Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
- Goalgetter
- Kontakt:
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Kanada i BiH je bas 50:50 duel, kao sto je to bio i sa Walesom.
Reprezentacija u nasem rangu, individualno smo takodjer tu negdje.
Najbitniji je kolektiv, kao sto smo vidjeli u ove zadnje dvije utakmice, to dosta toga nadoknadi, pa i manjak kvaliteta u nekim linijama.
Taj mec u junu ce dobiti ona reprezentacija koja se bude bolje nosila s velikim pritiskom i teretom tog meca.
Najbitniji je kolektiv, kao sto smo vidjeli u ove zadnje dvije utakmice, to dosta toga nadoknadi, pa i manjak kvaliteta u nekim linijama.
Taj mec u junu ce dobiti ona reprezentacija koja se bude bolje nosila s velikim pritiskom i teretom tog meca.
ma ako se opet bude islo glavom na kopacku ja ni jedne sekunde nemam strah od rezultata. U ovom momentu, mentalitet je nasa najveca prednost, cak i veca od njihovog domaceg terenaGoalgetter je napisao/la: ↑13 maj 2026, 14:56Kanada i BiH je bas 50:50 duel, kao sto je to bio i sa Walesom.
naprijed rejal
Mi samo tako i znamo.Sveti je napisao/la: ↑13 maj 2026, 15:16ma ako se opet bude islo glavom na kopacku ja ni jedne sekunde nemam strah od rezultata. U ovom momentu, mentalitet je nasa najveca prednost, cak i veca od njihovog domaceg terenaGoalgetter je napisao/la: ↑13 maj 2026, 14:56Kanada i BiH je bas 50:50 duel, kao sto je to bio i sa Walesom.
Cisto sumnjam da cemo na SP nesto drugo pokusati kad smo ovo sad mi
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Meni se cini da mi previse brzo zaboravljamo.soccerfan je napisao/la: ↑13 maj 2026, 15:45Mi samo tako i znamo.Sveti je napisao/la: ↑13 maj 2026, 15:16ma ako se opet bude islo glavom na kopacku ja ni jedne sekunde nemam strah od rezultata. U ovom momentu, mentalitet je nasa najveca prednost, cak i veca od njihovog domaceg terenaGoalgetter je napisao/la: ↑13 maj 2026, 14:56Kanada i BiH je bas 50:50 duel, kao sto je to bio i sa Walesom.
Cisto sumnjam da cemo na SP nesto drugo pokusati kad smo ovo sad miimam neki cudan osjecaj da cemo biti pozitivno iznenadjenje na SP a rjetko me prevari osjecaj
![]()
Mi cemo, ako nam igraju Dedic i Esmir na jednoj strani, Seo i Kerim/Memic na drugoj i jos Sunjic tu da trci i sprijecava napade biti prvi u grupi. Mislim da cemo biti bas to pozitivno iznenadjenje koji ce dogurati daleko.
Idemo na SP, dvije prijateljske, tri utakmice u grupi.
Treba se spremiti za povrede. Ne treba zaboraviti da bez Dedica i Sea mi smo skroz druga repka. A zamjenje su tanke. Velika greska ce biti ako kakvi takvi Karic i Jusuf ne odu na SP.
