Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

zaostrog
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la zaostrog » 11 nov 2024, 00:29

Solidno je ovo djelovalo kroz ove dvije utakmice sa dva protivnika koji nisu naivni. Zapravo, dosta iznad očekivanja. Nama u rukometnoj reprezentaciji fale 2-3 top igrača, ali nažalost u rukometu je skoro nemoguće doći do takvih jer biraju igrati za druge reprezentacije više nego li i u jednom drugom sportu. Naša realnost je da ganjamo ove plasmane na Euro i da možda nekad tamo dočekamu neku sreću za prolaz. Iako ni taj plasman nije prioritet, mislim da je danas s ovom pobjedom 90% posla odrađeno. Sada nam ostaje da riješimo Gruzijce makar u jednoj utakmici i da eventualno ne zapadnemo u neki gadan trokut sa Grčkom i Gruzijom. Ali, kad nas Island nije nalupao, valjda neće ni ovi drugi. U biti, bilo kakav pozitivan omjer iz utakmice sa Gruzijom bi trebao biti dovoljan.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 11 nov 2024, 08:24

Vala ja nisam impresioniran ovom pobjedom protiv Grcke

od kad Grci igraju rukomet

gradacac10
Kontakt:

Post Postao/la gradacac10 » 11 nov 2024, 08:52

relativizam je napisao/la:
11 nov 2024, 08:24

Ovdje niko izgleda ne prati rukomet ali su svi pametni i komentarisu. Mi kao govorimo da smo mi neka sila za njih jer je Borac bio prvak Europe prije 40-50 godina. Ova Grcka je u godinu dana dva puta dobila Holandiju. Ova Grcka ima osvajaca EHF Euro cup 2012.godine (Diomidis), 2021.godine (AEK), finalistu istog takmicenja prosle godine (Olimpiacos), takmicenja gdje nasi klubovi ne mogu proci ni trece kolo.
Grcka je sila za nas i u rukometu trenutno pa kako god vi mislili, a mi smo ih pobijedili. A vi sto se pitate od kad Grcka igra rukomet, nemate blage veze o ovome sportu, pa je za vas cudo i sto je Italija jucer dobila Srbiju i pitate se otkad igraju. Sve sto je pozitivno pljujete.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 11 nov 2024, 08:57

gradacac10 je napisao/la:
11 nov 2024, 08:52

Ovdje niko izgleda ne prati rukomet ali su svi pametni i komentarisu. Mi kao govorimo da smo mi neka sila za njih jer je Borac bio prvak Europe prije 40-50 godina. Ova Grcka je u godinu dana dva puta dobila Holandiju. Ova Grcka ima osvajaca EHF Euro cup 2012.godine (Diomidis), 2021.godine (AEK), finalistu istog takmicenja prosle godine (Olimpiacos), takmicenja gdje nasi klubovi ne mogu proci ni trece kolo.
Grcka je sila za nas i u rukometu trenutno pa kako god vi mislili, a mi smo ih pobijedili. A vi sto se pitate od kad Grcka igra rukomet, nemate blage veze o ovome sportu, pa je za vas cudo i sto je Italija jucer dobila Srbiju i pitate se otkad igraju. Sve sto je pozitivno pljujete.
oke ti si upucen ,javi se na private da dobijes medalju za svoje opsirno znanje i pracenje rukometa,ako budes imao srece mozda te i u savez uguramo.

oj Italija dobila srbiju,pa zar se tamo i igra rukomet ,imaju li oni ligu.

i kakve veze ima ako je neki igrac igra negdje kao eto odmah jaka repka,pa po onsovu toga mi smo trebali vazda igrati ta evropska i svjetska prvenstva.
Jednostavno u nasojdrzavi rukomet je broj 2 sport a u grckoj nije ni u 5 sportova,normalno da ces takve drzave dobiti,sramota bi bilo izgubiti

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 11 nov 2024, 09:15

Koga briga je li nekome rukomet peti sport u drzavi ili drugi? Apsolutno svi ulazu pare danas. Nije to vrijeme od prije 15 godina, kad se samo pitalo kojom razlikom cemo dobiti Holandiju, Portugal, Farska Ostrva itd. Eto prije 15 godina nismo ni znali da imaju reprezentaciju, a danas je svaka od ove 3 miljama ispred nas.

