Kvalifikacije za EUROBASKET 2025
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
-
- Kontakt:
Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025
Ima li neko optimista za sutra?
ne, ali nisu ni Hrvati nesto posebno realno... manje los tim ce pobijediti
Uvijek optimista
Mi smo visi i brzi od Hrvata, trebamo ih tranzicijom i skokom dobiti. Realno u drugoj utakmici oni nemaju igraca da zaustavi Musu, a mi imamo da zaustavi Hezonju. Nisu ni oni puno bolji u sutu od nas. Kljuc ce biti zatvoriti Bozica u prvoj utakmici, vjerujem da Atic, Gegic i Vrabac to mogu.
Samo je problem sto oni imaju sutere u ekipi. Mi cemo se sutra poradjati za svaki kos. O trojkama necu ni da razmisljam.mercurial je napisao/la: ↑20 nov 2024, 21:44Mi smo visi i brzi od Hrvata, trebamo ih tranzicijom i skokom dobiti. Realno u drugoj utakmici oni nemaju igraca da zaustavi Musu, a mi imamo da zaustavi Hezonju. Nisu ni oni puno bolji u sutu od nas. Kljuc ce biti zatvoriti Bozica u prvoj utakmici, vjerujem da Atic, Gegic i Vrabac to mogu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Kojom magijom mi možemo dobiti sutra?
Mislim da ni ovi rijetki optimisti ne vjeruju fakat, ali eto. Hajd da prva petorka i može biti al pari s njima, ali naša klupa ne može ubaciti 15 poena, da s igračem više igraju sve vrijeme. Kakav crni Čampara, a i Delaliću koji se potencira treba da se naštima ko duh da nešto ubaci, Kamenog mijenaj Sejfić
, ili Lončar kojeg ne znamo ni igra li, Vrabac ima važnu rolu iako je i u Bosni tankosava itd.
Mene bi poraz do 15 razlike pozitivno iznenadio. Ono, 73-61, skroz razumljivo
Mada, mislim da ide na 15+ bez problema.

Mene bi poraz do 15 razlike pozitivno iznenadio. Ono, 73-61, skroz razumljivo

Kvota na smijesne Hrvate 1.15. Dovoljno govori o nasim kamenjarima. Ako uspiju dvije trice na tekmi zabiti bice uspjeh.
Haha, ma Hrvati su u kosarci u totalnom rastrojstvu vec godinama i ne treba ih se bojati. Medjutim, kod njih Sesar grabi i rukama i nogama da napravi nesto (i to mu zasad solidno ide), a kod nas Bekir dolazi s parolama: "Ma dobro je to sve, samo nek ne puca. Nek smo mi zivi i zdravi, bit ce ba kosarke. Svima cemo mi biti tvrd orah, dzaba su nas pokopali", itd, itd. Na takav njegov stav dodas savez u kojem 70% ljudi zeli da izgubimo, a ovih 30% boli briga i onda pocnes da se bojis i ovakve Hrvatske.
Realnost je ovakva:
Smith > Gegic
Kruslin = Atic
Bozic > Lazic
D. Dreznjak < Alibegovic
Ljubicic (ili ko vec pocne) < Kamenjas
Njihova klupa > nasa klupa
Medjutim, lahko se moze desiti da Gegic poludi i da odigra bolju utakmicu od Smitha. Jaleen, niti je neki suter, niti je jak na prodoru da iznudjuje puno bacanja, niti opcenito cesto ide na 15+ poena, ali naravno da se to bas sutra moze desiti. Kruslin je suterski bolji od Edina, ali u svemu ostalom nije. I tu se moze desiti da ga Atic defanzivno pojede, ali i da totalno zakaze u napadu (znamo ga takvog). Bozic moze odigrati monstruoznu utakmicu, ali i da ga Lazic zaustavi na prodorima i u igri ledjima, pa da se ovaj ispucava i propisno isfula s distance. Oni na 4 mogu izvesti starijeg Dreznjaka, ali i Prkacina, Samanica (iako je bez kluba) i ovog Skaru iz Splita. Realnost je da Amar ima prednost u odnosu na njih, ali se moze desiti i drugacija situacija. Na 5 imaju Ljubicica, Bundovica i Vranesa. I tu je realnost da Kameni ima prednost u odnosu na sve njih, ali recimo ovaj Bundovic zna odigrati dobro van reketa i pogoditi s distance.
Klupa im je sira i kvalitetnija od nase, ali nama tu ne treba vise od 3-4 igraca. Pretpostavljam da su Sani i Vrabac sigurni, a njihovi 'konkurenti' kod Hrvata su Kapusta/Rogic i Ramljak. Sve je to u 5 deka, bez obzira sto njihovi igraju aba ligu. E sad, njihova klupa na visokim pozicijama je ovako na prvi pogled kvalitetnija i raznovrsnija, ali valjda ce se ovi nasi (Delalic, Manjgafic, Sejfic i Loncar) znati snaci u trenucima kad Alibegovic i Kamenjas budu odmarali.
Nego, dok sam pisao ovaj post, sjetih se da je Halilovic propustio i dvomec iz februara, jer je tad Loncar upao u roster i igrao protiv Francuza. Nadjem na forumu kad smo o tome pisali i skontam da je i tad bio isti razlog sto Miralem nije dosao:
Ima li neko da odgovori na pitanje kako to da i Halilovic i Roberson prije 2 dana igraju u kupu Turske a juce izlazi spisak u kojem su obojica prekrizeni?
Ne bih se iznenadio da je i njemu smetala minutaza na pretkvalifikacijskom turniru za OI (zbog Garze i Alibegovica nije igrao kao inace), jer se nakon toga ne odaziva na pozive - odnosno, svaki put uredno igra za klub dan-dva pred okupljanje, a ovamo prospe pricu da hoce da sanira neku hronicnu povredu.Bas me zanima hoce li se iko od novinara usuditi da pita ovo oko Robersona. Za Halilovica se i reklo da ce sad pokusati sanirati neku povredu, pa hajde to je donekle i prihvatljivo.
Meni ovo sa Miralemom više liči na neki uticaj Nene, ali opet s druge strane ne mogu da vjerujem da bi Neno uskratio igranje Miralemu u ovim utakmicama, posebno što igramo protiv Hrvatske. Opet krivnju za večinu dešavanja više stavljam na leđa Bekiru čak ispred uhljupskog Saveza.
Ti kao selektor i trener, ako želiš dobro svojoj ekipi i ako si patriota, moraš se popeti na glavu ljudima iz Saveza u vezi stranca, moraš aktivno raditi na izboru igrača itd., moraš aktivno učestvovati u njegovom dolasku, što ja čisto sumnjam da je bilo tako.
Nego frajer ima neku lažnu sufijsko/vjersku podložnost autoritetima, ko da šejhovi sjede u Savezu a on samo klima glavom i ljubi ruke.
Ti kao selektor i trener, ako želiš dobro svojoj ekipi i ako si patriota, moraš se popeti na glavu ljudima iz Saveza u vezi stranca, moraš aktivno raditi na izboru igrača itd., moraš aktivno učestvovati u njegovom dolasku, što ja čisto sumnjam da je bilo tako.
Nego frajer ima neku lažnu sufijsko/vjersku podložnost autoritetima, ko da šejhovi sjede u Savezu a on samo klima glavom i ljubi ruke.
Jos zamislimo da je Sulejmanovic ovdje. Eto da se nije desilo ovo sa Penavom i Halilovicem, uz Amerikanca da se rijesilo na vrijeme, za mene bi bilo pitanje samo sa koliko razlike dobijamo Hrvate.
Bekirov boliqrac, uz aminovanje ovih iz saveza, dosli smo na to da rijetko ko vjeruje u pozitivan rezultat u ovom dvomecu. A sto je najgore, Hrvati teski prosjek, bukvalno bezveze ekipa. Ali eto, ne moze kod nas nikad nista lijepo ici.
Bekirov boliqrac, uz aminovanje ovih iz saveza, dosli smo na to da rijetko ko vjeruje u pozitivan rezultat u ovom dvomecu. A sto je najgore, Hrvati teski prosjek, bukvalno bezveze ekipa. Ali eto, ne moze kod nas nikad nista lijepo ici.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ovo za Hezonju to ne mora značiti ništa, može se on ispucavati i svaku fulati. Kao što zna često. Ali, koji smo mi baksuzi protiv nas će biti ko Curry, ništa neće fulati i razbit će nas.kupus army je napisao/la: ↑20 nov 2024, 21:21Nama je šansa da sutra riješimo plasman, jer u Skenderiji će Hrvati biti jači za Hezonju i Brankovića koji su u ritmu, a mi za Musu koji nije 100 % spreman.

