FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
84
51%
Prolazak u Play off
34
21%
Grupnu fazu
46
28%

Ukupno glasova: 164

Silvester071
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Silvester071 » 15 nov 2024, 16:09

SHZ82 je napisao/la:
15 nov 2024, 15:46
GianlucaPagliuca71 je napisao/la:
15 nov 2024, 13:48
Ne bi bila veca posjeta i kad bi imali natkrivenu jednu tribinu. Ispuhana prica.

@Zutti je pravo rekao. Bolje par hiljada stalnih navijaca koji prate sve nego 15 koji dodju kad je evropa i derbi pa da mogu story staviti
pustite tu isfuranu frazu bolje 3k stalnih nego 12-13 selfijasa.
pa pogledajte stadione u Europi, 70-80% kapaciteta su selfijasi, jer ljudi dodju sa porodicama, prijateljima provedu dan oko i na stadionu.
Zato je bolje napraviti ili preurediti totalno Kosevo na nekih 15-18k kapaciteta ostalo u neki sadrzaj koji ce privuci i ne nogometnu publiku. Jer da bi neko investirao npr u preuredjenje Koseva 15miliona treba ponuditi ideju kako ce se novac vracati. To da ce neko dati 15-20 miliona za stadion od 30kgledalaca koji je popunken 10-15% nema sanse.
Klubu treba novac, novac donose gledaoci, gdje njih ima ima i sponzora.
Naravno sportski segment treba to pratoti sa rezultatima, a mi cemo ih uvijek imati.

Bravo, slazem se u potpunosti.

Nama (pusti snovi, lijepo je sanjati) idealan stadion od max. 18 ths mjesta, imao bi 6-7 hiljada pretplatnika, 100 %, + karte u prodaji i pitanje je bi li isti bio pun protiv GOŠK-a, Igmana i slicnih a sa druge strane treba znati da bi takav stadion bio pokriven, mozda imao i grijanje na stolici + ostale stvari (kafici, klopa i slicno), sto bi automatski diglo posjetu i ugodjaj/komfor za samog gledaoca.

Pricati o komforu na Koševu sada npr. protiv Zrinjskog krajem mjeseca je apsurdno ali tako je kako je :cool:

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 15 nov 2024, 16:11

15 nov 2024, 16:06
SHZ82 je napisao/la:
Ne bi bila veca posjeta i kad bi imali natkrivenu jednu tribinu. Ispuhana prica.

@Zutti je pravo rekao. Bolje par hiljada stalnih navijaca koji prate sve nego 15 koji dodju kad je evropa i derbi pa da mogu story staviti
pa pogledajte stadione u Europi, 70-80% kapaciteta su selfijasi, jer ljudi dodju sa porodicama, prijateljima provedu dan oko i na stadionu.
Zato je bolje napraviti ili preurediti totalno Kosevo na nekih 15-18k kapaciteta ostalo u neki sadrzaj koji ce privuci i ne nogometnu publiku. Jer da bi neko investirao npr u preuredjenje Koseva 15miliona treba ponuditi ideju kako ce se novac vracati. To da ce neko dati 15-20 miliona za stadion od 30kgledalaca koji je popunken 10-15% nema sanse.
Naravno sportski segment treba to pratoti sa rezultatima, a mi cemo ih uvijek imati.
Nisam rekao generalno bolje nego je meni bolje. Draze mi vidjeti par hiljada ljudi koji se ne zale i ne kukaju (dosta bude i starih ljudi) nego 15K nekih influensera i qurceva koji za Kyeremeha misle da je Fanimo. Volio bih i ja da je svako kolo 15K, ali nema od toga nista. Nije to stvar marketinga, rezultata i sadrzaja, jer je to sad sve na nivou.
Kad se sjetim Aktobea na Koševu, krenuli izlaziti poslije 90 minuta, nisu znali da imaju produžetci. :rol:

Vjecnobordo
Kontakt:

Post Postao/la Vjecnobordo » 15 nov 2024, 16:24

Silvester071 je napisao/la:
15 nov 2024, 16:09
SHZ82 je napisao/la:

Bravo, slazem se u potpunosti.

Nama (pusti snovi, lijepo je sanjati) idealan stadion od max. 18 ths mjesta, imao bi 6-7 hiljada pretplatnika, 100 %, + karte u prodaji i pitanje je bi li isti bio pun protiv GOŠK-a, Igmana i slicnih a sa druge strane treba znati da bi takav stadion bio pokriven, mozda imao i grijanje na stolici + ostale stvari (kafici, klopa i slicno), sto bi automatski diglo posjetu i ugodjaj/komfor za samog gledaoca.

