Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

moreno123
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Post Postao/la moreno123 » 13 nov 2024, 13:40

Jbt led losa Hrvatska ce nas dobiti obje, samo zato sto imamo nesposobne retarde u savezu, koji su i dovoljno bezobrazni da stave takve cijene ulaznica. Predvidjam 7-8 razlike u Zagrebu i ovdje nas dobijaju kos-dva u neizvjesnoj zavrsnici.

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 13 nov 2024, 14:21

Kakav nivo bezobrazluka. :urnebes: Ko veli Hrvatska je, platit će budale koliko god mi stavimo. :oops:

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 13 nov 2024, 14:22

Ivan Bogdanović (SC Derby), Luka Božić (Lleida), Danko Branković (Bayern), Filip Bundović (Cibona), Dario Drežnjak (Napoli), Mateo Drežnjak (Budućnost), Mario Hezonja (Real Madrid), Antonio Jordano (Split), Martin Junaković (Šibenka), Borna Kapusta (Split), Filip Krušlin (Strasbourg), Krešimir Ljubičić (Split), Roko Prkačin (Nanterre 92), Marko Ramljak (Zadar), Roko Rogić (Cibona), Michael Ružić (Juventut), Jaleen Smith (Bahçeşehir), Luka Šamanić, Niko Šare (Cedevita Junior), David Škara (Split) i Ivan Vraneš (Al Sharjah).

Spisak Hrvata za ovaj dvomec **** majku da su nasli samo dobrog Amera za playa al tesko je radit svoj posao u ovoj drzavi :crazy:
Edit: Hezonja i Brankovic ne igraju u Zagrebu na utakmici zbog Eurolige, samo da imamo sposoban savez ovo bi prosli
Zadnja izmjena: CAZIN, dana/u 13 nov 2024, 14:24, ukupno mijenjano 1 put.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 nov 2024, 14:24

Malo je reci smijesan sastav Hrvata. Ogromnu sansu bi imali sa Amerom dobrim...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 13 nov 2024, 15:05

A hoce li Hezonja i Brankovic igrati uzvrat? A mi smo bez Muse?

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 13 nov 2024, 15:29

Polozit oruzje pred ovakvom hrvatskom je van pameti. Ocekujem dvije neizvjesne utakmice, gdje ce ukupna razlika biti za par poena na neciju stranu...Vjerujem da smo mi uigranija ekipa jer se vecina igraca dugo poznaje...Obje ekipe krasi nedostatak suta. Mada uvijek moze prosrat nekog dreznjaka, ili recimo da ti gega stavi dvije trice (iako je sansa izrazito mala)....Mi smo atletski puno mocniji ali vidjecemo koliko to znaci u praksi

Ako Musa propusti drugu utakmicu a nastupi za Real odmah poslije, za mene je zavrsio...ali da ne prejudiciram

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 13 nov 2024, 15:42

Mocvara1991 je napisao/la:
13 nov 2024, 15:05
A hoce li Hezonja i Brankovic igrati uzvrat? A mi smo bez Muse?
Najvjerovatnije da hoce oba igrati a Musa je upitan i za utakmicu Reala prije revansa al su velike sanse da ne igra u dvomecu

Divos
Kontakt:

