Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Ne bih se s tim slozio, jezik i kulturu dijeli sa Bosancima (ljudima iz Bosne), a ne sa ljudima iz Srbije. Pismo takodjer.imekorisnicko je napisao/la: ↑13 nov 2024, 14:37Na osnovu toga što sa ostalim Srbima dijeli kulturu,jezik i percepciju. Razvoj nacija na mnogim mjestima u svijetu pa tako i na balkanu nije vezan striktno za granice država,a i genetika je tu manje važna.TeaM87 je napisao/la: ↑13 nov 2024, 14:33Vidim da poznajes materiju.Platonova je napisao/la: ↑13 nov 2024, 12:03
Etnički sastav
Srbi - 8.527.000 (36,2 %)
Hrvati - 4.637.000 (19,7 %)
Muslimani - 2.341.000 (9,9 %)
Albanci - 2.176.000 (9,2 %)
Slovenci - 1.753.000 (7,5 %)
Makedonci - 1.372.000 (5,8 %)
Crnogorci - 534.000 (2,3 %)
Mađari - 378.000 (1,6 %)
Ostali - 1.823.000 (7,8 %)[6][2][7]
Bivša jugoslavija, ništa drugo ne prihvatam osim ovoga ! 92 nastao u Holiday Inn hotelu i meni pripovjeda ko sam i šta sam....
Sa dosta stvari koje si napisao se mogu sloziti, npr. termin poturice je mozda previse uvredljiv, ali je cinjenica da su Bosnjani/Bosnjaci izgubili svoj identitet tokom turske vladavine, ali je isto tako laz da je ta nacija nastala tek 1992.
Kad vec diskutujemo, da te pitam, evo i tebe a i sve ostale srbe na ovom forumu. Na osnovu cega je jedan covjek iz republike srpske srbin? Evo ja imam prijatelja i on je rodjen u Banja Luci, svi njegovi su stotinama godina unazad iz Banja Luke, dakle nema nikakve krvne veze sa Srbijom, pravoslavac je, citav zivot zivi u BiH i izjasnava se ko srbin. Ja kad ga pitam, pa kako si ti srbin, on mi ne zna objasnit. I evo i ja sad tebe pitam, na osnovu cega je neko ko je rodjen u BiH, svi njegovi predci su iz BiH, na osnovu cega je on srbin?
Da se razumijemo, meni su popisi i izjasnjavanje toliko nebitni (izjasnio sam se kao Sarajlija na zadnjem popisu - cisto da me nigdje ne smjestaju) i nikog ne gledam kroz tu prizmu, ali evo ovo mi je stvarno nejasno, ljubitelj sam historije i ovo mi je vjecno neodgovoreno (razuman odgovor) pitanje.
Slazem se da razvoj nacija nije vezan za granice država, ali moje pitanje je na osnovu čega se on izjašnjava kao srbin, a ne recimo kao makedonac ili hrvat ili bosanac? Sta je tacno to sto ga diferencira da ne bude nesto drugo.
FKŽ !
Zanimljivije je ovo što su ovog Trbonju na sjednicu dopratili čelni ljudi zeljezničara ako bi u kojem slučaju prisustvovao sjednici i glasao da se odmah ograde od njega.
Zamisli ogradiš se od čovjeka koji kritikuje ovaj javašluk i kriminal koji se dešava u savezu i nogometu općenito u BiH.
U kakva su se oni gofna uvalili da podržavaju čovjeka koji je omogočio da glavni riječ u nogometu u BiH vodi čovjek kojem Bosna nije njegova Država.
Zamisli ogradiš se od čovjeka koji kritikuje ovaj javašluk i kriminal koji se dešava u savezu i nogometu općenito u BiH.
U kakva su se oni gofna uvalili da podržavaju čovjeka koji je omogočio da glavni riječ u nogometu u BiH vodi čovjek kojem Bosna nije njegova Država.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Sta je danas sprijecilo predstavnika zeljzcara, zatego vico lanac
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Bolje Zrinjski nego cigani.AVNOJ je napisao/la: ↑13 nov 2024, 19:01Zanimljivije je ovo što su ovog Trbonju na sjednicu dopratili čelni ljudi zeljezničara ako bi u kojem slučaju prisustvovao sjednici i glasao da se odmah ograde od njega.
🇵🇸
Shizo nikad nije bilo adekvatnije.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Računovođo, nemaaaaaaa vas!
A što ćete i dolaziti kad nemate pravo glasa. Pametno.

A što ćete i dolaziti kad nemate pravo glasa. Pametno.

Hasić: Klubovi imaju beneficije od Saveza, Željo je zbog pozajmice izašao iz inicijative 4R 

Šta li će djeci slagati, što nisu došli kad se branio fudbal. Joj ispadaju im orasi iz đepova nevinih. Ovo treba zapamtiti da su duplu igrali. Kad ih se bude kralo sutra nek šute ko sad.
🇵🇸
-
- Kontakt:
Mene bi bilo sramota oni se još raspravljaju hahahahhaha
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
Možda je ipak istina ona priča kako je se Vico predomislio oko njih na zimu prošle godine?

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Nemoj bolan sad će ti zalijepiti klip Mirvića kako se pozdravlja sa Gicom i zapušit nam usta
🇵🇸
Ili što je Čelik u Reprezentaciji radi Mirvićevih ličnih ineresa, ma ima da nas patosiraju.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Pazi pitanje, hoće li Željezničar dići ruku, a suspendovani.
Ovo je skrivena kamera, nemam drugo objašnjenje.
Kako su baš ovoliko zastranili. Tuga i žalost.

Ovo je skrivena kamera, nemam drugo objašnjenje.

Kako su baš ovoliko zastranili. Tuga i žalost.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- svrakino1921
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ovo liči kao da im je Virtual sastavljao strategiju
Samo u njegovoj glavi je izgledalo pametno
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
Cetnici sa Grbavice
jurisicduska je napisao/la: ↑13 nov 2024, 19:13Ovo liči kao da im je Virtual sastavljao strategiju