-
FerdinandF
- Kontakt:
Barbarez to nikad nije tako rekao. Kako samo dodajete i izmišljate, izvrćete izjave.Spahic98 je napisao/la: ↑13 maj 2026, 14:52Kao sad mi neka kvalitetna reprezentacija pa nebi Kanadjani mogli igrati kod nasBosnianDragon2024 je napisao/la: ↑13 maj 2026, 14:39Sad sam poslušo ovaj Kanadski podcast, kažu da bi 7 Kanadski igraca bili u prvi 11 kod nas.![]()
![]()
Licno Barbarez uvijek kaze da je ova generacija 2026 igracki puno losija od 2014 ekipe
Jos jedna petljancija mrzitelja. Kao i ona da su Spahic i Barbarez otjerali Anela. Pritom ni rijeci da je doticni vec napustao reprezentaciju.FerdinandF je napisao/la: ↑14 maj 2026, 00:11Barbarez to nikad nije tako rekao. Kako samo dodajete i izmišljate, izvrćete izjave.Spahic98 je napisao/la: ↑13 maj 2026, 14:52Kao sad mi neka kvalitetna reprezentacija pa nebi Kanadjani mogli igrati kod nasBosnianDragon2024 je napisao/la: ↑13 maj 2026, 14:39
Sad sam poslušo ovaj Kanadski podcast, kažu da bi 7 Kanadski igraca bili u prvi 11 kod nas.![]()
![]()
Licno Barbarez uvijek kaze da je ova generacija 2026 igracki puno losija od 2014 ekipe
Bombito, Davies, Kone, Saliba, Buchanan, Jonathan David, bi imali mjesta kod nas u startnoj. Da spojimo reprezentacije u 4-4-2, taman po jedan štoper bi bio naš, a jedan njihov, i onda isto tako bilo za bekove, krila, i napadače.BosnianDragon2024 je napisao/la: ↑13 maj 2026, 14:39Sad sam poslušo ovaj Kanadski podcast, kažu da bi 7 Kanadski igraca bili u prvi 11 kod nas.![]()
-
MostarNeretva
- Kontakt:
Treba tu uracunati da smo unatoc par teskih utakmica za redom najneuigranija repka vjerovatno. Par sedmica priprema ce dobro doci da se uigraju neke seme i verzije u puno kontrolisabijoj formi.
Ja se jos uvijek nadam da ce Karic dobiti poziv tu vrlo lako mozeno doci u skripac sa bekovima. Uz to nam otvara prostor za koristiti Sea na halfu.
Ja se jos uvijek nadam da ce Karic dobiti poziv tu vrlo lako mozeno doci u skripac sa bekovima. Uz to nam otvara prostor za koristiti Sea na halfu.
Ma samo nek pricaju, i talijani su nam se radovali.Zglavkar je napisao/la: ↑14 maj 2026, 00:43Bombito, Davies, Kone, Saliba, Buchanan, Jonathan David, bi imali mjesta kod nas u startnoj. Da spojimo reprezentacije u 4-4-2, taman po jedan štoper bi bio naš, a jedan njihov, i onda isto tako bilo za bekove, krila, i napadače.BosnianDragon2024 je napisao/la: ↑13 maj 2026, 14:39Sad sam poslušo ovaj Kanadski podcast, kažu da bi 7 Kanadski igraca bili u prvi 11 kod nas.![]()
Veznjaci njihovi a naš golman.
Radujemo se i mi njima.
Oni bi rekli i da bi svi talijani bili kod nas prvih 11, osim dzeke mozda. I vels nas je procjenio helem nejse, nek govore jos bolje.
Bitno je da mi njih pobijedimo ako im Bog da i hocemo.
"Realno gledajuci imena ko imena znaci mi smo najslabija i od 2014 i od 2004 ,daleko"FerdinandF je napisao/la: ↑14 maj 2026, 00:11Barbarez to nikad nije tako rekao. Kako samo dodajete i izmišljate, izvrćete izjave.Spahic98 je napisao/la: ↑13 maj 2026, 14:52Kao sad mi neka kvalitetna reprezentacija pa nebi Kanadjani mogli igrati kod nasBosnianDragon2024 je napisao/la: ↑13 maj 2026, 14:39
Sad sam poslušo ovaj Kanadski podcast, kažu da bi 7 Kanadski igraca bili u prvi 11 kod nas.![]()
![]()
Sergej euro news 07.04.2026
BUCA POTOK
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
Reko je tad da smo trenutno po imenima slabiji u odnosu na te generacije, ali da ova generacija ima vecu perspektivu u odnosu na te generacije.
Zbog Kerima, Esmira, Dede, Tarika, ne znamo kakvi ce za dvije godine bit, onda mozda u buducnosti dobijemo nekog novog Dzeku, Dzeke, Kolasinca, nekog mozda koji ce nadmasit i Dzeku i Barbareza.
Ja se slazem s njim, jer nabrojani imaju veliku perspektivu, i vec su sad dobri igraci, a svi su mladi, tako da u buducnosti mozes samo jos vise dobit od njih ako se razviju do kraja i zaobidju ih povrede.