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Vrabac je zaustavio Doncica a da ne zaustavi ovu smlatu od Hezonje 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- kupus army
- Kontakt:
Ja sam ubjedjen da ćemo ih uzeti u dvomeču, realno puni su i oni krampaša, a mi smo atletski dosta bolji, može eventualno Krušlina i Smita trojka da prosere, Božić će ići na 15+ i to je to, mislim da u ovakvom omjeru snaga prevaga će biti skok, a tu bi mi trebali biti u prednosti.Unofficialpage je napisao/la: ↑20 nov 2024, 22:17Ovo za Hezonju to ne mora značiti ništa, može se on ispucavati i svaku fulati. Kao što zna često. Ali, koji smo mi baksuzi protiv nas će biti ko Curry, ništa neće fulati i razbit će nas.kupus army je napisao/la: ↑20 nov 2024, 21:21Nama je šansa da sutra riješimo plasman, jer u Skenderiji će Hrvati biti jači za Hezonju i Brankovića koji su u ritmu, a mi za Musu koji nije 100 % spreman.![]()
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!
Lazica na Hezonju i nece se vidjeti cijelu tekmu kad se sjetim protiv Francuza u Skenderiji Laza cuva Furnijera ovaj nista ne moze Lazi. Furnije proigrao kad je usao Vrabac
Glupa izjava Muse
cuj dolazim da pomognem

-
- Kontakt:
Ko kaze da nemamo sutere

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- kupus army
- Kontakt:
Gledajuci ove snimke sa treninga sinoc i jutros djeluje da ovaj Manjgafic ima izuzetno mekanu ruku.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!
Nije Fahro los igrač napreduje svake godine...kupus army je napisao/la: ↑21 nov 2024, 13:45Gledajuci ove snimke sa treninga sinoc i jutros djeluje da ovaj Manjgafic ima izuzetno mekanu ruku.
aBd veceras tako za pobjedu

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Sreća pa šira javnost naprimjer vjerovatno neće vidjeti ovaj snimak. Zamislite kakvi komentari bi bili nakon poraza večeras, nešto slično kao za fudbalere i onaj rolerkoster
Btw @lumani, što je Musina izjava glupa?

Btw @lumani, što je Musina izjava glupa?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.