Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine
hocemo li dozivjeti da ga nadju ili...
Necemo, makar ne za novembar. Ako se dosad makar nesto nije saznalo, nema nista od toga. Novinari samo bacaju bombe dolazi Evans, dolazi Mason, a ocito nista od svega toga nema.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
hoces ,u kaknju ih ima sa nasim papirima
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Boli mjih **** za repku plate su redovne to je najvaznije **** im familiju svima uheljbsku
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Kako nema ni jedan zdrav prav sportski novinar pa da bar trazi izjavu, nek napise ako se ne budu htjeli očitovati, a čitaju forum svi i opet se prave blesavi..
https://youtu.be/jJlwqnaO3HY?si=8Tj55rPQFz8PTLrz
🔴⚪️⚜️
🔴⚪️⚜️
Ne znam šta je ovo...Košarkaški savez Herceg Bosne...otkad to postoji Herceg Bosna kao neko neovisno političko i svako drugo tijelo da bi imalo svog predstavnika, svoj Savez.......
https://www.klix.ba/sport/kosarka/jovan ... /241115057Proteklih dana domaća javnost upoznata je s informacijom da je Košarkaški savez Herceg Bosne, inače jedna od članica Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, izabrao novo rukovodstvo na čelu s Tomislavom Pejićem iz Gruda.
-
- Kontakt:
Sad je jasnije zasto naturalizovani igrac nije zavrsen 

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
To je jasno od prvog dana. Samo smo se eto mi nadali da ce nas iznenaditi pa makar zavrsiti nekog stranca iz nase lige...
Kolektivno se pise da nema nista od stranca evo 7 mjeseci. Sad se mozemo samo nadati da ce igraci odigrati najbolje utakmice u zivotu, pa da dobijemo Hrvate...
Kolektivno se pise da nema nista od stranca evo 7 mjeseci. Sad se mozemo samo nadati da ce igraci odigrati najbolje utakmice u zivotu, pa da dobijemo Hrvate...
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
U kosarci imaju 3 podsaveza,bosnjacki(sistem a), herceg bosna(sistem b) i rs.Tako nesto mislim ili je sistem c nisam siguran.Uglavom u papirima nema herceg bosna ali svi je zovu tako isto sto ove zovu bosnjacki i srpski.Imamo cak 3 druge lige.Hrvati imaju svoju a1 ligu iako ne mogu ni skupit dovoljno ekipa da igra.Evo jos to takmicenje ni pocelo nije al mora da se ima liga herceg bosnedzemil je napisao/la: ↑15 nov 2024, 10:50Ne znam šta je ovo...Košarkaški savez Herceg Bosne...otkad to postoji Herceg Bosna kao neko neovisno političko i svako drugo tijelo da bi imalo svog predstavnika, svoj Savez.......
https://www.klix.ba/sport/kosarka/jovan ... /241115057Proteklih dana domaća javnost upoznata je s informacijom da je Košarkaški savez Herceg Bosne, inače jedna od članica Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, izabrao novo rukovodstvo na čelu s Tomislavom Pejićem iz Gruda.
Koliko znam postoji samo Federacija i Rs, nikakva Herceg Bosna, pa se pitam po kojim to principima, zakonu se može imati tako nešto. U Hercegovini imamo kantone. Ii je to neki poligon za ispipavanje pulsa ili ulazak na mala vrata politike preko sporta. Pizde bošnjačke naravno šute.MElloo je napisao/la: ↑15 nov 2024, 11:33U kosarci imaju 3 podsaveza,bosnjacki(sistem a), herceg bosna(sistem b) i rs.Tako nesto mislim ili je sistem c nisam siguran.Uglavom u papirima nema herceg bosna ali svi je zovu tako isto sto ove zovu bosnjacki i srpski.Imamo cak 3 druge lige.Hrvati imaju svoju a1 ligu iako ne mogu ni skupit dovoljno ekipa da igra.Evo jos to takmicenje ni pocelo nije al mora da se ima liga herceg bosnedzemil je napisao/la: ↑15 nov 2024, 10:50Ne znam šta je ovo...Košarkaški savez Herceg Bosne...otkad to postoji Herceg Bosna kao neko neovisno političko i svako drugo tijelo da bi imalo svog predstavnika, svoj Savez.......
