gasom, kasnije je vjerovatno svjesno zakočio. Berrer je osjetio priliku i zasluženo slavio.

Malo me brine Rafin forhend, ali to je vjerovatno do nešto lošijeg kretanja u drugom i trećem setu.
Voli te tvoje Sarajevo.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 06 jan 2015, 18:35

Biki je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:Odlican Rafa.Ovaj mali pad sam ocekivao u drugom setu iskreno.Jos mu malo kondicije fali ali sve je tu.Igra, udarci, energija,kretnja... bice to super.
Bas ti je Rafa odlican danas bio. Pa, Berrer ne znam da ima i jednu pobjedu u karijeri protiv Top 10! Sramotan poraz.
Ne sjecam se da sam te za misljenje pito bolidu jedan :)

@formance
E ukleo si ga hahhahahah :mrgreen:

Kako god ja ne mogu biti nezadovoljan.Ocito je da fali kondicije.Udarci su tu dok se imalo snage, kretnja me pogotovo iznenadila pozitivno u pocetku.Servis dosta dobar, prije svega ima snage sto znaci da leđa su ok.
Međutim ovdje se nije desio samo ocekivani pad Nadala vec je Berrer zaigrao ko nikad u zivotu.Ona kombinacija volej i drop shota na Nadalov TS FH return mi je dovoljan znak bio kako covjek je proigrao.Svaki Nadalov IO Fh koji je isao na Berrerov jednorucni bekhend je slajsom vratio na samu liniju :tokralju:

Šteta je samo što neće odigrati jos jedan ili dva meča ali sve je to super

@vritual
neka te ne brine.Dok se kretao dobro i imao kondicije ulazilo je sve.Onaj banana shot iz prvog seta je dovoljan dokaz da je to sve udure :zzz:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.