Vidite da ne forsira Hajradinovića u prvih 11, daje mu minute na kapaljku, bar nešto pozitivno.
Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
-
- Kontakt:
- PasodelMar
- Kontakt:
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Znam da ti je teško prihvatit ali Barbarez ne zna, on ne zna i to se yebeno vidi na svakom koraku samo moraš oči otvorit!JohnCleese je napisao/la: ↑17 nov 2024, 13:09
Zamisli da su Dzeku omela ismijavanja u startu fudbalske karijere provokativnim pitanjima koja su insinuirala da batali loptu i okrene se knjizi.
Pobjednicki i liderski stav Dzeke je pobjedio i vidite gdje je on sad.
Tako ce biti i sa Barbarezom![]()
Dzeko ima kvalitet i stav, ovaj nema kvalitet + ima pogrešan stav prema igračima, novinarima i u konačnici i prema sebi i cijelokupnom okrugu. Ybte, šta se još mora desiti da vi sagledate istini u oči.
-
- Kontakt:
Očekivali smo selektora napokon čovjeka sa stavom, harizmaticnog, principijelnog, patriotu i bili smo sigurni da je to to.
A dobili smo... Isto sto i do sad ako ne i gore, levata i **** koji niti zna sta prica niti sta radi i koji je vec na drugom spisku pogazio sve ono što je pričao i u što se godinama kleo.
Iskreno mislio sam da je puno inteligentniji i ozbiljniji čovjek, koji ima nešto u glavi neku ideju, da vidi stvarni problem, da radi na rješavanju ali on samo nastavio gdje su stali prethodnici, dakle NE ZNA ni on iako je godinama palamudio u javnosti.
Da se razumijemo nije problem ova utakmica i sve utakmice do sad tamam da su izgubili 15:0,..najveci problem je što se covjek skroz pogubioo i što ne zna šta radi, sto poziva rezerve nekih seljackih klubova a neke ne poziva i jos to kreten pokušava opravdati vrijeđajući nam inteligenciju i samo više ukopava se pokazujući svoje neznanje i narušavajući svoj kredibilitet ako ga je ikad i imao.
I sve to hajde i nekako ali najveće razočarenje je što je već od drugog spiska i utakmce pokazao da on nije taj ipak i da ne zna a bio nam je kao posljednja slamka spasa vjerovali smo da ima taj kvalitet i autoritet da stvori novi tim.
I ono najbolnije, njegova izjava igrace samo oni koji srcem osjecaju ovu državu i na kraju dovodiš smeće iz hrvatske otpadke koji spašavaju karijeru i još ih tjeraš da stavljaju ruku na srce a i ne pokušavaš da objasnis i istinu kazeš javnosti šta je prava istina, onako sa mudima, petljom sigurnošću, u vezi Anela a ppsbeno Dennisa momka koji je plakao poslije Ukrajine a sad se odjednom ne zalaže na treningu a otpadci iz komsiluka se zalažu.
Slazem se da fali i sreće, kao i uvijek ovom baksuznom kokuznom narodu i državi, puno je povređenih igraca ali ipak već od samog starta se vidjelo da to nije to i da niie on taj i da ne može to.
E to je ključ svega, i to je sad naš najveci problem sto najvise kod nas izaziva frustracije, mozda i nesvjesno.
A dobili smo... Isto sto i do sad ako ne i gore, levata i **** koji niti zna sta prica niti sta radi i koji je vec na drugom spisku pogazio sve ono što je pričao i u što se godinama kleo.
Iskreno mislio sam da je puno inteligentniji i ozbiljniji čovjek, koji ima nešto u glavi neku ideju, da vidi stvarni problem, da radi na rješavanju ali on samo nastavio gdje su stali prethodnici, dakle NE ZNA ni on iako je godinama palamudio u javnosti.
Da se razumijemo nije problem ova utakmica i sve utakmice do sad tamam da su izgubili 15:0,..najveci problem je što se covjek skroz pogubioo i što ne zna šta radi, sto poziva rezerve nekih seljackih klubova a neke ne poziva i jos to kreten pokušava opravdati vrijeđajući nam inteligenciju i samo više ukopava se pokazujući svoje neznanje i narušavajući svoj kredibilitet ako ga je ikad i imao.
I sve to hajde i nekako ali najveće razočarenje je što je već od drugog spiska i utakmce pokazao da on nije taj ipak i da ne zna a bio nam je kao posljednja slamka spasa vjerovali smo da ima taj kvalitet i autoritet da stvori novi tim.
