Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Svaka čast ako neko sjedne i pročita ustvari šta ovaj brat iskuca.
Jedni slave plasman, drugi tuguju...yebi ga to je sport.
Kad je izjavio da se ljuti? Ne lupaj gluposti molim te.Pitar6785 je napisao/la: ↑15 maj 2026, 07:47Alajbegovic ce bit na klupi i nece pravit prevagu kad bude usao u kanadi i NJEGOV EGO LJUTNJA BI MOGLA NJEGA A I MEDJU ODNOSE izmedju ostali igraca dosta poljuljat, jer vec sad se zali na barbareza sto nije starter al on nije u ovom trenutku za prvih 11. Memic je mnogo bolji igrac u ovom trenutku za repku i mnogo korisni
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Trola vas, nemojte se loziti.
Ignorišite trolove, ne ulazite u raspravu i ne citirajte ih, na listu gnjavatora.
To je jedini način da ih se riješimo.
To je jedini način da ih se riješimo.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
Al fakat ovi domaći ne mogu da prežale plasman na SP 
Slažem se da nismo dobro odigrali kvalifikacije, ali posljednje četiri utakmice, a pogotovo posljednje dvije, moraš posmatrati odvojeno od ostatka. To je bila skoro potpuno druga ekipa. Imali smo povrijeđenih igrača, a ovi mladi koji su sada iskočili, odnosno imali svoje breakout sezone, tada nisu ni igrali.Pitar6785 je napisao/la: ↑15 maj 2026, 07:47Posle euforije i plasmana i odredjenog vremena koji je prosao od momenta prolaska na svjetsko prvenstvo, vrijeme je da spustimo loptu i sagledamo stvari objektivno.
Rumunija bosna 0-1 ljudi su bili mnogo bolji od 25 do 90 minute. 90% sudija bi svirnuo onde penal
Kipar bih 2-2 ljudi Su nas nadigrali go jesu dali u 90 za izjednacenje al nas go iz kornera nema nikakve veze sa kvalitetom nase repke igracki i selektorski
Bih rumunija oni bili mnogo bolji u prvom pol mi u drugom zasluzeno smo pobjedili
BIH AUSTRIJA 1-2 ljudi bili bolji za jedan go, apsulutno se neslazem da je bh bila bolja
AUSTRIJA bih 1-1 CJELU UTAKMICU osim gola kad smo dali AUSTRIJA APSULUTNO DOMINIRALA , od 1 do 95 minute. Reprezentacija koha nije bila 30 skoro godina na svjetskom, reprezentacija koja je smjesna reprezentacija ako ih uporedimo sa bilo kojom repkom iz prvog sesira
Wels BOSNA 1-1 70% utakmice ljudi kontrolisaki bili kompaktni bolji u svim segmentima, u tih 30% utakmice mi bili bolji i to sa ho ruk igramo koja se isplatila da si izvuko remi i da si na penale prosao, pritom da si bio dosta slabi u produzecima, i da si fulio prvi penal Demirovic
Bih Italia 1-1 do crvenig kartona ljudi vodili 0-1 imali sve pod kontrolom igrac njihov pravi nepotreban crveni u 42 minuti poske toga imali preko KEANA 100% sansu sutno preko gola mi bili dominantni al jedva izjednaciki otisli na penale gdje su insce italijani najbolji na svijetu ljudi profulili prnale preko gola i orecka golman nas nije odbranio nijedan penal cinimi se da ni stranu nije pogodio, dok Esmirov sut Donaruma za dlaku neidbrani.
Nijednu ekipu mi nismo takticki pobjedili s imali smo san marino u zenici 1-0 i tamo 0-1 bilo do 70 minute kipar i u zenici i u kipru tesko napeto. Mi kad trebamo igrat ofanzivno da damo go 11-11 tesko to uspjevsmo i kad uspijemo to se desi samo ako sergej igra pokera pa ide all in 3 spica i 1 defanzivnim veznim.
Mogli bi mi lagano izpast. Klima sudjenje potrosenos nasih igraca dzeko katic povrede starost dzeke.
