Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

dzemil
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Post Postao/la dzemil » 19 nov 2024, 11:17

Evo upravo na FTv Damir Mirković priča o antalogijskim pobjedama nad Hrvatskom. Ko da je neko naručio.

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 19 nov 2024, 11:23

DamirT je napisao/la:
19 nov 2024, 10:56
Madafaka je napisao/la:
19 nov 2024, 10:54
Pa prije dva dana za svoje klubove igrali i Kamenjas i Halilovic, sta je sad ovo?
Ma jedu gofna ovi ih saveza. Nije se ovdje dzaba pisalo da Hrvati nece sigurno propustiti EB, evo i ostvaruje se. Pogotovo sto Hrvati kroje sudbinu u savezu...

Bas cudno da nam jedni od najboljih igraca budu odsutni.

Nadam se da ce pare od karata na lijekove potrositi.
Paa ako je Hezonja tu, trebao bi i Musa. Trenira, zna koliko nam je vazan i voli ovu zemlju a s njim cemo se moci potuci sa Susjedima. :bih:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 nov 2024, 11:26

NerminFatic je napisao/la:
19 nov 2024, 11:23
DamirT je napisao/la:
19 nov 2024, 10:56
Madafaka je napisao/la:
19 nov 2024, 10:54
Pa prije dva dana za svoje klubove igrali i Kamenjas i Halilovic, sta je sad ovo?
Ma jedu gofna ovi ih saveza. Nije se ovdje dzaba pisalo da Hrvati nece sigurno propustiti EB, evo i ostvaruje se. Pogotovo sto Hrvati kroje sudbinu u savezu...

Bas cudno da nam jedni od najboljih igraca budu odsutni.

Nadam se da ce pare od karata na lijekove potrositi.
Paa ako je Hezonja tu, trebao bi i Musa. Trenira, zna koliko nam je vazan i voli ovu zemlju a s njim cemo se moci potuci sa Susjedima. :bih:
To da, ali dzaba nam on ako u prvoj utakmici bez ovih par igraca koji su u cetvrtak kljucni popusimo 20 razlike. Kao npr protiv Crne Gore. Izgubili dole nesto oko 20 razlike, ne sjecam se, onda nam ona utakmica u Tuzli nista nije znacila jer smo svi znali da ne mozemo dobiti njih 20 razlike. Na kraju dobismo jedno 6-7 razlike.

Isto to vazi i za ove 2 utakmice. Ako nas u Zagrebu nabiju, sanse da mi njih nabijemo vecom razlikom u Sarajevu su jedno 2%, ako i toliko.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 19 nov 2024, 11:47

Bekir potencira bauštelsku košarku istovjetnih radnika najamnika sa kojima na snagu i mišiće misli da igra protiv protivnika. Nema veze što slabo ko zna dati koš, bitno je da trče, skaču, bacaju se po terenu a uz sve to valjda i na semaforu bude neki pozitivan rezultat. Ko hebe Musu i njegov individualni kvalitet, bitno je pet rudara koji mogu odraditi posao.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 19 nov 2024, 11:50

Bekir i ovi u savezu jedva docekali jos otkaza :ljepota: zao mi samo jadnog naroda koji ce kupiti kartu jer ne zna sta se desava.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 19 nov 2024, 11:54

Na kraju ga niko od novinara nije smio pitati kako za 9 mjeseci nisu uspjeli zavrsiti Amerikanca. :puke:

Odakle ovom portalu vijest da ni Kamenjas nece igrati, kad Bekir to nije ni spomenuo?! Meni je ovo s Penavom i pogotovo Halilovicem za povratiti. Jos ga kao vodi legenda bh kosarke Neno Markovic i fakticki ga on uslovljava da se ne pojavi na okupljanju reprezentacije, a frajer dan prije okupljanja odigra samo 30+ minuta. :puke:

Pred najbitnije utakmice kvalifikacija jos od ciklusa kad smo ostali bez prvenstva nakon cirkusa Muse i Teletovica u Mejdanu, nama igraci otkazuju iste jer su slomili nokat ili nesto slicno tome. :puke:

Atic, Campara
Gegic, Ilic
Lazic, Vrabac
Alibegovic, Delalic
Kamenjas (?), Sejfic

Pretpostavljam da ovih 10 igraca mozemo ocekivati u rotaciji. Mozda se kojim slucajem desi da Manjgafic bude umjesto Delalica, a Zrno ili Gutic umjesto Ilica (zbog suta s distance). Ako i Kamenjas otpadne, onda Ahmedovic ili vjerovatnije Loncar uskacu. :ljepota:

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 19 nov 2024, 12:19

Smješno mi je ovo za Halilovića i Penavu, nisu mi jasni kao sportisti i igrači.Ako ne prođemo kvalifikacije, što je vrlo vjerovatno, završava se reprezentativna karijera Halilovića, znači lik više neće otići na EP sa reprezentacijom i on opet ne dođe.Pa gdje je tu sportski motiv da na velikoj smotri predstavljaš državu.Ja sam se nadao da ce i sami igrači shvatiti značaj prolaska na ovo EP, da ce Dzevdo i janjičar Bekir shvatiti značaj ovog dvomeča sa Hrvatskom i skupiti što jaču ekipu, a oni slažu ramenima, po principu koga nema brz njega se može.