I ono najbolnije, njegova izjava igrace samo oni koji srcem osjecaju ovu državu i na kraju dovodiš smeće iz hrvatske otpadke koji spašavaju karijeru i još ih tjeraš da stavljaju ruku na srce a i ne pokušavaš da objasnis i istinu kazeš javnosti šta je prava istina, onako sa mudima, petljom sigurnošću, u vezi Anela a ppsbeno Dennisa momka koji je plakao poslije Ukrajine a sad se odjednom ne zalaže na treningu a otpadci iz komsiluka se zalažu.
Slazem se da fali i sreće, kao i uvijek ovom baksuznom kokuznom narodu i državi, puno je povređenih igraca ali ipak već od samog starta se vidjelo da to nije to i da niie on taj i da ne može to.
E to je ključ svega, i to je sad naš najveci problem sto najvise kod nas izaziva frustracije, mozda i nesvjesno.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
- PasodelMar
- Kontakt:
Bravo, preuzmi odgovornost za ono što valja i za ono što ne valja a ne budi bahat i drzak kao da nije do tebe a do tebe ja najviše!StevieG8 je napisao/la: ↑17 nov 2024, 13:17Neka bude čovjek sa stavom pa izađe i kaže ljudi izvinite ovo je sramota preuzimam potpunu krivicu i kao selektor i kao čovjek koji voli ovu zemlju. Lako je biti arogantan i istresat se na novinare i pravit se da niko ne vidi i ne razumije taj plan i projekat koji on ima u glavi. Nije sramota izgubiti ali smo realno mogli primiti i 10 golova da su Nijemci bili manje smotaniJohnCleese je napisao/la: ↑17 nov 2024, 13:04Definitivno ne pratimo iste pressice pogotovo ne one koje se mogu dovesti u kontekst ove nase situacije.QUARTERBACK je napisao/la: ↑17 nov 2024, 12:48
Nije istina da bi svaki ovako odgovorio, pa vidi se da ti uopste ne pratis pressice ostalih trenera na bilo kojem nivou klupskom ili reprezentativnom pa mlatis u prazno ko i Barbarez.. Pogledaj kakva se pitanja skakljiva znaju postavljat i drugima i kako ljudi smireno odgovore, pa nekad i politicki izbjegnu konkretan odgovor ali ipak ne iskazuju nikakvu dozu bezobrazluka i arogancije kao Sergej.. Mora da nauci da se ponasa u komunikaciji sa javnoscu pa to se ovdje napisalo 100 puta otkako je poceo da vodi repku.. Njegov nivo egoizma i arogancije u odgovorima moze se vidjeti jedino mozda kod Mourinha iz najboljih dana samo sto je Mourinho iza sebe imao sve osvojeno pa se moze kurciti kad hoce i kome hoce a nas Barba ima osvojen poneki poker turnir eventualno..
tu su 2-3 lika iz Mostara vjerovatno Velezovci koji ga brane slijepo, sto neko rece sinoc dabogda vam doso u Velez kad vam je tako dobar..
edit: i da, da ne bude da vodimo hajke protiv selektora, uopste to nije slucaj evo ja bih prvi volio da se okrene situacija i razvalimo kvalifikacije pocnemo dosta bolje igrati al na osnovu cega covjek da se nada????
ponavljam nismo toliko losi za 5 komada od holandije i 7 od njemacke..hvala lijepo
Nismo mi navikli covjeka sa stavom. On je kod pogrbljenog bosnje odmah arogantan i bahat.
Covjek dobio ugovor na 4 godine i dogovor da spremi ekipu za plasman na euro 2028 i lesinar te pita razmislja li o ostavci nakon 7 mjeseci rada i nakon poraza u Njemackoj u ligi A nacija, gdje ni mi navijaci, ni kladionice nisu predvidjali nista osim poraza.
Najmirniji selektor danasnjice bi u najmanju ruku na ovo pitanje ignorisao lesinara kao vid nezadovoljstva jeftinom provokacijom.
Nije problem ni sedam komada, problem je što u igri nema apsolutno nikakvih naznaka šta igramo i kako igramo, smislene akcije nema.
Priča se o nekom kosturu, u sedam utakmica bilo je sedam različitih sastava, različitih formacija i “sistema” igre.
I još jednom, mi nismo za 352. Prvo selektor ne zna uigrati a drugo igrači ne znaju, a neki i ne mogu to igrat.