Nismo mi ni svjesni koliko je naša država podijeljena, mnogo šta javnosti nije dobro poznato.dzemil je napisao/la: ↑15 nov 2024, 12:02Koliko znam postoji samo Federacija i Rs, nikakva Herceg Bosna, pa se pitam po kojim to principima, zakonu se može imati tako nešto. U Hercegovini imamo kantone. Ii je to neki poligon za ispipavanje pulsa ili ulazak na mala vrata politike preko sporta. Pizde bošnjačke naravno šute.MElloo je napisao/la: ↑15 nov 2024, 11:33U kosarci imaju 3 podsaveza,bosnjacki(sistem a), herceg bosna(sistem b) i rs.Tako nesto mislim ili je sistem c nisam siguran.Uglavom u papirima nema herceg bosna ali svi je zovu tako isto sto ove zovu bosnjacki i srpski.Imamo cak 3 druge lige.Hrvati imaju svoju a1 ligu iako ne mogu ni skupit dovoljno ekipa da igra.Evo jos to takmicenje ni pocelo nije al mora da se ima liga herceg bosnedzemil je napisao/la: ↑15 nov 2024, 10:50Ne znam šta je ovo...Košarkaški savez Herceg Bosne...otkad to postoji Herceg Bosna kao neko neovisno političko i svako drugo tijelo da bi imalo svog predstavnika, svoj Savez.......
https://www.klix.ba/sport/kosarka/jovan ... /241115057
Hrvatska komponenta ima mnogo šta u svojoj organizaciji, i to tako funkcioniše već godinama, ja sam naprimjer prije otrpilike 25 godina saznao da u matematici hrvati imaju "svoje" posebno federalno takmičenje samo za kantone sa hrvatskom većinom, i to saznanje mi je predstavljalo šok, slično je vjerovatno i sa košarkaškim savezom da oni imaju de fakto "svoj" košarkaški savez.
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će za manje od sedam dana igrati prvu od dvije utakmice kvalifikacija za Eurobasket protiv Hrvatske, a ususret tim duelima došle su neke vrlo pozitivne vijesti.
"Avaz" otkriva da se radi o novom naturalizovanom košarkašu, Egzejvieru Kastanedi (Xavier Castaneda), igraču francuskog Burga, koji bi trebao zaigrati za našu reprezentaciju u budućnosti.
Čekat ćemo na prvi nastup
Kako saznajemo iz izvora bliskih Košarkaškom savezu BiH, on bi trebao u nedjelju stići u Sarajevo, dok bi u ponedjeljak trebala biti predana potrebna dokumentacija kako bi on postao novi reprezentativac BiH.
Kastaneda neće moći igrati za "Zmajeve" u utakmicama protiv Hrvatske koje su na programu sljedeće sedmice, ali bi mogao biti na raspolaganju selektoru Adisu Bećiragiću već u martu u posljednjim duelima - protiv Kipra i Francuske.
Prvoklasna pomoć
Kastaneda je 24-godišnji američki košarkaš koji igra na poziciji plejmejkera, visok 185 centimetara, a ono što je vidljivo na prvu je da ga krasi šut za tri poena, koji je u prošlosti bio veliki problem.
Primjera radi, on u Eurokupu, u kojem nastupa za Burg, šutira fantastičnih 48 posto za tri poena, dok u prosjeku bilježi 14 poena. Također, u prosjeku bilježi oko četiri asistencije po utakmici, što znači da će moći skinuti jedan dio tereta i sa Džanana Muse kao glavni kreator u nekoj od budućih utakmica.
Sigurno je da će ova vijest biti dodatan podstrek za naše košarkaše u predstojećim utakmicama, jer znaju da će biti jači za još jedno ime u posljednjim duelima kvalifikacija za Eurobasket.
"Avaz" otkriva da se radi o novom naturalizovanom košarkašu, Egzejvieru Kastanedi (Xavier Castaneda), igraču francuskog Burga, koji bi trebao zaigrati za našu reprezentaciju u budućnosti.
Kako saznajemo iz izvora bliskih Košarkaškom savezu BiH, on bi trebao u nedjelju stići u Sarajevo, dok bi u ponedjeljak trebala biti predana potrebna dokumentacija kako bi on postao novi reprezentativac BiH.
Kastaneda neće moći igrati za "Zmajeve" u utakmicama protiv Hrvatske koje su na programu sljedeće sedmice, ali bi mogao biti na raspolaganju selektoru Adisu Bećiragiću već u martu u posljednjim duelima - protiv Kipra i Francuske.
Prvoklasna pomoć
Kastaneda je 24-godišnji američki košarkaš koji igra na poziciji plejmejkera, visok 185 centimetara, a ono što je vidljivo na prvu je da ga krasi šut za tri poena, koji je u prošlosti bio veliki problem.
Primjera radi, on u Eurokupu, u kojem nastupa za Burg, šutira fantastičnih 48 posto za tri poena, dok u prosjeku bilježi 14 poena. Također, u prosjeku bilježi oko četiri asistencije po utakmici, što znači da će moći skinuti jedan dio tereta i sa Džanana Muse kao glavni kreator u nekoj od budućih utakmica.