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 19 nov 2024, 12:29

O kakvoj mi ozbiljnosti pricamo,pa nama je u rosteru Lazic koji igra basket turnire po Kini. To je zalosno.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 19 nov 2024, 13:00

Neno Markovic stopirao dolazak Miralemu da igra za reprezentaciju, jer je vec duze vremena povridjen i igra pod injekcijama...covjek nije propustio utakmice za Dinamovu zadnjih mjesec dana, a ljudi igraju sedmicno 2 utakmice, italijanska liga i Fiba Eurocup...i u takvom ritmu Halilovic u zadnjih mjesec dana im je najbolji igrac i igra u prosjeku 25-30 minuta po utakmici...

Azize jeb'o li te Vedran Princ u supak...

moreno123
Kontakt:

Post Postao/la moreno123 » 19 nov 2024, 13:15

DamirT je napisao/la:
19 nov 2024, 10:21
moreno123 je napisao/la:
19 nov 2024, 10:13
Atic na playu, Loncar kao centar u najbitnijim utakmicama za plasman.. Bolje bi nam svima bilo da ne gledamo.
Loncar je igrao one prekvalifikacije protiv Armenije i Svedske ja mislim. Nije se lik sastavio sa loptom...

Unakazit ce nas Bekir, nece nam dragi Bog pomoci.

Edit: evo i Kamenjas out za ove dvije utakmice :puke:
Kamenjas out?? Kako, igrao je za Buducnost..

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 nov 2024, 13:26

moreno123 je napisao/la:
19 nov 2024, 13:15
DamirT je napisao/la:
19 nov 2024, 10:21
moreno123 je napisao/la:
19 nov 2024, 10:13
Atic na playu, Loncar kao centar u najbitnijim utakmicama za plasman.. Bolje bi nam svima bilo da ne gledamo.
Loncar je igrao one prekvalifikacije protiv Armenije i Svedske ja mislim. Nije se lik sastavio sa loptom...

Unakazit ce nas Bekir, nece nam dragi Bog pomoci.

Edit: evo i Kamenjas out za ove dvije utakmice :puke:
Kamenjas out?? Kako, igrao je za Buducnost..
Objavili na ovom portalu za Kenu. Ma ko ce ga znati sta Bekir muti...
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 19 nov 2024, 13:35

Dešavanja su čudna. Pred utakmice sa Hrvatskom doveli su na najvažniju poziciju u savezu čovjeka iz Zagreba, državljanina Hrvatske i navijača Cibone.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 nov 2024, 13:36

Drape je napisao/la:
19 nov 2024, 13:35
Dešavanja su čudna. Pred utakmice sa Hrvatskom doveli su na najvažniju poziciju u savezu čovjeka iz Zagreba, državljanina Hrvatske i navijača Cibone.
Plus prvi covjek saveza pazi, Hrvat :lol:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 nov 2024, 14:04

19vendetta87 je napisao/la:
18 nov 2024, 22:11
Rezervni centri Sejfic i Loncar :tokralju:
Startni i rezervni :mrgreen:

Političari i ovi u sportskim savezima, nema većeg taloga u ovoj državi :sick:
Koševo Zapad

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 19 nov 2024, 15:45

Bosnjo ili voli ili ne :mrgreen: rezultati nisu bitni :kafa: Bekire obuci i ti jednom Jaknu sa Ljiljanima kao Sergej i kupio si ih za sva vremena ,**** rezultate,**** savez!

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 19 nov 2024, 15:59

Hajmo malo bit' pozitivni ... to sto bh. Hrvati zele navijat' za hr. Hrvate na slj. Eurobasketu ne znaci nista nasim vrabcima ... ako se prekosutra nakofrce ima svi da strahujemo za buducnost hrvatske kosarke ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 19 nov 2024, 16:07

Mene ovo apsolutno ne iznenađuje, prije svega - narod u Bosni i Hercegovini nije zainteresiran za košarku, utakmica se gotovo nigdje nije ni najavljivala i većina "obične" raje vjerovatno ni ne zna kad je ista, ni koliko nam je značajna.