Mislim da je bolje po Barbu da ode. Ja bih najsretniji bio da on uspije, ali sa ovakvim stavom, (ne)znanjem i vođenjem utakmica, bojim se da nam slijedi samo debakl za debaklom.
Priča se o nekom kosturu, u sedam utakmica bilo je sedam različitih sastava, različitih formacija i “sistema” igre.
I još jednom, mi nismo za 352. Prvo selektor ne zna uigrati a drugo igrači ne znaju, a neki i ne mogu to igrat.
Mislim da je bolje po Barbu da ode. Ja bih najsretniji bio da on uspije, ali sa ovakvim stavom, (ne)znanjem i vođenjem utakmica, bojim se da nam slijedi samo debakl za debaklom.
mosa lošmi stićko tit-ula!
Evo ja sam Veležovac, nisam htio otkrivati dosad ali vidim da se manje više zna ko za koga navija pa eto da i ja napišem. Janje ću okrenuti kad ova ubleha na selektorskoj poziciji dobije otkaz. Od Veleža nikad nemam neka očekivanja, politika nas uništava godinama radi interesa drugih i to će uvijek biti tako. Kad napravimo jedan korak naprijed vratimo se 3 nazad(konkretno ova i prošla sezona usporedba). Zbog toga između ostalog sve manje pratim klub u zadnje vrijeme i samim time se manje nerviram. Ipak, reprezentacija, sveti čin i uzvišena dužnost.. Ja ne mogu vjerovati kako neko može podržavati nešto ovakvo kao ovaj maloumnik killa taman da mu je Barbarez rođeni otac a ne navijač istog kluba. Frajer je već najgori selektor u historiji reprezentacije i manja grupa maloumnika se nađe da podržava. Stvarno smo narod za izučavanja. Ni Zrinjskom ne bih poželio da dovedu ovakvu ublehu na klupu, a kamoli nekome drugom.. Nevjerovatno
Zadnja izmjena: fanatik19, dana/u 17 nov 2024, 13:32, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Ko god da je selektor, ne moze od ove ekipe kroz nekoliko utakmica nista uciniti. Mi smo trenutno dotakli samo dno, nekoliko godina je potrebno da se udare temelji necemu novom i boljem. Naravno, s osvjezenjima u igrackom kadru. Mi nikoga boljeg ne mozemo dovesti, para nemamo tako da pustite ljude da rade svoj posao. Gubili su i Hrvati po 6:0 pa treci na svijetu. Ta ista Njemacka je znala primiti sest komada. To su reprezentacije koje imaju kvalitet, renome. Mi smo nizerazredna fudbalska nacija koliko god mi bili srcani i vezani za ovaj sport. Barbarez je osoba u koju su se mnogi kleli dosad, prije ce takva imena pridonijeti da se od nase reprezentacije stvori neki brend nego ovi hostapleri iz domacih krugova. Radije cu gubiti sa Sergejom nego gubiti sa Amarom Osimom i slicnima.
Samo da napomenem par tacaka:
- trazili smo Barbareza --> dobili ga mozda u pogresnom vaktu
- prizivali smo mnoge igrace --> dobili ih realno tek kad im se prvobitne zelje nisu ispunile. Neko ce reci s razlogom jer ih drzave rodjenja tretiraju kao otpad --> mislimo da ce nam valjati cim zakroce na prvoj tekmi
- prozivali smo mnoge krivce za neuspijeh, sto trenera to i igraca --> napustili su kormilo momentalno i smatrali da nam vise ne valjaju
- Barbarez je od prvog dana iskljucivo spominjao sta mu je cilj (uspijesne kvalifikacije za EP 2028) --> mi to haman zaboravili i sad ga vec razapinjemo i tjeramo
Da se razumijemo: bilo je vise onih koji su prizivali onaj sinocnji debakl, nego sto su ocekivali pozitivan rezultat ili minimalan poraz. Ja licno zamjerim Barbarezu da osjeca potrebu da zove cak i neke igrace koje navijaci/forumasi i ne prizivaju. Tu nastaje sumnja da su u pitanju ponovo menadzerski igraci jer to dokazuju (ne)zalaganjem i sumnjivim potezima.
Nase je da trpimo ili da ne pratimo situaciju. Meni je drago sto je Barbarez postao trener zajedno sa ovakvim strucnim stabom, ali isto tako mi je krajem 2009. bilo jasno zasto nije postao trener, i od tada sam se nadao da ce bar negdje drugo svoj zanat peci. Medjutim nije se pomakao, na zalost je vise pametovao preko twittera nego sto je bio od podrske drugima, pogazio rijeci da se vise nikad nece nuditi savezu, pa ipak pristao uzeti vruc krompir u ruke. Da li ga sve to cini izdajicom ili patriotom, to svako za se mora znati. Toliko...
