Premijer liga BiH - aktuelno

Pendulum
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Pendulum » 13 nov 2024, 16:20

jurisicduska je napisao/la:
13 nov 2024, 15:46
Let3

A šta je onda ovo :

"Komisija je, nadalje, uvidom u dokaz iz spisa predmeta – Informacija FK „Željezničar“ Sarajevo broj: 606/24 od dana 30.08.2024. godine u kojem se, inter alia, navodi kako slijedi: „Obavještvamo vas da stavovi delegata Mirze Trbonje iznešeni dana 19.04.2024. godine a koji su nam dostavljeni kao prilog Vašeg akta jesu njegovi lični stavovi, koji ni na koji način nisu usaglašeni sa organima FK „Željezničar“ Sarajevo, pa samim tim ne predstavljaju naš zvaničan stav“, utvrdila da je Mirza Trbonja postupao protivno interesima i stavovima kluba čiji je izabrani predstavnik te iznesenim, a kako je naprijed izloženo neosnovanim tvrdnjama o navodnim neregularnostima u radu organa i tijela FSKS pred Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo narušio ugled FSKS..."

Znaci on prozivao savez dobio suspenziju a vi se kao klub ogradili od njeg ja to tako shvatam iz tvojih postova. Mislim napisao si “ Potpuno je jasno na cijoj je strani Zeljo i protiv koga se bori.”
Dakle niste na strani frajera koji se bori protiv njih nego ste se ogradili od njeg. Jel iz ovog proizilazi da ste na drugoj strani ?
Jarane, oni više vjeruju šta im crnogorski računovođa piše nego svojim očima.

Ovdje izričito piše da se Klub ogradio od Trbonje a oni tog istog Mirzu dižu u zvijezde i nebesa kao "heroja" i "jedini pravi borac za spas BH fudbala".

Kaže računovođa da Klub nije pustio Trbonju niz vodu iako svi u ovom gore tekstu vidimo da jeste. :kafa:

PS. Naravno da će ti reći da si glup. Šta si drugo očekivao?
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 13 nov 2024, 16:32

Virtu4l je napisao/la:
13 nov 2024, 13:57
Platonova je napisao/la:
13 nov 2024, 13:46
Ajde bolan mani me priče o nacijama i knjigama, ja sam rekao šta priznajem i da mi niko neće govoriti ko sam i šta sam...Ako on meni može govoriti da nisam Srbin mogu i ja njemu da nije Bošnjak...Čovječe zaokružio si jednu riječ iz čitave knjige, od prije 300 godina i našao mi mudrovati...bjaaaaaaažiiii

Ne zanima mene šta tebi ko govori i ko si i šta si, to je tvoj slobodan izbor, budi Mongol ako hoćeš - mene to ne zanima.

Zaokružio sam ti ono najvažnije, što pobija tvoju i Dodikovu tezu da je neko nastao u hotelu Holiday Inn 1992. godine. Jer to je još jedan mit koji se primio kod vas, uz sve ostale kojih ima mnogo, i previše.

Ta knjiga je mnogo važna i svako sa ovih prostora bi je trebao pročitati, pisao ju je jedan od najvećih srpskih državnika i utemeljitelj ideje o ujedinjenju Srba u okvirima Dušanovog carstva koje je uvijek završavalo tragično. Jedan je od glavnih razloga zašto su Srbi svako malo kroz istoriju imali osvajačke pretenzije, koje nažalost imaju i danas.
Jel ti dupla dnevnica kad se tako sam sa sobom svadjas ili?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 nov 2024, 16:35

Nestvarno je da glupost ovih ljudi nema granice.

Znači Željo se ogradio od Trbonje pa je onda uložio žalbu i predsjednik kluba i predsjednik skupštine su bili sa Trbonjom na sjednici kantonalnog saveza?

Ne prestajete da se brukate.

Naravno da će se klub formalno ograditi da bi izbjegao eventualnu kaznu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 nov 2024, 16:38

13 nov 2024, 15:52

Dakle niste na strani frajera koji se bori protiv njih nego ste se ogradili od njeg. Jel iz ovog proizilazi da ste na drugoj strani ?

Bravo, klub nije na njegovoj strani ali eto uložio je žalbu na suspenziju i dva najvažnija čovjeka u klubu su ga pratili na sjednicu skupštine.

Ponekad morate naučiti kad je dosta, razumijem vas, silno želite da vjerujete u nešto, ali samo nastavljate da se brukate.
Voli te tvoje Sarajevo.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 13 nov 2024, 16:52

Virtu4l je napisao/la:
13 nov 2024, 16:38

Bravo, klub nije na njegovoj strani ali eto uložio je žalbu na suspenziju i dva najvažnija čovjeka u klubu su ga pratili na sjednicu skupštine.

