Ljetovanje/Putovanja
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: Ljetovanje/Putovanja

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- Beduin
- Kontakt:
Kako je za parking u Budimpesti, ono uze jezgro je li toliko prepuno, koji je princip dnevne karte, cijena?
Ili gdje je najbolje ostaviti auto i ne dirati ga?
PS. Ranije je neko pisao o putarini, gdje vinjetu kupujem, na granici ili cim udjem na prvoj benzinskoj?
PS. Ranije je neko pisao o putarini, gdje vinjetu kupujem, na granici ili cim udjem na prvoj benzinskoj?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Ukucaj 'park & fly Budapest' na google. Idi na prvu opciju koja nije 'sponsored'. Iako tebi ne treba blizu aerodroma??Beduin je napisao/la: ↑13 nov 2024, 07:51Kako je za parking u Budimpesti, ono uze jezgro je li toliko prepuno, koji je princip dnevne karte, cijena?
Imaš raznih opcija.
Ja sam bubnuo datume od 12.12. do 18.12. i cijena je oko 30€ za cijeli ovaj navedeni period.
Pogledaj i ovu sliku. Tebi treba duže od 3 sata, znači zona D dolazi u obzir. Zona D je samo 0.5€/h, ali piše nešto 8-18h, mada mislim da je to samo period koji se naplaćuje, znači pretpostavljam da preko noći se ne plaća, odnosno bitno je da uplatiš npr 15€ odjednom i onda 3 dana možeš ostavit u Zona D.
Također je moguće i na prvoj benzinskoj kao i na 'border shops', što vjerovatno znači direktno na granici.
- Beduin
- Kontakt:
Da, autom idem i smjestaj mi je tamo u uzem jezgru grada, nije daleko od Vaci ulice ako se dobro sjecam. A znam da je tamo ludilo sa parkinzima. A stanodavac kaze ima javni parking, u prevodu sam u startu osudjen na patnju. Zato i gledam ima li gdje zakup ili na kojem principu rade javni parkinzi, posto je dnevna karta i ako ima neke savjete.Zaniolo2 je napisao/la: ↑13 nov 2024, 08:15Ukucaj 'park & fly Budapest' na google. Idi na prvu opciju koja nije 'sponsored'. Iako tebi ne treba blizu aerodroma??Beduin je napisao/la: ↑13 nov 2024, 07:51Kako je za parking u Budimpesti, ono uze jezgro je li toliko prepuno, koji je princip dnevne karte, cijena?
Imaš raznih opcija.
Ja sam bubnuo datume od 12.12. do 18.12. i cijena je oko 30€ za cijeli ovaj navedeni period.
Pogledaj i ovu sliku. Tebi treba duže od 3 sata, znači zona D dolazi u obzir. Zona D je samo 0.5€/h, ali piše nešto 8-18h, mada mislim da je to samo period koji se naplaćuje, znači pretpostavljam da preko noći se ne plaća, odnosno bitno je da uplatiš npr 15€ odjednom i onda 3 dana možeš ostavit u Zona D.Vinjetu možeš kupit i online preko
Također je moguće i na prvoj benzinskoj kao i na 'border shops', što vjerovatno znači direktno na granici.
A evo usao sam ovo za vinjetu i vidim da se moram prvo registrovati, vjerovatno je jednostavni mi ova opcija sto si naveo "border shop" ili pumpa, usput mi je svakako.
075 ❤
075 ❤
Imaš sat vremena od ulaska da kupiš na benzinskoj, a možeš i online, nije neka pamet.Beduin je napisao/la: ↑13 nov 2024, 07:51Kako je za parking u Budimpesti, ono uze jezgro je li toliko prepuno, koji je princip dnevne karte, cijena?
Parking imaš ovu iznad aplikaciju, a za par dana imaš jeftine one car parkove gdje možeš parkirati. Vikendom bi trebao da je gradski džaba.
Što se tiče gužve za parking po centru, iz mog iskustva nije problem, jer sam uspjevao naći parking bez većih problema
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Da, parkinga ima više nego po Sarajevu, za to nije problem, al i gradski prijevoz dobro fercera, samo instalirati Budapest Go i ima sve tuJabroni je napisao/la: ↑13 nov 2024, 09:08Imaš sat vremena od ulaska da kupiš na benzinskoj, a možeš i online, nije neka pamet.Beduin je napisao/la: ↑13 nov 2024, 07:51Kako je za parking u Budimpesti, ono uze jezgro je li toliko prepuno, koji je princip dnevne karte, cijena?
Parking imaš ovu iznad aplikaciju, a za par dana imaš jeftine one car parkove gdje možeš parkirati. Vikendom bi trebao da je gradski džaba.