Pricati o komforu na Koševu sada npr. protiv Zrinjskog krajem mjeseca je apsurdno ali tako je kako je :cool:
Zato to treba sto prije poceti, jer ako sad aBd osvojimo titulu i aBd udjemo u grupnu fazu Lige prvaka 😅 ili evrope opet moramo igrati u **** zenici a svi znamo da to nije to. Treba pritisak naprqviti da se krene sa baustelom i zatvoriti tribinu istok do ljeta kad bi trebala biti gotova i aBd na ljeto evropu normalno igrati sa stadionom 4 kategorije.

Maroon99
Kontakt:

Post Postao/la Maroon99 » 15 nov 2024, 16:29

Natkrijes istok, uvedes sve te evropske zafrkancije (fan zonu, tubrog zonu, selfi zonu i gluposti) dignes cijenu karata na 50KM napravis neku ekskluzivu jer to najbolje prolazi. Sto je kafa skuplja to su kafici puniji (ko metropolis)
A mi standardni bolesnici na sjever i zapad
Do smrti odani!

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 15 nov 2024, 18:09

A sta ovo mafijasi iz saveza ne zele da prihvate legalne promjene u kantonu?
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 15 nov 2024, 18:53

Izgleda Borac obe godine 😎

Neza
Kontakt:

Post Postao/la Neza » 15 nov 2024, 19:56

Dadox je napisao/la:
15 nov 2024, 18:53
Igramo sa njima ove godine?

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 15 nov 2024, 21:34

Neza je napisao/la:
15 nov 2024, 19:56
Dadox je napisao/la:
15 nov 2024, 18:53
Igramo sa njima ove godine?
Na nekom portalu mi izletilo da Zrinjski i zeljo igraju u decembru i da je sluzbeno potvrdjeno, ja mislim da je to isto kolo kao i Borac na Kosevu

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 15 nov 2024, 22:14

Po ko zna koji put napisacu jer I dalje smatram da je tako najbolje, ako vec ne mozemo kupiti kakvu njivu u Butilama za stadion, natkriti istok, zapad i sjever a jug ukinuti i napraviti podzemne garaze, hotel, hoping centar... Gostujucim navijacima napraviti kavez izmedju istoka I sjevera. Tako bi istok imao gdje i na kome da liječi svoje frustracije a spao bi pritisak istoka s igraca.

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 15 nov 2024, 22:20

Moj hiljaditi post može biti samo na ovoj temi. Ima nas svakakvih i ponekad se ne slažemo oko određenih stavova ali jedno je sigurno na ovoj temi nalaze se strastveni zaljubljenici u FKS koji žive i dišu od jutra i mraka samo Sarajevo.

Idemo dalje bordo braćo :bih: :bow:
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 15 nov 2024, 22:58

Vidjeli ste veceras guzve u saobracaju gdje god krenes. Ko misli da je dobar termin petkom u 18h taj nije jos kasnio s posla na utakmicu i nervirao se

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 16 nov 2024, 08:50

Pošto nam se bliži, za većinu, najinteresnatniji dio sezone odnosno spekulacije o potencijalnim pojačanjima da vidim i vaše mišljenje o ovim šfo sam pronašao. Očekujem da će fokus ljudi u klubu biti igrači na dvije pozicije koje nam najviše škripe tj golman i stoper i pronalazak eventualne zamjene za Renana i/ili Guliashvilia u slučaju prodaje.

IGRAČI BEZ KLUBA:
Darko Velkovski, stoper 29 godina, bivši igrač Rijeke, prošle sezone 16 utakmica za Rumunski Dinamo.

Filip Benković, već spominjan ovdje, zavidan CV

Omar Rekik, čisto iz znatiželje, stoper izdanak Arsenalove škole, nije se snašao u Engleskoj i Holandiji baš najbolje, možda bi se mogao napraviti korektan igrač za nas od njega.

Etrit Berisha, još jedan koji već spominjao, golman sa zavidnom karijerom, 35 godina sigurno da bi donio sigurnost na golu.

Brayan Moreno, 25ogodišnji Kolumbijac, poršle godine u Naftchiju 15 utakmica 4 gola, sezonu prije 9 golova u 25 utakmica za CSKA Sofiju, napadač.

Amir Feratović, još je bez kluba, tek 22 godine, ni prvi ni zadnji koji bi proigrao
kod nas nakon par godina lutanja.

