Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

kim
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la kim » 06 sep 2015, 18:51

tuzlak1987 je napisao/la:
JHam je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Ne obmanjuj forumase, ovo je drugi put da se nije odazvao. Nije morao igrati ali je mogao pojaviti se jer su ga stavili na spisak bili.

Mirza zeli da igra za reprezentaciju, izasao je u javnost i sve objasnio kao i njegova zena. Nurkic nije nista objasnio niti namjerava..

Njegov rookie ugovor je utvrdjen fiksno sa pickom koji je. znaci manje nije dobio. to je poenta, on nije nista manje dobio. A za ljetnu ligu se dobija "sica".
Ta sica je jedno 20-30 prosjecnih plata u BiH...Dok su mu za igranje B divizije mogli samo uzeti tu sicu, jer nemaju para za kifle...
I da, ako ste svi velike patriote, i napadate Nurkica sto ne igra(povrijedjen), sto sam sebi ne plati osiguranje da bi igrao, zasto onda se ne raspise neka peticija da se skupe pare za placanje osiguranja nba igracima? On je duzan igrati za nase forumase, ali po mogucnosti da plati i sebi osiguranje, i ostatku ekipe smjestaj, put, i mladjim kategorijama sve da plati?
I da, povreda je razlog sto i prosle godine se nije odazvao, a tad nije imao ugovor sa Denverom kako ti kazes :kafa:
Poceo si vec gluposti pisati, skreces sa teme.. Ljetna liga je smijesno natjecanje i sam to znas..

Da povrda je razlog ali on nije dao da ovdje po regularnoj proceduri pregledaju to i puste ga ako se ispostavi tako. Znaci obmanio je javnost sa managerom. Opravdavate to ?
Znaci Harun je kriv jer je napravio frku zbog stvari oko koje se i treba napraviti frka. Takve stvari ne mozes raditi, postoji neki protokol i ispostuj ga. On nije ispostovao protokol jer je manager tako trazio od njega, povukao ga je bez dozvole jer je znao da nece moci iscenirati povredu kod nasih doktora koji pregledaju za savez :tokralju:

De nas podsjeti kako si ti reagirao kada su Juku šutnuli sa spiska za EP u Sloveniji, nešto nemogu da se sjetim, jesi tada ti govorio da je to loš potez saveza ili si podržao tu odluku.

To isto za ove što sad kukaju na Jusufa, kako niste vršili pritisak na savez da Juka ide na Ep u Sloverniju pa da mu to pomogne sa ugovorom, nego mu se navodno pomagalo sa reprezentacijama B divizije.
Zadnja izmjena: kim, dana/u 06 sep 2015, 18:52, ukupno mijenjano 1 put.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 06 sep 2015, 18:51

Yucca je napisao/la:tuzlak1987@ Juka je poslao papire u savez o povredi tj operaciji koju je uradio to Harun zna i to Dusko zna tj dobili su na adresu saveza to sto on licno nije dosao vjerovatno je razlog teske rijeci izmedu njega i Haruna
U svakoj normalnoj reprezentaciji je procedura da ako si pozvan, a kazes da imas povredu trebas biti pregledan i od ljekara reprezentacije i ako se ispostavi tacno onda si slobodan da ides. Ako ne onda savez ima potpuno pravo da te sikanira u narednom periodu jer si sabotirao.

On u slucaju od prosle godine nije mogao nikako biti upravu i sada sta je Harun kriv? Jer zeli da uvede neki red u reprezentacije?
I opet je Harun prvi pruzio ruku iako nije nista kriv, samo je pratio proceduru, a Nurkic je nije ispostovao.

Znaci zreo odnos saveza, nezreo odnos igraca.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 06 sep 2015, 18:52

A ne mogu da vjerujem da ste se dotakli price da ce igrati za drugu repku, i vec ga gurate u Hrvatsku i Njemacku.

I ljetna liga nije smijesno takmicenje pogotovo za rookija, najvise zbog uigravanja sa timom i ucenja svih akcija.
Zreo odnos saveza ti je da se Harun svadja preko fb statusa? :wtf:
Nad tobom sunce najljepše sja

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 06 sep 2015, 18:53

pinoglavi je napisao/la:A ne mogu da vjerujem da ste se dotakli price da ce igrati za drugu repku, i vec ga gurate u Hrvatsku i Njemacku.

I ljetna liga nije smijesno takmicenje pogotovo za rookija, najvise zbog uigravanja sa timom i ucenja svih akcija.
Ali on u ljetnoj ligi ne bi igrao uopste sa prvotimcima Denvera vec u fazonu sa 10 crnaca koji se pokusavaju probiti, a nemaju talenta i uz nekog Evropljanina te pick druge runde Denvera i Harrisa. Apsolutno nebitno takmicenje gdje glavni rookie igraci ne igraju u punom potencijalu. Niti se prenosi na glavnim mrezama niti se prodaju ulaznice u velikim kolicinama..

