Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

BenjooJutub
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la BenjooJutub » 17 nov 2024, 08:57

Imam osjećaj da je Barba svjestan da se zajebo što je preuzeo poziciju. Također imam osjećaj da je osoba koja bilo koju sugestiju u životu shvata kao kritiku, te da su blisku ljudi oko njega u proslosti prestali da mu bilo šta sugerišu, u smislu šta je zapravo trenerski posao.

On je pogubljen bio već tokom prve utakmice i svjestan u šta se upustio te da to nije ono što je zamišljao.

Nadam se da mu ego dozvoljava da stručni tim oko njega donosi odluke, a da je on tu samo kao autoritet. Ali pravac u kojem je krenuo, donijet ce to da ce autoritet izgubiti. Isto kao da ne poznaje naš narod, kod nas se ne gradi autoritet na disciplini.

Također nisu mi jasni ni novinari, koji pitanja selektuju u datom momentu a ne gledaju širu sliku i ne rezonuju situaciju, što aludira na to da nemamo školovanih novinara nego isključivo "copy writere".

Ako gledamo ovih sedam meceva treba ga otpustiti, a ako gledamo dužinu ugovora, te dugoročni plan koji je prestavljen , Barbarez ima alibi.

Tako da upravu su i oni što ga tjeraju a upravu su i oni što žele da ostane. Utopija, baš onakva kakva dolikuje našem društvu. Svaka solucija se čini ispravnom dok ne dođe do krajnjeg rezultata, kada se donose zaključci. A tada je već kasno.

miki09
Kontakt:

Post Postao/la miki09 » 17 nov 2024, 08:57

Sveti je napisao/la:
17 nov 2024, 07:58
hurem je napisao/la:
17 nov 2024, 06:29
Neutral je napisao/la:
17 nov 2024, 00:29
Covjek u sedam meceva, remi i sest poraza i gol razlika 3-20, pa ovo ne moze svako :rol:
U isto toliko utakmica u prošlim kvalifikacijama si imao gol razliku 2-19 i cak 7 poraza.
Naravno izuzeo sam dvije pobjede protiv Lihtenštajna i u prvom kolu pobjedu protiv Islanda, jer kola kreću nizbrdo od 2.kola i poraza u Slovackoj...Potom su se redali porazi protiv Luksemburga dvaput, Islanda, Portugala dvaput i Slovacke drugi put....ako dodaš i Ukrajinu to je 8 poraza zaredom i gol-razlika 3-21.
Porediti te protivnike i nas sastav tada i ovaj sada koji se još uvijek slaže uz ogromne probleme s povredama iz utakmice u utakmicu je van svake pameti.

Island, Luksemburg, Slovačka, Ukrajina, Portugal
vs.
Engleska, Italija, Nizozemska, Mađarska i Njemačka
...

7:0 jeste previsok rezultat. S dr.strane ko god je bio imalo realan očekivao je 4,5 komada. Prvi ja sam očekivao 5 a nadao se da ćemo primiti 3.

Ovaj poraz me nije dotakao ni najmanje. Cilj je jasan a kvalifikacije za SP će biti mjerilo i za selektora i SS iako one nisu cilj.

Pitanje u vezi sa ostavkom je glupo i drago mi je da je selektor reagovao kako je reagovao.
Nije izgubio od Luksemburga 7:0, već od Njemačke koja je zabijala i Brazilu 7 komada u po Brazila, nedavno je utrpala Mađarskoj 5...s dr.strane mi smo s dosta poslozenijim sastavima primali 5,6 komada od Portugala, Španije...
Bravo, to je to.

Igramo protiv protivnika koji su space shuttle za nas, sa timom u rekonstrukciji i cesto povrijedjenim najboljim igracima.

