Pa mjerimo popularnost, ne mjerimo nečije uspjehe. I Armand Duplantis je najbolji atletičar na svijetu unazad par godina, pa vjerujem da većina nije ni čula za njega.
Koja je najuspješnija država regiona u sportu?
Moderatori/ce: insider,ribery,rio_Ferdy88
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Re: Koja je najuspješnija država regiona u sportu?
Ja odavno pisem da je Novak najbolji teniser svih vremena, cak i prije nego sto je prestigao Rafu po broju GS. To sto je nesumnjivo najbolji teniser svih vremena apsolutno ne mijenja cinjenicu da globalno nije poznatiji od Inieste, Modrica i slicnih fudbalera. Ovo da Iniesta nije ni top 10 Barcelone svih vremena je glupost kolosalnih razmjera.
To je moj stav o Iniesti.
Artemis
Ne mogu društvene mreže biti ključan argument kada se govori o popularnosti nekog sportiste. Navodim banalan primjer. Jedan Danilo Anđušić ima više folovera od Nikole Jokića koji uopšte nema mrežu.
Artemis
Ne mogu društvene mreže biti ključan argument kada se govori o popularnosti nekog sportiste. Navodim banalan primjer. Jedan Danilo Anđušić ima više folovera od Nikole Jokića koji uopšte nema mrežu.
Iniestu hladno možeš staviti u top 10 fudbalera ikad i imalo bi smisla, kamoli u top 10 fudbalera Barcelone. Kakva svetosavska šizofrenija.
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Pročitaj opet što si napisao.
Ukazujem ti na svu besmislenost posmatranja popularnosti kroz društvene mreže.
Primjera je tako puno. Od regionalnog do planetarnog nivoa. Popularno ne znači i kvalitetno. I obrnuto.
S druge strane porediti timske sa individualnim sportovima,takođe.
Primjera je tako puno. Od regionalnog do planetarnog nivoa. Popularno ne znači i kvalitetno. I obrnuto.
S druge strane porediti timske sa individualnim sportovima,takođe.
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Opet pročitaj šta si napisao. Sve vrijeme se piše isključivo o popularnosti.
Treba poslati dopis WHO-u i tražiti da se na popis mentalnih oboljenja pod šifrom F3 uvrsti "Srbin".
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
Ne znam koliko je Instagram releventan, nevezano za Djokovica i Srbe, ali da Michael Phelps ima 3M pratioca, eto ne zelim vjerovati da svijet zivi u pecini i ne zna za tog covjeka. Ako je to mjerilo
Over thinking, over analyzing separates the body from the mind
-
- Kontakt:
Diskutabilno je koja je najuspjesnija, ali se zato tacno zna koja je najneuspjesnija.
Makedonijanumanumaye22 je napisao/la: ↑18 sep 2023, 13:51Diskutabilno je koja je najuspjesnija, ali se zato tacno zna koja je najneuspjesnija.

- ArtemisFowl
- Kontakt:
Zašto ti je to čudno? Teško da ćeš naći na ovom forumu osobu koja zna nabrojati 10 plivača.
Plivaca da, ali ovaj nije prosjecni plivac, nego Mr. Olympian, rekorder OL svih vremena itd. Da li zaista mislis da vise naroda na svijetu zna za Hamiltona nego za Phelpsa i Bolta? Ako je Instagram mjerilo, eto ja ne vjerujem fakat.ArtemisFowl je napisao/la: ↑18 sep 2023, 14:43Zašto ti je to čudno? Teško da ćeš naći na ovom forumu osobu koja zna nabrojati 10 plivača.
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Naravno da zna više ljudi za Hamiltona. Pogotovu jer je i on rekorder u svom sportu koji privlači više pažnje od atletike i plivanja zajedno.alemsa je napisao/la: ↑18 sep 2023, 14:48Plivaca da, ali ovaj nije prosjecni plivac, nego Mr. Olympian, rekorder OL svih vremena itd. Da li zaista mislis da vise naroda na svijetu zna za Hamiltona nego za Phelpsa i Bolta? Ako je Instagram mjerilo, eto ja ne vjerujem fakat.ArtemisFowl je napisao/la: ↑18 sep 2023, 14:43Zašto ti je to čudno? Teško da ćeš naći na ovom forumu osobu koja zna nabrojati 10 plivača.
F1 ima oko 450 miliona gledanost za sezonu, Olimpijske igre preko 3 milijarde. Dok ti je zadnje SP u fudbalu imalo 1.5 milijardi. Ako se vodite time da fudbal prati 3 milijarde ljudi, i da samim time je daleko popularniji sto je istina, onda ti se ovo kontradiktira, jest da se na OL radi o vise sportova ali kad neko uradi nesto poput Phelpsa ili Bolta, cuti ces za njih, bez obzira sto samo gledas kosarku recimo na OL.ArtemisFowl je napisao/la: ↑18 sep 2023, 14:56Naravno da zna više ljudi za Hamiltona. Pogotovu jer je i on rekorder u svom sportu koji privlači više pažnje od atletike i plivanja zajedno.alemsa je napisao/la: ↑18 sep 2023, 14:48Plivaca da, ali ovaj nije prosjecni plivac, nego Mr. Olympian, rekorder OL svih vremena itd. Da li zaista mislis da vise naroda na svijetu zna za Hamiltona nego za Phelpsa i Bolta? Ako je Instagram mjerilo, eto ja ne vjerujem fakat.ArtemisFowl je napisao/la: ↑18 sep 2023, 14:43
Zašto ti je to čudno? Teško da ćeš naći na ovom forumu osobu koja zna nabrojati 10 plivača.
U smislu pracenja si u pravu, ali opet znas ko je/su
Eto u nekoj random drzavi (ne Evropskoj) da pitas za Bolta, Phelpsa i Hamiltona, mislim da ce prije znati za jednog od prve dvojice.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.