- trazili smo Barbareza --> dobili ga mozda u pogresnom vaktu
- prizivali smo mnoge igrace --> dobili ih realno tek kad im se prvobitne zelje nisu ispunile. Neko ce reci s razlogom jer ih drzave rodjenja tretiraju kao otpad --> mislimo da ce nam valjati cim zakroce na prvoj tekmi
- prozivali smo mnoge krivce za neuspijeh, sto trenera to i igraca --> napustili su kormilo momentalno i smatrali da nam vise ne valjaju
- Barbarez je od prvog dana iskljucivo spominjao sta mu je cilj (uspijesne kvalifikacije za EP 2028) --> mi to haman zaboravili i sad ga vec razapinjemo i tjeramo
Da se razumijemo: bilo je vise onih koji su prizivali onaj sinocnji debakl, nego sto su ocekivali pozitivan rezultat ili minimalan poraz. Ja licno zamjerim Barbarezu da osjeca potrebu da zove cak i neke igrace koje navijaci/forumasi i ne prizivaju. Tu nastaje sumnja da su u pitanju ponovo menadzerski igraci jer to dokazuju (ne)zalaganjem i sumnjivim potezima.
Nase je da trpimo ili da ne pratimo situaciju. Meni je drago sto je Barbarez postao trener zajedno sa ovakvim strucnim stabom, ali isto tako mi je krajem 2009. bilo jasno zasto nije postao trener, i od tada sam se nadao da ce bar negdje drugo svoj zanat peci. Medjutim nije se pomakao, na zalost je vise pametovao preko twittera nego sto je bio od podrske drugima, pogazio rijeci da se vise nikad nece nuditi savezu, pa ipak pristao uzeti vruc krompir u ruke. Da li ga sve to cini izdajicom ili patriotom, to svako za se mora znati. Toliko...
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
Kad ocekujete da Pokeras upise prvu pobjedu? 

- QUARTERBACK
- Kontakt:
13.decembra je izvlacenje grupa za kvalifikacije, tacan datum cu ti reci kad izadje raspored tih tekmi

Zadnja izmjena: QUARTERBACK, dana/u 17 nov 2024, 13:42, ukupno mijenjano 2 puta.
Samo da nas ne zadesi grupa bez onih najslabijih tipa San Marino, Gibraltar i slicni.QUARTERBACK je napisao/la: ↑17 nov 2024, 13:4013.decembra je izvlacenje grupa za kvalifikacije, tacan datum cu ti reci kad izadje raspored tih tekmi![]()

Ne obra se bostan dok sljive ne popadaju

⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
- QUARTERBACK
- Kontakt:
ako budemo u grupi sa 5 timova pocet cemo kvale tek u junu cini mi se, a ako budemo u grupi gdje je 6 timova onda pocinjemo u martu.. za nas je bolje da se sto vise puta okupimo i sto vise tekmi odigramo zbog uigravanja nekog.. samo da nam budu bar prva 2 kola ekipe iz sesira ispod nas, da ne bude opet ovi iz 1. i 2. sesira to Barbarez ne bi prezivio sigurno..da krenemo s 2 poraza morao bi sam oticiMogli je napisao/la: ↑17 nov 2024, 13:42Samo da nas ne zadesi grupa bez onih najslabijih tipa San Marino, Gibraltar i slicni.QUARTERBACK je napisao/la: ↑17 nov 2024, 13:4013.decembra je izvlacenje grupa za kvalifikacije, tacan datum cu ti reci kad izadje raspored tih tekmi![]()
![]()
Ovaj stab koji se placa Hrgovic Milenkovic Bajramovic Barbarez Papac za njihovih 5 plata trebas samo platit 2 dobra selektor i pomocni selektor ja mislim da su to lijepi novci i da bi sigurno nasli kvalitetna rjesenja .NoDi80 je napisao/la: ↑17 nov 2024, 11:19Ne znam sta da kazem toliko me nervira zbog nekih stvari poput pitanja, odgovora, nekih poziva da bih ga otjerao odmah
S druge strane ne vidim da ce iko dobar htjeti doci u ovom trenutku
Realno koga god dovedes sve mora ispocetka
Mozda da ga jos ostavimo kvalifikacije protiv ovih slabijih
Pa mislim ni taj Dudic nije lud da ode iz kluba u kojem pravi dobre rezultate i da dodje sad ovdje da ispravlja krivi Drinu
Mozda taj Jakirevic s obzirom da nema kluba i da nema sta izgubiti
Tesko je biti pametan
Cini mi se da je neko napisao da Barbarez ima 30.000 km mjesecno
-
- Kontakt:
**** ti hadzikic glupu majku usta! Jesi opet promjenio mišljenje od sinoć po 16 put gnjido mala glupa
“Nije važno učestvovovati, važno je pobjediti.”