Sa druge strane radi se vise nego ikad na pridobijanju novih igraca.
Dosad svi koji su htjeli igrat za nas, i koji imaju neki kvalitet, igraju za nas,a koliko jos ima djece po dijaspori samo.
Ovo sto su Barba, Spaha, i ostali iz Barbinog strucnog staba napravili za dvije godine, treba zlatnim slovima napisat u historiju Bosne i Hercegovine.
Da za 2 godine hodas po svijetu, trazis igrace, nadjes ih, napravis tim, zajednistvo medju igracima, vratis kult reprezentaciju i odvedes reprezentaciju na svjetsko meni jos djeluje nevjerovatno, ali se desilo, i svaka im cast na tome.
Zbog Kerima, Esmira, Dede, Tarika, ne znamo kakvi ce za dvije godine bit, onda mozda u buducnosti dobijemo nekog novog Dzeku, Dzeke, Kolasinca, nekog mozda koji ce nadmasit i Dzeku i Barbareza.
Ja se slazem s njim, jer nabrojani imaju veliku perspektivu, i vec su sad dobri igraci, a svi su mladi, tako da u buducnosti mozes samo jos vise dobit od njih ako se razviju do kraja i zaobidju ih povrede.
Sa druge strane radi se vise nego ikad na pridobijanju novih igraca.
Dosad svi koji su htjeli igrat za nas, i koji imaju neki kvalitet, igraju za nas,a koliko jos ima djece po dijaspori samo.
Ovo sto su Barba, Spaha, i ostali iz Barbinog strucnog staba napravili za dvije godine, treba zlatnim slovima napisat u historiju Bosne i Hercegovine.
Da za 2 godine hodas po svijetu, trazis igrace, nadjes ih, napravis tim, zajednistvo medju igracima, vratis kult reprezentaciju i odvedes reprezentaciju na svjetsko meni jos djeluje nevjerovatno, ali se desilo, i svaka im cast na tome.
- Maroon1946
- Kontakt:
BosnianDragon2024 je napisao/la: ↑13 maj 2026, 14:39Sad sam poslušo ovaj Kanadski podcast, kažu da bi 7 Kanadski igraca bili u prvi 11 kod nas.![]()
David, Davies, Buchanan i to je to
Trenutno po imenima jedna od slabijih generacija, po mentalitetu daleko najjača. Prvi put smo prošli baraž kroz dva "finala", prvi put pobijedili veliku reprezentaciju i to u kakvom trenutku. Prvi put se vraćamo iz minusa i pobjeđujemo.
Generacija sa igračima Reala, Bayerna, Dortmunda, Barcelone, je izgledala kao raštimani orkestar. Brazilska generacija je opostigla znatno manje od optimuma, u odnosu na igrački kadar i protivnike.
Još jedna potvrda da je u reprezentativnom fudbalu bitnije postići hemiju i motivisati igrače, nego imati dobre pojedince.
Generacija sa igračima Reala, Bayerna, Dortmunda, Barcelone, je izgledala kao raštimani orkestar. Brazilska generacija je opostigla znatno manje od optimuma, u odnosu na igrački kadar i protivnike.
Još jedna potvrda da je u reprezentativnom fudbalu bitnije postići hemiju i motivisati igrače, nego imati dobre pojedince.
Ma kakav Buchanan.Maroon1946 je napisao/la: ↑14 maj 2026, 08:57BosnianDragon2024 je napisao/la: ↑13 maj 2026, 14:39Sad sam poslušo ovaj Kanadski podcast, kažu da bi 7 Kanadski igraca bili u prvi 11 kod nas.![]()
![]()
David, Davies, Buchanan i to je to
David, Davies i dvojac iz sredine. 4 igraca njihova bi uletila u nasih 11
Ko *ebe Kanađane, nek brste šta žele, nagu*it ćemo mi njih i uzeti 3 boda tu, živi bili pa vidjeli.
Zato bi nasih 8 bilo u njihovih prvih 11 
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ne treba nam Anel
Veliki upitnik u kakvoj formi Davies ide na SP
Canada has been beset by injuries as of late. But none has led to concern this close to the tournament like Alphonso Davies’ hamstring injury in the second leg of the Champions League semifinal against Paris Saint-Germain.