U ovom trenutku ovo je realnost. Jedini igrac koji nije tu a koji bi mogao donijeti prevagu je Pjanic, koji ne zeli vise da igra, pored mirsinog koji je svakako otpisan.
Realnost je da gubimo, nije realnost da izgledamo ovako lose na terenu bez imalo smisla. Ja stvarno ne mogu da vjerujem da ljudi koji su pogledali vise od dvije utrakmice u zivotu misle da trebamo da slijezemo ramenima i govorimo sta drugo da ocekujemo. Generacija jeste tanka ali nije toliko da izgledamo ovoliko lose i bez smisla. Jer kao sto sam vec i pisao ima velike razlike izmedju poraza kad tim ima smisla i kicmu i obrnuto ovi porazi koje mi imamo trenutno, a to je sve trenersko maslo. Neki ocigledno ne zele ili nece to da vide...

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 17 nov 2024, 08:59

Nije problem izgubiti utakmicu, jer smo svi manje vise znali kako ce se ove utakmice odvijati. Cak nije problem ni primiti 5,6 komada, jer smo ih primali i u najboljim danima reprezentacije. Problem je sto iz utakmice u utakmicu nema ni milimetra pomaka, upravo suprotno izgledamo sve gore i gore.

Od utakmice sa Engleskom do juce, nas nivo igre, organizacije na terenu i htijenja je opao za jedno 60%.

Koliko je do Sergeja toliko je i do igraca. Neshvatljive su mi reakcije pojedinaca sinoc, tipa Vasilja, Gigovica pa i Barisica i Bicakcica. Svima flashcore slobodno moze staviti 1.1 ocjenu za nastup od sinoc.

U opstom smo rasulu i koliko god da sam bio za Barbareza i podrzavao njegov rad, ne mogu a da ne budem, najblaze recenk zabrinut za dalje, ako on ostane selektor.
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 17 nov 2024, 08:59

Ponavljam ova selekcija nema kvalitetnog materijala za ono što želimo, promijeniti selektora je najmanji problem. Mijenjalo se i nakon 2 utakmice pa rezultati izostaju. Činjenica je da Barbarez nije stručnjak, ali smo mijenjali stručnjaka i "stručnjaka" ali igra je za quratz. Gubili smo od Lihtenštajna i Luksemburga, igra je bila ista. Mi ako želimo išta mora se ugraditi ovaj njemački fudbal, da grizeš i kada vodiš 6-7 razlike i tražiš penal u 89 minutu. Bez takvog pristupa i bez padanja u kolektivnu depresiju nakon izgubljene utakmice mi nemamo šta tražiti u bilo kojem sportu.
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 17 nov 2024, 09:06

Najjaca od svega mi je bila diskusija dva genijalca ovdje koji su povezali poraz od 7:0, naciste i afd uz pljuvanje Nijemaca sto su nam dali 7 golova, a htjeli su jos. :bow: :bih:

Edin1982
Kontakt:

Post Postao/la Edin1982 » 17 nov 2024, 09:07

Najveći problem je sistem u našem fudbalu,u omladinskim selekcijama rade jeftini a ne kvalitetni treneri bitno je ko je čiji otac majka dedo i koliko im je dubok džep... Tako talent koji neka dijeca imaju uništavaju u korjenu jer treniraju i igraju oni koji se uklapaju u taj nakaradni šablon i sa vremenom dobijaš finalni proizvod koji gledamo !!!

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 17 nov 2024, 09:11

Pogledajte odgovor selektora na pitanje novinara: "koja nam je ideja bila"? (Nakon utakmice u izjavi. Pametnom je i išaret dosta.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 17 nov 2024, 09:12

JohnCleese je napisao/la:
17 nov 2024, 08:41
Sergeja nijedan istnski navijac nece vrijeđati ni huškati na isto.
Samo lesinari od novinara i neljudi poput husarica.

Covjek radi posteno i isplatit ce nam se kad bude potrebno u to sam siguran kao i sto sam bio siguran i u sinocnji debakl jer je realnost.

