Ovo često spomenem kao argument "dušebrižnicima" na njihove komentare kako je sve naštimano i kako smo sve kupili i kako je sve plod nacionalnog ključa.reks je napisao/la:I ja bih vilio da Visća daje više,definitivno ima predispozicije ali mu je realizacija tanja od mogućnosti.Jučer je Bešlija bio kapiten u punom smislu te riječi.Najviše me obradovala Ćulumova igra,njegova destrukcija protivničke igre je bila učinkovita.Izgleda da se vratio i mislim da će pogotovo na gostovanjima biti jako važan za našu igru.Stanić me jučer podsjetio na Bukija i to kad je sa beka prebačen u sredinu i to baš pod Osimom.Možda mu je tu nafaka a ne na krilnim odnosno bekovskim pozicijama.Raduje što nam protivnik nije napravio veći broj šansi,što smo bili ravnopravni u posjedu lopte i svim ostalim statistikama.Onakva nesaradnja kod primljenog gola se ne bi smjela ni u mislima ponoviti. I za kraj već drugu godinu smo u finalu kupa i u borbi za prvo mjesto.To je kvalitet koji trenutno nema niko na ovim prostorima i zato stoji ona da je Željo jedan jedini.Željo je zadao standard i kad je publika u pitanju.Mada ima lutanja doduše usamljenih,kad je navijanje u pitanju,onaj aplauz gostujućim igračima na prošlom finalu kup-a će teško iko ponoviti
Statistika ne laže: Željo je dakle poslije rata u svakoj sezoni kada je bio prvak bio još najmanje u finalu kupa. Kad god smo osvajali kup, bili smo najmanje drugi u prvenstvu. Sumnjam da se u jednoj sezoni može kupiti i jedno i drugo.
Drago mi je zbog ovog finala najviše zbog "100% informiranih" koji su mi juče govorili kako Široki mora proći zbog nacionalnog ključa. Jasno je da jeste bilo pritisaka da Široki prođe (što se najbolje vidjelo na glavnom sudiji kod penala) i toga će uvijek biti, ne samo kod nas nego svugdje; al da je sve dogovoreno unaprijed čisto sumnjam.