“Ako misliš pobjediti, ne smiješ izgubiti.”
“Ko izgubi dobitak dobije gubitak!”
“Prvo hopni, pa reci skoč.”
“Ko izgubi dobitak dobije gubitak!”
“Prvo hopni, pa reci skoč.”
Dok otjera jos pola ekipe ne bi me cudilo da je zakuhao i sa Hadzikadunicem Krunicem sa Ahmedhodzicem je isto islo se na noz otpisan skroz itd nije to nacin dovedes 3 polovnjaka ,a otjeras 3 igraca i tako svako okupljanje po 3 nova ,a 3 otpisePasodelMar je napisao/la: ↑17 nov 2024, 13:24Znam da ti je teško prihvatit ali Barbarez ne zna, on ne zna i to se yebeno vidi na svakom koraku samo moraš oči otvorit!JohnCleese je napisao/la: ↑17 nov 2024, 13:09
Zamisli da su Dzeku omela ismijavanja u startu fudbalske karijere provokativnim pitanjima koja su insinuirala da batali loptu i okrene se knjizi.
Pobjednicki i liderski stav Dzeke je pobjedio i vidite gdje je on sad.
Tako ce biti i sa Barbarezom![]()
Dzeko ima kvalitet i stav, ovaj nema kvalitet + ima pogrešan stav prema igračima, novinarima i u konačnici i prema sebi i cijelokupnom okrugu. Ybte, šta se još mora desiti da vi sagledate istini u oči.
To je bijedna cifra, za te pare je Barbarez premija.zgembo89 je napisao/la: ↑17 nov 2024, 13:48Ovaj stab koji se placa Hrgovic Milenkovic Bajramovic Barbarez Papac za njihovih 5 plata trebas samo platit 2 dobra selektor i pomocni selektor ja mislim da su to lijepi novci i da bi sigurno nasli kvalitetna rjesenja .NoDi80 je napisao/la: ↑17 nov 2024, 11:19Ne znam sta da kazem toliko me nervira zbog nekih stvari poput pitanja, odgovora, nekih poziva da bih ga otjerao odmah
S druge strane ne vidim da ce iko dobar htjeti doci u ovom trenutku
Realno koga god dovedes sve mora ispocetka
Mozda da ga jos ostavimo kvalifikacije protiv ovih slabijih
Pa mislim ni taj Dudic nije lud da ode iz kluba u kojem pravi dobre rezultate i da dodje sad ovdje da ispravlja krivi Drinu
Mozda taj Jakirevic s obzirom da nema kluba i da nema sta izgubiti
Tesko je biti pametan
Cini mi se da je neko napisao da Barbarez ima 30.000 km mjesecno
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
-
- Kontakt:
Ja bas nikakav drugaciji ishod ove utakmice nisam ocekivao onog dana kada su izvucene grupe,nek bude da sam pogrijesio samo i rekao da primamo peticu.Velesila jedna koja ce uzeti jedno od 2 naredna prvenstva,igraci nam nisu u formi,nemamo nijednog boljeg igraca nego ovi sto su na spisku.Tako da tjeranje sergeja u globalu mozemo nazvati balijskim poslovima
Bogovi hahahahahQUARTERBACK je napisao/la: ↑17 nov 2024, 11:43meni je najsmijesnije da je za njega ovo provokativno pitanje bilo, tu se njegova ogranicenost u komunikaciji najbolje vidi..
al ovi sa ss.ba su jos ludji ubacili nase postove u clanak na portalu![]()
ja psujem sunce ljudi me hladno quoteali gahahahhaha
https://sportsport.ba/fudbal/sergej-bar ... ari/486385
naprijed rejal
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Sta kazu branitelji lika i djela nakon pres konferencije? Zar ne bi, barem kao moralni cin, selektor trebao podnijeti ostavku nakon najgoreg poraza u istoriji drzave?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.