Opusteno imas punu podrsku istog broja navijaca koju si uvijek imao :bih:
Miješaju ljudi babe i žabe. Niko nista protiv Sergeja, nego protiv selektora
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 17 nov 2024, 09:16

Covjek radi posteno i isplatit ce nam se kad bude potrebno u to sam siguran kao i sto sam bio siguran i u sinocnji debakl jer je realnost.

Imati tvoju podrsku mu je isto kao da ima podrsku žitelja prihvatnog centra "Duje".

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 17 nov 2024, 09:21

Zato covjeka jednostavno ne pustite na miru da radi svoj posao?
Covjek je dobio ugovor i cilj a to je 2028 i po tome ce se se mjeriti.
Pusti te ga 2-3 godine da pokusa realizirati plan.
Ista prica je bila u pregovotima sa Felixom Magsthom koji je rekao da mu treba 5 godina za rezultate i savez nije sa njim htio sklopiti ugovor jer su zeljeli rezultate u sljedecim kvalama i od tada nismo se plasirali nigdje.
2028 je cilj sve ostalo je nevazno pa makar do tada svaku tekmu izgubili.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 17 nov 2024, 09:24

feniksptica je napisao/la:
17 nov 2024, 09:12

Miješaju ljudi babe i žabe. Niko nista protiv Sergeja, nego protiv selektora
2 miliona selektora mi imamo i nikad nismo "uboli" jednog jedinog da nas odvede na Euro
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 17 nov 2024, 09:26

Ne zna se ko je gori, Barbarez kojeg opasno "dere" imposter sindrom, ili oni koji su doveli čovjeka bez iskustva da sprovodi prevažan proces.

Očekivati to od čovjeka koji se kao igrač penzionisao prije 15-ak godina i nema dana trenerskog iskustva je ludost. A posebna vrsta ludosti je to podržavati, još navoditi Xabi Alosna kao primjer koji je odmah iz igrackih usao u trenerske vode i bio trener u omladinskim kategorijama Real Madrida, pa 3 godine trener Real Sociedada B ekipe. To, Boga mi, nije bez iskustva.
Barbarez je sa pokera došao da vodi reprezentaciju sa argumentom: "Pa pratio sam ja fudbal sve ove godine". :crazy:

Jedini plus je dovodjenje novih igrača, a za to je uglavnom zadužen Spahić. Tamo gdje je Barbarezova odgovornost najvise propadamo.

Najjači su ovi genijalci sa pitanjima "Šta se očekivali protiv Njemačke?!" kao oni gledaju stvari realnim očima, dok drugi u Omeroviću vide Maicona. Imbecili.

Svakog normalnog navijača da si pitao prije utakmice rekao bi od 3 do 5 prema nula. Rezultat protiv Njemačke uopšte nije problem.
Problem je što je on potrošio ovu LN i prijateljske utakmice i apsolutno nikakvog pozitivnog aspekta nema. Uigranost, postojanje bili kakvog sistema, naš presing, izlazak iz protivničkog presinga, uz to dodaj pogrešan izbog igrača na pogrešnim pozicijama, arogantnost, bahatost, loši odnosi sa 2 naša najbolja štopera sa kojima je nekako i početa smjena generacija i njih smo imali kao možda jedini uigrani dio ekipe.

Ekipa nije sjajna, ali Bajević je u ovoj istoj A Ligi nacija igrao bolje sa istim ili lošijim igračima. Ne traži se vrijeme za tim da se uigra, vidjeli smo do sada da nista nije uigrano. Trazi se jos 2-3 godine da bi se ovaj naučio na nama.

Smijenit ga za dobrobit reprezentacije. Obraza očigledno nema da sam ode.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 17 nov 2024, 09:29

Wanderson je napisao/la:
17 nov 2024, 09:16

Imati tvoju podrsku mu je isto kao da ima podrsku žitelja prihvatnog centra "Duje".
Vazno je da nema tvoju podrsku i vazno je da zna kako s pojedincima poput onog sto ga sinoc pita razmislja li o ostavci.