Post Postao/la Divos » 13 nov 2024, 16:18

Spisak Hrvatske za mečeve sa BiH

Ivan Bogdanović - SC Derbi

Luka Božić - Lleida

Danko Branković - Bajern Minhen

Filip Bundović - Cibona

Dario Drežnjak - Napoli

Mateo Drežnjak - Budućnost

Mario Hezonja - Real Madrid

Antonio Jordano - Split

Martin Junaković - Šibenka

Borna Kapusta - Split

Filip Krušlin - Strazbur

Krešimir Ljubičić - Split

Roko Prkačin - Nanter 92

Marko Ramljak - Zadar

Roko Rogić - Cibona

Mihael Ružić - Huventud

Džajlin Smit - Bašehšehir

Luka Šamanić - Bez kluba

Niko Šare - Cedevita Junior

David Škara - Split

Ivan Vraneš - Al Šaradžah

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 13 nov 2024, 16:52

Ma tanak spisak, ali i mi smo tanki. Da znam da ce Roberson i Musa biti u drugoj utakmici, vjerovao bih u pobjedu. Ovako ce to biti dosta teze. Oni ce imati Hezonju s poenima u rukama, ali i Brankovica koji ce dati nesto ispod kosa, sto ostali njihovi centri ne mogu garantovati. Musina povreda se zalijeci za 2-4 sedmice, a za njega se kasnije pojavila informacija da ga nece biti 4-8 sedmica, sto je po meni previse. Ako ga ne bude, mi cemo se poradjati za svaki kos vanjske linije. Hrvati imaju nekakve playmakere (Kapusta, Rogic, Junakovic) koji su u rangu Campare, ali su imali srece da Hrvatska ima 3 redovna ucesnika u aba ligi, pa su mogli igrati na tom nivo malo cesce od njega. Isto vazi i za nase visoke igrace poput Durme ili Penave, koji bi da su Hrvati sigurno igrali u Ciboni, Splitu ili Zadru (kao sto je slucaj s Ramljakom, Bundovicem, do skora D. Dreznjakom itd).

U prvoj utakmici ce Kamenjas i Halilovic morati isporuciti 30 poena u paketu i izdominirati njihove centre, a da Atic, Gegic i Lazic (?) atletikom i jakom odbranom ne dozvole otvorene suteve i lagane prodore za njihove spoljne igrace. Dobro bi bilo da Bozic ponovo izradi Sesara, jer je on i jak i atletican, a i zna uci u poentersku seriju.

Btw, ovo s cijenama ulaznica je dno dna. Nit nam dolazi Amerika, nit su okupili najbolje sto mi imamo. :puke:

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 13 nov 2024, 18:28

Ghuraba je napisao/la:
13 nov 2024, 16:52
Ma tanak spisak, ali i mi smo tanki. Da znam da ce Roberson i Musa biti u drugoj utakmici, vjerovao bih u pobjedu. Ovako ce to biti dosta teze. Oni ce imati Hezonju s poenima u rukama, ali i Brankovica koji ce dati nesto ispod kosa, sto ostali njihovi centri ne mogu garantovati. Musina povreda se zalijeci za 2-4 sedmice, a za njega se kasnije pojavila informacija da ga nece biti 4-8 sedmica, sto je po meni previse. Ako ga ne bude, mi cemo se poradjati za svaki kos vanjske linije. Hrvati imaju nekakve playmakere (Kapusta, Rogic, Junakovic) koji su u rangu Campare, ali su imali srece da Hrvatska ima 3 redovna ucesnika u aba ligi, pa su mogli igrati na tom nivo malo cesce od njega. Isto vazi i za nase visoke igrace poput Durme ili Penave, koji bi da su Hrvati sigurno igrali u Ciboni, Splitu ili Zadru (kao sto je slucaj s Ramljakom, Bundovicem, do skora D. Dreznjakom itd).

U prvoj utakmici ce Kamenjas i Halilovic morati isporuciti 30 poena u paketu i izdominirati njihove centre, a da Atic, Gegic i Lazic (?) atletikom i jakom odbranom ne dozvole otvorene suteve i lagane prodore za njihove spoljne igrace. Dobro bi bilo da Bozic ponovo izradi Sesara, jer je on i jak i atletican, a i zna uci u poentersku seriju.

Btw, ovo s cijenama ulaznica je dno dna. Nit nam dolazi Amerika, nit su okupili najbolje sto mi imamo. :puke:
Ja imam osjecaj da cemo ih dobiti u obe utakmice, mozda sam preoptimistican, ali ovo je itekako pobijedivo, usput vrijeme je da igraci kao Kameni i Gegic pokazu da su iz talenata presli u nosioce igre.

I sa Brankovicem njihov reket je tanak, nije to nikakva sreca nikakvu on dominaciju nije imao ni na ABA nivou , istina je da bi da bi sa jednim bekom sa poenima u rukama bili druga dimenzija, ali sta je tu je, vrijeme je da proradi inat.

Ja sam btw prije godinu i p’o najavljivao da nam treba novi bek, svakakvih prica sam se naslusao od Keenana Evansa, do ovog iz Dubai-a ocigledno je bilo da neko s ciljem radi na tome da ne bude u ovom dvomecu.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 13 nov 2024, 20:12

Ma naravno da Brankovic nije nikakva igracina, ali je previsok za Kamenog, a on opcenito teze i brani i napada takve centre na niskom postu. Problem ce biti Hezonja, pogotovo ako nama Musa ne bude igrao.