Svaka pobjeda je bitna, mozda bas ova bude odlucivala putnika na EP, nikad ne znas. Evo npr Kosovo igralo nerijeseno sa Holandijom. Nema vise laganih utakmica, svi igraju rukomet.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

EastwichTown
Kontakt:

Post Postao/la EastwichTown » 11 nov 2024, 09:17

Ovdje niko izgleda ne prati rukomet ali su svi pametni i komentarisu.
Prosvijetli nas sve

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 11 nov 2024, 11:00

Mokes je napisao/la:
11 nov 2024, 00:21
Ovaj drugi komentator isti glas kao Kemal Ahmetović :bow:

Na prvu sam pomislio da je on, ali ipak nije.
Emir Dautović je bio sukomentator, covjek je najzasluzniji sto reprezentacija igra u Cazinu, covjek se bori za rukomet, za sport opcenito, jedna velika ljudina. E sad nije se trebalo desavati u prijenosu, ali emocije i Lakija je prenijelo :mrgreen:
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 11 nov 2024, 11:21

Sramota za Arenu sto nije pustila da se cuje atmosfera iz dvorane, utakmica je bila veoma dobra sreca sto su se i oni malo pogubili oko 45-te minute kao i nasi pa nisu uspjeli povesti sa vecom razlikom, samo da kazem Mislav Grgic koji baca seraf golmanu Grcke iako je prije toga sa iste pozicije dva puta promasio zicer svi u dvorani su ustali na noge kad je bacio taj seraf

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 11 nov 2024, 11:29

Padovan je napisao/la:
11 nov 2024, 11:00
Mokes je napisao/la:
11 nov 2024, 00:21
Ovaj drugi komentator isti glas kao Kemal Ahmetović :bow:

Na prvu sam pomislio da je on, ali ipak nije.
Emir Dautović je bio sukomentator, covjek je najzasluzniji sto reprezentacija igra u Cazinu, covjek se bori za rukomet, za sport opcenito, jedna velika ljudina. E sad nije se trebalo desavati u prijenosu, ali emocije i Lakija je prenijelo :mrgreen:
Brat hladno poceo pjevati u prenosu a utakmica nije ni zavrsila :urnebes:
Mozda nije profesionalno, ali bar je probudio neku emociju medju gledateljima
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 11 nov 2024, 11:47

Za koji se sport bori Emir Dautovic na USK? Ti nemas pojma. Otkako je Emir Dautovic predsjednik sportskih saveza USK i grada Cazina sport nikad nije bio na nizim granama,posebno u Cazinu. Rukometa nema,kosarke nema, FK Krajina nikad gora....Dalje nemam potrebe obrazlagati.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 11 nov 2024, 13:01

Mocvara1991 je napisao/la:
11 nov 2024, 11:47
Za koji se sport bori Emir Dautovic na USK? Ti nemas pojma. Otkako je Emir Dautovic predsjednik sportskih saveza USK i grada Cazina sport nikad nije bio na nizim granama,posebno u Cazinu. Rukometa nema,kosarke nema, FK Krajina nikad gora....Dalje nemam potrebe obrazlagati.
ima neki kosarkaski klub u Krupi,150 -50 izgubio u nedjelju u Zivinicama

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 11 nov 2024, 13:42

11 nov 2024, 13:01
Otisli smo malo van teme,ali kad procitam pohvale na racun sporta ili bilo koje osobe iz USK koja je na nekoj kao funkciji vecoj u bilo kojem sportu povraca mi se. Duric,Kazlagic (fudbal), ovaj Dautovic (rukomet), to su ti grobari sporta na mom kantonu. Nikad gore nije bilo,nikad. A guzice su uvalili u fotelje, sportske i politicke. Nekadasnja ASDA,danasnji NES. Duric parlmentarac,Dautovic kantonalno vijece. Skupa imaju zavrsena 4 razreda srednje,ali skupa.