Sigurno je da će ova vijest biti dodatan podstrek za naše košarkaše u predstojećim utakmicama, jer znaju da će biti jači za još jedno ime u posljednjim duelima kvalifikacija za Eurobasket.
Neka mu popuši cijeli savez počevši sa Bekirom. Tačno se vidi da je ovo sve minirano u korist Hrvatske, mamicu vam lopovsku i sada kao fol puštaju tu vijest da bi umirili strasti i navijače. Mrš!mahic je napisao/la: ↑15 nov 2024, 16:56Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će za manje od sedam dana igrati prvu od dvije utakmice kvalifikacija za Eurobasket protiv Hrvatske, a ususret tim duelima došle su neke vrlo pozitivne vijesti.
Prvoklasna pomoć
Sta nam znaci kad mozemo okaciti macku o rep te utakmice. To je trebalo sad kad su najbitnije utakmice. Bukvalno se vidi da je ovo sve s namjerom uradjeno...
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Koja sramota, kao nisu ovo mogli riješiti mjesec dana ranije. Ne treba nam ni sad kad ćemo izgubiti od Hrvata i tako izgubiti šansu za EB.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Pa mogli su,ali znamo zasto nisuUnofficialpage je napisao/la: ↑15 nov 2024, 17:12Koja sramota, kao nisu ovo mogli riješiti mjesec dana ranije. Ne treba nam ni sad kad ćemo izgubiti od Hrvata i tako izgubiti šansu za EB.

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Ljudi u savezu prije mjesec dana skontali da Alibegovic vise nije naturalizovan pa su tek prije mjesec dana poceli traziti Amera.
Nego pitanje za prenose repke jel od sljedecih kvalifikacija za SP na areni?
Nego pitanje za prenose repke jel od sljedecih kvalifikacija za SP na areni?
Haha, koji cirkusanti. Ovo je samo dokaz da se ta procedura mogla brzo rijesiti, a oni su imali 9 mjeseci. Ima li ijedan novinar da skupi muda i ode u ponedjeljak pitati Bekira za ovaj cirkus u vezi naturalizovanog igraca (koji se mogao zavrsiti za par sedmica), ali da direktno pitaju je li moguce da se za 9 mjeseci to nije moglo rijesiti i da li je hrvatska komponenta to ciljano opstruirala?! Sta je s Muticem i Sulejmanovicem, jesu li ga bar ponovo pokusali privoljeti da dodje?
Nurkicu je 30 godina. Ako se ne plasiramo na EB sljedece godine (a Bekir i ekipa sve rade da tako i bude), on ce na prvenstvu 2029. imato 35 godina. U prevodu, ako se i bude bavio kosarkom tad, realnost je da nece htjeli igrati za reprezentaciju. Na kraju ce biti da smo jednog odlicnog nba igraca za njegovih 20-ak godina aktivnog igranja uspjeli iskoristit na jednom prvenstvu.
I ovaj mali niti je kakav razigravac, niti je Bog zna kakav suter.
Nurkicu je 30 godina. Ako se ne plasiramo na EB sljedece godine (a Bekir i ekipa sve rade da tako i bude), on ce na prvenstvu 2029. imato 35 godina. U prevodu, ako se i bude bavio kosarkom tad, realnost je da nece htjeli igrati za reprezentaciju. Na kraju ce biti da smo jednog odlicnog nba igraca za njegovih 20-ak godina aktivnog igranja uspjeli iskoristit na jednom prvenstvu.

I ovaj mali niti je kakav razigravac, niti je Bog zna kakav suter.
HDZ komponenta preko svog medija u sarajevu (dnevni avaz) pusta neke satro optimisticne vijesti, da ne bi dozivjeli linc poslije revans utakmice s hrvatskom i negativnog ishoda za probosansku opciju (milos, princ i drugi ce biti presretni ako bude drugacije)...
uprkos svim blokadama...ovo je do igraca...oni ovo mogu dobiti!
mada i selektor moze uticat losim rotacijama
obje ekipe su bara-bara ako mi imali Musu u revansu.....
s tim da je sesar daleko ozbiljniji selektor od ovog naseg sibicara
uprkos svim blokadama...ovo je do igraca...oni ovo mogu dobiti!
mada i selektor moze uticat losim rotacijama
obje ekipe su bara-bara ako mi imali Musu u revansu.....
s tim da je sesar daleko ozbiljniji selektor od ovog naseg sibicara
Zadnja izmjena: Velizar, dana/u 15 nov 2024, 17:40, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: CAZIN, sirBobbyMoore i 5 gostiju.