Makar do 2028 vi ste OUT
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 17 nov 2024, 09:29

h1a2s3o4 je napisao/la:
17 nov 2024, 09:26
Ne zna se ko je gori, Barbarez kojeg opasno "dere" imposter sindrom, ili oni koji su doveli čovjeka bez iskustva da sprovodi prevažan proces.

Očekivati to od čovjeka koji se kao igrač penzionisao prije 15-ak godina i nema dana trenerskog iskustva je ludost. A posebna vrsta ludosti je to podržavati, još navoditi Xabi Alosna kao primjer koji je odmah iz igrackih usao u trenerske vode i bio trener u omladinskim kategorijama Real Madrida, pa 3 godine trener Real Sociedada B ekipe. To, Boga mi, nije bez iskustva.
Barbarez je sa pokera došao da vodi reprezentaciju sa argumentom: "Pa pratio sam ja fudbal sve ove godine". :crazy:

Jedini plus je dovodjenje novih igrača, a za to je uglavnom zadužen Spahić. Tamo gdje je Barbarezova odgovornost najvise propadamo.

Najjači su ovi genijalci sa pitanjima "Šta se očekivali protiv Njemačke?!" kao oni gledaju stvari realnim očima, dok drugi u Omeroviću vide Maicona. Imbecili.

Svakog normalnog navijača da si pitao prije utakmice rekao bi od 3 do 5 prema nula. Rezultat protiv Njemačke uopšte nije problem.
Problem je što je on potrošio ovu LN i prijateljske utakmice i apsolutno nikakvog pozitivnog aspekta nema. Uigranost, postojanje bili kakvog sistema, naš presing, izlazak iz protivničkog presinga, uz to dodaj pogrešan izbog igrača na pogrešnim pozicijama, arogantnost, bahatost, loši odnosi sa 2 naša najbolja štopera sa kojima je nekako i početa smjena generacija i njih smo imali kao možda jedini uigrani dio ekipe.

Ekipa nije sjajna, ali Bajević je u ovoj istoj A Ligi nacija igrao bolje sa istim ili lošijim igračima. Ne traži se vrijeme za tim da se uigra, vidjeli smo do sada da nista nije uigrano. Trazi se jos 2-3 godine da bi se ovaj naučio na nama.

Smijenit ga za dobrobit reprezentacije. Obraza očigledno nema da sam ode.
:salut:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 17 nov 2024, 09:30

bablaz1 je napisao/la:
17 nov 2024, 09:11
Pogledajte odgovor selektora na pitanje novinara: "koja nam je ideja bila"? (Nakon utakmice u izjavi. Pametnom je i išaret dosta.
I meni je ovo zaparalo usi, u odogovoru je svasta rekao osim odgovorio na pitanje. A nije mu prvi put kad ga se pita kakav sistem igra, sta uigrava, sta je receno igracima da trebaju raditi...

Zato i govorim da jednostavno ne prolazi prica o ljubavi i igranju srcem, to ne donosi rezultat koliko god sam i ja govorio da nam treba neko poput Barbareza. Da, onaj Barbarez sa zelenih terena i ona borba i znanje, ali ne ovakav bezobrazni Barbarez koji ne prihvata niti jednu kritiku, a ni sam ne zna sta trebaju igraci napraviti na terenu.

Ova formacija je pogresna u startu u nedostatku igraca za taj sistem, kroz sredinu duva na sve strane, a nevjerovatno koliko puta su nam protivnici gurnuli loptu iza igraca u dubinu gdje zadnja linija uzasno prati protivnika i daje mu dosta prostora. I druga stvar branjenje ubacaja u sesnaesterac gdje je svaka visoka lopta gol sansa, nedopustivo.