IGRAČI KOJI NISU U PRVOM PLANU SVOJIH KLUBOVA:
Hidajet Hankić, golman 30 godina, početkom sezone stigao u Rostov, branio samo 2 utakmice

Danijel Lončar, stoper 27 godina, ove sezone 1 minuta u Pogonu, bio zajedno sa Zekićem u Osijeku.

Jan Gorenc, stoper 25 godina, prošle godine u Slovenskom Bravu, ove godine ne toliko prostora za igru u Eupenu druga Belgijska liga.

Aleksandar Radovanović, stoper 31 godina, bivši igrač Vojvodine, Lensa i Kortrijka, trenutno u Almeriji, upitna je želja da se vraća na ove prostore.

Nikola Štulić, bivši napadač Partizana i Radničkog, ove godine u ekipi Charleroi nikako ne igra za prvi tim samo za ekipu koja se takmiči u trećem rangu, prošle sezone također jako malo prostora, tek 23 godine.

Gojko Zajkov, stoper 29 godina trenutno u ekipi Craiove, solidna karijera.

Luka Menalo, otjeran iz Olimpije nije u planovima Dinama, sanjamo ga već par sezona, de li je vakat?

Mirko Marić, trenutno u Monzi ne dobija minute, prošle godine se nije proslavio ni u Rijeci na posudbi, ali sigurno ima kvalitet.

Neven Ðurasek, u Debrecenu ne igra. bivši igrač Shakhtara, Olimpije i Arisa, jest da je veznjak i da nam realno ne treba trenutno, ali na kraju sezone Pavičić ide, a vidjet ćemo šta će biti sa Lulićem.

PUSTE ŽELJE

AMAR RAHMANOVIĆ

Anel Husić, ne toliko standardan u Young Boysu, stoper tek 23 godine, ali mislim da bi radije ostao u Švici.

Marin Šverko, 26 godina stoper, trenutno u ekipi Venezie

Smail Prevljak, jako malo minuta za Herthu ove godine, kao i za Husiće mislim da mu je draže naći neku ekipu u cvajti.

Josip Drmić, bez kluba 32 godine, također ne vidim da bi izabrao dolazak ovdje jer sigurno može naći klub u malo jačim ligama tipa Austrije ili Švice.

Tayrell Wouter, trenutno u Gruzijskoj ekipi Dila, 22 godine, 17 golova i 6 asistencija u 31 utakmici, 22 godine. Idealna zamjena za Guliashvilia.

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 16 nov 2024, 10:58

pitara je napisao/la:
16 nov 2024, 08:50
Pošto nam se bliži, za većinu, najinteresnatniji dio sezone odnosno spekulacije o potencijalnim pojačanjima da vidim i vaše mišljenje o ovim šfo sam pronašao. Očekujem da će fokus ljudi u klubu biti igrači na dvije pozicije koje nam najviše škripe tj golman i stoper i pronalazak eventualne zamjene za Renana i/ili Guliashvilia u slučaju prodaje.

IGRAČI BEZ KLUBA:
Darko Velkovski, stoper 29 godina, bivši igrač Rijeke, prošle sezone 16 utakmica za Rumunski Dinamo.

Filip Benković, već spominjan ovdje, zavidan CV

Omar Rekik, čisto iz znatiželje, stoper izdanak Arsenalove škole, nije se snašao u Engleskoj i Holandiji baš najbolje, možda bi se mogao napraviti korektan igrač za nas od njega.

Etrit Berisha, još jedan koji već spominjao, golman sa zavidnom karijerom, 35 godina sigurno da bi donio sigurnost na golu.

Brayan Moreno, 25ogodišnji Kolumbijac, poršle godine u Naftchiju 15 utakmica 4 gola, sezonu prije 9 golova u 25 utakmica za CSKA Sofiju, napadač.

Amir Feratović, još je bez kluba, tek 22 godine, ni prvi ni zadnji koji bi proigrao
kod nas nakon par godina lutanja.

IGRAČI KOJI NISU U PRVOM PLANU SVOJIH KLUBOVA:
Hidajet Hankić, golman 30 godina, početkom sezone stigao u Rostov, branio samo 2 utakmice

Danijel Lončar, stoper 27 godina, ove sezone 1 minuta u Pogonu, bio zajedno sa Zekićem u Osijeku.

Jan Gorenc, stoper 25 godina, prošle godine u Slovenskom Bravu, ove godine ne toliko prostora za igru u Eupenu druga Belgijska liga.