Watching his performance again, the Bayern defender immediately slows down after a sprint late in the second half. It’s worth wondering if the sprint led to his injury and if Davies was pushing himself and his body after an array of injuries through 2025 and 2026
Bayern have labelled Davies’ absence as “several weeks” and it sounds like the path to full recovery for Davies is in the five-week range. While that sounds lengthy, it’s believed Davies’ injury is not as detrimental as originally feared.
Remember with injuries, timelines and expectations can change with a player’s recovery. But the likelihood that Davies is a full participant through all of Canada’s training camp before the World Cup remains low, as is the likelihood that Davies plays in Canada’s first friendly (against Uzbekistan) in his hometown of Edmonton on June 1.
For the World Cup itself? It certainly doesn’t sound like his entire World Cup is in jeopardy. However, expectations about how much he will play early on, especially against Bosnia and Herzegovina on June 12, should be adjusted. Canada benefits from having lengthy gaps between their games. Their final group stage game, which could determine their knockout round fate, is a full 12 days after their opener. That’s crucial recovery time for Davies and you can bet Canada’s staff will take full advantage of that time.
As always, you have to bet on Davies wanting and willing to perform: this is the biggest tournament of his life. Davies doesn’t take the responsibility of being Canada captain lightly.
One injury that is leading to more concern, though? Alfie Jones.
It’s believed the Middlesbrough centre-back suffered a setback recently in his recovery from an ankle injury suffered in December.
Canada has been beset by injuries as of late. But none has led to concern this close to the tournament like Alphonso Davies’ hamstring injury in the second leg of the Champions League semifinal against Paris Saint-Germain.
Watching his performance again, the Bayern defender immediately slows down after a sprint late in the second half. It’s worth wondering if the sprint led to his injury and if Davies was pushing himself and his body after an array of injuries through 2025 and 2026
Bayern have labelled Davies’ absence as “several weeks” and it sounds like the path to full recovery for Davies is in the five-week range. While that sounds lengthy, it’s believed Davies’ injury is not as detrimental as originally feared.
Remember with injuries, timelines and expectations can change with a player’s recovery. But the likelihood that Davies is a full participant through all of Canada’s training camp before the World Cup remains low, as is the likelihood that Davies plays in Canada’s first friendly (against Uzbekistan) in his hometown of Edmonton on June 1.
For the World Cup itself? It certainly doesn’t sound like his entire World Cup is in jeopardy. However, expectations about how much he will play early on, especially against Bosnia and Herzegovina on June 12, should be adjusted. Canada benefits from having lengthy gaps between their games. Their final group stage game, which could determine their knockout round fate, is a full 12 days after their opener. That’s crucial recovery time for Davies and you can bet Canada’s staff will take full advantage of that time.
As always, you have to bet on Davies wanting and willing to perform: this is the biggest tournament of his life. Davies doesn’t take the responsibility of being Canada captain lightly.
One injury that is leading to more concern, though? Alfie Jones.
It’s believed the Middlesbrough centre-back suffered a setback recently in his recovery from an ankle injury suffered in December.
LeCoq je napisao/la: ↑14 maj 2026, 09:05Trenutno po imenima jedna od slabijih generacija, po mentalitetu daleko najjača. Prvi put smo prošli baraž kroz dva "finala", prvi put pobijedili veliku reprezentaciju i to u kakvom trenutku. Prvi put se vraćamo iz minusa i pobjeđujemo.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
Bitan je i stručni štab, po prvi put imaš ozbiljan stručni štab koji radi ozbiljan posao...perun je napisao/la: ↑14 maj 2026, 15:05LeCoq je napisao/la: ↑14 maj 2026, 09:05Trenutno po imenima jedna od slabijih generacija, po mentalitetu daleko najjača. Prvi put smo prošli baraž kroz dva "finala", prvi put pobijedili veliku reprezentaciju i to u kakvom trenutku. Prvi put se vraćamo iz minusa i pobjeđujemo.
Još jedna potvrda da je u reprezentativnom fudbalu bitnije postići hemiju i motivisati igrače, nego imati dobre pojedince.![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.