Harun ima pravo iznjeti svoje misljenje preko drustvenim stranica. Imao je apsolutno pravo da digne frku jer je igrac sabotirao normalan rad.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 06 sep 2015, 18:57

Znam da ne bi igrao sa prvotimcima, pogresno sam se izrazio, jeste smijesno takmicenje, ali mnogo znaci igracu koji tek dolazi u NBA, iz mnogo, mnogo razloga. Neki cak nisu vezani za ljetnu ligu samu po sebi, nego eto to ucenje akcija, odbrane, pocinjanje rada sa njihovim trenerima, navikavanje na vremensku zonu, navikavanje na novi grad ...

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 06 sep 2015, 19:01

tuzlak1987 je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:A ne mogu da vjerujem da ste se dotakli price da ce igrati za drugu repku, i vec ga gurate u Hrvatsku i Njemacku.

Ali on u ljetnoj ligi ne bi igrao uopste sa prvotimcima Denvera vec u fazonu sa 10 crnaca koji se pokusavaju probiti, a nemaju talenta i uz nekog Evropljanina te pick druge runde Denvera i Harrisa. Apsolutno nebitno takmicenje gdje glavni rookie igraci ne igraju u punom potencijalu. Niti se prenosi na glavnim mrezama niti se prodaju ulaznice u velikim kolicinama..
A na prvenstvu B divizije su bili sve prvotimci Denvera, svi imaju talenta i svi su bitni igraci i igraju u punom potencijalu, prenosi se na glavnim mrezama a ljudi se jagme za ulaznice, vise ih bude u argeliniju na malti...
De ziv bio ne izmisljaj, trebao je igrati sa Harrisom, Greenom, Millerom, igracima koji su jos uvijek u NBA ligi, a trebao je igrati protiv igraca tipa:
Randle, Nogueira, Caboclo, Clarkson, Hood, Exum, Burke, I. Clark, Gobert, McDermott, Snell...sve losiji do losijeg, pogotovo od ovih s prvenstva B divizije...
A to sto bi ucio postavke napada Denvera, trenirao s Hessom koji mjesec vise, navikao se na zivot tamo prije pocetka sezone, na visinski pritisak to nista ne znaci naravno...

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 06 sep 2015, 19:02

Smiješno ovaj tuzlak je bas tvrdoglav ko mazga, djabe sto se njemu objasni ko djetetu on opet većinu stvari ne konta :facepalm:

Al haj i on i ostatak BiH ce za godinu-dvije drkat na nurka kao najboljeg ikad, najboljeg NBA centra, sta ce **** Gasol pored juke i sl. I biti ce nurkic zakletva ;)

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 06 sep 2015, 19:04

JoseMourinho je napisao/la:Smiješno ovaj tuzlak je bas tvrdoglav ko mazga, djabe sto se njemu objasni ko djetetu on opet većinu stvari ne konta :facepalm:

Al haj i on i ostatak BiH ce za godinu-dvije drkat na nurka kao najboljeg ikad, najboljeg NBA centra, sta ce **** Gasol pored juke i sl. I biti ce nurkic zakletva ;)
Situacija je na mojoj strani, vi ste tvrdoglavi.. Previse ga branite, do te mjere da degradirate Teletovica..

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 06 sep 2015, 19:05

JoseMourinho je napisao/la:Smiješno ovaj tuzlak je bas tvrdoglav ko mazga, djabe sto se njemu objasni ko djetetu on opet većinu stvari ne konta :facepalm:

Samo me zanima kakav ce biti stav ovih sto mu psuju sve redom trenutno, ukoliko se odazove na sljedece okupljanje. Hoce li racunati njegove koseve, hoce li gledati kao da igramo sa cetvoricom na parketu kada on igra, jer sada racunaju da imamo samo jednog NBA igraca.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 06 sep 2015, 19:06

A ako se ne odazove sto je vrlo vjerovatnije?

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 sep 2015, 19:09

tuzlak1987 je napisao/la:A ako se ne odazove sto je vrlo vjerovatnije?
I onda se čudiš što te pitaju jeli gledaš u kašike

A šta ako bude na sljedećem EP najbolji igrač što je još više vjerovatno
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 06 sep 2015, 19:09

tuzlak1987 je napisao/la:A ako se ne odazove sto je podjednako vjerovatno
Evo, ispravio sam ti post. Sve zavisi koji mu je razlog neigranja za reprezentaciju. Ukoliko razlog bude to sto ga svi sada vrijedjaju a nije u stanju da igra kosarku sad, to ce za mene biti opravdano.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 06 sep 2015, 19:11

nerminh74 je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:A ako se ne odazove sto je vrlo vjerovatnije?
I onda se čudiš što te pitaju jeli gledaš u kašike

A šta ako bude na sljedećem EP najbolji igrač što je još više vjerovatno

Ja sam realan, vi mastate..