Što se tiče gužve za parking po centru, iz mog iskustva nije problem, jer sam uspjevao naći parking bez većih problema
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- Beduin
- Kontakt:
To mi je bitno, jer svakako cu biti preko vikenda, ostaviti auto na parkingu i ne dirati ga dok ne krenem kuci. Gradski prevoz ili setnja i to je to.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑13 nov 2024, 09:40Da, parkinga ima više nego po Sarajevu, za to nije problem, al i gradski prijevoz dobro fercera, samo instalirati Budapest Go i ima sve tuJabroni je napisao/la: ↑13 nov 2024, 09:08Imaš sat vremena od ulaska da kupiš na benzinskoj, a možeš i online, nije neka pamet.Beduin je napisao/la: ↑13 nov 2024, 07:51Kako je za parking u Budimpesti, ono uze jezgro je li toliko prepuno, koji je princip dnevne karte, cijena?
075 ❤
075 ❤
Europeum parking garage tu sam ja par put ostavljao bez problema i tu si blizu centra, sve je dobro povezano metroom. Placas ko u Tuzli u Mercatoru.Beduin je napisao/la: ↑13 nov 2024, 07:51Kako je za parking u Budimpesti, ono uze jezgro je li toliko prepuno, koji je princip dnevne karte, cijena?
Kupi vinjetu online preko ematrica to ti je najbolje.
- bavariapivo
- Kontakt:
kad ides?Beduin je napisao/la: ↑13 nov 2024, 11:19To mi je bitno, jer svakako cu biti preko vikenda, ostaviti auto na parkingu i ne dirati ga dok ne krenem kuci. Gradski prevoz ili setnja i to je to.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑13 nov 2024, 09:40Da, parkinga ima više nego po Sarajevu, za to nije problem, al i gradski prijevoz dobro fercera, samo instalirati Budapest Go i ima sve tuJabroni je napisao/la: ↑13 nov 2024, 09:08
Imaš sat vremena od ulaska da kupiš na benzinskoj, a možeš i online, nije neka pamet.
- Beduin
- Kontakt:
Za mjesec, kad advent krene. Pa ja to uvijek na vrijeme volim ispitati i rijesiti.bavariapivo je napisao/la: ↑13 nov 2024, 13:27kad ides?Beduin je napisao/la: ↑13 nov 2024, 11:19To mi je bitno, jer svakako cu biti preko vikenda, ostaviti auto na parkingu i ne dirati ga dok ne krenem kuci. Gradski prevoz ili setnja i to je to.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑13 nov 2024, 09:40
Da, parkinga ima više nego po Sarajevu, za to nije problem, al i gradski prijevoz dobro fercera, samo instalirati Budapest Go i ima sve tu
Ranije busem kad sam isao nisam ni pratio jer platis aranzman i samo odes, ali prvi put idem autom tamo.
075 ❤
075 ❤
- bavariapivo
- Kontakt:
bice ti extra, ja sam tamo bio tri puta za advent i svaki put mi je bilo prelijepo, kao prvo citav grad okicen, nakicen, pogotovo vaci utca, kao drugo ovi bozicni marketi i sve oko tih marketa, meni i zeni bilo prelijepo...Beduin je napisao/la: ↑13 nov 2024, 15:50Za mjesec, kad advent krene. Pa ja to uvijek na vrijeme volim ispitati i rijesiti.
Ranije busem kad sam isao nisam ni pratio jer platis aranzman i samo odes, ali prvi put idem autom tamo.
+ 1bavariapivo je napisao/la: ↑14 nov 2024, 09:51bice ti extra, ja sam tamo bio tri puta za advent i svaki put mi je bilo prelijepo, kao prvo citav grad okicen, nakicen, pogotovo vaci utca, kao drugo ovi bozicni marketi i sve oko tih marketa, meni i zeni bilo prelijepo...
Samo je zaje.ban onaj dio Badnje veče - Božić. Jedva da išta radi za piće/hranu u gradu, a kako je gomila turista, i ovo što radi bude nakrcano
Da li je neko bio za Novu godinu u Becu? Planiram odlazak 30.12 i da ostanem 3-4 dana, do 2.1 najvjerovatnije, da obidjem malo i grad i da proslavim Novu. Zna li neko siguran i isplativ smjestaj da je blizu centra? Koje su najbolje turisticke atrakcije, sta moram obavezno posjetiti? I koliko treba autom iz Sarajeva ako neko zna?
- Beduin
- Kontakt:
Zato sam i gledao prije Bozica da odem jer je tad svugdje ludilo.Jabroni je napisao/la: ↑14 nov 2024, 10:44+ 1bavariapivo je napisao/la: ↑14 nov 2024, 09:51bice ti extra, ja sam tamo bio tri puta za advent i svaki put mi je bilo prelijepo, kao prvo citav grad okicen, nakicen, pogotovo vaci utca, kao drugo ovi bozicni marketi i sve oko tih marketa, meni i zeni bilo prelijepo...
Samo je zaje.ban onaj dio Badnje veče - Božić. Jedva da išta radi za piće/hranu u gradu, a kako je gomila turista, i ovo što radi bude nakrcano
Ja sam 2012. ili 2013. docekao tamo Novu Godinu, nesto nevjerovatno bilo na trgu, mozda i ponajbolji docek NG mi je tad bio. Ali bez brige i pameti aranzman uplatio i ljudi te vozikaju da obidjes sve sto treba.
