relativizam je napisao/la: ↑15 nov 2024, 09:23
Ili hoces ili neces
sta sam brace upoznao iz Konjica,Jablanice,Gorazda,Zivinica,Lukavca ,koji svaku utakmicu dolaze
a ja ovdje svake sedmice citam,hladno,vjetar,sunce,kisa,magla
ma nemojte pricati,ko hoce nadje nacina ko nece nadje izgovor,grad ima preko 500k stanovnika ,ne mozes 10k ljudi naci da vole fudbal bez obzira na vremenske uvijete
Na danasnjem vaktu je bolest skupa, imas ljudi koji nece da rizikuju posao/fakultet zbog utakmice. Imas dosta starijih koji se svakako boje, djece koju roditelji nece pustit po kisi ili hladnoci itd. Plus sto je sve dostupnije nego ikad, svaka utakmica se prenosi, zadnji put kad Sarajevo nije bilo na TVu u ligaskoj tekmi je vjerovatno tamo nekad 2015. godine. I najveci fanatici se ponekad zapitaju ako vide kisu vani a u kuci vatra pucketa.
Uz sve to, mi objektivno nismo dobra i vjerna publika. Nema nas jednostavno dovoljno i to je tako. Mozemo mi pricat do sutra kako smo najjaci al nam savez smanjuje brojke a nekom drugom dodaje, al to jednostavno nije tacno u tolikoj mjeri koliko se prica o tom. Hiljadu puta sam rekao, ja sam se u navijace Sarajeva razocarao u julu 2018. godine. 4 dana nakon 2:2 protiv Atalante, nedjelja, vrijeme top, na tekmu protiv Mladosti DK dodje 4 hiljade ljudi. 4 dana kasnije na Atalanti 23k. Znaci 19 hiljada ljudi je doslo da vidi Papu Gomeza a ne Tatara ili Mersu. To je porazavajuce na svim nivoima.