I da nekad zaigra zasto bi mi bio bitniji od ostalih igraca?

Pinoglavi, e jest i karakter ako se ne odazove zbog forumasa..

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 06 sep 2015, 19:15

Bola kakav je to argument, o cemu pricas, ko bi ga smatrao kao visak, kad nam je bio ( kazem bio jer je ipak na kraju sam ispao su.pak ) potreban na ovom prvenstvu, ali je kao i djedovic ispao paksu zestoki jer je dosao do para i stavio licni interes ispred patriotizma ( jer je logicno da nije do novca toga ima ), kristalno jasno Juka iskoristio repku dobio na cijeni, pokazao se u NBA, i lagano nas ispalio, sta ti nije jasno ... uvijek neke moralne vertikale brane sup.ke ( ljudino moja Juka ti je ko jedan nas politicar da ne mijesamo politiku i sport odradio repku i sve nas " po zakonu")
Rođeni brato

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 06 sep 2015, 19:16

The_Target je napisao/la:Bola kakav je to argument, o cemu pricas, ko bi ga smatrao kao visak, kad nam je bio ( kazem bio jer je ipak na kraju sam ispao su.pak ) potreban na ovom prvenstvu, ali je kao i djedovic ispao paksu zestoki jer je dosao do para i stavio licni interes ispred patriotizma ( jer je logicno da nije do novca toga ima ), kristalno jasno Juka iskoristio repku dobio na cijeni, pokazao se u NBA, i lagano nas ispalio, sta ti nije jasno ... uvijek neke moralne vertikale brane sup.ke ( ljudino moja Juka ti je ko jedan nas politicar da ne mijesamo politiku i sport odradio repku i sve nas " po zakonu")
Kako je iskoristio repku da dobije na cijeni, ako se nikad nije odazivao :wtf: :wtf:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 06 sep 2015, 19:18

Nije forumasa nego velike vecine drzave. Od njegovog profila do komentara na portalima, pa i ovdje, tj gdje god zamislis, ne bi me cudilo da ga je neko i na ulici prozivao, poznavajuci kakvi smo ljudi.
Normalno da je karakter jer smo mi(navijaci reprezentacije) jedini razlog zbog kojeg bi igrao za reprezentaciju, u NBA je vec, sa savezom je posvadjan tako da drugog razloga nema.
Naravno da to nece reci kao razlog, vise sam se salio.
@JHam cuj kako, pa poznato je da je Nuggetsima najveci dogadjaj sto se tice skautiranja, EP B divizije.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 06 sep 2015, 19:20

Ma mi pokazujemo kakav smo narod u primjeru Mirze Teletovica, a ne u slucaju Nurkica.. Jusuf je svojim postupcima zasluzio nepostovanje

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 06 sep 2015, 19:21

Logicno cim dobije poziv, odnosno kad se nadje na spisku raste mu cijena....kao da je i bitno, lagano ljudina nam pokazao da moze, ali da nece, isto kao i jaran mu djedovic, svi dobiju pojacanja u reprezentaciji samo mi dobijemo sup.cine
Rođeni brato

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 06 sep 2015, 19:21

Ma nas **** sto se ide iz krajnosti u krajnost, nema sredine, nema sekunde sumnje u ono sto neko objavi, pa tako ako neko objavi da si dobar, dobar si i ostalima, idol nacije, al opet su ti neki zaduzeni za to tvoje, nikako ti sam, dok ako sta lose neko objavi o tebi, jebu ti sve po spisku, najgori si, ne trebas nam vise, al za to si sam sebi kriv...

@The_Target jeste, zato nam svi iz repke igraju po najjacim ekipama, za sve i jednog zainteresovani Barcelona, Real, CSKA, Oly, Pannathinaikos..
Zadnja izmjena: JHam, dana/u 06 sep 2015, 19:23, ukupno mijenjano 1 put.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 sep 2015, 19:22

The_Target je napisao/la:Bola kakav je to argument, o cemu pricas, ko bi ga smatrao kao visak, kad nam je bio ( kazem bio jer je ipak na kraju sam ispao su.pak ) potreban na ovom prvenstvu, ali je kao i djedovic ispao paksu zestoki jer je dosao do para i stavio licni interes ispred patriotizma ( jer je logicno da nije do novca toga ima ), kristalno jasno Juka iskoristio repku dobio na cijeni, pokazao se u NBA, i lagano nas ispalio, sta ti nije jasno ... uvijek neke moralne vertikale brane sup.ke ( ljudino moja Juka ti je ko jedan nas politicar da ne mijesamo politiku i sport odradio repku i sve nas " po zakonu")
Jusuf nas iskoristio da dođe do NBA :pinokio:
Njega je cedevita i njegove igre u ABA ligi i Eurocupu lansirale :shock: :o
Jedino kristalno čisto je da si padobranac na ovoj temi
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Iniesta12 i 10 gostiju.