Skijanje
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Re: Skijanje
Lindsey Vonn ponovo u Svjetskom kupu nakon 5 godina pauze
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
hiršer izgleda poderao ligamente ... očito je pretjerao

da me neko pitao koliko pobjeda ima ja bih rekao 25-30 …. on je za mene nekako još uvijek “novi”. potpuno pogrešna percepcija
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Znam da sam uvijek slusao kako su najbolje skijaske godine 25-28 za muske. Sto Odermatt i dokaza tacnim. Sa 27 godina je postao ubjedljiv i nedodirljiv u veleslalomu, a bas sa lakocom vozi i uzme brze disipline. Uzivanje je gledat ga.
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Kakvo cudo od djeteta imaju susjedi. Zrinki naklon do poda. Dvije pobjede u slalomu zaredom. I to danas pred “domacom” publikom i pod mogu misliti kakvim pritiskom. 

pobijedi bugar danas
druga pobjeda jednog bugara poslije popangelova. i sad ono najbolje … tačno na današnji dan prije 45 godina!! sjećam se te trke jako dobro … ali zglave ne da je to bilo u nepoznatoj selendri po imenu lenggries …. sa današnje tačke nepojmljivo da se svjetski kup održi u takvoj rupčagi
hrvatska jaka ko zemlja ove godine

druga pobjeda jednog bugara poslije popangelova. i sad ono najbolje … tačno na današnji dan prije 45 godina!! sjećam se te trke jako dobro … ali zglave ne da je to bilo u nepoznatoj selendri po imenu lenggries …. sa današnje tačke nepojmljivo da se svjetski kup održi u takvoj rupčagi
hrvatska jaka ko zemlja ove godine
šifrinka opet skija .. ne znam da li je još u americi ili je već na reiteralmu ili negdje drugo ali gdje god da je ovo je pravo cool ..... skontaj skijaš na stazi a pored tebe neka cura pravo dobro vijuga, pogledaš malo bolje kad ono šifrin livadari .. vjerovatno jednom u sto godina moguće

elvedina se izgleda vratila na svoj standardni nivo
vozi li se ove godine crans montana?
vozi li se ove godine crans montana?
Našima je najbolje ne dati ništa..tada grizu i bore se da isplivaju ..dobila pola miliona km i lagano trljaj mhuda..pardon nema mhuda.Sto puta dokazdno od Tuke,Džumhura,Hamze Alića i ostalih..jel dobiješ neku lovu prst u uho..čuj oprezna vožnja..spust je Elvedina draga..jedna vožnja ..na nos,na zube,maksimalno..šta taktizirati...e sad čekam moraliste tipa hajde ti,naša je,mlada je. ..i tako to
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Ja stvarno ne mogu a da ne budem subjektivan kad je Elvedina u pitanju i sve se nadam da tempira formu za Saalbach. Ali daleko je od bilo kakve forme, a kamoli vrhunske.
Tacno mi se pomijesaju osjecanja kad vidim Lindsey. Drago mi sto je opet vidim na stazi, a zao sto je to kratkog vijeka
glavni fazon je da se poslije petnaestetak takmičarki naglo razvedrilo i da je to bila velika šansa za napraviti neki rezultat. očito je potpuno van forme, ovo danas joj je vjerovatno najgora trka ove godine a nije mogla dobiti bolje uslove na stazi za napraviti neki pristojni rezultat
p.s. vonn očito nije zaboravila skijati a iduće hefte ide kortina, njena omiljena staza
p.s. vonn očito nije zaboravila skijati a iduće hefte ide kortina, njena omiljena staza
vonn se malo razbila
navodno se samo ugruvala
trenutno se vodi velika polemika u ski krugovima oko nekih karbonskih uložaka u cipelama (nešto poput prema nozi anatomski formiranih čarapa od karbona) koji navodno povećavaju kontrolu ali i opasnost ... nemam pojma šta je stvarno u pitanju, nisam to nikad vidio ni na TV

trenutno se vodi velika polemika u ski krugovima oko nekih karbonskih uložaka u cipelama (nešto poput prema nozi anatomski formiranih čarapa od karbona) koji navodno povećavaju kontrolu ali i opasnost ... nemam pojma šta je stvarno u pitanju, nisam to nikad vidio ni na TV

super-g u wengenu je poprilična besmislica, ako ima neka staza koja nije za super-g to je wengen
elvedina muzaferija je veliko razocarenje
u prethodnoj sezoni je odvezla nekoliko veoma dobrih trka i pomislio sam da je napravila iskorak i da ce redovno ostvarivati dobre rezultate, ali, ona u ovoj sezoni skija katastrofalno, iako je kazala kako nikad spremija ulazi u novu sezonu itd, cak je dovela talijanske trenere (ako sam dobro upratio), no, za sad to ne daje rezultat...
u prethodnoj sezoni je odvezla nekoliko veoma dobrih trka i pomislio sam da je napravila iskorak i da ce redovno ostvarivati dobre rezultate, ali, ona u ovoj sezoni skija katastrofalno, iako je kazala kako nikad spremija ulazi u novu sezonu itd, cak je dovela talijanske trenere (ako sam dobro upratio), no, za sad to ne daje rezultat...
poslije ovoga danas je sve jasno, najgora sezona ikada, hljeba više nemože. nemm pojma šta je razlog jer je fizički navodno top. ovo danas je bilo nivo one iz kenije.
naravno da je sigurno ona sama najviše razočarana ali očito je ove godine nešto debelo pogrešno napravila
naravno da je sigurno ona sama najviše razočarana ali očito je ove godine nešto debelo pogrešno napravila
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Osim sto prikazuje vrhunske voznje i tehniku, ali kakva skijaska zrelost. Zrinka Ljutic 

Od srca joj želim veliki kristalni globus i da nastavi tamo gdje su stali Janica, Ivica i Tina.
al’ ga odskija elmedina 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.