Ponekad morate naučiti kad je dosta, razumijem vas, silno želite da vjerujete u nešto, ali samo nastavljate da se brukate.
Placeni botu ohladi malo, smaraš

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 13 nov 2024, 17:06

Virtu4l je napisao/la:
13 nov 2024, 16:38

Pa poslali ste službeni dopis da niste na njegovoj strani
Šta od mene hoćeš
Potpisan protokolisan ovjeren
Najvažniji čovjek kluba ga potpisao
Nisam ga ja izmislio
Piše jasno precizno da se ograđujete od Trbonje
Ali vjerovatno vam je tad tako odgovaralo pa sad kad je Sarajevo izguralo samo pricu onda valja i Trbonja možda zatreba ipak.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 13 nov 2024, 17:09

KONTRASVIH je napisao/la:
13 nov 2024, 16:13

Fudbalski Savez Kantona Sarajevo donesenom odlukom da ukine posebne kriterije teži ka tome da u organima i tijelima nogometnih saveza bude zastupljen što veći broj nogometnih velikana te stoga izražava žaljenje što, između ostalih, FK Sarajevo nije predložio nijedno takvo ime, dok u isto vrijeme predlaže kandidata koji se nalazi u aktuelnom sazivu Izvršnog odbora, čime poruka javnosti u težnjama za velikim promjenama u potpunosti gubi smisao.

Iz prednje navedenog jasno je vidljivo da pojedinci pokušavaju nelegalnim i nezakonitim radnjama uticati na pojedine klubove, njihove predstavnike i cjelokupan izborni proces koji je jasno preciziran Statutima FS KS, NS FBIH, NS BIH i Mapom puta NS BiH", poručili su.
:bow:
Može ime i prezime kandidata kojeg smo mi predložili ?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 nov 2024, 17:10

Da, da, pa onda poslali žalbu i pratili Trbonju na sjednicu.

Umjesto da se pokrene procedura za zamjenskog delegata koja bi do danas bila završena, jer se ovo dešavalo u četvrtom mjesecu.

Gubite se divovi, morate se malo presabrati. Dozvolili ste da se svi izdrkavaju na vama, evo i FSKS se popiša po vama.
Voli te tvoje Sarajevo.

curvanord
Kontakt:

Post Postao/la curvanord » 13 nov 2024, 17:13

Al zamisli full time forumaš haahhahahahahaha

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 13 nov 2024, 17:15

Virtu4l je napisao/la:
13 nov 2024, 17:10
Da, da, pa onda poslali žalbu i pratili Trbonju na sjednicu.

Umjesto da se pokrene procedura za zamjenskog delegata koja bi do danas bila završena, jer se ovo dešavalo u četvrtom mjesecu.

Gubite se divovi, morate se malo presabrati. Dozvolili ste da se svi izdrkavaju na vama, evo i FSKS se popiša po vama.
606/24 od dana 30.08.2024.
Tad ste poslali da se ograđujete i da ne podržavate njegove stavove te da to ne predstavlja zvanične stavove kluba
4 mjeseca odmak i vi opet čovjeka pustili niz vodu
Pa malo se okolnosti promijenise i evo vas opet hahahaha
SDA megafon i kakovjetarpuse klub

Da ti objasnim
Službeno ste poslali dopis potpisan u kojem ovo govorite
Koji je ušao u spis

A predstave za javnost nikog ne zanimaju.

Čim nemate argumenata krenete sa nekakvim spinovima.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 13 nov 2024, 17:17, ukupno mijenjano 1 put.

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 13 nov 2024, 17:16

Koja bješe presuda za Trbonju na kraju?
Podržavamo "naše" ljude il' se ograđujemo od njih?
Nisam čitao ove zadnje stranice, pa ako je već odgovoreno, halalite.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 nov 2024, 17:20

Ma možeš spinovati do mile volje, znaš da ti to kod mene neće proći.

Zakuca vas veliki Željezničar još jednom kao posljednje levate, tiho, u miru i bez pompe.

I ono najvažnije, sad je u potpunosti jasan potez Trbića od sinoć, sve ovo je znao i nije izdržao. Zlo u njemu je još jednom proradilo. Jače od njega.

Borci za dobrobit fudbala delegirali člana Izvršnog odbora. :rol: :bow:
Voli te tvoje Sarajevo.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 13 nov 2024, 17:22

Virtu4l je napisao/la:
13 nov 2024, 17:20

Zakuca vas veliki Željezničar još jednom kao posljednje levate, tiho, u miru i bez pompe.

I ono najvažnije, sad je u potpunosti jasan potez Trbića od sinoć, sve ovo je znao i nije izdržao. Zlo u njemu je još jednom proradilo. Jače od njega.

Klasican primjer paralelnog svijeta koji postoji samo u tvojoj glavi
Ovdje ti spinujes i tebi ne prolazi
Ja imam argumente u vidu službenih dokumenta a ti u imaginarnim svijetovima
Neutralan posmatrač bi rekao da si izdominiran

Za Trbica se slažemo. Papak na kvadrat. I zlo.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 13 nov 2024, 17:48

Bolje gosk nego cigani

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 13 nov 2024, 17:50

13 nov 2024, 17:22
Virtu4l je napisao/la:

Ja se tebi divim.

