Legendarni golovi

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Odgovori
RobertoBaggio
Kontakt:

Legendarni golovi

Post Postao/la RobertoBaggio » 14 sep 2014, 19:22

Ne znam je li nekad bila ovakva tema. Možda i sad ima na forumu već nešto slično, a da ja nisam upratio. Ako ima, onda neka administratori ovo izbrišu. Ako nema, onda da vidimo ima li zainteresovanih da pišemo.

Znači, ne najljepši, nego legendarni golovi, golovi sa zanimljivim pričama. Mogu i oni svima poznati, poput Maradone ili Zubanovića ;) , pa da i to prokomentarišemo, a ako neko iskopa nešto manje poznato, onda možda nešto i naučimo.

Za početak, malo starija, meni jedna od najzanimljivijih:

1974, Denis Law
Manchester United – Manchester City 0:1

Law je legenda Uniteda, od 1962. od 1973. odigrao je 404 utakmice i zabio 237 golova, kako stoji na Unitedovoj oficijelnoj stranici. Prije Uniteda igrao je u Huddersfield Townu, Manchester Cityju i Torinu, a poslije Uniteda odigrao još jednu sezonu u Cityju. Zadnji gol u karijeri zabio je za City, i to protiv Uniteda, 27. aprila 1974:

[youtube][/youtube]

To je bilo posljednje kolo sezone, City je tim golom, iz 82. minute, pobijedio 1:0 na Old Traffordu, a United je zbog tog poraza ispao u drugu ligu (Unitedu je trebala pobjeda za opstanak). Nakon što je zabio gol, Law je zatražio izmjenu i izašao sa terena.
FK Željezničar 1921

RobertoBaggio
Kontakt:

Re: Legendarni golovi

Post Postao/la RobertoBaggio » 17 sep 2014, 03:43

Da stavim još dva, poznatija.

2009, William Gallas
Francuska-Irska 1:1

[youtube][/youtube]

Gol zahvaljujući kojem je Francuska otišla na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi, na kojem su se onda obrukali.

Henry mi je dotad bio drag fudbaler. Danas, kad god ga vidim, prvo se sjetim ovoga. Poslije utakmice Henry je govorio nešto kao da nije varalica, da je to bila instinktivna reakcija. Problem i jeste u tome što je to bilo instinktivno. A Henry je, nažalost, jedan od mnogih koji bi isto uradili u takvoj situaciji. Koliko bi uopće fudbalera došlo do sudije i priznalo da su igrali rukom?

Možda Robbie Fowler?

1997, Jason MacAteer
Arsenal-Liverpool 1:2

[youtube][/youtube]

Fowler je pokazivao sudiji da je odglumio kontakt za penal, ali sudija ipak nije promijenio odluku. Fowler je uzeo da puca, Seamen je odbranio, a onda je MacAteer dotrčao i zabio.

Fowler je poslije dobio nagradu za fair-play, ali rijetko se spominje da je priznao da penal nije promašio namjerno. Bio je to jednostavno loše izveden penal.
FK Željezničar 1921

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.