Rutinski
Ljudi šta je ovo bilo ovako hladno?! Što reče @Tefaltava ni duge gaĉe nisu pomogle.
Svaka čast za borbenost i zalaganje. Bravo momci. Ima tu još mnogo stvari za popraviti ali potpuno zaslužena pobjeda.
Teren : Nadam se da je to nešto o čemu se razgovara i planira u Klubu. Ozbiljno počinjem vjerovati da je za lošiju igru na Grbavici zaslužan upravo teren. Djeluje jako loše i nepredvidivo. Nevjerovatno mi je da 80% ekipa ima bolji teren za igru od nas. Mnogo je stvari na kojima infrastrukturno treba raditi ali teren mora biti jedan od prioriteta. Znači, ono oranje traktorom je za spomenuti sve i svašta onome ko je to odobrio.
Igrač utakmice : Mnogi se neće složiti ali ja bi Galića definitivno za igrača utakmice. Odličan i defanzivno i ofanzivno sa vrlo malo grešaka. Prosto sam oduševljen. Galićeva najbolja utakmica u Klubu uz onu protiv Torpeda. Samo tako nastavi, nemoj sad da podbaciš odmah sljedeću majke ti.
Iznad crte :
Šukilović : Nisam bio oduševljen njegovim dolaskom i još uvijek imam rezerve ali u ovoj utakmici je djelovao odlično sa Karamarkom, vrlo sigurno. Odlična postavljanja, skokovi intervencije i anticipacija igre. Što se tiče štoperskih pozicija djelovali smo najbolje do sada. Samo nastavi tako iznad crte sigurno.
Karamarko : Šteta što jedan od onih skokova u napadu nije krunisan golom, zaslužio je to. Sada već standardno odličan. Odbrana djeluje vrlo sigurno. Konačno!
Radovac : Standarno odličan, glavni naš motor u vezi. Već mi je teško zamisliti ovu ekipu bez njega.
Krpić : Možda njegova najbolja predstava ove sezone. Ulazi u prostor (Krpić ulazi u prostor - zamisli), vuće loptu, skače, otvara se i bori. Definitivno igrač kojeg vrijedi zadržati još koju godinu. Nisam nikada bio njegov veliki fan ali mislim da pokazuje ono što treba. Odlična utakmica.
Cvetanovski : Postaje standardno odličan iz utakmicu, a kad dobije prostora i vrlo opasan što je i pokazao. Lijeva strana mu mnogo više odgovara ali postaje dobar i na desnoj. Ono što me raduje je njegov sve veći defanzivni doprinos.
Muftić : Stvarno nemam riječi. Pravi komandant odbrane. Čak i uz primljeni gol sve odlično.
Boljević : Odlično odrađena utakmica. Raduje me sve veći doprinos odbrani. Tu je kad najviše treba uvijek na mjestu dešavanja. O golu da ne pričam.
Dangubić : Mislim da nismo imali napadača koji pokriva toliko terena i koji svojom trkom toliko pritišće protivničku odbranu i koji je uvijek i u svakom trenutku opasan protivnika postigao pogodak ili ne. Jedina zamjerka su ta primanja lopte koja znaju biti vrlo upitna i na kojima treba poraditi. Malo mi je čudno da je lopta nakon prijema par metara od njega. Poprilično mu treba prostora da iskontroliše loptu.
Negdje oko crte
Al Jaber : Vidi se da je propustio veliki broj treninga. Nije to možda na onom nivou koji bismo voljeli i ima tu dosta tehničkih pogrešaka ali vjerujem da će u sljedećoj utakmici pružiti mnogo više. Ova je itekako korektno odrađena.
Ispod crte
Marković : Po meni najslabija karika danas. Dosta oklijeva kod dodavanja i protrčavanja naprijed. Par puta je i ispao prilično naivno. Možda je tu uzrok i ta loša fizička sprema i višak kilograma koji postaje sve evidentniji kako ostali ulaze u formu. Nadam se da će na tome itekako poraditi jer mislim da bi smo sa njim u pravoj formi itekakonriješili to pitanje lijevog beka.
Da zaključim
Sve u svemu rutinski odrađeno što je veliki uspjeh za nas. Mogla je ovdje biti i uvjerljivija pobjeda itekako a osim onog gola Veleža odbrana je odlično odradila posao i to pravo raduje. Već sam bio zaboravio kako izgleda rutinska pobjeda kad smo mi u pitanju.
Malo smo manje nego inače držali loptu u posjedu ali i to je logično obzirom na sastav koji je izašao. Ono što me raduje je vrlo vidan popravak fizičke spreme kod cijele ekipe.
Svaka čast Denisu na pripremi ekipe. Nisam sumnjao u pobjedu ni u jednom trenutku a osjetio sam da ne sumnjaju ni oni na terenu. To je nešto što nam je itekako falilo.
Ono što bih volio vidjeti uz ovo prikazano je više kvalitetnih šuteva sa distance mada u ovoj ekipi ne vidim pravog šutera. Mora se poraditi na tome, teško mi je povjerovati da tu nema ko da kvalitetno šutira. Statički gledano, u kontekstu šuteva, jedna od naših slabijih utakmica ali pobijedili smo pa se to i ne vidi.
Svaka čast ali može to i mora bolje. Ima tu još mnogo pogrešnih pasova, problema u tranziciji, problema u završnici ali vjerujem u ovu ekipu i ovaj štab.
Idemo jako i do sljedeće pobjede.
P.S. Pavilo U21 ne znači da na terenu može biti samo jedan U21 igrač. Samo kažem.
Svi smo mi Željezničar.