Svjetsko Prvenstvo 2026 | Kvalifikacije
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
-
- Kontakt:
Re: Svjetsko Prvenstvo 2026 | Kvalifikacije
Belgija, Vels, BiH, Bjelorusija, San Marino 

Ronaldu i Leau su govorili mjau, njemu i Pedriju ce av avCoolpanda24 je napisao/la: ↑19 nov 2024, 10:01Hajd bar bi došao Yamal, da publika ima razlog da dođe i skandira nečije ime![]()

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Belgija, Grčka, BiH, Estonija i Gibraltar.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
-
- Kontakt:
Kakva su pravila? Samo prvi ide direktno. Sta je s drugoplasiranim?
Dobro,svakako su nasi unaprjed halalili i ove kvalifikacije.
Kakve su nam sanse bar za EURO 2028? Sve je podredjeno tim kvalifikacijama.
Prvi idu direktno, ostali drugi placirani i 4 ekipe iz NL A Sesira idu u dodatne
12 grupe s 5 odnosno 4 ekipe.
12 grupe s 5 odnosno 4 ekipe.
Zadnja izmjena: KoloDD, dana/u 19 nov 2024, 12:19, ukupno mijenjano 1 put.
Mocvara1991 je napisao/la: ↑19 nov 2024, 12:17Kakva su pravila? Samo prvi ide direktno. Sta je s drugoplasiranim?
Uglavnom, vece su sanse da dobijemo veceras, nego da odemo na SP.First round (group stage): Twelve groups of four or five teams will play home-and-away matches against all other teams in the group. Group winners will qualify for the World Cup.
Second round (play-off stage): Sixteen teams (twelve group runners-up and four best Nations League group winners, based on the Nations League overall ranking, that finished outside the top two of their qualifying group) will be drawn into four paths, playing two rounds of single-match play-offs (semi-finals with the seeded teams to host, followed by finals, with the home teams to be drawn). The four path winners will qualify for the World Cup.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
ja mislio svjecko prvenstvo beskucnima! tu smo bili dobri!
- tuzlak1987
- Kontakt:
Bilo bi dobro neka grupa gdje svako moze otkinuti bodove
Austrija
Slovacka
BIH
Bugarska
Moldavija
Ili
Svicarska
Turska
BIH
Bugarska
Moldavija
Tako ja rezonujem jer su nasi skloni kiksu, pa da ima tu jos nekih koji mogu kiksat. Da se kolju svi medjusobno.
Losa je grupa recimo Spanija, Svedska, BiH, Farska, San Marino. Tu ako kiksas Svedsku i ne uzmes 4 boda nema te.
Austrija
Slovacka
BIH
Bugarska
Moldavija
Ili
Svicarska
Turska
BIH
Bugarska
Moldavija
Tako ja rezonujem jer su nasi skloni kiksu, pa da ima tu jos nekih koji mogu kiksat. Da se kolju svi medjusobno.
Losa je grupa recimo Spanija, Svedska, BiH, Farska, San Marino. Tu ako kiksas Svedsku i ne uzmes 4 boda nema te.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 19 nov 2024, 23:35, ukupno mijenjano 1 put.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Hrvatska, Srbija, BiH, Bjelorusija i Moldavija.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
1 pot: Danska
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje
Prvo, ne treba stvarati presiju zbog rezultata uopšte. Cilj trebaju biti kvalifikacije za Euro 2028, a ovo je samo dobra prilika za uigravanje. Onako generalno, mi bismo trebali pokazati da smo jači iz ovih iz POT4 i POT5, te recimo pokazati neke zube ekipama iz POT2. Naravno, zavisi ko bude u grupi, ali to onako generalno.
Što se težine protivnika tiče, mislim da je cjelokupna javnost malo u prošlosti s nekim reprezentacijama kojim se krivo procjenjuje snaga.
POT1: Švicarska je u relativnom padu i nisu neko s kim ne možemo igrati. Danska je jača od nas, ali isto nije neko ko će nas razbijati. Treća solidna opcija je Belgija, koja je u vrlo čudnom momentu i vrlo ranjiva, isto bez mogućnosti da razvaljuje. Iako će mnogi Austriju navesti kao super protivnika, Austrija je baš gadna i bolje je izbjeći. Naravno, bolje Austrija nego ove velesile, ali manje-više to je to. Ove tri ispred, pa onda tek Austrija i ostali.