Volio bih da se jedan klasicni play ubaci u rotaciju, tj. da Adis ne prebaci sve na Atica i Gegica. Njih dvojica nam trebaju i na poziciji dvojke, a i da cuvaju Bozica (pogotovo ako Lazic ne bude u stanju da pomogne). Ako bi taj play bio Sani, on sigurno moze parirati Kapusti ili Rogicu (zavisi ko im bude rezervni organizator). Takodjer bih volio da se i Gutic i/ili Zrno ubace u rotaciju barem 5-10 minuta. Jednostavno nemamo takve profile igraca medju ovima koji su iznijeli teret utakmica zadnjih nekoliko godina, a najlakse ih je izvesti iz igre ako ne budu pogodili prva 2-3 suta. Mada, smio bih se zakleti da ce Bekir prije potegnuti za Vrabcem. Durmo bi komotno mogao zamijeniti Lazica, ali ocigledno i on ima problem s nekom povredom jer ga vec 5-6 utakmica nema u rosteru. Opet kazem, Mutic se morao naci na spisku, igra brutalnu sezonu u Belgiji.

Na pozicijama 4 i 5, Kamenjas, Alibegovic, Halilovic i Penava trebaju iznijeti sav teret i vjerujem da ce oni biti dovoljni.

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 13 nov 2024, 20:27

Prije godinu su utakmice prodate, a vi se nadate necemu.

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 13 nov 2024, 20:45

Povrijedi se Kamenjas,valja nam Sejfica gledati

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 nov 2024, 20:51

guillermo je napisao/la:
13 nov 2024, 20:45
Jbt kao da nas je neko prokleo. Prvo Musa, sad Kameni...
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 13 nov 2024, 21:00

guillermo je napisao/la:
13 nov 2024, 20:45
Ako sam dobro vidio, skocni zglob je u pitanju? Nadati se da nije nista ozbiljnije, ali daj Boze da za 10 dana bude spreman. :( Mada, kad se sjetim kako je Kameni brzo dosao do sebe nakon onog pada protiv Francuza u Skenderiji - sve je moguce. :pray:

Edit: Evo brata, vratio se u igru. Kakav tenk! :bih:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 nov 2024, 22:22

G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Divos
Kontakt:

Post Postao/la Divos » 14 nov 2024, 17:30

Hrvati bi u prvom meču mogli nastupiti u sastavu; Kapusta, Smit, Božić, D.Drežnjak, Prkačin - Rogić, Krušlin, Ramljak, Škara, Bundović - M.Drežnjak, Vraneš, u drugom meču bi mogli sa ovim sastavom: Smit, Božić, Hezonja, D.Drežnjak, Branković - Kapusta (ili Rogić), Krušlin, Ramljak, Škara, Prkačin - M.Drežnjak, Bundovič.
Bosna ima prednost na pozicijama 4-5, Kamenjaš, Halilović, vjerujem i Marić su u prednosti nad hrvatskim centrima sve zajedno sa Brankovićem. Alibegović i Penava mogu parirati starijem Drežnjaku i Škari. Sa Lazarom Mutićem za kojeg ne znam razlog nepozivanja, Bosna bi i na poz, "četvorke" imala značajnu prednost.
Na spoljnim pozicijama Hrvati su sa Smitom, Božićem te Hezonjom u drugom meču u prednosti. Sa Kostom Kondićem koji je trenutno dosta isored svih hrvatskih bekova i da se uspjelo obezbijdediti igranje Ajzeje Tejlora, BiH bi itekako parirala i na spoljnim pozicijama, šanse bi u dvomeču bile 60:40 % za BiH, ovako bez Muse, Amera i Koste, šanse su 55:45 % za Hrvatsku.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 14 nov 2024, 17:59