Aleksandar Radovanović, stoper 31 godina, bivši igrač Vojvodine, Lensa i Kortrijka, trenutno u Almeriji, upitna je želja da se vraća na ove prostore.

Nikola Štulić, bivši napadač Partizana i Radničkog, ove godine u ekipi Charleroi nikako ne igra za prvi tim samo za ekipu koja se takmiči u trećem rangu, prošle sezone također jako malo prostora, tek 23 godine.

Gojko Zajkov, stoper 29 godina trenutno u ekipi Craiove, solidna karijera.

Luka Menalo, otjeran iz Olimpije nije u planovima Dinama, sanjamo ga već par sezona, de li je vakat?

Mirko Marić, trenutno u Monzi ne dobija minute, prošle godine se nije proslavio ni u Rijeci na posudbi, ali sigurno ima kvalitet.

Neven Ðurasek, u Debrecenu ne igra. bivši igrač Shakhtara, Olimpije i Arisa, jest da je veznjak i da nam realno ne treba trenutno, ali na kraju sezone Pavičić ide, a vidjet ćemo šta će biti sa Lulićem.

PUSTE ŽELJE

AMAR RAHMANOVIĆ

Anel Husić, ne toliko standardan u Young Boysu, stoper tek 23 godine, ali mislim da bi radije ostao u Švici.

Marin Šverko, 26 godina stoper, trenutno u ekipi Venezie

Smail Prevljak, jako malo minuta za Herthu ove godine, kao i za Husiće mislim da mu je draže naći neku ekipu u cvajti.

Josip Drmić, bez kluba 32 godine, također ne vidim da bi izabrao dolazak ovdje jer sigurno može naći klub u malo jačim ligama tipa Austrije ili Švice.

Tayrell Wouter, trenutno u Gruzijskoj ekipi Dila, 22 godine, 17 golova i 6 asistencija u 31 utakmici, 22 godine. Idealna zamjena za Guliashvilia.

Dobra analiza trenutnih opcija, vecina ima kvalitet za dovest al se izdvaja ova pusta zelja Amara… Sta bi dao da ga opet vidimo kako plese po terenu
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 16 nov 2024, 11:05

Amar
Menalo
Prevljak
Drmić (zbog godina)

Po meni, ne bi ih nikad doveo.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

GianlucaPagliuca71
Kontakt:

Post Postao/la GianlucaPagliuca71 » 16 nov 2024, 11:16

Rahman je zelja za ljeto. Od ovih, Benković je zanimljiv, Posavec isto ako je istina da smo zainteresovani.

Ove metuzaleme ne uzimati u obzir, novi Vrancici.
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 16 nov 2024, 12:17

Ja sam cekao i ocekivao da ce Rahman od ovog ljeta biti nas novi/stari igrac,postojao je neki plan ali eto.Naravno svi bi zeljeli da ga vidimo opet kod nas,i njemu je zelja da u najdrazem dresu odigra jos nekoliko sezona i zavrsi karijeru.

Hajmo malo sa fudbalske strane sagledati
Vezni red trenutni nam je najjaca linija u timu i ubjedljivo najjaci u ligi.Trojac Bubanja-Djordjevic-Lulic su sjajni.Imamo na klupi Mustafica,Pavicica,Mehmedovica svi igraju Amarovu poziciju.Andjusica i Krdzalica kada se vrate iz povrede.Eh sada dovoditi tu jos jednog igraca koji bi zbog svog renomea morao svaku utakmicu biti u prvi 11 i istjerati nekoga cisto da bi se ispunila fantazija i legacy navijaca je zaista mac sa dvije ostrice.Mozda dobra opcija na ljeto kada ne bi uspjeli zadrzati ni Lulica ni Pavicica ali u ovom trenutnku vezni red nam je jedina linija koju ne treba nikako dirati pogotovo dok prodju svi jos jedne pripreme zajedno.

Ima tu i druga strana
Rahmanov autoritet na terenu i u svlacionici je neupitan.Karakterno bi mogao itekako valjati ekipi i mentalitetom podici sve na jos veci nivo.Neki kazu da igrac kao on nikada ne moze biti visak u ekipi i ima smisla.Neka Zekic odluci sta je najbolje medjutim izglednije je ako ce se vracati da to bude na ljeto kada mu istekne ugovor nego sada u ovom momentu.