POT2: Ovdje su razlike ogromne. Vels je ekipa s kojom možemo igrati vazda i nećemo biti u podređenom položaju. Ja bih volio da izvučemo njih. Druga opcija je čak Turska, koja iako ima jaka imena, nema nikakav kontinuitet. Tu je i Poljska, također u padu. Da se razumijemo, i Ukrajina je sve lošija, Slovaci, Rumuni ili Mađari bi trebali biti ekipe s kojim možemo igrati, ali iz iskustva znamo da ne možemo. Isto kao i Grčka. Ono što je dobro jeste da u biti niko ovdje neće da nas sabije da se branimo, možemo barem nešto pokušati igrati.
POT4: Isto ludilo, niko ovdje nije bezazlen. Raja se sad pribojava Luksemburga, ali oni su u padu nakon onih rezultata s nama. Recimo, Farani su sad barem egal s njima. Sve su ovo manje-više ekipe koje nas mogu namučiti, a koje možemo i uzeti uz ozbiljan pristup. Niti jedna nije tako užasna.
POT5: Ovdje je Moldavija jedina koja može praviti neke probleme. U biti, neko je naveo da ih je čak dobro dobiti da kuhaju svima, jer je tu neka šansa, i to ima smisla.
Sve u svemu, neka najlakša opcija bez puno pametovanja bi bila:
Švicarska, Vels, Bosna i Hercegovina, Farska Ostrva, San Marino.
Najteža opcija bi svakako bila:
Španija, Norveška, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Moldavija.
Najdosadnija opcija:
Portugal, Grčka, Bosna i Hercegovina, Luksemburg, Lihtenštajn.
Najzanimljivija:
Hrvatska, Turska, Bosna i Hercegovina, Azerbejdžan, Moldavija.
Što se težine protivnika tiče, mislim da je cjelokupna javnost malo u prošlosti s nekim reprezentacijama kojim se krivo procjenjuje snaga.
POT1: Švicarska je u relativnom padu i nisu neko s kim ne možemo igrati. Danska je jača od nas, ali isto nije neko ko će nas razbijati. Treća solidna opcija je Belgija, koja je u vrlo čudnom momentu i vrlo ranjiva, isto bez mogućnosti da razvaljuje. Iako će mnogi Austriju navesti kao super protivnika, Austrija je baš gadna i bolje je izbjeći. Naravno, bolje Austrija nego ove velesile, ali manje-više to je to. Ove tri ispred, pa onda tek Austrija i ostali.
POT2: Ovdje su razlike ogromne. Vels je ekipa s kojom možemo igrati vazda i nećemo biti u podređenom položaju. Ja bih volio da izvučemo njih. Druga opcija je čak Turska, koja iako ima jaka imena, nema nikakav kontinuitet. Tu je i Poljska, također u padu. Da se razumijemo, i Ukrajina je sve lošija, Slovaci, Rumuni ili Mađari bi trebali biti ekipe s kojim možemo igrati, ali iz iskustva znamo da ne možemo. Isto kao i Grčka. Ono što je dobro jeste da u biti niko ovdje neće da nas sabije da se branimo, možemo barem nešto pokušati igrati.
POT4: Isto ludilo, niko ovdje nije bezazlen. Raja se sad pribojava Luksemburga, ali oni su u padu nakon onih rezultata s nama. Recimo, Farani su sad barem egal s njima. Sve su ovo manje-više ekipe koje nas mogu namučiti, a koje možemo i uzeti uz ozbiljan pristup. Niti jedna nije tako užasna.
POT5: Ovdje je Moldavija jedina koja može praviti neke probleme. U biti, neko je naveo da ih je čak dobro dobiti da kuhaju svima, jer je tu neka šansa, i to ima smisla.
Sve u svemu, neka najlakša opcija bez puno pametovanja bi bila:
Švicarska, Vels, Bosna i Hercegovina, Farska Ostrva, San Marino.
Najteža opcija bi svakako bila:
Španija, Norveška, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Moldavija.
Najdosadnija opcija:
Portugal, Grčka, Bosna i Hercegovina, Luksemburg, Lihtenštajn.