Ali sad idemo s prijateljima i hocemo da setamo, obilazimo samo i vjerujem da ce biti fantazija.
Zao mi samo sto nikako da se organizujem i odem u Prag i Bec, to moram vidjeti u dogledno vrijeme.
075 ❤
075 ❤
- JayCatwright
- Kontakt:
TamanGisada je napisao/la: ↑14 nov 2024, 11:00Da li je neko bio za Novu godinu u Becu? Planiram odlazak 30.12 i da ostanem 3-4 dana, do 2.1 najvjerovatnije, da obidjem malo i grad i da proslavim Novu. Zna li neko siguran i isplativ smjestaj da je blizu centra? Koje su najbolje turisticke atrakcije, sta moram obavezno posjetiti? I koliko treba autom iz Sarajeva ako neko zna?

Za smještaj je malo zeznuto blizu centra jer to je udarni period, zavisi koji budžet imaš za smještaj. Imaš i javni prevoz koji je po meni dobar (u slučaju da smještaj nije blizu centra).Gisada je napisao/la: ↑14 nov 2024, 11:00Da li je neko bio za Novu godinu u Becu? Planiram odlazak 30.12 i da ostanem 3-4 dana, do 2.1 najvjerovatnije, da obidjem malo i grad i da proslavim Novu. Zna li neko siguran i isplativ smjestaj da je blizu centra? Koje su najbolje turisticke atrakcije, sta moram obavezno posjetiti? I koliko treba autom iz Sarajeva ako neko zna?
Schloss Belvedere, Schönbrunn Palace, gotička katedrala Svetog Stefana. Što se tiče ulaza unutra, u tom periodu je zeznuto jer ili radi skraćemo ili nikako. Međutim, i kompleks(okolo) prve dvije navedene atrakcije je super.
Stephansplatz i taj historijski centar grada ćeš svakako vidjeti.
Autom iz Sarajeva treba oko 9-10h.
@beduin
Prag obavezno probaj što prije. Za mene jedan od 6-7 najboljih gradova u Europi. I mart/april ti je dobar za Prag.
Hvala lijepo.Zaniolo2 je napisao/la: ↑14 nov 2024, 11:33Za smještaj je malo zeznuto blizu centra jer to je udarni period, zavisi koji budžet imaš za smještaj. Imaš i javni prevoz koji je po meni dobar (u slučaju da smještaj nije blizu centra).Gisada je napisao/la: ↑14 nov 2024, 11:00Da li je neko bio za Novu godinu u Becu? Planiram odlazak 30.12 i da ostanem 3-4 dana, do 2.1 najvjerovatnije, da obidjem malo i grad i da proslavim Novu. Zna li neko siguran i isplativ smjestaj da je blizu centra? Koje su najbolje turisticke atrakcije, sta moram obavezno posjetiti? I koliko treba autom iz Sarajeva ako neko zna?
Schloss Belvedere, Schönbrunn Palace, gotička katedrala Svetog Stefana. Što se tiče ulaza unutra, u tom periodu je zeznuto jer ili radi skraćemo ili nikako. Međutim, i kompleks(okolo) prve dvije navedene atrakcije je super.
Stephansplatz i taj historijski centar grada ćeš svakako vidjeti.
Autom iz Sarajeva treba oko 9-10h.
@beduin
Prag obavezno probaj što prije. Za mene jedan od 6-7 najboljih gradova u Europi. I mart/april ti je dobar za Prag.

- bavariapivo
- Kontakt:
I mi smo bili uvijek nedjelju ili dvije prije Bozica. Bude vraski hladno u to vrijeme...Beduin je napisao/la: ↑14 nov 2024, 11:27Zato sam i gledao prije Bozica da odem jer je tad svugdje ludilo.Jabroni je napisao/la: ↑14 nov 2024, 10:44+ 1bavariapivo je napisao/la: ↑14 nov 2024, 09:51
bice ti extra, ja sam tamo bio tri puta za advent i svaki put mi je bilo prelijepo, kao prvo citav grad okicen, nakicen, pogotovo vaci utca, kao drugo ovi bozicni marketi i sve oko tih marketa, meni i zeni bilo prelijepo...
Samo je zaje.ban onaj dio Badnje veče - Božić. Jedva da išta radi za piće/hranu u gradu, a kako je gomila turista, i ovo što radi bude nakrcano![]()
Ja sam 2012. ili 2013. docekao tamo Novu Godinu, nesto nevjerovatno bilo na trgu, mozda i ponajbolji docek NG mi je tad bio. Ali bez brige i pameti aranzman uplatio i ljudi te vozikaju da obidjes sve sto treba.
Ali sad idemo s prijateljima i hocemo da setamo, obilazimo samo i vjerujem da ce biti fantazija.
Zao mi samo sto nikako da se organizujem i odem u Prag i Bec, to moram vidjeti u dogledno vrijeme.
A za Prag samo pohvale, sad cemo opet pred Bozic u Prag, jer u to vrijeme jos nismo bili, ali vjerujem da ce biti extra