Dedic slaba spremost povrede ceste
Bajraktarevic bi mogao bit nas najbolji igrac klima sudjenje a nije toliko puno igro al je dovoljno igrao u PSV u da je u nekom ritmu
Alajbegovic ce bit na klupi i nece pravit prevagu kad bude usao u kanadi i NJEGOV EGO LJUTNJA BI MOGLA NJEGA A I MEDJU ODNOSE izmedju ostali igraca dosta poljuljat, jer vec sad se zali na barbareza sto nije starter al on nije u ovom trenutku za prvih 11. Memic je mnogo bolji igrac u ovom trenutku za repku i mnogo korisni
Ne bih se složio da smo protiv Velsa bili puno lošiji. Ipak smo igrali u gostima protiv respektabilnog protivnika. Igrali smo na sigurno, ali ni Vels nije napravio bogzna šta osim te dvije šanse. Nakon primljenog gola smo se probudili i bili bolja ekipa.
Ono što mi se jako svidjelo je nešto što inače ne viđamo često kod nas... od prve minute smo bili agresivnija ekipa, kako u duelima, tako i po tome koliko smo trčali. Ne znam koliko to krivi sliku jer je bila baražna utakmica pa su momci ostavili srce na terenu...
Protiv Italije smo apsolutno dominirali, što je donekle i rezultat toga što su se oni povukli i željeli sačuvati rezultat.
Sve u svemu, kvalifikacije treba posmatrati više kao proces, ekipa koja se razvijala i sada, u pravi trenutak, razvila formu, zajedništvo i atmosferu.
Na kraju, ipak mislim da ne bismo trebali potcijeniti grupu. Tipujem na remi protiv Kanade i Švicarske, i pobjeda protiv Katara... osim ako se Katar ne pretvori u Kipar.
zao im sto repka nije prcija za guranje poluigraca iz kukuruz lige
naprijed rejal
Naravno da smo svi sretni veseli zadovoljni euforicni i to je super, i treba tako, al je proslo dovoljno vremena od toga i treba se spustit i pogledat racijonalno sta se desilo i pokusat pripremit ekipu maksimalno za kanadu svicarsku i katar.
Price kako su nas 13 minuta djelile od svjetskig sa Austrijom je smjesno, ljudi su igrali viktorije mi nismo presli centar 4x za 96 minuta.
Rumunija u zenici je lagano mogla da vodi 3-0 u prvom pol i to bi bio kraj, desi se igraci fule golman odbrani sve ok, al mi nismo pokazali veci kvalitet od rumunije welsa austrije italije.
Posebno kad se uzmu utakmice protiv SAN MARINA i kipra.
Alajbegovic; ako je iko gledao i interview prije par sedmica sanjim, ista prica ko kad ga je trener u Red Bullu izbacio iz prvog tima (problem kad je imao sa krainicima) samo sto je cinimi se na Face tv tad bio jos agresivni
Alajbegovic zna da je kvalitetan i pokusava da postavi se kao autoritet i da posalje poruku treneru/selektoru da hoce da igra i da smatra da treber/selektor rade glupost “kao znas ti ko sam ja”. To ko je igra fudbal zna i igraci to vrlo lahko osjete posebno kad dolazi od igraca koji JESTE dobar i koji je blizu al ne jos za prvih 11. I smatram da je najbolji poteze barbareza minutaza koju su dali Alajbegovicu. Al smatram da on nece bas bit smiren ako se to desi na svjetskom, jer ce to stvarat njemu dodatni problem za TRANSVER, a da se nelazemo nijedan igrac osim dzeke i muharemovica nece staviti drzavu prije svog klubskog interesa i transvera u sledeci klub.
Nadam se da ce ss i barba spustit kerima na zemlju cim fodjd na ilidzu 23.
Haveru dobar si i tvoje vrijeme dolazi abd al sad uzmi ono sto ti se daje minute sa klupe i uci.
Sporsi nemas snagu nemas moc ponavljanja n a toj pozici imamo memica koji sve to ima, al je slabi od tebe u driblingu i sut al u ovom trenutku nama su vise potrebne MEMICEVE KVALITETE NEGO KRRIMOVE, plus ovaj iz breze moze da igra na dosta pozicija
Price kako su nas 13 minuta djelile od svjetskig sa Austrijom je smjesno, ljudi su igrali viktorije mi nismo presli centar 4x za 96 minuta.