Baza igraca je stvorena, jos Karic i Jasic (ne znam zasto nije do sad?) da se probaju i manje-vise to je to. Samo sto jos ne znamo ko bi mogao biti startni stoper, koji vezni red, a formacija nas ukopava. sad na red treba doci odlican selektor i imamo se cemu nadati.
Zadnja izmjena: Beduin, dana/u 17 nov 2024, 09:33, ukupno mijenjano 1 put.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

firenca1998
Kontakt:

Post Postao/la firenca1998 » 17 nov 2024, 09:31

dinoze je napisao/la:
17 nov 2024, 09:21
Zato covjeka jednostavno ne pustite na miru da radi svoj posao?
Covjek je dobio ugovor i cilj a to je 2028 i po tome ce se se mjeriti.
Pusti te ga 2-3 godine da pokusa realizirati plan.
Ista prica je bila u pregovotima sa Felixom Magsthom koji je rekao da mu treba 5 godina za rezultate i savez nije sa njim htio sklopiti ugovor jer su zeljeli rezultate u sljedecim kvalama i od tada nismo se plasirali nigdje.
2028 je cilj sve ostalo je nevazno pa makar do tada svaku tekmu izgubili.
cuj sto ga ne pustimo jarane jesi ti realan haha
3 16 gol razlika haj i to jaci su protivnici dosta, ali jel realno da smo 2x samo prisli golu da trcat ne znamo ne znamo stajat na terenu.
Nije ovde rijec o strpljenju o ne znam cemu ovo je klasicno neznanje amaterizam . Nail ti igra mada svi znamo da blage veze nema i to je samo kap u moru. Ne znam jesi li primjetio, a svaki amater jest, da ne znamo stajat na terenu, makar da izgledamo fudbalski pisemeni.
Fudbalska pisemenost fali ovde kod selektora. 16 godina nije u fudbalu i to se vidi, realnost je da se on uci ovde
Zadnja izmjena: firenca1998, dana/u 17 nov 2024, 09:38, ukupno mijenjano 2 puta.

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 17 nov 2024, 09:31

17 nov 2024, 09:29
Wanderson je napisao/la:
17 nov 2024, 09:16

Vazno je da nema tvoju podrsku i vazno je da zna kako s pojedincima poput onog sto ga sinoc pita razmislja li o ostavci.

Makar do 2028 vi ste OUT
Bolje bi mu bilo da zna nesto o taktici i trenerskom poslu.

Dok Vico ozvanici novi mandat, a to je ubrzo, ide kockar na smetljiste historije gdje mu i jest mjesto.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 nov 2024, 09:34

Pa opet kazeee.....Sergej, Sergej, Sergej Barbarez!!!! Sergej Barbarez!! :rol: :rol: :rol: :bih:

Idolopoklonici lika pisu ne moze sve preko noci, treba covjeku vremena. Ima istine, treba vremena da se nesto napravi, ali praviti nesto moze samo neko ko ima ZNANJE, ISKUSTVO I VIZIJU!!! Ne moze kockar bez dana staza trenerskog posla to imati!!! Da se kaze npr. evo Jakire majstore, imas 3 godine za rezultat, covjek bi i podrzao, jer znas sta je uradio u karijeri i kako radi.

Ti ovdje dajes svojevremeno dobrom "vozacu autobusa" da sad nauci biti i dobar "mehanicar za autobus", a da nikad u zivotu nije pogledao "pod haubu", niti je htio!! Zato i nema apsolutno nikakvog napretka i razlike izmedju njegove 1. i 21. tekme, jer covjek luta. Gleda u "motor" i nema pojma gdje sta ide i cemu sluzi, ali redovno "sarafa" i mijenja "dijelove", te "kupuje" nove.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 17 nov 2024, 09:35

Samo mi nije jasno sto nisu ovako pislai za druge nego tjerali odmah...
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 17 nov 2024, 09:36

akisarajevo92 je napisao/la:
16 nov 2024, 23:11
JayCatwright je napisao/la:
16 nov 2024, 23:10
slika

:urnebes:
Odlazi ubleho

Hahahahahahahah nerealno :bow:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.