GEC
Kontakt:

Post Postao/la GEC » 11 nov 2024, 15:51

:thumbup: potpis

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 11 nov 2024, 16:34

11 nov 2024, 13:42
11 nov 2024, 13:01
Otisli smo malo van teme,ali kad procitam pohvale na racun sporta ili bilo koje osobe iz USK koja je na nekoj kao funkciji vecoj u bilo kojem sportu povraca mi se. Duric,Kazlagic (fudbal), ovaj Dautovic (rukomet), to su ti grobari sporta na mom kantonu. Nikad gore nije bilo,nikad. A guzice su uvalili u fotelje, sportske i politicke. Nekadasnja ASDA,danasnji NES. Duric parlmentarac,Dautovic kantonalno vijece. Skupa imaju zavrsena 4 razreda srednje,ali skupa.
Tako je, trenutno nismo relevantni kad je u pitanju sport nikako, malo u cemu i jesmo, ali u sportu nismo definitivno i onda se jos nadje neko da uzdize ove jadove.

Da na cijelom kantonu nemamo ni jedan zdrav kolektiv je poraz citave Krajine, i da nece biti bolje.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 11 nov 2024, 17:30

Da nema Dautovića ne bi ni bilo sporta u USK....

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 11 nov 2024, 17:47

I ne bi bilo rukometne rep u Cazinu. Tako da ne bi bilo ni na led reklamnim banerima u vrijeme utakmice BiH-Grcka reklame tiktokera Huda Kompani i Sanel Patak. Jedan pokrao sve sto je mogao humanitarnih za vrijeme korone ,drugi diler droge i narkoman.

**** te Emir Daut,a ti njega. Sve i jedan sportski kolektiv na najnizim granam u historiji,a pola ih i ne postoji vise,osim MNK Buba Mara.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 11 nov 2024, 19:13

Hahahahah
ZRK iz Cazina igra PL
MNK Bubamara iz Cazina igra PL
Krajina ima odlican Stadion, nazalost nema kvaliteta na Kantonu da bi imali ekipu, jer su troskovi preveliki. I igra se 2 Liga Zapad bez crpljenja Budzeta kao Jedinstvo a bez rezultata.
Nije Dautovic kriv sto Biscani ne znaju raditi sa Klubovima. Irfo Duric je djubre al Emir je ljudina, pomogne uvijek kad moze..
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 11 nov 2024, 22:17

Za Irfu ne treba trositi rijeci znamo svi sve o njemu, dovoljno je vidjeti da Krajina kod kuce bas rijetko izgubi bodove dok je kod Dauta druga stvar.
Iskreno brate ZRK igra premier ligu samo jer je Dautu cerka tamo (ja msm da mu je Adelisa cerka al znam sigurno da mu je blizak rod) dok je Daut takoder i trener ZRK.
A bio je i trener RK Krajine dok je Smail Dautovic igrao, iskreno ja njega ocima ne mogu vidjeti al ipak covjek drzi sport na cijelom kantonu pa eto

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 11 nov 2024, 22:50

Covjek je forsirao klubove koje igraju trenutno PL, to je i bio plan. Jednostavno neke klubove je bezveze forsirati, iako ne pita se ni on sve. Sto se tice rukometne reprezentacije sto je i tema ovdje, covjek je gigant za usk-a kanton, ko tvrdi suprotno je kompleksas, covjek je doveo toliko puta zensku i musku repku.

Mene politika ne zanima, niti sam dio iste, ali ovo su cinjenice, ovo je ujedno i moj zadnji post na ovu temu na ovom topivu.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 12 nov 2024, 15:33

Harun Hodzic prelazi naredne sezone u Nimes.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.