Rumunija u zenici je lagano mogla da vodi 3-0 u prvom pol i to bi bio kraj, desi se igraci fule golman odbrani sve ok, al mi nismo pokazali veci kvalitet od rumunije welsa austrije italije.
Alajbegovic; ako je iko gledao i interview prije par sedmica sanjim, ista prica ko kad ga je trener u Red Bullu izbacio iz prvog tima (problem kad je imao sa krainicima) samo sto je cinimi se na Face tv tad bio jos agresivni
Alajbegovic zna da je kvalitetan i pokusava da postavi se kao autoritet i da posalje poruku treneru/selektoru da hoce da igra i da smatra da treber/selektor rade glupost “kao znas ti ko sam ja”. To ko je igra fudbal zna i igraci to vrlo lahko osjete posebno kad dolazi od igraca koji JESTE dobar i koji je blizu al ne jos za prvih 11. I smatram da je najbolji poteze barbareza minutaza koju su dali Alajbegovicu. Al smatram da on nece bas bit smiren ako se to desi na svjetskom, jer ce to stvarat njemu dodatni problem za TRANSVER, a da se nelazemo nijedan igrac osim dzeke i muharemovica nece staviti drzavu prije svog klubskog interesa i transvera u sledeci klub.
Haveru dobar si i tvoje vrijeme dolazi abd al sad uzmi ono sto ti se daje minute sa klupe i uci.
Sporsi nemas snagu nemas moc ponavljanja n a toj pozici imamo memica koji sve to ima, al je slabi od tebe u driblingu i sut al u ovom trenutku nama su vise potrebne MEMICEVE KVALITETE NEGO KRRIMOVE, plus ovaj iz breze moze da igra na dosta pozicija
Ja bih samo sto se tice Aus i Rum.Pitar6785 je napisao/la: ↑15 maj 2026, 17:05Naravno da smo svi sretni veseli zadovoljni euforicni i to je super, i treba tako, al je proslo dovoljno vremena od toga i treba se spustit i pogledat racijonalno sta se desilo i pokusat pripremit ekipu maksimalno za kanadu svicarsku i katar.
Protiv Aus smo rano poveli. I jeste bila greska poslije toga povuci se u onoj mjeri. Njima je gorilo pod nogama u vlastitom dvoristu i naravno da u takvim okolnostima Italija iz najboljih dana ili Grcka kada je bila prvak tesko da bi mogli sacuvati vodstvo. I sam sam Barbarezu zamjerio takav pristup pod svaku cijenu. Posebno jer smo bili bez Katica, Kolasinca, i jel Dedica. Da je barem ponovio sa zamjenama na beku kao protiv Rumuna, uvjeren sam da bi prodisali i mozda cak dokrajcili Austrijce kao i Rumune.
Kuci protiv Aus smo dozivjeli jedan od najglupljih poraza od 95.
Sto se Rumuna tice, bezveze je prica sta bi bilo kada bi bilo. Tim rezonom, mogli su nam i Velsani do poluvremena zabiti dva gola. Kao i Talijani do 60e minute. A sta bi bilo da Tahirovic i Vasilj nisu poklonili golove jednim i drugim za vodstvo ...
I kada se spominju Rumuni. I nakon prve utakmice svi su govorili da je trebalo biti 3-0 za njih. Jesu promasili penal, al ih je isto tako sudija spasio kao kuca crvenog kartona. Kao sto je i Bazdar promasio zicera u 90oj.
Ma bolesni ljudi. Oni bi da prodaju amatere preko repke pa da mogu dovoditi polovnjake iz Srbije i hrvatske. Kakvi bolesnici.
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Koliko imamo igrača da valjaju? 10? Možda 15? Svi ovi ostali su polovnjaci i za kukuruz liga. Previše se polemike diglo oko igrača koji qurcu ne valjaju….
-
MostarNeretva
- Kontakt:
Kada ljudi ovdje sloze malo duzi post onda zaista skontas kako oni pojma o fudbalu nemaju. Onaj pitar iznad pravi primjer. Nevezano dal trola il ne neznanje dolazi do izrazaja.