Najzanimljivija:
Hrvatska, Turska, Bosna i Hercegovina, Azerbejdžan, Moldavija.
-
- Kontakt:
A zna li iko kako će kvalifikacije uopšte izgledati, odnosno kako će se vršiti žrijeb?
Ok, mi sigurno idemo u grupu sa pet ekipa, ali koga uopšte možemo dobiti iz prvog pota? Ne možemo dobiti ekipe koje će igrati polufinale i finale Lige nacija, ali neće se znati koje su to ekipe u momentu kad se bude vršio žrijeb kvalifikacija.
Hoće li fakat izvlačiti iz Pota1 kao nosioce grupa parove iz četvrtfinala Lige nacija? Tipa, da bude par Portugal-Danska u četvrtfinalu Lige nacija, pa da se on žrijeba kao nosilac u dvije grupe, s tim da pobjednik tog para ide u grupu sa 4 reprezentacije jer će biti slobodan tek u septembru, a da poraženi ide u grupu sa pet reprezentacija, jer će biti slobodan od juna?
Također, ove ekipe što igraju baraže za opstanak u Ligi nacija, a ima ih priličan broj (8 A/B, 8 B/C, dakle 16 ukupno), u svaku grupu od po pet ekipa može samo po jedna takva ekipa.
Jer ako imaš u grupi od pet ekipa dvije koje ne mogu igrati u martu, ta grupa se ne može okončati do novembra nikako.
Nisam pravio računicu je li uopšte moguće odigrati kvalifikacije ovako kako su oni zamislili na prvu. Meni se čini da nije, ali možda griješim.
Ono što je sigurno jeste da će biti 6 grupa po 5 ekipa i 6 grupa po 4 ekipe, jedino ta kombinacija daje 54 ekipe ukupno, a i postoji 6 ekipa u petom šeširu.
U našoj grupi sigurno neće biti četiri ekipe koje igraju polufinale Lige nacija i biće maksimalno jedna ekipa koja igra bilo kakav baraž. U suštini, to znači da smo većinu ovih jakih ekipa izbjegli.
Neka imaginarna grupa tipa Hrvatska, Srbija, BiH je u startu nemoguća, jer Hrvatska igra četvrtfinale Lige nacija u martu, a Srbija igra mečeve za opstanak. Da bi se odigrala grupa od pet ekipa, mora biti deset kola po dvije utakmice, a ako imaš dvije ekipe koje ne mogu igrati prva dva kola, nemoguće je to odraditi.
S tim u vezi, da dodam da možda ne bi loše bilo izbjeći Moldaviju iz petog šešira.
Dakle, ako sam ja ovo gore dobro izračunao, od ovih ekipa možemo dobiti maksimalno jednu. Odnosno ako UEFA ne promijeni pravila.
Njemačka
Portugal
Francuska
Španija
Nizozemska
Hrvatska
Italija
Danska
Mađarska
Škotska
Belgija
Srbija
Ukrajina
Grčka
Austrija
Turska
Slovačka
Bugarska
Armenija
S druge strane, 2 od 3 protivnika skoro sigurno dobijamo između ovih ekipa (ne računam ovdje peti pot svakako)
Engleska
Švicarska
Švedska
Vels
Poljska
Rumunija
Norveška
Češka
Kazahstan
Estonija
Azerbejdžan
Kipar
Litvanija
Bjelorusija
Luksemburg
Farska Ostrva
Latvija.
Ok, mi sigurno idemo u grupu sa pet ekipa, ali koga uopšte možemo dobiti iz prvog pota? Ne možemo dobiti ekipe koje će igrati polufinale i finale Lige nacija, ali neće se znati koje su to ekipe u momentu kad se bude vršio žrijeb kvalifikacija.
Hoće li fakat izvlačiti iz Pota1 kao nosioce grupa parove iz četvrtfinala Lige nacija? Tipa, da bude par Portugal-Danska u četvrtfinalu Lige nacija, pa da se on žrijeba kao nosilac u dvije grupe, s tim da pobjednik tog para ide u grupu sa 4 reprezentacije jer će biti slobodan tek u septembru, a da poraženi ide u grupu sa pet reprezentacija, jer će biti slobodan od juna?