3 pozicije koji bi rijesio u ovom roku
Golman-muku mucimo dugo vremena s tim.Rockov je stvarno prelos.Rogic je u dobroj formi.6 utakmica 5 clean sheet i samo 1 primljen gol i to iz penala.Ako nastavi ovako dobro i jeste ali ne bi ja rizikovao.Na zimu bi pustio Emila doveo jednog dobrog golmana tipa Posavec pa nek se bori sa Rogom za keca.
Stoper-Trnava je najbolji primjer zasto.Ti ako igras 352,jedan stoper ti se teze povrijedi,drugi ima kartone u ozbiljnom si belaju.Uz to Djurickovic pravi ozbiljne errore,ne znam koliko je za prvi 11 u ovom momentu
Lijevo krilo-Fali nam taj igrac koji ce uletititi na svjezinu da dotuce razradjenu odbranu protivnika.A treba nam i za promjenu sistema kada prebacimo u toku utakmice na 433.

Prodaja Guliashvilia/Renana bi zahtjevala i dolazak kvalitetnog napdaca ali otom potom.
Vidjet cemo sta donosi ova zima,nadam se do 4 dolaska i 4 odlaske,nista vise.Da razbijemo vise tu praksu mijenjanja tima svake polusezone.Ono sto me raduje i sto vam mogu reci vec se uveliko i ozbiljno radi na ovom roku.Pronadjeni su neki igraci bas po ukusu Zekica,ako otresemo Zrinju vjerujem da se nece stediti.
Vise info u narednim sedmicama
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 16 nov 2024, 12:58

Sada treba razmišljati o ljetnom prelaznom roku, imaš igrače koji su na posudbi. Lulića bi probao otkupiti a Pavičića ne bi već bi doveo boljeg veznog.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 16 nov 2024, 13:08

Mislim da ce se dovesti LWB, izgleda mi kao da je Kupresak otpisan. A pokusava se forsirati 3-5-2 iako 4-3-2-1 Funkcionise puno bolje (primjer drugog poluvremena svake utakmice kada predje sa 3-5-2).
Stoper se mora dovesti, ali mora da bude bas klasa iznad.
Rogic 5 utakmica 1 gol iz penala, mozda ostane prvi golman.
Vezni red masine, previse opcija i izbora, ne bi tu nista dirao.
Mozda LW ako se nece LWB dovoditi, treba i tu nekog Gulija nabavit.

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 16 nov 2024, 14:06

bvsic je napisao/la:
16 nov 2024, 13:08
Mislim da ce se dovesti LWB, izgleda mi kao da je Kupresak otpisan. A pokusava se forsirati 3-5-2 iako 4-3-2-1 Funkcionise puno bolje (primjer drugog poluvremena svake utakmice kada predje sa 3-5-2).
Previše igrača imamo na toj poziciji Duraković, Kuprešak, Jović, Kapetanović, još jedan bi baš previše bilo.
Trenutno nam gori stoper, sve ostalo je manje više u redu, pa čak i Rogić na golu. Kao što neko reče već sada šta će biti sa Lulićem i Pavičićem i dovesti odmah jednog veznog ako neko od njih neće ostajati. Treba ti i zamjena za Gulia prodali ga sad ili na ljeto, već se pisalo da se na zimu sklapa ekipa za iduću godinu , za najboljeg igrača kojeg namjeravaš prodati moraš dovesti zamjenu da provede s ekipom 6 mjeseci da se navikne .

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 16 nov 2024, 14:17

pitara je napisao/la:
16 nov 2024, 14:06
bvsic je napisao/la:
16 nov 2024, 13:08
Previše igrača imamo na toj poziciji Duraković, Kuprešak, Jović, Kapetanović, još jedan bi baš previše bilo.
Trenutno nam gori stoper, sve ostalo je manje više u redu, pa čak i Rogić na golu. Kao što neko reče već sada šta će biti sa Lulićem i Pavičićem i dovesti odmah jednog veznog ako neko od njih neće ostajati. Treba ti i zamjena za Gulia prodali ga sad ili na ljeto, već se pisalo da se na zimu sklapa ekipa za iduću godinu , za najboljeg igrača kojeg namjeravaš prodati moraš dovesti zamjenu da provede s ekipom 6 mjeseci da se navikne .
Ako vec planiras uzeti preko 2.5m€ za gulishu vrijeme je da se barem 500k€ izdvoji za njegovu zamjenu. Nadam se da necemo ganjati nekoga na posudbu ili sa slobodnim papirima.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, Google Adsense [Bot], InatSilniBosanski, nedimmmm1337, Pena, ronaldo99, Rule_hz, ŠTA_JE i 117 gostiju.