Nikad u historiji eo nek me neko ispravi nismo uspjeli igrati na x ili cuvat nesto da smo isto i uspjeliGhuraba je napisao/la: ↑20 nov 2024, 00:27U ovoj utakmici su se mogle vidjeti dvije stvari:
1. Mi nikad necemo biti reprezentacija koja se brani i zbog toga ne trebamo bazirati igru na tri stopera pozadi;
2. Dobili smo tri pojacanja u odnosu na prosli prozor: Muharemovic, Sunjic i Bazdar.
Tarik je pokazao kvalitet i zrelost, i uvijek moze uskociti i u prvu postavu, a i kao zamjena Kolasincu (kojeg bih ja u potencijalnoj formaciji s 4 defanzivca stavio na beka).
Sunjic je donio nesto novo nasem veznom redu i u drugom poluvremenu je to odlicno izgledalo, pogotovo kad je Gigovic izasao. Armin ima tu neku trku i nesto sto nama godinama treba, ali je njegova i pozicija i uloga jos uvijek nedefinisana. Takticki je nedisciplinovan, stalno luta po terenu (iako imam utisak da su to Barbine instrukcije, pogotovo kad je poceo tumbati Dedica) i volio bih vidjeti startnih 11 bez njega. Tahirovic je pokazao ogroman kvalitet u drugom dijelu i taj momak mora naci klub u kojem ce standardno igrati. Ljepota je bilo vidjeti koliko mu je drago sto ga navijaci podrzavaju kad je izlazio.
Dedic doktor fudbala, pokazao je znanje na svim pozicijama gdje god ga je Sergej stavio, a jos uvijek je daleko od svoje najbolje forme. Burnic se takodjer bas dobro pokazao. Imao je par lijepih duplih pasova na protivnickoj polovini i upotrebljivih centarsuteva u 16-erac, sto je jedna novina od njega. Barisic je bio na nivou, za razliku od Bicakcica koji jednostavno ne moze pratiti ovaj tempo. Moze on dati nesto na iskustvo, ali sad jos vise dodje do izrazaja njegova brzina, koja ga nikad nije ni krasila. Za klupe ok, ali za prve postave definitivno nije.
Dzeko i Demirovic se sve bolje slazu. Uzivanje je gledati koliko je Ermedinu stalo, kako ljubi grb nakon gola i koliko je ponizan na kraju kad je davao izjavu. Definitivno momak koji moze posluziti svima kao primjer. Mali Bazdar je odmah pokazao da je Spaha napravio veliku stvar njegovim dovodjenjem u nas dres.
Medjutim, ne treba nas zavaravati ovo. Formacija koja je na kraju igrala (haman 4-2-4) se ne moze implementirati na duge staze. To je ovako na prepad Nizozemaca veceras izgledalo dobro, ali da smo poceli ovako u nekoj bas bitnoj utakmici, bojim se do bi do poluvremena primili 3+ komada. Nadam se da ce sve ovo strucnom stabu biti jedna dobra lekcija da shvate prirodu ekipe koju vode, a i da ce se momci osloboditi grca i pokazati jos bolju igru u kvalifikacijama. Jedno je sigurno, uz suhi kvalitet nekih igraca (Dzeko, Dedic, Demirovic, Kolasinac), i ostali ce biti bolji. A, taj suhi kvalitet protiv Nijemaca jednostavno nismo imali.
Da nam je trebo bod u slovackoj ispali bi, prosli smo pobjedom
Ko se sjeca prije par puta spanija, pa danci vise puta pa francuzi itd od 10 tak tih tekmi vecinu smo top bili jer smo izasli muski se nadigravat pa sta bude
Zato jel ti doso izrael, skotska, irska , grci i slivni dje kalkulises to redovno popusimo