Također, ove ekipe što igraju baraže za opstanak u Ligi nacija, a ima ih priličan broj (8 A/B, 8 B/C, dakle 16 ukupno), u svaku grupu od po pet ekipa može samo po jedna takva ekipa.
Jer ako imaš u grupi od pet ekipa dvije koje ne mogu igrati u martu, ta grupa se ne može okončati do novembra nikako.
Nisam pravio računicu je li uopšte moguće odigrati kvalifikacije ovako kako su oni zamislili na prvu. Meni se čini da nije, ali možda griješim.
Ono što je sigurno jeste da će biti 6 grupa po 5 ekipa i 6 grupa po 4 ekipe, jedino ta kombinacija daje 54 ekipe ukupno, a i postoji 6 ekipa u petom šeširu.
U našoj grupi sigurno neće biti četiri ekipe koje igraju polufinale Lige nacija i biće maksimalno jedna ekipa koja igra bilo kakav baraž. U suštini, to znači da smo većinu ovih jakih ekipa izbjegli.
Neka imaginarna grupa tipa Hrvatska, Srbija, BiH je u startu nemoguća, jer Hrvatska igra četvrtfinale Lige nacija u martu, a Srbija igra mečeve za opstanak. Da bi se odigrala grupa od pet ekipa, mora biti deset kola po dvije utakmice, a ako imaš dvije ekipe koje ne mogu igrati prva dva kola, nemoguće je to odraditi.
S tim u vezi, da dodam da možda ne bi loše bilo izbjeći Moldaviju iz petog šešira.
Dakle, ako sam ja ovo gore dobro izračunao, od ovih ekipa možemo dobiti maksimalno jednu. Odnosno ako UEFA ne promijeni pravila.
Njemačka
Portugal
Francuska
Španija
Nizozemska
Hrvatska
Italija
Danska
Mađarska
Škotska
Belgija
Srbija
Ukrajina
Grčka
Austrija
Turska
Slovačka
Bugarska
Armenija
S druge strane, 2 od 3 protivnika skoro sigurno dobijamo između ovih ekipa (ne računam ovdje peti pot svakako)
Engleska
Švicarska
Švedska
Vels
Poljska
Rumunija
Norveška
Češka
Kazahstan
Estonija
Azerbejdžan
Kipar
Litvanija
Bjelorusija
Luksemburg
Farska Ostrva
Latvija.
-
- Kontakt:
Najbolje
Austrija
Rumunija
BiH
Latvija
San Marino
Najteza
Španija
Švedska
BiH
Bulgarija
Moldavija
Austrija
Rumunija
BiH
Latvija
San Marino
Najteza
Španija
Švedska
BiH
Bulgarija
Moldavija
Nemoj Rumuniju, ne leže nama takvi protivnici nikako a pogotovo kada vidimo u kakvom su usponu. I u ligi nacija smo ih pobijedili 1 0 skoro bez ikakve igre gdje smo do našeg gola objektivno trebali gubit 2 razlikeSindikat12 je napisao/la: ↑20 nov 2024, 08:16Najbolje
Austrija
Rumunija
BiH
Latvija
San Marino
Najteza
Španija
Švedska
BiH
Bulgarija
Moldavija
Da, jako malo grupa ce se znati odmah, prije par dana je pisalo da ce samo 4 grupe biti poznate na izvlacenju, a ostale tek nakon ovog baraza lige nacija, tako da ce u bubnju biti pobjednik cetvrtfinala 1,2,3,4 i taj ide sigurno u grupu sa 4 tima, kako ce od ostalih 4 koji su porazeni popuniti preostale dvije grupe od po 4 tima mi jos nije poznato, vjerovatno random ili kako vec. Dvije u grupu od cetiri i dvije u grupu od pet.
- Beduin
- Kontakt:
Austrija
Svedska
Latvija
Kipar
Da Anel i Dennis se vrate i poderemo Svedsku
Svedska
Latvija
Kipar
Da Anel i Dennis se vrate i poderemo Svedsku
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Nadam se samo da nece biti oni standardni protivnici tipa Portugal, Grcka i slicni. Belgija ne bi bila losa iz prvog pota jer realno nije to vise ona Belgija od prije. Jesu jaki, ali manje nego prije.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.