Na osnovu svega relevantnog najrealniji scenario je da imamo 9 bodova, osim ako nam bude odgovaralo drugo mjesto zbog protivnika u sesnaestini. Svi ce nas potcjenit, protiv Katra pobjeda nece biti mozda u prvom planu. Uglavnom treba odbaciti taj kompleks manje vrijednosti. Na svjetskom si i ides svaku na pobjedu i samo tako ima smisla.
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Gubimo u polufinalu od Argentine.Halix131 je napisao/la: ↑15 maj 2026, 22:46Na osnovu svega relevantnog najrealniji scenario je da imamo 9 bodova, osim ako nam bude odgovaralo drugo mjesto zbog protivnika u sesnaestini. Svi ce nas potcjenit, protiv Katra pobjeda nece biti mozda u prvom planu. Uglavnom treba odbaciti taj kompleks manje vrijednosti. Na svjetskom si i ides svaku na pobjedu i samo tako ima smisla.
Ozbiljan sam, sa Argentinom smo vec igrali koja je bila jaca, imali peh autogolom, Messi zabio uz stativu. Realno Italiju smo satrali, na kontru ti u 90 minuta i Malta moze napravit drama dobru priliku. Sta je sve skido donaruma pa koliko su zadržali vremena efektivne igre. Penal nad demirovicem. Kad možemo sa Argentinom tada i sad sa Italijom ne vidim sto nebi mogli do top 8 uz ako Bog da dobar zrijeb i malo sreće. Nikad nismo imali i fizički spremniju ekipu, u 4 dana 240 minuta protiv ljudi koji su ginuli za svoju zemlju i htjeli ko i mi na svjetsko.
Nema šanse da izgubimo, prolazimo na penaleMiranGlasnic je napisao/la: ↑15 maj 2026, 22:53Gubimo u polufinalu od Argentine.Halix131 je napisao/la: ↑15 maj 2026, 22:46Na osnovu svega relevantnog najrealniji scenario je da imamo 9 bodova, osim ako nam bude odgovaralo drugo mjesto zbog protivnika u sesnaestini. Svi ce nas potcjenit, protiv Katra pobjeda nece biti mozda u prvom planu. Uglavnom treba odbaciti taj kompleks manje vrijednosti. Na svjetskom si i ides svaku na pobjedu i samo tako ima smisla.
Jesi skroman sa prognozomHalix131 je napisao/la: ↑15 maj 2026, 22:46Na osnovu svega relevantnog najrealniji scenario je da imamo 9 bodova, osim ako nam bude odgovaralo drugo mjesto zbog protivnika u sesnaestini. Svi ce nas potcjenit, protiv Katra pobjeda nece biti mozda u prvom planu. Uglavnom treba odbaciti taj kompleks manje vrijednosti. Na svjetskom si i ides svaku na pobjedu i samo tako ima smisla.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Pa zamisli brate Kerima da duma hocu dodat, pucati ili necu. Jel donaruma na golu ili neki bezveze golman. Jel Italija ili sam marino. Gdje bi Ibrahimović bio da nije htio, mislio bio siguran da je kao drugi, odnosno cak i bolji.DamirT je napisao/la: ↑15 maj 2026, 23:22Jesi skroman sa prognozomHalix131 je napisao/la: ↑15 maj 2026, 22:46Na osnovu svega relevantnog najrealniji scenario je da imamo 9 bodova, osim ako nam bude odgovaralo drugo mjesto zbog protivnika u sesnaestini. Svi ce nas potcjenit, protiv Katra pobjeda nece biti mozda u prvom planu. Uglavnom treba odbaciti taj kompleks manje vrijednosti. Na svjetskom si i ides svaku na pobjedu i samo tako ima smisla.![]()
12 bodovaHalix131 je napisao/la: ↑15 maj 2026, 22:46Na osnovu svega relevantnog najrealniji scenario je da imamo 9 bodova, osim ako nam bude odgovaralo drugo mjesto zbog protivnika u sesnaestini. Svi ce nas potcjenit, protiv Katra pobjeda nece biti mozda u prvom planu. Uglavnom treba odbaciti taj kompleks manje vrijednosti. Na svjetskom si i ides svaku na pobjedu i samo tako ima smisla.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.