Odakle ti snaga da se sa ovakvom osobom upuštaš u bilo kakve rasprave?

On na ovom forumu piše sam sa sobom - sam sebi odgovara bez obzira šta mu neko napiše.

Podsjeća malo na AV. (malo više) :kafa:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 13 nov 2024, 17:57

imekorisnicko je napisao/la:
13 nov 2024, 15:12
Argentina je napisao/la:
13 nov 2024, 15:00
imekorisnicko je napisao/la:
13 nov 2024, 14:56

Naravno,identiteti su fluidni i stvar je osjećaja. Džaba što su pravoslavici iz Banja Luke i Trebinja različiti kad oni sebe doživljavaju kao jedno i tako se politički artikulišu. Nacije su bile u fazi manjeg značaja međutim opet se "vraćaju u modu" i vidimo rast nacionalizma svuda po Evropi.
Kazu i da vole Rusiju, a mrze drzave NATO-a, ali su svi pred ambasada tih drzava. Generalno, nacije su izmisljenje (npr ispade da su ove sadasnje istrijebile Jugoslovene).

Ono sto je isto za cijelu Planetu je religija, pa su muslimani svuda muslimani ili isto tako luerani, pravoslavci itd. Pa i ateisti su svuda ateisti.

Ono sto ljude povezuje je geografija. Kedan Sarajlija je Sarajlija i vidi se iz aviona iako mu ne znas naciju i geografiju, cujes ga kako.prica, cujes mu slengove, vidis obicaje itd, tako i Hercegovce, Slavonce, Dalmatince itd.
Sve je,na neki način izmišljeno. Društveni konstrukti,međutim oni imaju svoju funkciju i ljudi imaju potrebu za njima. Čak i u praksi ljudi koji su tako antinacionalni kao ti,istu potrebu zadovoljavaju kroz izgradnju nekog drugog identiteta kao što ti ističeš identitet Sarajlije kao da su sve Sarajlije iste i isto pričaju i imaju iste običaje. Naravno to je tvoje pravo,ali nemoj misliti da si zbog toga pametniji od nekog kome je Bošnjaštvo primarno pogotovo kad se uzme u obzir da se on kroz taj identitet i politički vrlo jasno artikuliše.
Odakle je ko, stvarno nije bitno, kao sto nikom od nas to nije birao, cisto da se ogradim od toga.

Nacija - to je bilo 1700/1800 bitno i sa formiranjem modernih drzava je krenuo i pocetak kraja, a nakon suludih svjetskih ratova je totalno besmisleno. To ato Balkan zaostaje, pa i dalje misli da je to no.1 stvar, to je nazalost nas hendikep. Treba postovati odabir, ali teeva postovati i realnoat.

Dajem novi primjer da me shvatis i ti i ostali ako ih ovo uopste zanima. Jedan navijac/huligan zeli da zapali baklju, da se tuce sa drugom skupinom, da ucestvuje u koreografiji i da navija - svi su isti, razlikuje ih klub. To je i za nacije, hoce svoju himnu, kulturu, jezik ili je imaju, razlikuje ih ime nacije.

Vracam se na geografiju, juznjaci su laganiji bili Grci, Spanci, Turci i slicnih navika, sjevernjaci na svoj nacin itd. Guranje u razlicitosti je smijesno, naravno postoje izuzeci, mikro sredine za sve itd.

Na kraju, covjek treba da bude covjek, da uvazava drugog, da trazi da njega drugi uvazava, da ga s visine gleda samo kad mu pruza ruku da ustane i da drugima radi samo ono sto bi bolio da se njemu radi, ovo posebno vrijedi za nas u BiH, samo tako mozemo naprijes u svim sferama.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 nov 2024, 17:57

Ovaj se nije odjavio nakon današnje blamaže? :o
Voli te tvoje Sarajevo.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 13 nov 2024, 17:59

13 nov 2024, 17:22
Virtu4l je napisao/la:

U Savezu ce biti mahalas koji lazno optuzuje i iznosi lazi na facebook-u prije nego je i usao u Savez. Pa ovakvi su gori od Vice, sa njim bar znas na cemu si. Jadan je sport i nasi llubovi ako su ovakvi alternativa.

Na kraju, sve price, mahalanje, informacije, pada u vodu. Vidjet cemo finalne rezultate glasanja brzo i znati sve. Samo kuku nama svima ako su i ostali kao ovaj levat iz Sarajeva.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 13 nov 2024, 18:01

Pa zar pentiumi s Grbavice nisu tvrdili da je Sarajevo delegiralo Ibrakovica 🤣 kakva sizofrenija hahahah
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, bordobijeli, Herpes, mosarajvosa83 i 18 gostiju.