Divos je napisao/la:
14 nov 2024, 17:30
Hrvati bi u prvom meču mogli nastupiti u sastavu; Kapusta, Smit, Božić, D.Drežnjak, Prkačin - Rogić, Krušlin, Ramljak, Škara, Bundović - M.Drežnjak, Vraneš, u drugom meču bi mogli sa ovim sastavom: Smit, Božić, Hezonja, D.Drežnjak, Branković - Kapusta (ili Rogić), Krušlin, Ramljak, Škara, Prkačin - M.Drežnjak, Bundovič.
Bosna ima prednost na pozicijama 4-5, Kamenjaš, Halilović, vjerujem i Marić su u prednosti nad hrvatskim centrima sve zajedno sa Brankovićem. Alibegović i Penava mogu parirati starijem Drežnjaku i Škari. Sa Lazarom Mutićem za kojeg ne znam razlog nepozivanja, Bosna bi i na poz, "četvorke" imala značajnu prednost.
Na spoljnim pozicijama Hrvati su sa Smitom, Božićem te Hezonjom u drugom meču u prednosti. Sa Kostom Kondićem koji je trenutno dosta isored svih hrvatskih bekova i da se uspjelo obezbijdediti igranje Ajzeje Tejlora, BiH bi itekako parirala i na spoljnim pozicijama, šanse bi u dvomeču bile 60:40 % za BiH, ovako bez Muse, Amera i Koste, šanse su 55:45 % za Hrvatsku.
mozda i ne bes Muse … :zviz: :zviz:
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 14 nov 2024, 19:16

Taj Taylor nikakva sreca nije, nama treba igrac profila Robertsona, koji za razliku od nasih ciglasa ima sut za 3, i usput da mu uloga scorera nije primarna jel tu imamo Musu.

Recimi Harper iz Jerusalema je idealan primjer, istina nizi igrac, ali nlad i dosta zilaviji od Robertsona, takoder zna se podrediti ekipi i to je pokazao u Valenciji, a u ovakvim utakmicama bez Muse, Nurkica, Garze moze preuzeti poziciju lidera.

Takav igrac bi nam znacio puno i nekoga takvog moramo naci do kraja kvalifikacija, nemamo vise vremena, ja bi ima halalio ovo da znam da su fkt imali dogovorenog Keenana Evansa prije povrede u protivnom ovo je destrukcija reprezentacije pod direktivom saveza.
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 17 nov 2024, 15:07

Bernard Jurišić:

"Očekuje se da bi ključni adut u prvoj utakmici trebao biti Luka Božić, koji je konačno opet u dresu reprezentacije. Sada 28-godišnji dvostruki MVP ABA lige zadnji je put za Hrvatsku nastupio prije točno šest godina — u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. kod izbornika Dražena Anzulovića. Pazite — čovjek od kojeg očekujemo da nas na svojim leđima odnese do krucijalne pobjede protiv BiH dosad je u svojoj karijeri tek četiri puta nastupio za Hrvatsku i ubilježio ukupno sedam poena."

"Puno se zadnjih dana pričalo o Sesarovoj odluci da poziv uputi i Luki Šamaniću, koji je već sedam mjeseci bez kluba i bez odigrane utakmice. Šteta, nadali smo se da će Šamanić do studenoga već igrati ozbiljne utakmice u Euroligi i početi vraćati kredit koji smo mu dali vjerujući da ima potencijal za velike stvari. Godine idu, Šamanić će uskoro navršiti 25, daleko je od mladog igrača, a ozbiljne košarke i ozbiljnog klupskog statusa u njegovom životu još uvijek nema.

Nije ga Sesar zvao da bi ga “dobio za budućnost”, jer budućnost dalje od ovog kvalifikacijskog prozora ne postoji. Hrvatska košarka doslovno je stala u ove dvije utakmice, jer je teško uopće razmišljati o tome da se seniorska reprezentacija prvi put u povijesti ne plasira na Eurobasket. Stoga sam čak bio i sklon ideji da se klekne na koljena pred 37-godišnjeg Antu Tomića ili 35-godišnjeg Mira Bilana koji sjajno igraju u Španjolskoj i Italiji da dođu spasiti što se spasiti može. Iako bih potpuno razumio i kad bi obojica to odbili.

Jedina dobra vijest za hrvatskog izbornika je to što i BiH ima slične probleme. Jusuf Nurkić i Luka Garza su u NBA-u, Emir Sulejmanović nije se odazvao jer je nešto ljut, a Džanan Musa je, kao i Hezonja, sigurno otpao za prvu utakmicu. Hoće li igrati u drugoj u Sarajevu još nitko ne zna, pa iako je iz Madrida najprije izašlo da će zbog ozljede gležnja sigurno propustiti sve utakmice do kraja studenog, u BiH se još uvijek nadaju da bi mogao ‘oživjeti’ za uzvrat."

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], johntravolta123, lumani, Proximic, TripleThreat i 22 gosta.