Čudno mi je to za jednu ovako neuspješnu sportsku naciju - solidne igre na EB, pa eto bili smo i na tim pretkvalifikacijama za OI, a niko od medija nije odlučio da malo "podgrije" atmosferu pred utakmice, mi nemamo nijedan podcast o košarci, informacije dobijamo na kašiku, jedino kada se neko iz saveza pojavi je kad opet treba isplatiti te silne, kriptične dugove. To je jedina konstanta - dugovanja.

Ambijent oko saveza je skandalozan, te da imamo bar jednog adekvatnog sportskog novinara - vidjeli bi bar članak, rečenicu oko ove sramote. Stranac a.k.a crnac (naši dragi profesionalci) se nije mogao naći gotovo godinu dana, halo ko to radi? I na kraju, dobijemo tog "imaginarnog" stranca kojem je ovo prva ozbiljna sezona seniorske košarke. Sve to debilni selektor Bećiragić i dalje pravda? Kako i na koji način je taj tip i dalje selektor? Pa čovječe, imaš li malo obraza? Vidiš da te ne ide, da ne znaš - odlazi.

Sve i da smo u punim sastavima, Hrvatska bi bila favorit, ali ovo bacanje peškira već godinu dana prije utakmice je jadno i samo je dokaz da je sport u našoj zemlji dotakao najniže grane. Nikad nismo ni bili aman uspješni u košarci, ali je redovno ućešće na EB neki minimum koji se očekuje, nažalost i to je za nas misaona imenica. Jedino gore od svega ovog je što nikakva reforma neće doći i dalje će ovo ostati kriminalna platforma pogodna za nepotizam i "štele". Haram vam bila svaka marka koju ste uzeli za ovo. Jadno.

Ali, Bošnjo će se i za 30 godina sjećati Teletovića sa parkinga, uz riječi "eh, ****, a mogli smo..."
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 19 nov 2024, 16:12

Sto bi Aziz rekao samo nek se ne puca.
Hrvati nam se smiju zbog Lazica koji se bavi amaterskom kosarkom, turnirima..

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 nov 2024, 16:25

Surreal je napisao/la:
19 nov 2024, 16:07
Mene ovo apsolutno ne iznenađuje, prije svega - narod u Bosni i Hercegovini nije zainteresiran za košarku, utakmica se gotovo nigdje nije ni najavljivala i većina "obične" raje vjerovatno ni ne zna kad je ista, ni koliko nam je značajna.

Čudno mi je to za jednu ovako neuspješnu sportsku naciju - solidne igre na EB, pa eto bili smo i na tim pretkvalifikacijama za OI, a niko od medija nije odlučio da malo "podgrije" atmosferu pred utakmice, mi nemamo nijedan podcast o košarci, informacije dobijamo na kašiku, jedino kada se neko iz saveza pojavi je kad opet treba isplatiti te silne, kriptične dugove. To je jedina konstanta - dugovanja.

Ambijent oko saveza je skandalozan, te da imamo bar jednog adekvatnog sportskog novinara - vidjeli bi bar članak, rečenicu oko ove sramote. Stranac a.k.a crnac (naši dragi profesionalci) se nije mogao naći gotovo godinu dana, halo ko to radi? I na kraju, dobijemo tog "imaginarnog" stranca kojem je ovo prva ozbiljna sezona seniorske košarke. Sve to debilni selektor Bećiragić i dalje pravda? Kako i na koji način je taj tip i dalje selektor? Pa čovječe, imaš li malo obraza? Vidiš da te ne ide, da ne znaš - odlazi.

Sve i da smo u punim sastavima, Hrvatska bi bila favorit, ali ovo bacanje peškira već godinu dana prije utakmice je jadno i samo je dokaz da je sport u našoj zemlji dotakao najniže grane. Nikad nismo ni bili aman uspješni u košarci, ali je redovno ućešće na EB neki minimum koji se očekuje, nažalost i to je za nas misaona imenica. Jedino gore od svega ovog je što nikakva reforma neće doći i dalje će ovo ostati kriminalna platforma pogodna za nepotizam i "štele". Haram vam bila svaka marka koju ste uzeli za ovo. Jadno.

Ali, Bošnjo će se i za 30 godina sjećati Teletovića sa parkinga, uz riječi "eh, ****, a mogli smo..."
:tokralju: :tokralju:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 19 nov 2024, 17:11

lumani je napisao/la:
19 nov 2024, 15:45
Bosnjo ili voli ili ne :mrgreen: rezultati nisu bitni :kafa: Bekire obuci i ti jednom Jaknu sa Ljiljanima kao Sergej i kupio si ih za sva vremena ,**** rezultate,**** savez!
Povraca mi se vise kad mu cujem izlizanu izjavu:
"Dobar dan svima koji prate i vole ovu reprezentaciju i drzavu" :puke:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983 i 10 gostiju.